Αγορά νέας TV για σύνδεση με υπολογιστή, ταινίες και games

geonik

New member
21 November 2010
16
Καλησπέρα σας,
είμαι καινούργιος εδώ οπότε καλώς σας βρίσκω, και θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για αγορά μίας τηλεόρασης.

Καθώς μένω σε γκαρσονιέρα (υπνοδωμάτιο = σαλόνι), θέλω να την χρησιμοποιήσω κυρίως για σύνδεση με υπολογιστή, για ταινίες και gaming (PS3).
Η απόσταση του κρεβατιού/καναπέ από το έπιπλο TV είναι 3-3,5 μέτρα, οπότε σκέφτομαι κάτι σε 32"-37". (Ίσως 37" να παραπάει για σύνδεση με pc, μην μου βγούν τα μάτια.)

Κοιτάζω κυρίως για samsung ή Lg.

Μου πρότειναν να πάρω monitor-tv, λόγω καλύτερης ευκρίνειας για σύνδεση με pc, αλλά δεν βρήκα κάτι μεγαλύτερο από 27"..

Σκοπεύω να δώσω μέχρι 700 ευρώ.
Η αγορά θα γίνει κατα πάσα πιθανότητα από media markt.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Να πω επίσης ότι έχω δει από κοντά τις LG LE325300, LG LE325500 και LG 32LD750,
και μου φάνηκε καλύτερη η τελευταία, αν και δεν είναι LED (ίσως λόγω του ότι έχει συχνότητα 200Hz?),
αν και οι τρεις παίζανε σαν τηλεοράσεις και δεν παίζανε κάποιο dvd.

Καλησπέρα φίλε. Αν την έχεις μόνιμα σ'αυτή την απόσταση δε παραπάει καθόλου να πάρεις 37άρα. Ίσα ίσα θα σου πρότεινα μεγαλύτερη, 40άρα δηλαδή με βάση το budget σου. Με μια μικρή υπέρβαση παίρνεις την LE40C650 της Samsung. Αλήθεια γιατί σ'ενδιαφέρουν μόνο οι LG? Οι Samsung προσφέρουν πολύ περισσότερα για τα λεφτά τους και έχουν και καλύτερη εικόνα. Επίσης για gaming λέει και η C530 μόνο που είναι 50Hz. Τη 40άρα θα τη βρείς γύρω στα 500 Ευρώ μάλιστα.

Ευχαριστώ για την απάντηση..!
Η απόσταση αυτή θα είναι για ταινίες και games, αλλά για χρήση με υπολογιστή λογικά θα είμαι στο 1-1,5 μέτρο γι'αυτό πρβληματίζομαι..
Δεν με ενδιαφέρουν μόνο οι LG, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις..!
Διαβασα καλά σχόλια για την Samsung c650, αλλά δεν την έχω δει από κοντά.

Κάτι που ήθελα να ρωτήσω, είναι πόσο και πως επηρεάζει την εικόνα ή συχνότητα Hz..?

Επίσης αξίζουν τα παραπάνω χρήματα οι led σε αυτές τις κατηγορίες τιμής μέχρι 700 ευρώ, έναντι των απλών LCD..?

Τότε έχεις δίκιο για τις ίντσες αλλά και πάλι δεν αξίζει να πας πιο κάτω απ'τις 37 ίντσες. Ή σε τελική μετέφερε την απόσταση θέασης πιο κοντά, τον καναπέ δηλαδή. Η αγορά LED δεν αξίζει σε καμιά κατηγορία. Το μόνο που θα γλιτώσεις είναι περίπου 10 Ευρώ στην κατανάλωση το χρόνο! Οπότε τσάμπα λεφτά θα δώσεις αν πάρεις LED. Eγώ έχω την Samsung C630, παραπλήσια της C650. Με βάση τη δική μου εμπειρία τα 100Hz κάνουν τη διαφορά στο τηλεοπτικό σήμα και σε υλικό ταινιών που δεν είναι HD. Αν δεις για παράδειγμα ταινία σε μορφή mkv, καλύτερα να έχεις απενεργοποιημένα τα 100Hz(υπάρχει αυτή η δυνατότητα στις Samsung τουλάχιστον).

/καναπέ από το έπιπλο TV είναι 3-3,5 μέτρα, οπότε σκέφτομαι κάτι σε 32"-37". (Ίσως 37" να παραπάει για σύνδεση με pc, μην μου βγούν τα μάτια.)

Οσο μικροτερη ειναι η τηλεοραση τοσο πιο κουραστικη ειναι για τα ματια και οχι το αναποδο.

Ευχαριστώ για την απάντηση..!
Η απόσταση αυτή θα είναι για ταινίες και games, αλλά για χρήση με υπολογιστή λογικά θα είμαι στο 1-1,5 μέτρο γι'αυτό πρβληματίζομαι..
Δεν με ενδιαφέρουν μόνο οι LG, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις..!
Διαβασα καλά σχόλια για την Samsung c650, αλλά δεν την έχω δει από κοντά.

Κάτι που ήθελα να ρωτήσω, είναι πόσο και πως επηρεάζει την εικόνα ή συχνότητα Hz..?

Επίσης αξίζουν τα παραπάνω χρήματα οι led σε αυτές τις κατηγορίες τιμής μέχρι 700 ευρώ, έναντι των απλών LCD..?

Φίλε ξέρεις τί πιστεύω τελικά? Το budget σου αρκεί καί για τα δύο, δηλαδή οθόνη PC και TV και αυτό είναι το πιο λογικό. Δε μπορεί μια τηλεόραση να λειτουργήσει ως monitor στο 1 μέτρο ούτε και το αντίθετο. Με 150 Ευρώ παίρνεις μια πολύ καλή οθόνη και δίνεις άλλα 5 περίπου για μια χαρά LCD TV.

Καθόλου λάθος δεν κάνεις,αλλά και που έχει εγγύηση 0 pixel;4 φορές πηγαινοήρθε monitor για καμένο πίξελ...ακόμα το θυμάμαι (δεν ξαναάφεραν καινούριο...βαρέθηκα!)

Το θέμα είναι πως συζητάμε τί θα πάρει ο geonik και αυτός εξαφανίστηκε!-bye-Στο τέλος θα πειστώ να αγοράσω εγώ monitor και TV, όχι πως μου περισσεύουν δηλαδή.

Συγνώμη παιδιά απλά επειδη δεν έχω ιντερνετ στο σπίτι μπαίνω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα από φίλους ή το ΤΕΙ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δεύτερον να πώ ότι δεν θα ήθελα να πάρω και μόνιτορ και οθόνη, για το λόγο του ότι έχω πολύ περιορισμένο χώρο και δεν θα ήθελα να τον γεμίσω με οθόνες.

Γι αυτό η μόνη μου επιλογή είναι να πάρω μία καλή TV και να με εξυπηρετήσει και για τις 2 χρήσεις.

Καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις σας,
τελικά πείστηκα να πάρω κάτι από 37"-42", με μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και όχι στο μέγεθος..!
Αύριο θα πάω από τα media markt να δω τι παίζει και εκεί.

τελικά πείστηκα να πάρω κάτι από 37"-42", με μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και όχι στο μέγεθος..!

Αυτα τα δυο πανε μαζι. Η καλυτερη τηλεοραση 32" ειναι απειρως χειροτερη απο μια 40" οταν καποιος βλεπει απο τα 3 μετρα.,

Παιδιά μετά από έρευνα έχω κάποια μοντέλα στο μυαλό μου και θα ήθελα την γνώμη σας για τα παρακάτω μοντέλα:

Γύρω στα 700 ευρώ:
1)LG 42LD750 στα 650 ευρώ
2)Samsumg LE40C650 στα 713 ευρώ
3)LG 42LE5310 στα 699ευρώ και
4)LG Infinia 42LE8500 στα 680 ευρώ στα public! (αυτή μου φαίνεται ευκαιρία χωρίς να την έχω δει από κοντά αλλά οπουδήποτε αλλού την βλέπω πάνω από 1000 ευρώ!)

λίγο πάνω από τα 700 ευρώ:
1)LG 42LE5500 στα 773 ευρώ
2)LG 37sl8000 στα 785 ευρώ
3)Samsung UE37C6000 στα 769 ευρώ

ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Η Samsung είναι η καλύτερη από τις παραπάνω (η 650).Η 8500 είναι προβληματική τηλεόραση..καλύτερα να την αποφύγεις.

Συμφωνώ με Ανδρέα. Δές και την τελευταία σελίδα του thread των εκπτώσεων. Έχει την C630 σε απίστευτη προσφορά. Είναι παραπλήσια της C650.

Καλησπέρα παιδιά, τελικά τσίμπησα την LG LE8500 από public που την είχε προσφορά στα 680 απο 1350.
Την είδα αποκοντα και μου άρεσε πάρα πολύ.

Είχε περιορισμένη διαθεσιμότητα και τηρούν σειρά προτεραιότητας.

Αν κάτι συμβεί και τελικά δεν μου την στείλουν λόγω έλλειψης, θα τσιμπήσω την C650 40" χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάντως μου έστειλαν mail ότι το προιόν έχει βρεθεί.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Να είστε καλά.