Αγορά νέας tv: Sony HX850 vs Panasonic VT50

Phant0m7

New member
27 December 2011
33
Καλημέρα σε όλους. Μιας και σε λίγο καιρό βγαίνουν τα νέα μοντέλα -και ίσως πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές στα τωρινά (;)- , (και μιας και αναμένω ένα σημαντικό ποσό), είπα μετά από αρκετά χρόνια να αφήσω την τίμια 40αρα Sony που εχω και να πάω σε κάτι πιο καλό (hope so). Μετά από σχετικό ψάξιμο, κατέληξα (λέμε τώρα) στο δίλλημα του τίτλου.
Η αλήθεια είναι πως αρχικά μου χε "κάτσει" για την VT50, αλλά από τη μία το γεγονός πως δεν έχω ξαναπιάσει plasma tv, από την άλλη μια παρατήρηση στο forum εδω μου δημιούργησε αρκετές αμφιβολίες/προβληματισμούς (προβλήματα μετά από κάποιες ώρες κλπ, trails, γραμμές στην οθόνη κλπ).
Από την άλλη, η Sony (σε led τεχνολογία) μου φαίνεται εξίσου καλή, + του ότι δεν θέλει "στρώσιμο" όπως η πλάσμα, + την ήδη καλή εμπειρία που έχω από την εν λόγω εταιρία (ο... άγραφος κανόνας της προσωπικής ευχαρίστης από μια μάρκα).

Η χρήση που κάνω είναι HD movies, gaming (όχι τρελλές ώρες) ενώ προφανώς, με όποια από τις 2 και να καταλήξω, θα μπώ και στον εικονικό 3D κόσμο σιγα-σιγα. Ο δε χώρος δεν λες πως είναι και ιδιαίτερα φωτεινός (δεν είμαι γενικά φαν των πολύ φωτεινών χώρων :p). Δεν αναφέρω τα "απλά" τηλεοπτικά κανάλια, μιας και νομίζω πως εκει τα πράγματα είναι πανω-κάτω τα ίδια (ότι εκπέμπει ένας σταθμός, θα λαμβάνεις σαν ποιότητα).

Θα ήθελα λοιπόν γνώμη/απόψεις/εμπειρίες (καλές ή κακές) , ιδιαίτερα από κατόχους των παραπάνω συσκευών. Επίσης, αν κάποιος γνωρίζει και κάποιο αξιόπιστο μαγαζί που να κάνει άτοκες δόσεις (σκέφτομαι να δώσω το 50% μετρητά και τα υπόλοιπα σε δόσεις), ευπρόσδεκτο το σχόλιο.

:fahne90:

Και οι δύο τηλεοράσεις έχουν αντικατασταθεί , η Panasonic από την VT60 και η Sony από την σειρά W8.

Αν βλέπεις με σβηστά τα φώτα (άρα θέλεις καλό μαύρο) και δεν σε ενοχλούν τα κουσούρια των πλάσμα (dithering , banding , contouring , image retention , κατανάλωση ρεύματος κτλ) τότε καλύτερη επιλογή είναι για εσένα η πλάσμα. Αν έχεις πιο φωτεινό χώρο και δεν σε ενοχλούν τα κουσούρια των LED LCD (clouding , μικρές γωνίες θέασης , μέτριο μαύρο σε σκοτεινό χώρο κτλ) τότε πας για κάποια LED LCD.

Έτσι όπως το περιγράφεις βέβαια πιο πολύ ταιριάζει τηλεόραση πλάσμα.

Για το κατάστημα αγοράς δες στο skroutz. Υπάρχουν και κριτικές του κάθε καταστήματος από τους καταναλωτές.

Αν δεν κανω λαθος η VT60 βγαινει απο 55'' και πανω σε μέγεθος, ενω και οι 2 σειρες δεν εχουν ερθει ακομα εδω?

τι καλο εχει η 6400
Ζωντανά χρώματα, πολύ καλή φωτεινότητα, γενικά ζωντάνια στην εικόνα. Την αντιπαρέβαλα με μια σονυ 750 που ήταν δίπλα της και θεωρώ ότι έδειχνε καλύτερα. Αν υπολογίσει κανείς ότι έχοντας πάνελ pva λογικά θα έχει και καλό μαύρο για led τότε όντως είναι μια χαρά τηλεόραση.

λογω χωρου. 50'' max.

Τότε αποκτά αυτόματα ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα η VT50 αν μιλάμε για 50" vs 46".

Φέτος βέβαια θα κυκλοφορήσουν και αρκετές LED LCD στις 50" , πχ. αυτή που σου πρότεινε το άλλο μέλος στις 50"...

http://www.skroutz.gr/s/3006221/Samsung-UE50F6400.html

Επίσης μπορείς να δεις την Panasonic 50ST60 και την Samsung 51F5500 σε plasma...

http://www.skroutz.gr/s/3066179/Panasonic-TX-P50ST60.html
http://www.skroutz.gr/s/3006182/Samsung-PS51F5500AW.html

Και οι δύο τηλεοράσεις έχουν αντικατασταθεί , η Panasonic από την VT60 και η Sony από την σειρά W8.

Αν βλέπεις με σβηστά τα φώτα (άρα θέλεις καλό μαύρο) και δεν σε ενοχλούν τα κουσούρια των πλάσμα (dithering , banding , contouring , image retention , κατανάλωση ρεύματος κτλ) τότε καλύτερη επιλογή είναι για εσένα η πλάσμα. Αν έχεις πιο φωτεινό χώρο και δεν σε ενοχλούν τα κουσούρια των LED LCD (clouding , μικρές γωνίες θέασης , μέτριο μαύρο σε σκοτεινό χώρο κτλ) τότε πας για κάποια LED LCD.

Έτσι όπως το περιγράφεις βέβαια πιο πολύ ταιριάζει τηλεόραση πλάσμα.

Για το κατάστημα αγοράς δες στο skroutz. Υπάρχουν και κριτικές του κάθε καταστήματος από τους καταναλωτές.

Παντως ειναι φοβερο πως αλλαζουν οι γνωμες !
καποτε (ως το τελος του 2011 οχι μακρια) για καταναλωση ρευματος γραφαμε αντιστοιχα ε καλα για 20-30 ευρω παραπανω ρευμα το χρονο θα αφησεις το τελειο μαυρο και θα τρεξεις να παρεις αδιαβροχο για τα συννεφα των led?! Tωρα εγινε επιχειρημα αποτροπης αγορας πλασμα! Βεβαια τωρα διαπιστωνω μεγαλυτερη νηφαλιοτητα και ουδετεροτητα με παλιοτερα. Μεχρι το τελος του 2011 αν ρωτουσε καποιος τι κλιματιστικο να παρω θα πεταγονταν 4-5 και θα ελεγαν παρε πανασονικ πλασμα! μα κλιματιστικο θελω ? τι να το κανεις να δροσιζεσαι αν δεν εχεις καλο μαυρο και φυσικα χρωματα?!

Last edited:
Μετά από 2 Panasonic με burn in (έστω η μία παραλίγο) , rising blacks στην U10 και όσα άλλα έχουν συμβεί κατά καιρούς (banding/DSE) θα μου επιτρέψεις ελπίζω να μην προτείνω Panasonic plasma με κλειστά μάτια αλλά μόνο ως ακόμη μια εναλλακτική με τα δικά της θετικά και αρνητικά.

Panasonic πλάσμα ως κλιματιστικό δεν ήμουν εγώ που τα έγραφα (νομίζω ότι έχεις κάποιους συγκεκριμένους στο μυαλό σου).

Επίσης, κάπου πήρε το μάτι μου, πως το service της Samsung ειναι..... μη σου τύχει?

Τα σέρβις όλων των εταιρειών είναι "μην σου τύχει".

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις πιο πολύ όμως εξαρτώνται από την περιοχή και το ποιος έχει αναλάβει (συνήθως είναι τρίτοι) παρά συγκεκριμένη εταιρεία.

H εν λογω Samsung που προτεινετε, δεν ειναι φετινο μοντελο να υποθεσω ε?

Μετά από 2 Panasonic με burn in (έστω η μία παραλίγο) , rising blacks στην U10 και όσα άλλα έχουν συμβεί κατά καιρούς (banding/DSE) θα μου επιτρέψεις ελπίζω να μην προτείνω Panasonic plasma με κλειστά μάτια αλλά μόνο ως ακόμη μια εναλλακτική με τα δικά της θετικά και αρνητικά.

Panasonic πλάσμα ως κλιματιστικό δεν ήμουν εγώ που τα έγραφα (νομίζω ότι έχεις κάποιους συγκεκριμένους στο μυαλό σου).

Σορρυ που επιμένω αλλα ολα αυτα τα προβλήματα στις πλάσμα σου βγήκαν μετα το 2011? γιατι μέχρι τότε θυμάμαι ήσουν απο τους φανατικοτερους της τεχνολογίας τους και δεν θυμάμαι να είχες αναφέρει κάτι σχετικά. Οσοι έλεγαν μπας και μένει κανά λογότυπο ακούγαμε σχόλια του τύπου παίζεις ps 5 ώρες την μερα? μόνο ετσι κινδυνευεις και πάλι κάποιος θα πετάγοταν και θα έλεγε εγω παίζω 10 ωρες την μερα και ποτε δεν έμεινε αποτύπωμα και αλλα φαιδρα!

Με ολα αυτα θέλω να πω οτι η μετριοπάθεια στις συμβουλές που βλέπω τωρα θα έπρεπε να μας διακρίνει ώστε να μην παρασειρονται οι ανυποψίαστοι αγοραστές. Μέχρι πριν 1,5 χρονο ήταν γνωστό της πάσης οτι το φόρουμ έσπρωχνε τρέλα τις πλάσμα, όχι φυσικα για ίδιο όφελος , αλλα απο κόλλημα και ισχυρογνωμοσυνη. Ειμαι σίγουρος οτι κάποιοι έκαναν τα στραβά ματιά στα στραβά που έβλεπαν. Δεν μπορει τα προβλήματα να εμφανίστηκαν απο την κυκλοφορία της vt30!

Last edited:
Σορρυ που επιμένω αλλα ολα αυτα τα προβλήματα στις πλάσμα σου βγήκαν μετα το 2011? γιατι μέχρι τότε θυμάμαι ήσουν απο τους φανατικοτερους της τεχνολογίας τους και δεν θυμάμαι να είχες αναφέρει κάτι σχετικά. Οσοι έλεγαν μπας και μένει κανά λογότυπο ακούγαμε σχόλια του τύπου παίζεις ps 5 ώρες την μερα? μόνο ετσι κινδυνευεις και πάλι κάποιος θα πετάγοταν και θα έλεγε εγω παίζω 10 ωρες την μερα και ποτε δεν έμεινε αποτύπωμα και αλλα φαιδρα!

Τα Rising blacks είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται μετά από χιλιάδες ώρες (1500+) , το μαύρο σταδιακά γίνεται γκρι , φαντάσου ότι απο το αρχικό 0.03 nits πέφτει στα 0.07 nits περίπου. Νομίζω ότι φτιάχτηκε στην σειρά 30 και μετά και το μαύρο μένει σταθερό.

Burn in κόντεψα να πάθω στην U10 μετά τις πρώτες 5000 ώρες (!!!) όταν άρχισαν τα παιδιά μου να βλέπουν disney channel με τις ώρες. Έως τις 4500 ώρες που τσέκαρα το πάνελ δεν είχε αποτυπώματα.

Στην 42C3 έπαθα burn in γύρω στις 1000 ώρες από το HUD του Black Ops. Η πρώτη αναφορά που έχω κάνει είναι εδώ...

H Panasonic 42C3 μετά από 1000 ώρες χρήση σχεδόν αποκλειστικά XBOX έχει εμφανίσει κάτω αριστερά τρία μαύρα σημάδια , δεν φαίνονται σε άλλα χρώματα σχεδόν καθόλου αλλά σε μαύρη οθόνη είναι ορατά. Μάλλον είναι από το HUD του Modern Warfare 3.

Βέβαια όταν την αγόρασα ήξερα ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα με αποκλειστική χρήση το gaming αλλά μιας και έκανε μόλις 430 ευρώ δεν με απασχολεί καθόλου.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/1153-Burn-In?p=1056425876&viewfull=1#post1056425876

Μέχρι πριν 1,5 χρονο ήταν γνωστό της πάσης οτι το φόρουμ έσπρωχνε τρέλα τις πλάσμα

Tο φόρουμ; Έσπρωχνε; Τρελά κιόλας;

Μάλιστα...

Περι κατανάλωσης ρεύματος (updated 2013)...

Panasonic 50ST60 -> κατανάλωση ρεύματος για ένα χρόνο (4 ώρες ημερησίως) 260 kwh (EU standard)

Με τιμή kwh στα 0.1 ευρώ έχουμε ως κόστος 26 ευρώ το χρόνο

Samsung 50F6400 -> κατανάλωση ρεύματος 95 kwh (EU standard) (*)

Με τιμή kwh στα 0.1 ευρώ έχουμε ως κόστος 9.5 ευρώ το χρόνο

Η διαφορά για 1 χρόνο με 4 ώρες ημερησίως είναι 16.5 ευρώ , αν μιλάμε για 8 ώρες ημερησίως είναι 33 ευρώ.

Βέβαια τα νούμερα αυτά είναι με συγκεκριμένες ρυθμίσεις της κάθε συσκευής και μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις στην πραγματικότητα. Αν πχ. κάποιος βλέπει στο "δυναμικό" η κατανάλωση αυξάνει αρκετά.

Ανάλογα τα 16 ή 33 ευρώ είναι για κάποιον σημαντικά ή όχι ας κρίνει και ας αγοράσει την αντίστοιχη τηλεόραση.

(*) Ας σημειωθεί ότι επειδή δεν βρήκα επίσημη κατανάλωση για την 50F6400 χρησιμοποίησα το αντίστοιχο νούμερο απο την περυσινή 50ES5500 θεωρώντας ότι θα είναι παρόμοια τιμή.