Αγορά νέας TV μέχρι 1000 Euro

kostas.lachanas

New member
14 January 2012
16
Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα να αγοράσω μια νέα τηλεόραση 3D.... Στην αρχή έψαχνα έως 700 ευρώ αλλά μετά από μία βόλτα στα καταστήματα κατάλαβα ότι για να αποκτήσω κάτι αξιόλογο που να με κρατά ικανοποιημένο για μερικά χρόνια θα πρέπει να ρίξω κανά 1000άρικο οπότε αποφάσισα να περιμένω λίγο ακόμα και να πάρω κάτι με 1000 ευρώ... Τον Μάρτιο του 2013 αγόρασα μια LG 50PA5500 50'' PLASMA http://www.e-shop.gr/product?id=PER.157204 ,,, αν και ο χώρος μου είναι σκοτεινός δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος από αυτή την αγορά λόγο του ότι θα προτιμούσα πιο έντονο φωτισμό και χρώματα,,, και ευτυχώς κατάφερα και την πούλησα 550 ευρώ πριν λίγες μέρες... Για να μου δώσετε τα φώτα σας λοιπόν γενικά αυτό που ζητάω είναι καλής ποιότητας και ξεκούραστο 3D, καλη ποιοτητα εικονας στης γρηγορες κινησεις έντονα αλλά ρεαλιστικά χρώματα και καλό φωτισμό... η αποσταση θέασης είναι 2,4 μέτρα και ο χώρος απο λίγο ως και πολύ σκωτεινός... Δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα αν θα ειναι smart tv γιατι ουτος η αλλος θα είναι συνδεμενη με pc και ps3 αλλα θα τοεκτιμουσα κιολας αν ηταν smart... μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα και ειδα και απο κοντα καποιες τηλεορασεις με εντυπωσίασε η Sony KDL-47W807 https://www.skroutz.gr/s/3370566/Sony-KDL-47W807.html που ακομακαι η κινηση και το 3D της με εντυπωσιασε σε σχεση και με αλλων εταιριων ακριβοτερες τηλεορασεις πχ μια LG αξιας 1599 euro δεν με εντυποσιασε τοσο... θα ηθελα την γνωμη σας αν εχετε να προτεινετε και καποια αλλη τηλεοραση... ειδα και το post για την συγκεκριμενη tv και εκανα και μια ερωτηση και εκει... σας ευχαριστω για οποια βοηθεια...

Έντονα και ρεαλιστικά ταυτόχρονα χρώματα δε γίνεται. Πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις. Αν δε σου άρεσε η PA5500 σε σκοτεινό χώρο πάρε κάποια LCD στο ίδιο μέγεθος. Στα 100 Hz μέχρι το χιλιάρικο υπάρχουν οι Sasmung F6400 και Panasonic ET60.

Για τα χρώματα λάθος διατύπωση από μένα, ίσως έπρεπε να πω ζωηρά χρώματα... ίσως με αυτό τον χαρακτηρισμό πέφτω στη μέση μεταξύ έντονου και ρεαλιστικού... Θέλω να πω ότι έχω δει samsung τηλεόραση να έχει τόσο έντονα χρώματα που ξεφεύγουν κατά πολύ από το ρεαλιστικό (και μάλιστα μοντέλο πολύ ακριβότερο από 1000 ευρώ) και έχω δει και lg όπως η δικιά μου αλλά και πολύ ακριβότερα μοντέλα που τα χρώματά τους δεν είχα ζωντάνια όσο και να τα δυνάμωνες από τις ρυθμίσεις ... για την sony που προανεφερα τι γνωμη εχετε σε σχεση με τις προαναφερθείσες Sasmung F6400 και Panasonic ET60 ???

Η εικόνα της W805/W807 είναι πιο κοντά σε εκείνη της ET60, υπερτερεί λίγο. Αν τις έχεις δει από κοντά μπορείς να κρίνεις καλύτερα. Οπότε, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, πέρνα μια βόλτα από τα καταστήματα και δες τις, μαζί με διάφορες άλλες. Αν είναι δυνατόν, σε κάποιο χώρο με φωτισμό αντίστοιχο με το δικό σου στο σπίτι.

Μου είναι λίγο δύσκολο να τις δω από κοντά λόγο του ότι μένω στην επαρχία και εδώ τα καταστήματα έχουν ότι τους περισεύει για να μπορεις να το δεις... Και αμα θες και 3D τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο βάζουν τηλεοράσεις να προβάλουν 3D ταινιες και δεν έχουν διαθεσιμα γυαλιά για να μπορέσεις να δεις... Τέλος πάντων πρόσφατα είχα ανέβει Αθήνα και για μια επισκευη στη μοτοσυκλέτα μου και όταν τελείωσα πέρασα από το Mall με σκοπό να ρίξω μια ματιά στις τηλεοράσεις... κοιταξα διάφορες τηλεορασεις και αν και μετα την 85αρα της Samsung και την 84 της lg, ολες φαινονταν μικρες ειδα την W805 σε 55" και εντυπωσιάστηκα, με την εικονα της και σε 3D και σε 2D, σε σχέση με πολλες ιδιας ή μικρότερης αξιας αλλα και μερικες ακριβότερες αλλες τηλεοράσεις... Θα ψάξω και για τα μποντελα που μου ειπες να δω αλλα σιγουρα δεν θα μπορεσω να κανω συγκριση γιατι δεν θα τα εχουν ολα μαζι εδω για να τα δω και να καταλαβω διαφορες θα πρεπει να κατσω να διαβασω και ανεβω διαβασμενος μονο γιαυτη τη δουλεια αθηνα αν θελω να το κανω σωστα...

Αφού είδες την W805 (και η W807 ίδια σε εικόνα είναι αλλά με ασημένιο πλαίσιο) και σου άρεσε από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να πας σε κάτι που δεν το έχεις δει και αποτελεί ρίσκο.

Άλλωστε η συγκεκριμένη είναι διαθέσιμη προς αγορά σε όλα σχεδόν τα καταστήματα άρα τεκμαίρεται ότι είναι καλή ενώ βλέπουμε άλλα μοντέλα να μην υπάρχουν πουθενά για αγορά απόδειξη ότι έχουν χοντρές ατέλειες.