Aγορα νεας TV

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,277
Καλησπερα σε ολο το φορουμ καταρχην
Τον τελευταιο καιρο ειμαι σε αναζητηση αγορας τηλεορασης,μιας και η 32αρα crt philips δεν με καλυπτει πια

Με βαση οτι θα χρησιμοποιειται για

60% nova
20% bluray
20% ps3,
απο μια προχειρη ερευνα κατεληξα σε 3 μοντελα

SAMSUNG LE46A557 46'' LCD TV
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156571

Panasonic Viera TH-46PZ8E Plasma TV 46''

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...GONIOS=46+inches&category=69980053&catalog=19

PANASONIC TH 46PZ80 Plasma Screen 46 ίντσες

http://www.123market.gr/product_info.php?products_id=59410

ΥΓ: καποια στιγμη θα προστεθουν και τα δορυφορικα πακετα sky και premiere

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη-bye-

Επισης να συμπληρωσω(δεν βρηκα το edit) οτι θα βλεπω περιπου απο τα 3-5 μετρα,και οτι παρακολουθω αρκετα ποδοσφαιρο

Τι τη θες τη nova (εκτός από μπάλα), αφού θα βλέπεις blu? Πάντως αφού δε θα χρησιμοποιείς καθόλου pc για πλάσμα πήγαινε. Το sky νομίζω δείχνει και chl (δν ξέρω για pl) σε 720p

Εγω αντιθετα επειδη βλεπω και ενα 20% PS3 αν σκοπευει να παιζει πανω απο 1-2 ωρες την ημερα θα του ελεγα να παρει LCD.

Εγω αντιθετα επειδη βλεπω και ενα 20% PS3 αν σκοπευει να παιζει πανω απο 1-2 ωρες την ημερα θα του ελεγα να παρει LCD.
Βασικα ps3 δεν παιζω πολλες ωρες.Μονο εαν φαω κανα φλας με κανα resident η κανα silent hill,τοτε μπορει να κολησω.Αλλα ακομα και τοτε δεν νομιζω να παιζω πανω απο 1 ωρα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ.
Αναφερατε εδω μεσα οτι αυτα ειναι περσινα μοντελα.
Επειδη ομως σε θεμα τιμης ειναι ταβανι για μενα,τα φετινα μοντελα δεν θα ειναι και πιο ακριβα?
Διοτι παραπανω δεν θα παω με τιποτα

Τι τη θες τη nova (εκτός από μπάλα), αφού θα βλέπεις blu? Πάντως αφού δε θα χρησιμοποιείς καθόλου pc για πλάσμα πήγαινε. Το sky νομίζω δείχνει και chl (δν ξέρω για pl) σε 720p
Δηλαδη εκτος απο μπαλλα δεν υπαρχουν αλλα καναλια?
Βλεπω τα παντα,και τα κινηματογραφικα και τα animal planet,travel,discovery,και φυσικα τα ελληνικα καναλια

Απο αυτες που αναφερεις καλυτερη ειναι η PZ80 , αλλα και η PZ8 ουσιαστικα την ιδια εικονα εχει με μικρες διαφορες μονο στις συνδεσεις HDMI και στον σχεδιασμο.

Ε αν δεις blu-ray μετά δύσκολα το γυρνάς σε nova. Πολύ δύσκολα. Θα πας σε πλάσμα hdready τότε γιατί
α)σε fullhd θα είναι άθλιο το upscale
β)τα περισσότερα παιχνίδια του ps3 τρέχουν σε αναλύσεις χαμηλότερες του 720p
Ε ας μη βλέπεις 1080p αναλύσεις στα blu-ray δε χάθηκε ο κόσμος.

ή κρατάς τη crt σου για nova + ελληνικά κανάλια
και παίρνεις μια fullhd για τα άλλα 2.

Ε αν δεις blu-ray μετά δύσκολα το γυρνάς σε nova. Πολύ δύσκολα. Θα πας σε πλάσμα hdready τότε γιατί
α)σε fullhd θα είναι άθλιο το upscale
β)τα περισσότερα παιχνίδια του ps3 τρέχουν σε αναλύσεις χαμηλότερες του 720p
Ε ας μη βλέπεις 1080p αναλύσεις στα blu-ray δε χάθηκε ο κόσμος.

ή κρατάς τη crt σου για nova + ελληνικά κανάλια
και παίρνεις μια fullhd για τα άλλα 2.
Δηλαδη για να καταλαβω,η εικονα ενος καναλιου απο nova ειναι χειροτερη σε full hd απο οτι σε hd ready???
το οτι ειναι καλυτερη στην 32αρα philips crt μου,το ξερω,αλλα πλεον θελω πιο πολλες ιντσες

Σημαντικό παράγοντα παίζει ο χρόνος θέασης. Δλδ για κανά ματς (2 ώρες τη βδομάδα) δε σε πολυνοιάζει το upscaling. Παίρνεις μια fullhd και καθάρισες. Αλλά εσύ όταν λές ότι θα παίζεις ελάχιστο ps3 και κανά blu-ray μια φορά τη βδομάδα και όλος ο υπόλοιπος χρόνος θα αναλώνεται σε θέαση από νόβα τότε θα αναπολείς την 32άρα σου.
Γενικά όσο μεγαλύτερη ανάλυση τοσο χειρότερο το sd σήμα.
Εγώ να φανταστείς βλέπω συμβατικά (εκτός μπάλας) σε crt τηλεόραση 14".

Δηλαδη για να καταλαβω,η εικονα ενος καναλιου απο nova ειναι χειροτερη σε full hd απο οτι σε hd ready???

Παλιοτερα μπορει να ισχυε αυτο αλλα πλεον (α) οι HD Ready ειναι ειδος προς εξαφανιση και καμια εταιρεια δεν ενδιαφερεται να τις εξελιξει (β) οι Full HD επειδη ειναι πιο ακριβες εχουν καλυτερα κυκλωματα επεξεργασιας για την εικονα και εχουν καλυψει σε πολλες περιπτωσεις (οχι ολες ομως) την παλιοτερη αδυναμια τους

Βασικα φιλε βαζελε bujincan με philips θα εχεις το καλυτερο σημα σε nova. Το upscaling και ο καθαρισμος που κανει στο σημα ειναι εκπληκτικα και νομιζεις οτι βλεπεις hd ταινια. Ομως δυστυχως ξεφευγουν στην τιμη.

Κανε λιγο υπομονη για την samsung 650. Ηδη ενα Ελληνικο μαγαζι εχει την 40αρα στα 1137 ευρο οταν η sony w5500 που εχει ερθει αρκετες μερες ειναι στα 1250. Οποτε μετα απο κανα μηνα προβλεπω η 40αρα 650 να κοστιζει 1000-1050 ευρο και η 46αρα γυρω στα 1300(προσωπικες προβλεψεις με βαση την εμπειρια μου απο το πως κινειται η αγορα)

Βασικα φιλε βαζελε bujincan με philips θα εχεις το καλυτερο σημα σε nova. Το upscaling και ο καθαρισμος που κανει στο σημα ειναι εκπληκτικα και νομιζεις οτι βλεπεις hd ταινια. Ομως δυστυχως ξεφευγουν στην τιμη.

Κανε λιγο υπομονη για την samsung 650. Ηδη ενα Ελληνικο μαγαζι εχει την 40αρα στα 1137 ευρο οταν η sony w5500 που εχει ερθει αρκετες μερες ειναι στα 1250. Οποτε μετα απο κανα μηνα προβλεπω η 40αρα 650 να κοστιζει 1000-1050 ευρο και η 46αρα γυρω στα 1300(προσωπικες προβλεψεις με βαση την εμπειρια μου απο το πως κινειται η αγορα)
λιγο off topic αλλα απο που βγαζεις αυτο το συμπερασμα???

Τεσπα στο θεμα μας.Επειδη ηρθαν κατι αλλαγες στη ζωη μου και αυτη τη στιγμη μετακομισα,εχω αυτη τη στιγμη μια δανεικη hd ready 32αρα σονυ
Σημερα λοιπον εβαλα Nova και πραγματικα κοντεψα να βαλω τα κλαματα οταν εβαλα supersport
Τετοια χάλια????????
Αν προβω σε αγορα plasma θα ειναι χειροτερα καλυτερα η το ιδιο?
Διοτι τελικα μαλλον για 3-4 dvd bluray το μηνα και λιγο ps3 δεν νομιζω να αξιζει να ξοδευτω
Μηπως πρεπει να μεινω στην 32αρα 16:9 Philips μου,τελικα?????

Εκανες σύγκριση,τα υπόλοιπα αναλογικά κανάλια (και άλλα της Nova) πως τα δείχνει η sony (και σε πιο μοντέλο αναφέρεσαι) ;

Πολλές φορές η λήψη από τις κάμερες δεν είναι και ότι καλύτερο και εκπομπή με εκπομπή έχει διαφορά (ειδικά τ´αθλητικά γεγονότα δείχνουν χάλια πiό συχνά και αναλογικά, και από Nova)

Εγω θα καταθεσω την προσωπικη μου εμπειρια στο θεμα.

Εχω NOVA εδω και 5 χρονια γιατι μενω στην επαρχια και τα πιο πολλα καναλια τα πιανω χαλια. Τα τελευταια 4 χρονια εχω παρει διαδοχικα Sony 32S2010 , Sony 40D3000 , Sony 46W4000.

Aπο αυτες καλυτερα δειχνει η τελευταια παροτι ειναι Full HD και 46" ενω οι δυο πρωτες HD Ready (η D3000 εχει και 100 Ηz).

H διαφορα ειναι στο τσιπ επεξεργασιας που κανει καλυτερο upscaling , στο πανελ που ειναι πιο συγχρονης τεχνολογιας κτλ. αλλα ειδα και μια μικρη διαφορα επιπλεον αφοτου φροντισα να βαλω μεγαλυτερο κατοπτρο 80αρι και καλυτερο δεκτη (PACE 810).

Eπειδη η W5500 και η B650 εχουν upscaling πολυ πανω απο τον μεσο ορο δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την εικονα με καποια απο αυτες.

Να απαντησω ενα ενα

@leonidas: οχι δεν εκανα συγκριση διοτι εδω που μενω δεν πιανω επιγεια οποτε ολα τα καναλια τα βλεπω μεσω nova
Η δανεικη που εχω ειναι η sony kdl 32u-3000

@yperion:
Απο οτι ειδα τελικα με την υπαρχουσα δανεικη σονυ,αναθεωρω

Καταρχην θα παω σε 42 και οχι 46
Απο εκει και περα με ενδιαφερει η καλη απεικονιση σε Nova πακετο

Τωρα lcd η plasma δεν ξερω εδω θελω την βοηθεια σας
η μονη που ξεχωρισα ειναι η
Panasonic Viera TH-42PZ8E Plasma στα 900 ευρω

Μιας και τελικα παω σε 42αρα δεν θαθελα να ξεπερασω τα 1200 ευρω ταβανι.

Απο αλλες επιλογες τωρα που κανω ερευνα βλεπω σε lcd τις εξης:
Philips 42PFL5603D - 42" LCD TV - FullHD 800 ευρω
Philips 42PFL7603D - 42" LCD TV - FullHD 1000 ευρω (αξιζει αυτο το ambilight??)

Ξεμπλεξτε με,γιατι μονος μου δεν προκειται να βγαλω ακρη!!!!!

Μια και σε ενδιαφερει κυριως το τηλεοπτικο σημα κοιτα την Panasonic 42X10...

http://www.skroutz.gr/s/71832/Panasonic-TX-P42X10%CE%95.html?keyphrase=42X10

Kλασεις ανωτερη απο αυτες που αναφερεις στον τομεα που σε ενδιαφερει.

ΥΓ. Η σειρα U της Sony ειναι για τα πανηγυρια οπως και η σειρα 5ΧΧΧ της Philips.