Αγορα νεας TV

eqvus

New member
22 June 2008
20
Καλησπέρα παίδες, η παλιά μου TV τα τίναξε και η πιθανή αλλαγή πάνελ κοστίζει περίπου +/- 500 ευρώ! Οπότε ζητάω -και πάλι- τα φώτα σας για αγορά νέας.

Η απόσταση θέασης είναι 3,5 / 4 μέτρα, η χρήση είναι για Digea, OTE TV και καμιά ταινιούλα (αν υπάρχει καμία με καλό ενσωματωμένο media player), παιχνίδια, PC και τα λοιπά δεν με ενδιαφέρουν.
Ο προϋπολογισμός είναι κάτω από 900 ευρώ και οσο το δυνατόν χαμηλότερα. Να φτάσω δηλαδή στα 900 αν αξίζει η διαφορά από το φτηνότερο μοντέλο.

Από τα λίγα που έχω διαβάσει στο φόρουμ έχω βρει το παρακάτω μοντέλο

[h=2]THOMSON 55FZ4633 549 στο media mark[/h]Τι λέτε, αξίζει σε σχέση με την sony kdl 46x3500 που είχα, θα έχω καλύτερη θέαση, έχετε κάποιο άλλο μοντέλο να μου προτείνετε ;

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Μέσα στο budget σου βρίσκεις αρκετές επιλογές από την σειρά 6 της Samsung, καθώς και τις Panasonic AS640 και Sony W805B. Τώρα, για την προαναφερθείσα τηλεόραση, θα πρέπει να την δεις από κοντά για να αποφασίσεις αν αξίζει η αγορά της. Επίσης, μπορείς να δεις και την LG PB5600, εφόσον δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό έχω σκοπό να κάνω αύριο το απόγευμα, να πάω να τις δω από κοντά και να αποφασίσω.

Απλά να μην πάω στην τύχη, δεν θέλω να πληρώνω για έχτρα που δεν με ενδιαφέρουν.Ξέρεις πως είναι αυτά, λίγο, λίγο ανεβάζεις την τιμή χωρίς να ξέρεις αν είναι απαραίτητο.

Επαναλαμβάνω, η βασική χρήση θα είναι τηλεοπτικό σήμα, ποδόσφαιρο από τον ΟΤΕ και καμιά ταινία από τον media player.

Re: Απάντηση: Αγορα νεας TV

Μέσα στο budget σου βρίσκεις αρκετές επιλογές από την σειρά 6 της Samsung, καθώς και τις Panasonic AS640 και Sony W805B. Τώρα, για την προαναφερθείσα τηλεόραση, θα πρέπει να την δεις από κοντά για να αποφασίσεις αν αξίζει η αγορά της. Επίσης, μπορείς να δεις και την LG PB5600, εφόσον δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο.

συμφωνω +1 απο εμενα και να προσθεσω και την kdl-60w605b λιγο πιο ακριβη αλλα 60 ιντσες..

Μόλις γύρισα από τη βολτούλα στο media, από όσες είδα και σύμφωνα πάντα με το budget μου, αυτή που με εντυπωσίασε/άρεσε είναι η http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/50-intses/Samsung-TV-50-UE50H6200.htm. Είχε και την Thomson ... αλλά πως να το πω κομψά ... :violent-smiley-030:

Οπότε να υποθέσω ότι το αντίστοιχο μοντέλο σε 55 είναι κάποια από τη σειρά 6
πχ http://www.electroholic.gr/gr/εικόναήχος-τηλεόραση/ue55h6200/tv-samsung-55,-ue55h6200,-smart-tv,3d

Θα σας ζαλίσω λοιπόν με δυο τρεις ερωτήσεις.

Τα 200Hz φαντάζομαι να είναι ικανοποιητικά για τις απαιτήσεις μου ή να πάω στα 400 με λίγα ευρώ παραπάνω; +30 ευρώ η 6400
Να υποθέσω ότι αφού η ανάλυση παραμείνει ίδια, στο μεγαλύτερο μέγεθος, η εικόνα θα είναι ελαφρώς υποδεέστερη, σωστά;

Δεν αγνοώ τις υποδείξεις σας αλλά σε θέμα χρωμάτων και εικόνας πιο πολύ μου έκαναν κλικ οι samsung, γούστα είναι αυτά, οπότε αν υπάρχει κάποιο μοντέλο που η αναλογία τιμής/απόδοσης/χαρακτρηστικών είναι καλύτερη από την UE50H6200, θα ήθελα την γνώμη σας. Και γενικά, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν πολυπροτείνονται η Samsung στο φορουμ;

ΥΓ Sony είχα 8-9 χρόνια και με έχουν κουράσει τα ελαφρώς πιο "ανοιχτά" της χρώματα.

100 Hz είναι όλες οι περσινές τηλεοράσεις της σειράς 6 της Samsung. Πήγαινε στην H6400, αφού έχει ίδια περίπου τιμή με την H6200, περιλαμβάνονται όμως στην συσκευασία της και 3D γυαλιά.