Αγορα νεας ΤV η να καθησω στα αυγα μου?

emperorgr

AVClub Addicted Member
10 June 2010
1,448
Μετα την αγορα του 5.1 συστηματος, ειπα μηπως αλλαξω και τηλεοραση... Εχω μια Panasonic 50S20 πλασμα αγορασμενη το 2009 με σχετικα λιγες ωρες θεασης. Σκεφτομουν να ανεβω σε ιντσες και "ποιοτητα" θεασης. Καλοβλεπω και τις φετεινες σειρες της Sony σε 805 η Samsung 6200-6400 (η 7000 σειρα νομιζω παει πολυ ψηλα). Η αποσταση θεασης ειναι γυρω στα 3.00μετρα. Ανωτατο κοστος εξαρταται τι θα παρω, ελεγα μην ανεβω πανω απο 1500 ευρω με την λογικη να την κρατησω μερικα χρονια (καμια 5ετια)...

Για να ακουσω λοιπον, αξιζει να αλλαξω την 50S20 με φετινη TV η να κρατησω τα $ για πιθανη αγορα OLED στα επομενα 2-3 χρονια?

PS. Αν σκεφτω να την πουλησω την πλασμα, ποσα θα μπορουσε να πιασει?

Αν απο 50 ιντσες ειναι να πας σε 55 μην κανεις καμια αλλαγη.
Αν ειναι να πας στις 60 κανε, αλλα παρε καμια οικονομικη.
Οι oled μεχρι να πεσουν στα 1500 θα περασει καιρος

Απο εδω τι προτεινετε?

Επισης οπτικα, θα δω διαφορες με την LED 60αρα? η στα 3 μετρα ειναι αμελητεες?

Απο εδω τι προτεινετε?

Επισης οπτικα, θα δω διαφορες με την LED 60αρα? η στα 3 μετρα ειναι αμελητεες?
Αν η τηλεόρασή σου είναι << υγιείς >> κάνε υπομονή περίπου 5 - 6 μήνες, και παίρνεις τότε OLED 55αρα κοντά στο δυχίλιαρο , και έτσι θα έχεις μια μικρή αναβάθμιση σε μέγεθος και τεράστια σε ποιότητα εικόνας. Μιλώ πχ για την LG C9300 που είναι OLED ( Full HD , αλλά για μερικά χρόνια ακόμα αυτό θα είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα ) , που ξεκίνησε να πουλιέται στα 3.000 δολάρια ακόμη δε βγήκε.
Εγώ προσωπικά αν δεν ήταν ανάγκη να αλλάξω τηλεόραση άμεσα, για 6 μήνες με ένα χρόνο από τώρα δε θα έκανα καμία κίνηση, γιατί πιστεύω μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα τρίβουμε τα μάτια μας ( με τη καλή έννοια ).

Από 50 σε 55" δεν το λες και μικρή αναβάθμιση στο μέγεθος (+5"). Αν είναι 60" βέβαια ακόμη καλύτερα , για την 50S20 δεν το βλέπω να πιάνει πάνω από 250 ευρώ (με το ζόρι) ως μεταχειρισμένη καθώς καινούργιες 50άρες κυκλοφορούν κάτω από 450 ευρώ. Αν την κρατήσεις κάνα χρόνο ακόμη μετά θα την χαρίζεις και δεν θα την παίρνει κανένας.

Σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας....

Η τηλεοραση ειναι μια χαρα, εννοω δεν εχει κανενα θεμα λειτουργιας.

Η σκεψη μου ηταν να ανεβω σε ιντσες και κυριως σε ποιοτητα απεικονισης.

Φανταζομαι οτι μετα απο 4 χρονια που εχω την τηλεοραση, οι καινουργιες σειρες θα ειναι σαφεστατα καλυτερες και σε μαυρο και σε ποιοτητα απεικονισης/κινησης απο μια πλασμα 4ετιας...

Η ιδεα της OLED μου αρεσει σαν σκεψη, μαλλον θα περιμενω να δουμε τα νεα μοντελα του 2015 και ισως σε κανενα ξεσκαρταρισμα του Μαρτιου 2015 να χτυπησουμε κατι σε 60" (και μεγαλυτερη..)

Φανταζομαι οτι μετα απο 4 χρονια που εχω την τηλεοραση, οι καινουργιες σειρες θα ειναι σαφεστατα καλυτερες και σε μαυρο και σε ποιοτητα απεικονισης/κινησης απο μια πλασμα 4ετιας...

Η ιδεα της OLED μου αρεσει σαν σκεψη, μαλλον θα περιμενω να δουμε τα νεα μοντελα του 2015 και ισως σε κανενα ξεσκαρταρισμα του Μαρτιου 2015 να χτυπησουμε κατι σε 60" (και μεγαλυτερη..)
OLED σε 60 ίντσες θα πρέπει να χώσεις πολύ βαθιά το χέρι, για 55αρα που θα παίζει μάλλον στα 2 έως 2,5 χιλιάρικα , το κόβω πολύ πιθανόν να μπορείς να πας.
Τώρα πάλι, εσύ ξέρεις << το βάθος >> της τσέπης σου.

Mπορείς να ανέβεις σε ποιότητα και ίντσες με τη Sony KDL-55W805B, ή τη Samsung UE60F6300.
Η S20 είναι μια καλή τηλεόραση, αλλά ακόμα και όταν βγήκε δεν ήτανε κορυφαία.
Το μαύρο και η κίνηση που αναφέρεις ήταν το ατού των plasma, οπότε μην περιμένεις να δεις κάτι "σαφέστατα καλύτερο".
Θα έχουν καλό μαύρο και κίνηση, πιο φωτεινή εικόνα και φυσικά θα είναι αρκετά καλύτερες για θέαση την ημέρα, συν τις έξτρα ίντσες, συν το 3d και άλλα smart.

Για την oled της LG, κάτσε να έρθει πρώτα και να δούμε την τιμή της.
Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα έχει κάτω από 3000 ευρώ και αν πέσει, θα πέσει λίγο.
Και οι oled έχουν να λύσουν κάποια θεματάκια ακόμα, π.χ. σε θέματα κίνησης δεν παίρνουν και άριστα (σύμφωνα με όλα τα reviews).

Mπορείς να ανέβεις σε ποιότητα και ίντσες με τη Sony KDL-55W805B, ή τη Samsung UE60F6300.
Η S20 είναι μια καλή τηλεόραση, αλλά ακόμα και όταν βγήκε δεν ήτανε κορυφαία.
Το μαύρο και η κίνηση που αναφέρεις ήταν το ατού των plasma, οπότε μην περιμένεις να δεις κάτι "σαφέστατα καλύτερο".
Θα έχουν καλό μαύρο και κίνηση, πιο φωτεινή εικόνα και φυσικά θα είναι αρκετά καλύτερες για θέαση την ημέρα, συν τις έξτρα ίντσες, συν το 3d και άλλα smart.

Για την oled της LG, κάτσε να έρθει πρώτα και να δούμε την τιμή της.
Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα έχει κάτω από 3000 ευρώ και αν πέσει, θα πέσει λίγο.
Και οι oled έχουν να λύσουν κάποια θεματάκια ακόμα, π.χ. σε θέματα κίνησης δεν παίρνουν και άριστα (σύμφωνα με όλα τα reviews).

Ειδα την Samsung UE60F6300... Ειναι περσινο μοντελο λεω να περιμενω ακομα κανα 6μηνο μηπως εχουμε μειωσεις στα φετινα μοντελα..

Φαντάσου το σκηνικό:
Σκάς τώρα 1000-1500 ευρώ να πάρεις κάτι ποιοτικό από τα τρέχοντα μοντέλα , και σε 1,5-2 χρόνια από τώρα να έχουν βγει OLED 55άρες στα 1500.Θα θες να δώσεις την τηλεόραση που πήρες αλλά σε 2 χρόνια θα έχει χάσει αρκετά τη μεταπωλητική της αξία.
Γνώμη μου: Μην πάρεις τίποτα και ανέμενε.Η υπομονή σίγουρα θα είναι προς όφελός σου.Άλωστε δεν έχεις και καμιά τηλεόραση του πεταμού.Αρκετά αξιόλογη και αξιοπρεπέστατη είναι οπότε 2 χρονάκια υπομονή και θα αγοράσεις αφρό...

Φαντάσου το σκηνικό:
Σκάς τώρα 1000-1500 ευρώ να πάρεις κάτι ποιοτικό από τα τρέχοντα μοντέλα , και σε 1,5-2 χρόνια από τώρα να έχουν βγει OLED 55άρες στα 1500.Θα θες να δώσεις την τηλεόραση που πήρες αλλά σε 2 χρόνια θα έχει χάσει αρκετά τη μεταπωλητική της αξία.
Γνώμη μου: Μην πάρεις τίποτα και ανέμενε.Η υπομονή σίγουρα θα είναι προς όφελός σου.Άλωστε δεν έχεις και καμιά τηλεόραση του πεταμού.Αρκετά αξιόλογη και αξιοπρεπέστατη είναι οπότε 2 χρονάκια υπομονή και θα αγοράσεις αφρό...
Ίσως και λιγότερο υπομονή, μπορεί και γύρω στον ένα χρόνο μόνο.