Αγορά νέας tv 700-1000 ευρω

thagkol

New member
8 April 2010
85
Καλησπερα.

Προορίζεται για αντικατάσταση 42αρας panasonic plasma λόγω βλάβης.

- Αποσταση θέασης 3,5 μέτρα
- Χρήση κυρίως τηλεοπτικό digea (ΠΡΟΣΟΧΗ: εχω και nova και μπορω να τα δω και απο εκει αν τίθεται θέμα ποιότητας τηλεοπτικού σήματος / δεκτή). Λιγο μπάλα nova που ισως του χρόνου γίνει ote tv λόγω CHL. Ελάχιστες ταινίες κατεβασμένες.
- budget ταβάνι 1000 αλλα αν βρω κάτι με 700 δε θα με χαλάσει

Εχω δει τις εξής (ψάχνοντας στο ιντερνετ οχι απο κοντά ακόμα)
UE48H6400
UE48H6800
UE55H6400
LG 49UB830V
Εχει ο Κωτσόβολος προσφορά με 500 ευρω την UE50H5500

Τι θα προτείνατε (οχι υποχρεωτικά απο τις παραπάνω) σαν πιο value for money δεδομένου οτι τωρα παίζω στις 42" όποτε και 48 να πάω θα μου φανεί η διαφορά (άρα οχι ντε και καλα πιο μεγάλη)

Ευχαριστω πολυ!

Καλύτερα να πας σε 55"-60". Στις 55" κοιτάζεις για Samsung σειρά 6 και Sony σειρά 8, ενώ στις 60" βρίσκεις, εντός του budget σου, τις Samsung H6240 και Sony W605B. Όλες στα 100 Hz. Αν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης, κοιτάζεις για LG LCD στις 55" και εναλλακτικά για plasma στις 60".

Samsung ue55h7000 VS ue55h6400

Καλησπερα. Ποιες ειναι οι διάφορες των δυο, προκειμένου να δω αν αξίζει τα έξτρα 450 ευρω;

Re: Samsung ue55h7000 VS ue55h6400

Καλησπερα. Ποιες ειναι οι διάφορες των δυο, προκειμένου να δω αν αξίζει τα έξτρα 450 ευρω;
η διαφορά στην τιμη είναι μεγάλη σε σχεση με το όφελος σε εικονα και εξοπλισμό....δηλαδη σε εικονα και κινηση καλύτερη η 7000 αλλα λιγο

Re: Samsung ue55h7000 VS ue55h6400

Η κύρια διαφορά που θα δεις σε εικόνα είναι ότι η H7000 έχει πιο ανακλαστικό κάλυμμα ενώ η 6400 είναι ημι-ανακλαστική. Επίσης η H7000 είναι 200 Hz από το πάνελ έναντι 100 και έχει και πιο όμορφο σχεδιασμό , για εμένα αυτές οι διαφορές δεν δικαιολογούν 450 ευρώ επιπλέον. Αν ήταν γύρω στα 100 ευρώ το συζητάγαμε.

Και απο εξοπλισμό επειδη εχω μπερδευτεί, με την 6400 θα μπορω να χωρίζω την οθόνη στα δυο και να βλέπω απο τη μια digea και απο την άλλη nova;

Υποστηρίζει PIP (picture in picture) με ένα κανάλι και εξωτερική πηγή (HDMI) αλλά δεν θυμάμαι αν είναι μισή/μισή οθόνη ή μεγάλο και μικρότερο παράθυρο.

Καλησπερα.

Προορίζεται για αντικατάσταση 42αρας panasonic plasma λόγω βλάβης.

- Αποσταση θέασης 3,5 μέτρα
- Χρήση κυρίως τηλεοπτικό digea (ΠΡΟΣΟΧΗ: εχω και nova και μπορω να τα δω και απο εκει αν τίθεται θέμα ποιότητας τηλεοπτικού σήματος / δεκτή). Λιγο μπάλα nova που ισως του χρόνου γίνει ote tv λόγω CHL. Ελάχιστες ταινίες κατεβασμένες.
- budget ταβάνι 1000 αλλα αν βρω κάτι με 700 δε θα με χαλάσει

Εχω δει τις εξής (ψάχνοντας στο ιντερνετ οχι απο κοντά ακόμα)
UE48H6400
UE48H6800
UE55H6400
LG 49UB830V
Εχει ο Κωτσόβολος προσφορά με 500 ευρω την UE50H5500

Τι θα προτείνατε (οχι υποχρεωτικά απο τις παραπάνω) σαν πιο value for money δεδομένου οτι τωρα παίζω στις 42" όποτε και 48 να πάω θα μου φανεί η διαφορά (άρα οχι ντε και καλα πιο μεγάλη)

Ευχαριστω πολυ!

Το καλύτερο τηλεοπτικό (standard definition) με ταυτόχρονα πολύ καλή αντίθεση θα πας σε Sony 50W705B/6B ή σε 50/55W805B/W815B/W828B/W829B.

Μετά για καλές γωνίες θέασης και μέτρια αντίθεση αλλά καλό τηλεοπτικό σε LG 47/50LB650V ή Panasonic TX-47AS740E.
Για πολύ καλή αντίθεση σε Panasonic TX-48AS640E.

Και μετά σε Samsung για πολύ καλή αντίθεση αλλά μετριο (σε σχέση με τις παραπάνω) τηλεοπτικό.

Ειναι σε προσφορά η w829 με 949. Τι λέτε οι γνώστες; Αξίζει σε σχέση με τα 800 της Η6400; Δεν προλαβαίνω ούτε να τη δω απο κοντά ούτε τα χαρακτηριστικά της να ψάξω καλα καλα (software, εξοπλισμός, δυνατότητες, "ευκολίες" κλπ) γιατι η προσφορά λήγει σε 2 ώρες. Κάποια γρήγορη γνωμη;

Το site που λες γράφει ότι συμπεριλαμβάνεται και η 5ετής εγγύηση Sony στην τιμή. Φυσικά και αξίζει σαν προσφορά, ειδικά κι αν λάβουμε υπ' όψιν και την 5ετή. Τώρα σε σχέση με την H6400, έχει καλύτερο τηλεοπτικό, νομίζω ίδια περίπου εικόνα σε hd υλικό, αλλά χειρότερο 3d, smart κομμάτι και media player. Δεν είναι ότι δεν τα εμπεριέχει, αλλά τα κάνει χειρότερα από την H6400. Η απόφαση δική σου, ότι και να διαλέξεις θα μείνεις ευχαριστημένος πιστεύω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα είδα ότι στα ίδια χρήματα το ίδιο κατάστημα δίνει (οχι σε προσφορά) και την 55W805b που πρακτικά είναι η ίδια tv. Επίσης με 5ετή εγγύηση. Επομένως μάλλον θα είναι καλύτερα να το αναβάλλεις για λίγο, μήπως μπορέσεις να δεις τις τηλεοράσεις που σε ενδιαφέρουν σε κατάστημα να ελέγξεις ιδίοις όμμασι ποια σ' αρέσει περισσότερο και ύστερα να προχωρήσεις σε αγορά. Λέω εγώ τώρα μια άποψη...

Τελικά πήρα την UE55H6400 συνολικά 810 ευρώ μαζί με επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια (από public με "επιστροφή" κάρτας eurobank).
Από τις 42'' που ήμουν πριν στις 55'' η διαφορά είναι τεράστια, και επιτέλους νιώθω ότι έχω το σωστό μέγεθος τηλεόρασης για το σαλόνι μου (η προηγούμενη 42άρα πλάσμα είχε αγοραστεί στο παλιό σπίτι για μικρότερο σαλόνι).
Digea παίζει χάλια όντως (προσωπικά δεν είδα διαφορά ούτε από nova στα συγκεκριμένα κανάλια, άρα είναι απλώς χάλια το σήμα τους), αλλά όταν έβαλα 1080i βίντεο μου έφυγε το σαγόνι. Clouding, banding κλπ. το άπειρο μάτι μου δεν βλέπει (άρα αν υπάρχει πρόβλημα είναι μικρό) οπότε όλα μια χαρά.

Πού μπορώ να βρω σετ ρυθμίσεων γιατί είμαι άσχετος και δε θέλω να μείνω στα out of the box;