Αγορά νέας TV

gvenos

New member
22 June 2007
61
Καλησπέρα στην παρέα του avclub και να σας συγχαρώ με τη σειρά μου για την πολύτιμη βοήθεια που δίνετε σε όλους εμάς.

Μιας και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και το νέο μου σπίτι είναι σχεδόν έτοιμο, άρχισα να μπαίνω στη διαδικασία αγοράς νέας τηλεόρασης. Όμως λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να τρέχω καθημερινά στα διάφορα μαγαζιά, να βλέπω τηλεοράσεις και να παίρνω απόψεις σχετικά. Σε ένα - δύο που πήγα και έκανα την ερώτηση "LCD Led ή Plasma" οι γνώμες διχάζονται. Άλλοι πωλητές μου είπαν plasma για την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ζωντάνιας στα χρώματα που έχουν και άλλοι LCD. Πραγματικά δεν ξέρω τι να αποφασίσω και γιατί. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάω τη βοήθεια σας! Λοιπόν θέλω μια TV στις 50" μιας και η απόσταση θέασης θα είναι περίπου στα 3m. και το ποσό που διαθέτω είναι περίπου στα 1500 .

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και περιμένω προτάσεις σας για τηλεόραση.
Είμαι περισσότερο στην εταιρία της LG, χωρίς να αποκλείω τις άλλες εταιρίες!
και φυσικά να είναι Full HD

Last edited:
Καλώς ήρθες...

....δώσε και μια πληροφορία σχετικά με την χρήση για την οποία προορίζεται η TV.

H Plasma σε γενικές γραμμές έχει καλύτερη εικόνα αλλά μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Η LCD αποδίδει καλά σε όλες τις συνθήκες ακόμα και στις πιο δύσκολες όπως σε φωτεινά δωμάτια, και κάνει για όλες τις χρήσεις όπως και σαν monitor για υπολογιστή.

Αν σε ενδιαφέρει κυρίως η παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης το βράδυ με χαμηλά φώτα τότε πάρε plasma. Αν την θες να παρακολουθείς πολύ τηλεόραση και την μέρα και θες να την χρησιμοποιείς και πολλές ώρες σαν monitor τότε πάρε LCD.

Η plasma είναι πιο ποιοτική, η LCD πιο ανθεκτική στην δύσκολη χρήση.

Ευχαριστώ, για τις απαντήσεις σας.

Η χρήση της θα είναι κυρίως για ταινίες, αλλά θα χρησιμοποιείται και για απλή χρήση. Τι προτείνετε από εταιρία και ποια για εσάς είναι αρκετά καλή να πάρω?

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι στις 50" η plasma είναι ψιλομονόδρομος ... Θα βρεις αξιόλογα μοντέλα τόσο σε Panasonic και σε LG όσο και σε Samsung. Με budget 1500 ευρώ μπορείς να υπερκαλύψεις ικανοποιητικά κάθε σου ανάγκη. Εγώ Θα έβλεπα την Samsung PS 50B650 στα 1020 ευρώ στον Tsampa και βέβαια τις 50άρες της Panasonic η οποία έχει παράδοση στην τεχνολογία plasma και πολλοί φίλοι από το forum τις έχουν προμηθευτεί και είναι κατενθουσιασμένοι. Ειδικά η P50U10 με κόστος κάτω από 900 ευρώ έχει εξαιρετικές κριτικές και είναι best value for money ...

Δηλαδή η αγορά τηλεόρασης Plasma, είναι μονόδρομος? Αργότερα με τα ψηφιακά κανάλια, θα έχει τόσο καλή απόδοση εικόνας ή οι LCD LED θα είναι καλύτερες?

Ο καιρός γαρ εγγύς...

...η Sony έχει ξεκινήσει ήδη την διάθεση των νέων μοντέλων και από μέσα Μαρτίου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες...

...αν δεν σε επείγει η αγορά προτείνω να περιμένεις τα νέα μοντέλα (ασχέτου τεχνολογίας).

Re: Απάντηση: Αγορά νέας TV

Ο καιρός γαρ εγγύς...

...η Sony έχει ξεκινήσει ήδη την διάθεση των νέων μοντέλων και από μέσα Μαρτίου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες...

...αν δεν σε επείγει η αγορά προτείνω να περιμένεις τα νέα μοντέλα (ασχέτου τεχνολογίας).

+1
Όταν η 46Ζ5500 έχει 1700 http://www.skroutz.gr/s/82620/Sony-Bravia-KDL-46Z5500.html και ο αντικαταστάτης της 46ΗΧ700 έχει 1420 http://www.skroutz.gr/s/253544/Sony-KDL-46HX700-46%27%27.html τότε σίγουρα πρέπει να περιμένουμε.

+1
Όταν η 46Ζ5500 έχει 1700 http://www.skroutz.gr/s/82620/Sony-Bravia-KDL-46Z5500.html και ο αντικαταστάτης της 46ΗΧ700 έχει 1420 http://www.skroutz.gr/s/253544/Sony-KDL-46HX700-46%27%27.html τότε σίγουρα πρέπει να περιμένουμε.

Είναι φθηνότερες γιατί δεν είναι αναγκαστικά καλύτερες.
Πουλάνε μόνο design εκτός αν με πείσει κάποιος ότι οι Edge Led LCD είναι καλύτερες από τις CCFL LCD

Πουλάνε μόνο design εκτός αν με πείσει κάποιος ότι οι Edge Led LCD είναι καλύτερες από τις CCFL LCD

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερες ή χειρότερες αλλά τα νέα μοντέλα σίγουρα δεν είναι φτηνότερα επειδή είναι χειρότερα. Είναι φτηνότερα γιατί το κόστος παραγωγής πέφτει από την στιγμή που εξελίσσεται η τεχνολογία και αποσβένονται τα έξοδα της έρευνας και ανάπτυξης από τα προηγούμενα μοντέλα.

Μα η 46ΗΧ700 είναι CCFL. Από ότι φαίνετε είναι καθαρά ο απόγονος της Ζ5500 με Monolithic design.

Μα η 46ΗΧ700 είναι CCFL. Από ότι φαίνετε είναι καθαρά ο απόγονος της Ζ5500 με Monolithic design.

Έχεις δίκιο!
Είχα την εντύπωση ότι όλες οι νέες Sony και Samsung ήταν LCD-LED.....
Μια χαρά μου φαίνεται, και μοιάζει πολύ σε χαρακτηριστικά και εμφάνιση με την B750 !
Για να της ρίξω μια ματιά..

Τελικά παιδιά plasma η LCD? τώρα είμαι μπερδεμενος ακόμα περισσότερο. Την θέλω σε full HD και από 46'' εώς 50''

1) Φίλτατε ποτέ δεν είπα ότι τηλεόραση=plasma=panasonic.:hmmmm2:
2) Αν δεν βιάζεσαι αξίζει πράγματι να περιμένεις λίγες εβδομάδες για να δεις τα νέα μοντέλα.
3) Αν όμως θες τηλεόραση εδώ και τώρα, όσο μεγαλώνει η οθόνη τόσο περισσότερο κινείσαι προς ... plasma μεριά!:laugh:
Εγώ στις 40" έχω LCD, την Samsung 40b650 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μέχρι και τις 46-47" θα επέλεγα και από τις δύο τεχνολογίες αλλά από 50"+ η τεχνολογία plasma κυριαρχεί. Είναι θέμα τεχνολογίας των panel. Αν ψάξεις λίγο θα δεις ότι στις πολλές ίντσες υπάρχουν εξαιρετικές τηλεοράσεις σε plasma σε πολύ καλές τιμές. Αντίθετα σε κάτω από 40-42" η επιλογή τηλεόρασης LCD είναι υποχρεωτική.
Κουράγιο, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι μπερδεμένος και όποιες απορίες έχεις υπάρχουν στο forum πολλά νήματα να διαβάσεις για όλα σχεδόν τα μοντέλα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν και πολλοί φίλοι πολύ εμπειρότεροι και ειδήμονες από εμένα να σε βοηθήσουν.
Πάντως πριν αποφασίσεις να θυμάσαι ότι, πέρα από τους αριθμούς, οι οποίοι πολλές φορές δεν είναι συγκρίσιμοι και τα ειδικά χαρακτηριστικά που μπορεί να ακούγονται εντυπωσιακά, να προσπαθήσεις να δεις εσύ με τα μάτια σου την τηλεόραση που θες να αγοράσεις να παίζει και να την συγκρίνεις με άλλες σε κάποιο μεγάλο κατάστημα, σε όσο το δυνατον καλύτερες συνθήκες! Γιατί τελικά την εικόνα αυτή θα βλέπουν τα μάτια σου κάθε φορά και όχι τα διάφορα "τεχνικά χαρακτηριστικά" ...-bye-

Τελικά παιδιά plasma η LCD? τώρα είμαι μπερδεμενος ακόμα περισσότερο. Την θέλω σε full HD και από 46'' εώς 50''

Plasma>>Local dimming LCD>>EDGE LED LCD(=CCFL LCD)

Εκτος και σε ενοχλουν οι ανακλασεις (εχουν πιο πολλες οι πλασμα) αλλα και πολλες LCD πλεον δεν πανε πισω...

Plasma>>Local dimming LCD>>EDGE LED LCD(=CCFL LCD)

Εκτος και σε ενοχλουν οι ανακλασεις (εχουν πιο πολλες οι πλασμα) αλλα και πολλες LCD πλεον δεν πανε πισω...

προτιμω να προσαρμοσω τον φωτισμο στο δωματιο για την τηλεοραση παρα την οραση μου για να ανεχονται την κατωτερη και ψευτικη απεικονιση και τα artifact (σχεδον σε ολα τα ειδη σηματος).

Panasonic Viera TX-P46S10Ε = μονοδρομος μιας και εχει τα μισα λεφτα απο αντιστοιχες lcd και προσφερει μακραν καλυτερο τηλεοπτικο σημα, πιο αληθοφανη απεικονιση και φυσικη κινηση (ειδικα για αθλητικα και ντοκυμαντερ).

τέλος η LG εχει μια χαρα τηλεορασεις αλλα τα μισα χαρακτηριστικα που υποσχονται δεν λειτουργουν...
ισως γι αυτο εχουν ανταγωνιστικες τιμες.

Last edited:
Δλδ απ' ότι έχω καταλάβει πάντα σύμφωνα με αυτά που έχετε γράψει όλοι σας παραπάνω, οι περισσότεροι μου προτείνετε να πάρω Plasma TV, έτσι δεν είναι?