Αγορά Νέας TV

iceman

AVClub Enthusiast
22 July 2006
1,239
Αθήνα
Αγαπητοί συνφορουμίτες τα φώτα σας μήπως και μπορέσω να βρω άκρη...

Πρόσφατα μετακόμισα οπότε η παλιά Samsung 32R51 που είχα στο σαλόνι ως κύρια TV από τα τέλη του 2005 δείχνει (και είναι) μικρή για χώρο... και από την οποία δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος ιδιαίτερα στο τηλεοπτικό σήμα (γιατί έχω την εντύπωση ότι οι Sony έχουν καλύτερο Tuner;;;)

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3 μέτρα αλλά ο χώρος στον οποίο μπαίνει η TV και το έπιπλο της είναι στενός (το έπιπλο είναι από πολύ καλό ξύλο και στιβαρό αλλά έχει μόνο 72 πόντους μήκος - άρα αποκλείονται TV με μεγάλες βάσεις) ενώ πίσω και δίπλα από αυτό υπάρχει σώμα καλοριφέρ (με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της TV)..

Η χρήση είναι τηλεοπτικά κανάλια (αναλογικά και ψηφιακά), δορυφορικά και NOVA, DVD (με upscale και μη από το Sony NS92V και το Philips 335W) και επιθυμία να μπω σε HD αγοράζοντας και κάποια σχετική πηγή (μάλλον PS3 για να έχουμε και extra την παιχνιδομηχανή).....

Διαβάζω το forum πολύ καιρό, έχω ψάξει παντού αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλήξω... άσε δε για τις δήθεν προσφορές και εκπτώσεις :bigcry::bigcry:

Χρήματα που θέλω να δώσω.... εδώ είναι ίσως πρόβλημα ... μιας και εγώ δίνω μέχρι 2000 (πάντα σε 12 άτοκες - οπότε ψάχνουμε κάτι από Πλαίσιο ίσως - cash μόνο για εξαιτερική περίπτωση κάτω από 1000 ) αλλά η σύζυγος φωνάζει να μην ανοιχτούμε πολύ .... (αφού εγώ βγάζω τα περισσότερα άσε με να το κάνω όπως θέλω εγώ!!!! :argue:)

Ίντσες: έχοντας την 32αρα ήδη θεωρώ ότι οτιδήποτε κάτω από 40 είναι μικρό... ιδανικό νομίζω για το χώρο όπως είναι θα ήταν κάτι σε 42 ίντσες αλλά μπορεί και οι 46 να χωρούσαν ....

Ενώ παλαιότερα απέκλεια τις plasma διαβάζοντας εδώ μέσα - ειδικά για τις Panasonic - άρχισα να επανεξετάζω το θέμα ... είναι βέβαια σίγουρο ότι σε τηλεοπτικό σήμα οι plasma είναι ότι καλύτερο αλλά:
- η PX70 έχει σταματήσει (αν και βρήκα μία διαθέσιμη σε Πλαίσιο - η οποία όμως έπαιζε ένα άθλιο DVD από το Euro 2004 και με ξένισε πολύ η εικόνα που είδα - καμία σχέση με τις περιγραφές σας και όσα ήξερα για τις plasma)
- η PX7 δεν με καλύπτει από HDMI, PC input και βάση
- το στρώσιμο και η χρήση απαιτούν προσοχή - γεγονός που εμένα ως ήδη υποχόνδριου θα μου προσθέσει άγχος μιας και η γυνάικα μου τη λειτουργεί πολλές ώρες μόνη....
- το φθηνό το κρέας δεν το τρώνε τα σκυλιά;

Από την άλλη πλευρά κοίταγα σε Sony (μιας και παρά τα προβλήματα με το service τους έχουν ίσως την καλύτερη εικόνα από όλες - έχω ήδη και μία 26S2030 στην κρεβατοκάμαρα και προχθές μου άρεσε πολύ και μια 40S2530 ενός φίλου) αλλά δεν ξέρω ποιά να διαλέξω (D, V, W ??? - δυστυχώς για Χ δεν με παίρνει ενώ και το πλαστικό γύρω - γύρω με ξενίζει) .... μέχρι που χθες είδα και την Toshiba 40-XF355 που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση σαν σχέδιο (πολύ λεπτή γραμμή - κόσμημα) ενώ από εικόνα δεν μπόρεσα να διακρίνω μεγάλη διαφορά με τις Sony γιατί έπαιζαν όλες το ίδιο.....

Αντί λοιπόν να καταλήξω κάπου μπερδεύτηκα περισσότερο - τί να κάνω;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας

Γεια χαρα

Σου προτεινω να κανεις το μεγαλο βημα και να πας απευθειας σε 46αρα. Πλεον ακομη και οι 40" ειναι λιγες για να χαρεις ταινιες σε DVD και ΗD.

Σου προτεινω τις εξης...

Τoshiba 46XF355
Sony 46V3000

Mε λιγο ψαξιμο θα βρεις και την 46W3000 που ειναι λιγο καλυτερη απο τις παραπανω στα 2 χιλιαρικα.

Θα ήταν μία καλή ιδέα να περιμένεις 2 μήνες ακόμα για δεις καινούρια μοντέλα και αυτό το λέω γιατί το ψάχνεις το θέμα. Αν βέβαια επείγει, σαφώς και θα πας στο μεγάλο μέγεθος. Προσωπικά είχα την ευκαιρία να δω χτες την Samsung LE40M86BDX σε συγγενικό σπίτι και πραγματικά η ποιότητα της εικόνας ήταν συγκλονιστική, όπως και οι δυνατότητες της σε συνδεσιμότητα και ρυθμίσεις. Πιστεύω πως και το μεγαλύτρο πάνελ της θα είναι ΟΚ. Οι παραπάνω προτάσεις που σου έγιναν πάντως είναι οι κατάλληλες.
Ψάξε χωρίς βιασύνη για να μπορείς να δεις και να συγκρίνεις. Σε SONY καλύτερη-σε κοινή ομολογία και εδώ- είναι η σειρά W.

Γεια χαρα

Σου προτεινω να κανεις το μεγαλο βημα και να πας απευθειας σε 46αρα. Πλεον ακομη και οι 40" ειναι λιγες για να χαρεις ταινιες σε DVD και ΗD.

Σου προτεινω τις εξης...

Τoshiba 46XF355
Sony 46V3000

Mε λιγο ψαξιμο θα βρεις και την 46W3000 που ειναι λιγο καλυτερη απο τις παραπανω στα 2 χιλιαρικα.

+1

Παιδιά ευχαριστώ για τις άμεσες απόψεις. Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ με όλους σας..
Αν περιμένω λίγο (μέχρι το Πάσχα που με ψήνει και η σύζυγος) ίσως πέσουν και λόγο οι τιμές, ίσως βγει και κάτι νεώτερο...
Από την άλλη μου την έχει δώσει η Samsung (βλακεία πριν από 2 χρόνια που δεν πήρα την V σειρά της Sony και φυσικά που είχα πάρει από τότε 40 αρα αλλά ήταν λίγο μεγάλη για το παλιό σπίτι) και θέλω άμεσα αλλαγή TV....
Πάντως αισθητικά τρελάθηκα με τη Toshiba .... αλλά θα είναι η ίδια ποιότητα με τη sony? (μολονότι διάβασα ότι η 46αρα έχει ίδιο panel με Sony & Samsung) ..
Επίσης γιατί δεν υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα στη 46αρα;
Από αντιπροσωπεία πως παέι η Τosh? τα ίδια χάλια με της Sony?

Πάντως αν πάρω Sony τώρα θα πάρω μάλλον το πακέτο της 46D3500 με το BR player.... από όσο έχω ρωτήσει μου έχετε πει ότι λογικά η D με τη V δεν θα έχουν και πολύ μεγάλη διαφορά...

Επανέρχομαι στι θέμα γιατί έχω σαλτάρει με όσα διαβάζω καθημερινά!

Μετά την απόσυρσή μου από το PB της 46αρας Toshiba ZF και την αγορά ενός μτx Sony ΒDP-S300 βρίσκομαι ακόμα να ψάχνομαι για TV με το budget να κατεβαίνει πλέον μέχρι τα 1500 μιας και ότι και να πάρω θα απαξιωθεί σύντομα οπότε γιατί να τους πληρώνω κερατιάτικα!

Σήμερα είμαι μεταξύ της Panasonic 42PX80 (αν και σαν specs θα προτιμούσα κάτι προς PZ85) και κάτι σε Sony Full HD (μιας και ότι και να λέτε όλοι σας έχει τα καλύτερα χρώματα από όλες τις LCD) και μάλλον την 40D3500 από Πλαίσιο στα 1199 .
Όπως βλέπετε οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες αλλά οι TV διαφορετικές (αλήθεια μήπως παίζει κάπου με άτοκες δόσεις και η 46D3500???) οπότε τι να πάρω;
Κάθε βοήθεια ξανά δεκτή!

Είμαι σε παρόμοια φάση και προσανατολίζομαι (λόγω budget και ιντσών) στην καινούρια πλάσμα της LG PG6000. Δες το σχετικό thread αν θέλεις.

Σήμερα είμαι μεταξύ της Panasonic 42PX80 (αν και σαν specs θα προτιμούσα κάτι προς PZ85) και κάτι σε Sony Full HD (μιας και ότι και να λέτε όλοι σας έχει τα καλύτερα χρώματα από όλες τις LCD) και μάλλον την 40D3500 από Πλαίσιο στα 1199 .

Panasonic PX80 δαγκωτο.

Εικονα Sony X3500 σε τιμη Sony D3500.

Και εγω περιμενω τις νεες LG PG6000 παντως που συμφωνα με τις πρωτες δοκιμες εχουν εικονα σχεδον στα επιπεδα Kuro.

Βρήκα PX70 σφραγισμένη με 850 ευρώ και 12 άτοκες .. να την πάρω ή να περιμένω την PX80;

Επισης πιθανοτατα η ΡΧ80 , να εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να αυτονομηθει το πανελ της εμφανιζοντας με το ετσι θελω διαφορες γραμμες .........
200 ευρω δεν ειναι τεραστιο ποσο και ουτε θα τα κλαις οπως π.χ. κατοχοι ακριβοπληρωμενων F86 που το καλοκαιρι θα εχουν χασει "αερα" 500-600 ευρω .
Αλλωστε τι iceman εισαι ? η ψυχραιμια πρεπει να ειναι δεδομενο σ εσενα :afro:

Επισης πιθανοτατα η ΡΧ80 , να εχει πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να αυτονομηθει το πανελ της εμφανιζοντας με το ετσι θελω διαφορες γραμμες .........
200 ευρω δεν ειναι τεραστιο ποσο και ουτε θα τα κλαις οπως π.χ. κατοχοι ακριβοπληρωμενων F86 που το καλοκαιρι θα εχουν χασει "αερα" 500-600 ευρω .
Αλλωστε τι iceman εισαι ? η ψυχραιμια πρεπει να ειναι δεδομενο σ εσενα :afro:

Βλεπω μια αντιπαθεια για τις F86 και δεν καταλαβαινω τον λογο...Ποσοστα παιρνετε ρε παιδια??

Αν δω το φορουμ με την F86 ολοι οσοι την εχουν αγορασει ειναι τρισευτυχισμενοι...Και στην τελικη η τεχνολογια ετσι ειναι , οταν αγορασεις κατι χανει αμεσα..τι πρεπει δηλαδη , αμα η F86 χασει αξια σε 1 χρονια να ειμαι ευτυχισμενος??

Βλεπω μια αντιπαθεια για τις F86 και δεν καταλαβαινω τον λογο...Ποσοστα παιρνετε ρε παιδια??

Αν δω το φορουμ με την F86 ολοι οσοι την εχουν αγορασει ειναι τρισευτυχισμενοι...Και στην τελικη η τεχνολογια ετσι ειναι , οταν αγορασεις κατι χανει αμεσα..τι πρεπει δηλαδη , αμα η F86 χασει αξια σε 1 χρονια να ειμαι ευτυχισμενος??

Αντιπαθεια εγω δεν εχω στη samsung ..............αλλα στην τιμολογιακη πολιτικη του αντιπροσωπου .
Καποιος εγραψε οτι συντομα θ ανοιξει δικια της αντιπροσωπεια η samy , μακαρι γιατι πως να το κανουμε ?
Ειναι δυνατον να πουλιετε στην Ευρωπη απο 1250 ευρω με μεσο ορο τα 1350-1400 και εδω να κανει 1800 και να ειναι και τιμη "μονο για σενα" ?
Συγνωμη αλλα μικρυνε ο κοσμος και δεν χρειαζετε να ξεφυγει μια κουβεντα ενος πιλοτου στην Αμερικη .............για να βουηξει η Λισαβωνα σε 3 ωρες και την αλλη μερα να το μαθουμε κι εμεις.

Αντιπαθεια εγω δεν εχω στη samsung ..............αλλα στην τιμολογιακη πολιτικη του αντιπροσωπου .
Καποιος εγραψε οτι συντομα θ ανοιξει δικια της αντιπροσωπεια η samy , μακαρι γιατι πως να το κανουμε ?
Ειναι δυνατον να πουλιετε στην Ευρωπη απο 1250 ευρω με μεσο ορο τα 1350-1400 και εδω να κανει 1800 και να ειναι και τιμη "μονο για σενα" ?
Συγνωμη αλλα μικρυνε ο κοσμος και δεν χρειαζετε να ξεφυγει μια κουβεντα ενος πιλοτου στην Αμερικη .............για να βουηξει η Λισαβωνα σε 3 ωρες και την αλλη μερα να το μαθουμε κι εμεις.

Φιλε μου και στο Ελ αλαμειν το πετρελαιο εχει 0.40 / lit...τι να κανω??να φερω τανκερ απο εκει??Δυστυχως η ευτυχως ζουμε στην χωρα που λεγεται Ελλαντα!!!Οσο για την τιμολογιακη πολιτικη , υπαρχουν πολλα πραγματα που παιζουν ρολο..οπως την χωρα κατασκευης και τοσο ποσο μακρυα απεχει καθε χωρα , οι μεσαντοντες ποσα βγαζουν κτλ κτλ...
Εδω βλεπω ομως να μιλανε με ανρητικα σχολια για ποιοτητες κατασκευης , αποδοσης , χρωματων κτλ κτλ που δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα..
Εγω ειλικρινα ΔΕΝ ημουν , ειμαι και θα ειμαι Samsugakias..Σπιτι μου εχω 5 lcd της LG...Αλλα αυτα που γραφονται για το συγκεκριμενο μοντελο ειναι ανακριβειες..
Και κατι πολυ απλο...Στο πλαισιο της Βουλιαγμενης την εχουν διπλα σε μια Sharp που κοστιζει 2500 ευρω , και ομως παιζει πολυ καλυτερα..Αυτο θελει ο κοσμος για να αγορασει μια τηλεοραση και να ειναι ευτυχισμενος!!