Αγορά νέας TV, (όχι άλλο ένα LCD vs Plasma :-)) Panasonic TH-42PX7 άραγε;

Const

New member
27 February 2008
32
Πρώτα απ' όλα χαιρετάω το πιο σχετικό και active forum σε θέματα...εχμ...AV :smile: Αν και πρώτο post ever εδώ, δεν είμαι άσχετος με τον χώρο, απλώς απείχα από τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια. Είμαι ένα από τα πρώην hardcore μέλη του...AVFORUM (τι είπες τώρα), αν και ήμουνα κυρίως lurker, όπου καθημερινά σχεδόν ήμουνα στα HTPC και Software/DVD topics. Κάπου οι προτεραιότητες (και ο διαθέσιμος χρόνος) άλλαξαν και έτσι ποτέ δεν έκανα την "αλλαγή" σε AVClub...

Αφού δείξαμε την ηλικία μας, ώρα να δείξουμε και την ασχετοσύνη από τα up-to-date πράγματα. Δεν θέλω να είμαι άλλος ένας από αυτούς που έρχονται και γράφονται για μια ερώτηση/εξυπηρέτηση και μετά "γεια σας", αν και από το διάβασμα που έριξα τελευταία είδα ότι όλοι είναι πολύ φιλικοί στους εντελώς newbies. Ούτως ή άλλως, αφού θα αποκτήσω HD τηλεόραση η επισκέψεις εδώ θα είναι απαραίτητες :2thumb22sup:

Anyway, με το διάβασμα βλέπω να έχω σχηματίσει άπψη, αλλά από εσάς θα ήθελα επιβεβαίωση/διάψευση. Σκοπευω για TV σε 42" αν βολεύουν τα οικονομικά, 37" αν το ρίξουμε στην ποιοτητα. Θέαση από 3-4m μάλλον (τώρα επιπλώνουμε το σπίτι και είναι όλα κατά προσέγγιση ακόμα). Μετά από τα πολύ ρηξικέλευθα (παγκοσμίως από ό,τι διάβασα) συγκριτικά 1080 vs720 του forum, μάλλον καταλήγω σε 720 ούτως ή άλλως, κάτι που το περίμενα για τις 37" αλλά δεν ήμουν σίγουρος για τις 42". Οπότε:

-3-4m, μάλλον 42"
-Budget γύρω στα 1000 . Κυρίως λόγω..αρχής (???). Για παραπάνω θα το δικαιολογούσα μόνο για προβολέα
- Προς το παρόν θέαση ΚΥΡΙΩΣ SD DVD από πολύ μεγάλη συλλογή αυθεντικών, με κόπο διαλεγμένων και συνελεγμένων (:SFGSFGSF: μου). Εννοείται και απλών καναλιών. Ακόμα μερικά κατεβασμένα 720 h264 και wmv με προοπτική να "αποκτηθούν" και περισσότερα. Τέλος θα παίξει και τα περιστασιακά ...εχμ... "δοκιμαστικά" DiVX από ταινίες και κυρίως σειρές. Ας μην είναι τελείως χάλια τα τελευταία.

Άρα, ζήτημα είναι να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα DVDs και το μηχάνημα να δουλεύει κοντά σε αυτό που ξέραμε ως "τηλεόραση" με τις CRTs. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο να γίνει αγορά προβολέα. Αλλά θα ήθελα να είναι εντυπωσιακή σαν Home Cinema component, όχι μόνο για ειδήσεις και πρωϊνό καφέ. Με όλα αυτά, μήπως απλώς είπα "plasma" με άλλα λόγια; Είναι μονόδρομος για αυτά που θέλω;

Για LCD, των οποίων η ευκρίνεια είναι όντως σαγηνευτική στην βιτρίνα, αλλά δεν έχω δει ολόκληρη ταινία, θα έπρεπε να κινηθώ στα 100Hz για να μην έχω σπασίματα στο pan-άρισμα; Μήπως να πάρουμε 1080 γιατί τώρα που ο HiDef πόλεμος τελείωσε, κατ' εμέ ο πόλεμος των τιμών τώρα αρχίζει; Και δηλαδή όποιος είναι κάτω από 1080 θα νιώθει φτωχός συγγενής;

Σχετικά με τις plasma, έχω 99% ψηθεί για τις Panasonic PX70/PX7. Η 70 βρίσκεται ακόμα; Υπάρχει τελικά διαφορά στην εικόνα λόγω χαμηλότερου contrast στην PX7 και χειρότερης διαχείρισης χρωμάτων;Το σημαντικότερο: επειδή όπως είπα παίζει να αγοραστεί προβολέας, οι plasma μήπως παρα-είναι fragile στην λειτουργία τους για τηλεοράσεις; Με τον προτζέκτορα καταλαβαίνω να είμαι υποχόνδριος, αλλά με την TV; Θεωρείται abuse να είναι ανοιχτή φερ' ειπείν 10-12 ώρες την ημέρα; Εννοείται όχι με DVD συνέχεια, αλλά με κανάλια, οπότε λογότυπα κλπ; Θα ήθελα να να είναι πιο "σκληροτράχηλη" (εχμ) ως TV, θα έχω τον φόβο του Burnin και το δισκάκι του forum ανά χείρας συνεχώς; Εντάξει, τον προτζέκτορα τον πιάνεις και με γάντια που λέει ο λόγος, αλλά θα ήθελα να λειτουργεί και ως συνήθης TV.

Παρεμπιπτόντως, δεν προβλέπεται σύνδεση με καμιά παιχνιδομηχανή, αλλά σχεδόν σίγουρα με PC σε ρόλο ψευτο-HTPC (για παροχή DiVX και 720 ταινιών). Η 1 HDMI της PX7 είναι λίγη ε; Και χωρίς VGA μπαίνουμε σε φάση συμβατότητας/ασυμβατότητας κάρτας με HDMI/DVI.

Για όσους άνταξαν να με διαβάσουν, please help, η αγορά είναι άμεση και χαιρετώ όλο το forum!

:worshippy::worshippy::worshippy:

-3-4m, μάλλον 42"
-Budget γύρω στα 1000 . Κυρίως λόγω..αρχής (???). Για παραπάνω θα το δικαιολογούσα μόνο για προβολέα
- Προς το παρόν θέαση ΚΥΡΙΩΣ SD DVD από πολύ μεγάλη συλλογή

Άρα, ζήτημα είναι να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα DVDs και το μηχάνημα να δουλεύει κοντά σε αυτό που ξέραμε ως "τηλεόραση" με τις CRTs. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο να γίνει αγορά προβολέα. Αλλά θα ήθελα να είναι εντυπωσιακή σαν Home Cinema component, όχι μόνο για ειδήσεις και πρωϊνό καφέ. Με όλα αυτά, μήπως απλώς είπα "plasma" με άλλα λόγια; Είναι μονόδρομος για αυτά που θέλω;​

Είναι μονόδρομος λόγω budget.

Για LCD, των οποίων η ευκρίνεια είναι όντως σαγηνευτική στην βιτρίνα, αλλά δεν έχω δει ολόκληρη ταινία, θα έπρεπε να κινηθώ στα 100Hz για να μην έχω σπασίματα στο pan-άρισμα; Μήπως να πάρουμε 1080 γιατί τώρα που ο HiDef πόλεμος τελείωσε, κατ' εμέ ο πόλεμος των τιμών τώρα αρχίζει; Και δηλαδή όποιος είναι κάτω από 1080 θα νιώθει φτωχός συγγενής;

Αχρείαστα τα 1080 σε 42άρα που προορίζεται κυρίως για προβολή SD υλικού και το budget πρέπει να πάει στα 1500 + για κάτι αξιόλογο. Κράτησε τα για τον προβολέα.

Θεωρείται abuse να είναι ανοιχτή φερ' ειπείν 10-12 ώρες την ημέρα; Εννοείται όχι με DVD συνέχεια, αλλά με κανάλια, οπότε λογότυπα κλπ; Θα ήθελα να να είναι πιο "σκληροτράχηλη" (εχμ) ως TV, θα έχω τον φόβο του Burnin και το δισκάκι του forum ανά χείρας συνεχώς; Εντάξει, τον προτζέκτορα τον πιάνεις και με γάντια που λέει ο λόγος, αλλά θα ήθελα να λειτουργεί και ως συνήθης TV.

Βurn in από λογότυπο καναλιού δεν έχει αναφερθεί από κανέναν και υπάρχουν μπόλικοι κάτοχοι Panasonic PX7/70 εδώ μέσα. Ένα στρωσιματάκι στην αρχή πάντως μόνο καλό θα έκανε στο πάνελ.

Mέχρι το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται η νέα σειρά PX80, η τιμή θα είναι λίγο πάνω από τα 1000 που είπες, αλλά σε καλύπτει πλήρως όσον αφορά την συνδεσιμότητα και κατά 99% θα είναι βελτιωμένη στα περισσότερα σημεία από τις σημερινές:

Panasonic: Νέα σειρά 2008 & η μεγαλύτερη plasma στον κόσμo!

Panasonic PX80: Πρωτη δοκιμη.

Στρωνω ακομα την px7 και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτο που βλεπω.Συγκριση με px70 δεν εχω αλλα οσοι την εχουν ειναι ενθουσιασμενοι απο την εικονα και αυτοι.
Αλλα ο Γιωργος νομιζω τα λεει πολυ καλα.H px80 εχει 3xHDMI , VGA και slot για sd και ισως να ειναι και πιο αξιοπιστη αφου δεν μπορει (λεω τωρα) ,θα εχουν γνωση.
Βεβαια 1200 ευρω ενδεικτικη στη Γερμανια.Ζυγιζεις και αποφασιζεις.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας TV, (όχι άλλο ένα LCD vs Plasma :-)) Panasonic TH-42PX7 άρα

Ξεχνα την PΧ70 , παει αυτη , μας αφησε χρονους , και περιμενε κανα μηνα την PX80:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22862

+1

[αν και μπορεί να είναι και 2 μήνες αναμονή]
Αν πάλι δεν σου βγαίνει το μπάτζετ ή ο χρόνος τότε ΡΧ7, έχοντας πάντα κατά νου το ενδεχόμενο της γραμμής (για ψυχολογικούς λόγους κυρίως!)

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας TV, (όχι άλλο ένα LCD vs Plasma :-)) Panasonic TH-42PX7

+1

[αν και μπορεί να είναι και 2 μήνες αναμονή]
Αν πάλι δεν σου βγαίνει το μπάτζετ ή ο χρόνος τότε ΡΧ7, έχοντας πάντα κατά νου το ενδεχόμενο της γραμμής (για ψυχολογικούς λόγους κυρίως!)

Μεσα στο Μαρτιο θα κυκλοφορησει στην Ελλαδα συμφωνα με την αντιπροσωπια.

Thanks παίδες. Οκ, νέο μοντέλο εν όψει... περιπλέκονται τα πράγματα δηλαδή...:chinscratch:

Για την επιλογή οπωσδήποτε plasma συμφωνείτε; Απλώς ψάχνω ποιο μοντέλο;

Παρεμπιπτόντως, πετάχτηκα απο Πλαίσιο Στουρνάρη σήμερα και είχε την PX-7 και από πάνω της μια Sharp LCD 1080 παίζοντας κάτι video clips από συναυλίες (μάλλον σε 720) και η LCD ΥΠΕΡΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ...ΜΑΥΡΟ!!!Πόσο χάλια την είχαν ρυθμίσει, δεν ξέρω. Αλλά η διαφορά έβγαζε μάτι. Βέβαια εμπιστεύομαι τους forum-ίτες που επιμένουν και ορκίζονται στο όνομα των plasma, αλλά κοίτα πόσο έξω μπορείς να πέσεις σε "άσχετο"
δίπλα-δίπλα συγκριτικό...

Φίλε Const, δεν είπε νομίζω κανείς ότι οι LCD δεν είναι καλές ή ότι δεν έχουν καλό μαύρο. Απλά οι καλές LCD είναι πιο ακριβές από αντίστοιχες PLASMA τις οποίες μπορεί κάποιος να αγοράσει και να έχει την ίδια εικόνα. Φυσικά πάντα υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις και για τις 2 τεχνολογίες (βλέπε Sony LCD X3500 και Pioneer Plasma LX508)

Απάντηση: Re: Αγορά νέας TV, (όχι άλλο ένα LCD vs Plasma :-)) Panasonic TH-42PX7 άρα

!Πόσο χάλια την είχαν ρυθμίσει, δεν ξέρω. Αλλά η διαφορά έβγαζε μάτι. Βέβαια εμπιστεύομαι τους forum-ίτες που επιμένουν και ορκίζονται στο όνομα των plasma,

εαν ηταν out of the box για την PX που ξερω ειναι γενικα χαλια.
ερχεται σε δυναμικη ρυθμιση δηλ. φουλ σε αντιθεση και φωτεινοτητα και ειναι πραγματικα απαραδεκτη.

αλλα αυτο δεν μπορω να το ξερω.

Last edited:
Στο MediaMarkt στη Θηβών είχε η TH-42PX7EH 777 !!! Αυτή είναι "άλλη" από την TH-42PX7E;

Μόλις διάβασα το post του Rivers σε σχετικό thread ότι η PX7 καταργείται. Παίζει να είναι τα προβλήματα με τις γραμμές; Η επερχόμενη PX80 αναμένεται να έχει και ουσιαστικά καλύτερη εικόνα, εκτός από τις πολλές συνδέσεις; Σε σχέση μετις PX70/PX7 εννοώ...

Thanks...

Μόλις διάβασα το post του Rivers σε σχετικό thread ότι η PX7 καταργείται.

Στο Γερμανικο site της Panasonic την εχουν αποσυρει...

http://www.produkte.panasonic.de/index.asp?sStr=4@-@1@13@40@41@@@@@@Viera|Plasma-Bildschirme@

Aλλα απο οτι βλεπω υπαρχει ακομα η PV7 που ειναι η ιδια χωρις ψηφιακο δεκτη.