Aγορα νεας tv!

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,838
Αθήνα...
Αγορασα πριν 2 μερες απο τον κωτσοβολο μια Samsung LE40A556P1F και τωρα ανακαλυπτω οτι δεν εχει δεκτη mpeg4,εχει ομως στο πλαι εισοδο common interface(ci)πως μπορω να την εκμεταλευτω;ειναι αληθεια οτι μπορω να βλεπω και δορυφορικα προγραμματα απο αυτην;και απο που μπορω να προμηθευτω μια;τωρα που αρχιζουν οι προβολες σε mpeg4 ειναι κριμα να τις χασω!

Αγορασα πριν 2 μερες απο τον κωτσοβολο μια Samsung LE40A556P1F και τωρα ανακαλυπτω οτι δεν εχει δεκτη mpeg4,εχει ομως στο πλαι εισοδο common interface(ci)πως μπορω να την εκμεταλευτω;ειναι αληθεια οτι μπορω να βλεπω και δορυφορικα προγραμματα απο αυτην;και απο που μπορω να προμηθευτω μια;τωρα που αρχιζουν οι προβολες σε mpeg4 ειναι κριμα να τις χασω!

Κατ αρχη καλοριζικη και να την χαιρεσαι.
Δευτερο θα επρεπε να εχεις μελετησει τις προδιαγραφες πριν την αγορα αλλα τωρα δεν επεσε και η ζαχαρη στο νερο. Με ενα εξωτερικο decoder Mpeg4 θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου.
Τριτο μην μπερδευεις πορτοκαλια με μανταρινια. ΔΕν εχει καμμια σχεση το common interface με δορυφορικες υπηρεσιες αφου η τηλεοραση δεν εχει ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη (εκτος κι αν δεν το εχω παρει χαμπαρι)
Το common interface στη συγκεκριμενη περιπτωση χρησιμευει στην αποκωδικοποιηση μελοντικων εκπομπων επιγειας ψηφιακης τηλεορασης βεβαια παντα σε mpeg2 που φαινεται ομως οτι τελικα δεν θα ειναι το προτυπο εκπομπης των καναλιων απο Σεπτεμβρη η οποτε αυτα εκπεμψουν.
Βεβαια εχε υποψη σου οτι πιθανα (αυτο μενει να το δουμε στην πραξη) η Neotion ισως κυκλοφορησει common interface το οποιο θα μετατρεπει on the fly το mpeg4 σε mpeg2 σε οσες τηλεορασεις δεν εχουν ενσωματωμενο το νεο decoder.

ευχαριστω παρα πολυ,μακαρι να το βγαλει το εξαρτηματακι,αλλα ποσο θα εχει;

Νομιζα οτι ολες οι καινουργιες εχουν,πηρα την samsung και μου λεει εχει mpeg2hd,τους λεω τι να το κανω αυτο;τσεκαρε λιγο την διευθινση επανω και πες μου σε παρακαλω απο που μπορω να το προμηθευτω εαν γινετε,common interface port εχει...

Νομιζα οτι ολες οι καινουργιες εχουν,πηρα την samsung και μου λεει εχει mpeg2hd,τους λεω τι να το κανω αυτο;τσεκαρε λιγο την διευθινση επανω και πες μου σε παρακαλω απο που μπορω να το προμηθευτω εαν γινετε,common interface port εχει...

Κατ αρχη μην αγχωνεσαι και μην παρεις ακομα τιποτα αφου δεν εχουν ακομη ξεκινησει οι εκπομπες mpeg4 για να δουμε πιθανα τι προβληματα θα κουβαλανε.
Να εισαι σιγουρος οτι ακομα και αυτες που εχουν ενσωματωμενο decoder mpeg4 δεν θα παιξουν μαλλον με την πρωτη ολες αλλα με firmware upgrades.
Μονο οταν εμφανιστουν οι πρωτοι δεκτες mpeg4 θα ξερουμε και την κινηση της Neotion και το κυριοτερο αν πραγματικα αξιζει η αγορα ενος τετοιου cam και οχι ενος εξωτερικου decoder τη στιγμη μαλιστα που το κοστος θα ειναι παραπλησιο.
Εχε επισης υποψη σου οτι ακομη κξι αν το Neotion cam κανει τη μετατροπη mpeg4 σε mpeg2 on the fly δεν θα ειναι ικανο για ληψη HD οταν αυτη γινει διοτι στην τελικη αυτο που θα βλεπεις στην τηλεοραση σου θα ειναι SD μετα την μετατροπη. Εχοντας αυτα υποψη θα ελέγα να περιμενεις και να προσανατολιστεις σε αγορα εξωτερικου decoder που ειναι future proof αγορα.
Νικος

Ευχαριστω,καλωτερα λες να ψαζω για εξωτερικο hd δεκτη,μιας που εχω και το πιατο πανω και καθετε..

Aυτη που πηρες δεν ειναι καινουργια , το Α σημαινει οτι ειναι περυσινο μοντελο...

Ευχαριστω,καλωτερα λες να ψαζω για εξωτερικο hd δεκτη,μιας που εχω και το πιατο πανω και καθετε..

Μην μπερδευεσαι φιλε μου.
Εδω συζηταμε για ληψη επιγειου ψηφιακου σηματος που γινεται με τις απλες κλασσικες κεραιες που εχουμε χρονια στην αναλογικη τηλεοραση.
Οι δεκτες mpeg4 που θα κυκλοφορησουν σαφως θα εχουν την δυνατοτητα ληψης και σηματος HD.
Το πιατο που αναφερεις ειναι για τελειως διαφορετικη χρηση και αφορα τη ληψη δορυφορικου σηματος το οποιο φυσικα μπορει να ειναι standard or High Definition με αναλογους φυσικα δεκτες SD & HD.
Nick

επισης,μπορειτε να μου προτεινετε καποιον εξωτερικο δεκτη mpeg4;Ακουσα επισης οτι αθηνα και θεσσαλονικη επειδη υπαρχουν πολλες τηλεορασεις με δεκτη μονο mpeg2 υπαρχει περιπτωση να μεταδιδουν σε mpeg2 για 1-2 χρονια ωστε να αλαξει ο κοσμος τις τηλεορασεις η να παρει δεκτες,αυτο αληθευει;