Αγορά νέας tv

kostakis7

New member
1 May 2017
7
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους.Μιας και η προηγούμενη τηλεόραση (samsung ue40d5500) 5ετιας περίπου μας άφησε χρόνους λόγω ελαττωματικής πλακέτας που δεν αξίζει την επισκευή αποφάσισα να προχωρήσω σε νέα αγορά τηλεόρασης.
Η απόσταση θέασης κυμαίνεται στα 2-2.3 μέτρα καθώς είναι καναπές γωνία.
Η χρήση θα είναι τηλεοπτικό 20% kodi 60% pc-monitor 20%(όχι για gaming αλλά browsing/youtube) και σπάνια χρήση ps4(μόνο pro).
Προβολή σε μεσημεριανές και νυχτερινές ώρες κυρίως με λίγο φωτισμό εως καθόλου.
Λέω για 50-55 ίντσες.
Budget 600-700.
Θα ήθελα τα φώτα σας για τις ίντσες και μιας αξιόπιστης tv με καλή εικόνα καθώς μου ήρθε λίγο απότομο αυτό με την προηγούμενη που μου είπαν ότι ήταν ελαττωματικό μοντέλο και πολλές στην 5ετια η νωρίτερα τα έπαιξαν.
Έχω δεi ku6000 που κυμαίνετε σε αυτά τα χρήματα την έχει ένας φίλος δεν ξετρελάθηκα δεν μου φάνηκε και χάλια από την άλλη. Έχω διαβάσει πολλά για το 4k και δεν ξέρω αν αξίζει από θέμα μελλοντικής χρήσης γιατί τώρα σίγουρα είναι σχετικά δυσεύρετο.
Σκεφτόμουν επίσης αν αξίζει να ζοριστώ και να κάνω την υπέρβαση στην lg910v που την έχω δει από κοντά(σε κατάστημα) και είναι άλλο πράμα άλλα μου φαίνονται πολλά τα 1000 και με 5ετη εγγύηση στα 1150 και επειδή είναι μοντέλο 2015 και όχι 4κ. Τι προτείνεται να μείνω στο πιο χαμηλό budget και να κοιτάξω μελλοντικά για οled 4k όταν οι τιμές τους γίνουν πιο προσιτές ή να ξεφραγγιαστώ:flipout: και να πάρω την lg910v;
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για άλλη τηλεόραση καλοδεχούμενη εννοείται άλλωστε τον τελευταίο καιρό τα ψάχνω λίγο τα πράγματα και προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται με τόσα μοντέλα που υπάρχουν.
Ευχαριστώ εκ τον πρότερων.!

Υ.Γ
Για την χρήση kodi θα προχωρήσω σε android box οπότε γενικώς δεν με πολύ ενδιαφέρει το smart λειτουργικό καθώς και youtube/browsing θα είναι κυρίως μέσω pc.

Και αυτό γίνεται απλα κάποια στιγμη θα το παρω γιατί εγώ μπορεί να κάνω αλλη χρηση στον υπολογιστη και η γυναικα να βλέπει στην τιβι τις σειρές της μέσω του box και να μάστε όλοι καλά :)

Αφου είδες την KU6000 και δεν σου άρεσε, καλύτερα πες τι δε σου άρεσε σε αυτή την τηλεόραση, για να πάρεις καλύτερες προτάσεις.
Μια καλή τηλεόραση για όσο υπάρχει ακόμα στα 720 ευρώ είναι αυτή: http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153338-sony-kdl55w756c-silver
Προσοχή μόνο να δεις ότι είναι σφραγισμένη και όχι εκθεσιακή, επειδή είναι προσφορά (και με ένα τηλέφωνο φαντάζομαι γίνεται αυτό)

Βασικά με χάλασε κυρίως το μαυρο σε σκηνές ταινίας που παρατήρησα και τα χρωματα μετρια τώρα δεν ξέρω αν με ρυθμίσεις στρώνει ή αν είναι με τα πάνελ που λένε για λοταρία pls ή va .Στη Σόνυ μιλάμε για fhd απο οτι είδα που μου προτείνεις το κύριο δίλλημα μου είναι αυτό αν είναι να πάω σε fhd ή 4κ και για αυτον τον λόγω αν αξίζει κ η υπέρβαση στην lg910v επειδή είναι fhd και 2015 μοντελο.

Με 700 ευρώ και 4Κ έχεις όμως πιο περιορισμένες επιλογές.
Η μια είναι η KU6000 που δε σου άρεσε, η άλλη έιναι μια sony XD7005, και η άλλη μια LG σειρά 6. Από αυτές τις 3, καλύτερη η sony που τουλάχιστον θα έχεις καλύτερα χρώματα και επεξεργαστή εικόνας, αλλά εχει ips panel, οπότε ξέχνα το βαθύ μαυρό στο σκοτάδι. Επίσης καμία δεν είναι 100Hz.
H sony όμως που σου ειπα ειναι μεν μοντελο 2015 αλλά εχει και VA panel και 100Hz και θα εχεις καλύτερη εικονα.
Αν θες να δωσεις 300 ευρω παραπάνω και να πας σε oled, τοτε οκ. μετα πας σε άλλη κατηγορία.

55 ιντσες, αλλα μη περιμένεις να κάτσεις στα 2 μέτρα και να δεις σε 55 ιντσες ένα μέτριο τηλεοτικό κανάλι και να πεις α τι τελεια εικόνα! :D
όταν εισαι τόσο κόντα σε μεγάλη τηλεόραση θέλεις και καλό σήμα επιπέδου blu ray.
Στα 2.35 μέτρα και σημα full hd, το πινακάκι http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship δείχνει 55 ίντσες.
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153334-sony-kdl50w755c
ή http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153398-sony-kdl50w809c
υπάρχει και σε 50 ίντσες και μάλιστα με αγορά απο το ιντερνετ. αν εισαι όντως 2 εως 2.3 μέτρα και θες να γλιτώσεις κάτι παραπάνω δεν είναι κακή ιδέα.
καλό ειναι να πας και στα αντίστοιχα νήματα εδώ και να κοιτάξεις ή να ρωτήσεις περισσότερα.

Συγνώμη τώρα αλλα αυτό το πινακακι με τις αποστάσεις δεν το καταλαβαίνω.. πχ για 43" που έχω για να δεις 4Κ θα πρέπει να είσαι στο 1Μ;;; Καλά ποιος βλέπει τηλεόραση στο 1Μ; Έκατσα για λίγο και ζαλίστηκα άντε να πεις στον μικρό κάτσε κοντά στην τηλεόραση... Άσε που δεν έχει καμία λογική σαν χρήση στο χώρο εκτός αν τρως και την έχεις δίπλα σου..

Sent from my iPhone using Tapatalk

το πινακάκι αφορά την διακριτική ικανότητα του ματιού.
πχ. αν εχεις τηλεόραση 55 ιντσων πρέπει να πας σε απόσταση 1.52 μέτρα για να καταλάβεις ότι αυτό που βλέπεις είναι 4Κ και δεν ειναι 2Κ. ( ή με άλλα λόγια για να πάρεις όλη την πληροφορία που σου δίνει η εικόνα)
Ο πίνακας αφορά μόνο την ανάλυση της εικόνας, δεν αφορά περισσότερη πληροφορία χρώματός (wide color gamut) ή φωτεινότητας (HDR) που έχουν οι ακριβές 4Κ ( αν και σιγά σιγά έρχεται και σε πιο χαμηλές τιμές)
Το από ποιά απόσταση μας βολεύει να βλέπουμε είναι άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με τον πίνακα.
πάνω απ ολα το υλικό πρέπει να ειναι 4Κ και όχι upscaled (4Κ περιεχόμενο σήμερα είναι ελάχιστο)

Last edited:
55 ιντσες, αλλα μη περιμένεις να κάτσεις στα 2 μέτρα και να δεις σε 55 ιντσες ένα μέτριο τηλεοτικό κανάλι και να πεις α τι τελεια εικόνα! :D
όταν εισαι τόσο κόντα σε μεγάλη τηλεόραση θέλεις και καλό σήμα επιπέδου blu ray.
Στα 2.35 μέτρα και σημα full hd, το πινακάκι http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship δείχνει 55 ίντσες.
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153334-sony-kdl50w755c
ή http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153398-sony-kdl50w809c
υπάρχει και σε 50 ίντσες και μάλιστα με αγορά απο το ιντερνετ. αν εισαι όντως 2 εως 2.3 μέτρα και θες να γλιτώσεις κάτι παραπάνω δεν είναι κακή ιδέα.
καλό ειναι να πας και στα αντίστοιχα νήματα εδώ και να κοιτάξεις ή να ρωτήσεις περισσότερα.

Ποια είναι η διαφορά των 2 σονυ που μου προτεινες? εκτός απο οτι είδα η πιο φθηνή είναι και 3d.θεωρείς καλύτερη επιλογη full hd μοντελο του 15 ή με την ku6000 που ειναι του 2016 και 4κ με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα έχω καλύτερη εικόνα?

Το 3D μόνο είναι η διαφορά. Είναι παλιά μοντέλα γι αυτό οι τιμές μπορεί να είναι παράξενες. Φαντάζομαι υπάρχουν λίγα κομμάτια από δω κι από κει και θέλουν να τα ξεστοκάρουν.
Αφού η 6000 δε σου άρεσε δε βρίσκω λόγο να την αγοράσεις, εκτός και αν πας στον φίλο σου και δεις την εικόνα σε διαφορετικά modes. Κάθε τηλεόραση έχει 3-4 modes τύπου, cinema, game, normal, dynamic κλπ. αν η εικόνα δε σαρεσει σε κάποιες από αυτές τις στανταρ ρυθμίσεις τότε δε νομίζω να σου κάνει σαν τηλεόραση.

Θα περάσω μια βόλτα απο τον φιλο σήμερα ή αύριο να την ψαχουλεψω λίγο κ θα πάω και απο κάνα μαγαζί να δω αυτές που μου προτεινες κ θα επιστρέψω με τις εντυπώσεις.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Θα ήθελα να μου πεις την γνώμη σου επίσης αν αξίζει να ξεφυγω απο το διαθεσιμο budget και να πάω στην lg910v.

καλύτερα να μιλάω για τηλεοράσεις που έχω δει ή ασχοληθεί έστω και λίγο.
για την lg σύμφωνα με όλα τα reviews αλλά και από κατόχους είναι η ιδανική για ταινίες και η εικόνα είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τις VA panel. σε ενα κατάστημα βγάζει μάτι το πόσο καλό είναι το μαύρο. θα το δεις και μονος σου.
γιατί δε πας στο νημα της τηλεορασης να ρωτησεις αυτους που την εχουν να σου πουν περισσότερα;

Συγνώμη τώρα αλλα αυτό το πινακακι με τις αποστάσεις δεν το καταλαβαίνω.. πχ για 43" που έχω για να δεις 4Κ θα πρέπει να είσαι στο 1Μ;;; Καλά ποιος βλέπει τηλεόραση στο 1Μ; Έκατσα για λίγο και ζαλίστηκα άντε να πεις στον μικρό κάτσε κοντά στην τηλεόραση... Άσε που δεν έχει καμία λογική σαν χρήση στο χώρο εκτός αν τρως και την έχεις δίπλα σου..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το συγκεκριμένο πινακάκι φαίνεται να είναι υπερβολικό, δεν ξέρω σε τι στοιχεία στοιχεία βασίζεται...
Σχεδόν όλα τα "πινακάκια" και calculators που κυκλοφορούν και βασίζονται στη διακριτική ικανότητα του ματιού, αναφέρουν ότι η διαφορά 2Κ και 4Κ γίνεται αντιληπτή σε απόσταση σε cm 4πλάσια περίπου των ιντσών (π.χ. για 55" στα 220cm). Για να διακριθεί "όλη η πληροφορία" που δίνει το 4Κ βέβαια αυτή η απόσταση πρέπει να μειωθεί στο μισό, πράγμα πρακτικά αδύνατο. Σε όσο δε καλύτερη όραση από 20/20 αναφερόμαστε οι παραπάνω αποστάσεις μεγαλώνουν.

Υπάρχουν και πολλές μαρτυρίες που λένε ότι αντιλαμβάνονται τη διαφορά από αρκετά μακρύτερες αποστάσεις, δεν ξέρω να σου πω γι αυτές, σε ότι αφορά εμένα βλέπω από 65άρα σε 2.70μ περίπου και η διαφορά από 2Κ μου "βγάζει μάτι", αλλά το θεώρησα φυσιολογικό καθώς έχω όραση αρκετά καλύτερη από 20/20. Επίσης όταν μιλάμε για 4Κ αναφερόμαστε (συνήθως) σε καινούριες ταινίες γυρισμένες με πιο σύγχρονες κάμερες από τις περισσότερες 2Κ, όπου συχνά εμφανίζεται "κόκκος" όταν τα μέσα λήψης δεν είναι σύγχρονα. Μου έχει τύχει να δω ταινία του 1989 σε 4Κ και να μην είναι καθαρή η εικόνα.

Αυτά σε ότι αφορά τη πληροφορία καθαρά από τα μεγέθη των pixels των 2K και 4Κ, όταν εμπλέκονται μέσα πρόσθετα στοιχεία του δεύτερου όπως το HDR και το wide colour gamut, είναι φυσικό η διαφορά να γίνεται αντιληπτή από πολύ μακρύτερα.

Το πινακάκι μιλάει για δυο ίδιες εικόνες όμως. το σήμα 4Κ και το full hd ή το SD δεν είναι ίδια σε όλα τα πράγματα. καταρχην εχουν περισσότερη πληροφορία χρώματος και φωτεινότητας. συν ότι πολλές φορες το SD σήμα έχει πιο πρωτόγονους αλγόριθμους, λογικό είναι αυτό που γράφεις.
εγώ ακόμα και στο eurosport το απλο σε σχέση με το HD βλέπω διαφορά και από την κουζίνα, αλλά είναι προφανές ότι παίζουν άλλα πραγματα ρόλο.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 4K δεν ήρθε μόνο του ( ποιος θα έβλεπε διαφορά) αλλά ήρθε μαζί με HDR + wide colour gamut.
Δε ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλα περιμένω σε λίγα χρόνια νέο πρωτόκολλο με ακόμα μεγαλύτερο πεδίο χρώματος και ακόμα μεγαλύτερες μέγιστες φωτεινότητες. Κάπως πρέπει να συνεχίσουν να πουλάνε τηλεοράσεις. Τώρα που οι 55ρες και οι 65ρες έγιναν προσιτές και μπορούν να τις πάρουν "όλοι" πως θα μας κάνουν να αλλάξουμε τηλεόραση σε 7-8 χρόνια πάλι; :D

Έχεις δίκιο, παρέλειψα να αναφέρω πως την διαφορά την βλέπω (65" στα 2.7μ) και σε αρχεία 4Κ χωρίς 10-bit χρώμα ή HDR, δηλαδή ίδια κατά τα άλλα με 1080p πλην της ανάλυσης, και στο δορυφορικό κανάλι Hotbird 4K1, καθαρά μάλιστα, που υποθέτω δεν εκπέμπει σήμα ούτε HDR ούτε με wide colour gamut...

Μετα απο αρκετό διάβασμα και σύγκριση αρκετών τηλεοράσεων μαλλον θα κάνω την υπέρβαση στο budget και θα πάω στην lg 55eg910v μιας και έτσι όπως τα εβαλα κατω δύσκολα θα ασχοληθω για τα επομενα 2-3χρονια τουλαχιστον με το να κατεβασω ενα τεράστιο αρχείο πραγματικού 4κ ή να πληρωσω συνδρομή πχ netflix,amazon που έχουν ξεκινήσει να παρέχουν κάποια 4k.και σε αυτα τα χρήματα απο κοντά που είδα καποιες τηλεοράσεις το μάτι μου δεν ξεκολλαγε απο την oled :drool: .
Ελπίζω να μην το μετανιωσω διότι έχω τις μικρές αμφιβολειες μου ακόμα και να τις ξεπεράσω όταν την απόκτησω.Δεν είμαι 100%ακομα στην πράξη θα δείξει την ωρα που θα βγει το κασέρι απο την τσέπη :smash: αλλά λογικά αυτον τον δρόμο θα ακολούθησω...