Αγορά νέας tv έως 50'' για Ps4-ταινίες

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
Φίλε μου χίλια ευχαριστώ!!!είδα την απάντηση σου ακύρωσα στο τσακ από το άλλο μαγαζί και πάω να παραλάβω απο Κωτσόβολο!!!να σαι καλά!!!

xavito

Moderator
Staff member
29 October 2008
9,328
μην νομίζει κανείς ότι λέω μπαρούφες, ορίστε η ίδια τηλεόραση στο πλαίσιο χωρίς να γίνεται πουθενά αναφορά για προσφορά!!

[/COLOR]
15yaut4.jpg

Πάντως ένω επίσημα η εταιρία (Samsung) στo site της αναφέρει 600 PQI (Picture Quality Index),βλέπω ότι όλες οι μεγάλες αλυσίδες το μεταφράζουν σε συχνότητα Hz.

Ααα και LED TV...

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
όλα καλά και όλα ωραία με την τηλεόραση αλλά μήπως μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν παίζει τους υπότιτλους?ενώ συνδέεται με την βιβλιοθήκη που έχω βάλει τους φακέλους στον υπολογιστή που εννοείτε ότι περιέχουν τα srt με τα ίδια ονόματα,και παίζει κανονικά βίντεο ήχος δεν μου βγάζει καθόλου επιλογή για υπότιτλο...καμιά ιδέα???

batatoudis

New member
25 January 2009
19
takis αντιγράφω το παρακάτω από γειτονικό forum (αναφέρεται στην αμέσως μικρότερη τηλεόραση της σειράς UE48J6200). Αν βγάλεις άκρη ενημέρωσε σε παρακαλώ καθώς ενδιαφέρομαι κι εγώ για τη συγκεκριμένη τηλεόραση.

Ερώτηση:
Υποθέτω ότι το Plex app είναι αυτό που σχετίζεται με το dlna? Δηλαδή να παίζεις το αρχείο της ταινίας κανονικά με τους υπότιτλους όχι από usb stick αλλά μέσω δικτύου από σκληρό δίσκο που είναι συνδεδεμένος σε άλλο υπολογιστή (και εννοείται με χωριστό αρχείο υποτίτλων srt και όχι ενσωματωμένο στο αρχείο της ταινίας)..
Αν μπορείς να επιβεβαιώσεις το παραπάνω θα με βοηθούσε πολύ, καθώς βρήκα αναφορές στο internet ότι με σύστημα tizen υπήρχε κάποιο πρόβλημα στους υπότιτλους μέσω dlna. Ελπίζω να περιέγραψα το ερώτημα με κατανοητό τρόπο..

Απάντηση:
Ναι, ακριβώς. Σ' αυτό το θέμα Plex is your friend. Παίζεις το αρχείο της ταινίας όχι από Usb stick αλλά μέσω δικτύου από τον σκληρό άλλου υπολογιστή (στον οποίο βέβαια έχεις εγκαταστήσει τον Plex server), κανονικά με υπότιτλους σε χωριστό αρχείο και μάλιστα με επιλογή από διάφορες γλώσσες (αν έχεις πολλαπλά αρχεια υποτίτλων για διάφορες γλώσσες).
Το όλο περιβάλλον θυμίζει αρκετά XBMC στο πιο απλό του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πολύ ικανοποιητικό.

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
δοκίμασα και με plex αλλά πάλι δεν παίζει υπότιτλους η tv......δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει.....είπα μήπως γλύτωνα το wdtv από το σαλόνι...μια συσκευή λιγότερη...αλλά αφού δεν γίνεται με την τηλεόραση θα συνεχίσω με wdtv...

batatoudis

New member
25 January 2009
19
Κι όμως, και δεύτερος χρήστης επιβεβαιώνει πως μπορεί να παίξει υπότιτλους μέσω dlna όταν διαβάζει σκληρό συνδεδεμένα σε άλλο υπολογιστή. Μήπως πρέπει να γίνει κάποιο update στην εφαρμογή Plex ή γενικότερα στο firmware της τηλεόρασης? (δεν γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα διάφορα updates στις συγκεκριμένες, απλώς υποθέτω..). Κάνω μια ερώτηση και στο thread της αντίστοιχης των 42 να δω μήπως μπορούν να βοηθήσουν τα παιδίά που την έχουν.

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
Το κοίταξα και λέει ότι η τηλεόραση είναι ενημερωμένη με το πιο πρόσφατο λογισμικό...όσο για το plex σήμερα το εγκατέστησα άρα αποκλείεται να μην είναι up to date....εντωμεταξύ μόλις μπήκα στην εφαρμογή του plex στο pc και συγκεκριμένα στο folder μιας ταινίας,είχε στην κάτω μεριά την επιλογή για τους υπότιτλους και όπως ήταν φυσικό ήταν απενεργοποιημένο και την ενεργοποίησα,ε μετά όταν πήγα να παίξω την συγκεκριμένη ταινία στην τηλεόραση μου έβγαλε μύνημα ότι δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή του αρχείου και πριν που δεν είχα ενεργοποιήσει τους υπότιτλους έπαιζε κανονικά η ταινία,δοκίμασα και σε άλλες ταινίες μετά και μου έκανε τα ίδια...παίζει να υπάρχει καμιά ρύθμιση στην τηλεόραση για τους υπότιτλους που να μην έχω δεί???

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Ίσως χρειαστεί να το κατεβάσεις αν δεν το έχει ήδη, αλλά νομίζω από εκεί θα γίνει η δουλειά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν δεν το έχουν ενσωματώσει ακόμα στο tizen, σε ξένα forums που κοίταξα το περνάνε έτσι στην tv :

1) Download Plex_1.018_fixed.zip.
2) Format a USB drive using FAT32. I used one of the tiny Sandisk Cruzer 8GB drives.
3) Create a folder in the root of the USB drive named "userwidget" (without the quotes).
4) Copy the Plex_1.018_fixed.zip file into the userwidget folder. Do not unzip the files.
5) Plug it into the TV. It shouldn't matter which port, but I specifically used the second USB port. My JU6500 has three USB ports: One labeled TV&Camera, one labeled USB, and one labeled USB3.0.
6) Open SmartHub and go to MyApps. There is now a blank square with the text Plex.

Πάντως αν δεν δουλέψει ούτε αυτό καλό είναι να κοιτάξεις τη λύση του usb με ένα usb stick που θα αντιγράφεις την ταινία που θες να δεις, παραδοσιακά οι Samsung έχουν σουπερ usb media player.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το plex zip που λέει το κατεβάζεις από εδώ, δοκιμάσε πρώτα το 1 και μετά τα άλλα.

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
Φίλε μου με έσωσες,είχε το app η τηλεόραση(συγκεκριμένα το κατέβασα από τις προτεινόμενες εφαρμογές που είχε) και δουλεύει μια χαρά με τους υπότιτλους και όλα+ ότι έχει πολύ ωραίο interface με τα εξώφυλλα των ταινιών και λοιπές πληροφορίες.....τέλειο....τώρα φτιάχνω στο pc και την βιβλιοθήκη για τις σειρές....όλα καλά!!!!ευχαριστώ πολύ.

υ.γ και μάλλον θα αποχωριστώ το wdtv πλέον.....

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
βέβαια τώρα που έκανα ένα τσεκάρισμα κι ενώ οι υπότιτλοι και όλα δουλεύουν,σε πολλές ταινίες κολλάει 5-10 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει.....δεν ξέρω τι φταίει.....

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Re: Απάντηση: Αγορά νέας tv έως 50'' για Ps4-ταινίες

βέβαια τώρα που έκανα ένα τσεκάρισμα κι ενώ οι υπότιτλοι και όλα δουλεύουν,σε πολλές ταινίες κολλάει 5-10 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζει.....δεν ξέρω τι φταίει.....

Μάλλον στις 1080p με μεγάλο bitrate θα κολλάει, δεν θα επαρκεί η ταχύτητα του wireless network.

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
ωχ.....λές έ???και έχω κατεβάσει την εξαλογία star wars σε 1080p να την απολαύσω στην tv........μάλλον αυτό θα είναι γιατί στο pc τρέχει κανονικά αλλά στο wdtv που παίζει στην τηλεόραση μέσω του ίδιου ασύρματου δικτύου δεν κολλάει...

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Αν δεν έχεις το router δίπλα στο pc συνδεδεμένο με ethernet (οπότε δύσκολα αλλάζει θέση), δοκίμασε να του αλλάξεις θέση και να το βάλεις σε πρίζα πιο κοντά στην tv. Ίσως να οφείλεται σε αδυναμία σήματος και βελτιωθεί η κατάσταση. Διαφορετικά μια-μια τις ταινίες σε usb stick, τις παίζεις από το usb media player της tv χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν λέει να χάσεις την εξαλογία.

takis_kaisari

Established Member
5 November 2006
131
Εντάξει βρε'συ έχω το media player οπως προείπα που τις παίζει μια χαρά,απλά έλεγα να ξεφορτωνόμουν μια συσκευή από το σαλόνι και να αξιοποιούσα πλήρως την τηλεόραση....

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Λοιπόν υπάρχει λύση. Ανοίγεις το plex app στην tv και πατάς το κόκκινο πλήκτρο Α (settings). Πας στο Preferences και μετά Player. Βάζεις και τα 3 Buffers στο μέγιστο (100) και το Playback Mode στο direct streaming. Έχει κι άλλες επιλογές στο Prefernces, για γραμματοσειρα-χρώμα-μέγεθος υποτίτλων κλπ. Ψάξε να δεις τι σε ενδιαφέρει. Σου στέλνω και PM αν δεν το δεις αλλά το γράφω κι εδώ μήπως ενδιαφέρει κανέναν.

redemption

Senior Member
5 February 2009
658
Τελικά άρχισε να κολλάει το σύμπαν πάλι. Είχα καταλάβει όμως ότι είναι θέμα μνήμης. Τα ξανάβαλα τα πάντα auto με reset buffer στο preferneces (πατάς το Α), και το playback mode auto. Και πήγα και έσβησα από το "προτεινόμενες εφαρμογές - οι εφαρμογές μου" 9 υπεράχρηστες εφαρμογές. Τώρα πάνε τα πάντα νεράκι.
Και συνεχόμενα 1080p και όλα. To έχω δοκιμάσει μόνο 4 ώρες αλλά δεν έχει κάνει το παραμικρό σπασιματάκι. Προσοχή αν θελει κάποιος να σβήσει εφαρμογή πρέπει να μπει στο προτεινόμενες εφαρμογές, από το "διαγραφή όλων" στην αρχική οθόνη δεν σβήνει από την tv απλά αφαιρείται από το μενού.