ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ TV.

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΜΕ 2,5 ΜΕΤΡΑ.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ 400-500 ΕΥΡΩ.
ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

To καλύτερο θα ήταν να πήγαινες σε μεγαλύτερο μέγεθος , 40" είναι οριακές για τα 2 μέτρα για θέαση HD. Αλλά μάλλον τα λεφτά δεν επαρκούν οπότε...

Eγώ θα σου πρότεινα την Samsung 40D550. Δεν είναι ότι καλύτερο για ποδόσφαιρο λόγω 50 Hz αλλά είναι πολύ καλή για gaming.

Ακόμη καλύτερη σαν τηλεόραση είναι η Panasonic 42U30 αλλά λόγω πλάσμα θα πρέπει να προσέξεις στο gaming με τις στατικές εικόνες των παιχνιδιών.

To καλύτερο θα ήταν να πήγαινες σε μεγαλύτερο μέγεθος , 40" είναι οριακές για τα 2 μέτρα για θέαση HD. Αλλά μάλλον τα λεφτά δεν επαρκούν οπότε...

Eγώ θα σου πρότεινα την Samsung 40D550. Δεν είναι ότι καλύτερο για ποδόσφαιρο λόγω 50 Hz αλλά είναι πολύ καλή για gaming.

Ακόμη καλύτερη σαν τηλεόραση είναι η Panasonic 42U30 αλλά λόγω πλάσμα θα πρέπει να προσέξεις στο gaming με τις στατικές εικόνες των παιχνιδιών.

ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ SONY KDL-40BX420 40''.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ?

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ?

Θα προσπαθησω να κανω τα πραγματα απλα.

Θελεις να παιζεις μεχρι 2-3 ωρες το πολυ την ημερα , αν παρεις πλασμα θα εχεις καλυτερο χρονο αποκρισης χωρις "θολουρες" (motion blur) που εχουν οι LCD αλλα πρεπει να προσεχεις τις στατικες εικονες των παιχνιδιων δηλαδη να κανεις διαλλειματα καθε μιση εως μια ωρα και να αλλαζεις παιχνιδι.

Αν παλι βαριεσαι να προσεχεις η θελεις να παιζεις 10 ωρες την ημερα παιρνεις μια εκ των δυο LCD που αναφερω παραπανω , η εικονα δεν ειναι το ιδιο καλη αλλα δεν ανησυχεις για το burn in.

Και γενικά κοίτα εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53970-Επιλογή-τηλεόρασης-για-gaming./page4

Δηλαδή Yperion,αρκεί 1 ώρα gaming (με στατική εικόνα π.χ. το στροφόμετρο σε racing game) ώστε να δημιουργήσει burn in ακόμη και στις νέες panasonic plasma? Μου φαίνεται πολύ μικρός χρόνος,ουσιαστικά καθιστά αδύνατο το gaming,1 ώρα = καμία ώρα.

δεν ξέρω αν το στροφόμετρο είναι ίδιο με το λογότυπο ενός καναλιού. αν είναι σου λέω ότι και με 3-4 ώρες μπορεί και παραπάνω δεν αφήνει τίποτα. ουτε καν ir. πόσο μάλλον burn in. τουλάχιστον δεν βλέπω κάτι αν αλλάξω κανάλι. μπορεί αν βάλω μια καρτέλα χρώματος να δώ - δεν ξέρω. αυτά τουλάχιστον στην δική μου s30.

Στροφόμετρο ή ταχύμετρο είναι σταθερό,κάτι σαν τα λογότυπα των καναλιών,οι δείκτες μόνο πηγαίνουν πέρα δώθε. Θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο όπως δείκτες ενέργειας,πόντων,προσανατολισμού κτλ.

3-4 ώρες είναι super,το μισάωρο-1 ώρα που είπε ο Yperion είναι όμως ουσιαστικά απαγορευτικό για οποιοδήποτε game,ποιός παίζει μισή ώρα?

όταν λέω δεν ξέρω εννοώ μήπως επειδή τα λογότυπα είναι διαφανή και η τηλεόραση δεν είναι σε game mode και έτσι τελικά είναι πιο αθώα.

μην πάς μακριά να σήμερα . στις 3 θα δώ το παναιτωλικός - οφη (ωραιο ματσάκι προβλεπεται) στο νοβασπορτς. στις 5 και κάτι θα δώ τον παναθηναικό στο άλλο νοβασπορτς μπορεί να είναι και ίδιο. στις 7.30 θα δω τον ολυμπιακό πάλι σε νοβασπορτς. το λογότυπο το ίδιο είναι αντε να αλλάζει από 1 σε 2. αυτό το κάνω σχεδόν κάθε κυριακή.

δηλαδή τι να κάνω. μετά τον παναιτωλικό να το γυρίσω στο ετ3 να δώ κυριακή στο χωριο αντί για πανάθα????

αυτό το κάνω εδώ και 2 μήνες και μετά το στρώσιμο (στην αρχή έβλεπα με χαμηλωμένες ρυθμίσεις) και τώρα στο κανονικό που ναι έχει χαμηλότερη αντίθεση από τα cinema και true cinema. το game mode έχει υψηλότερη αντίθεση από το κανονικό.

πάντως μου ανοίξατε την όρεξη. λέω να φτύσω τον παναιτωλικό να στήσω το πισι για ένα black ops στην παννυ να την δώ επιτέλους και στο gaming τι λέει.

χα,χα ωραίος ο vas! tester λοιπόν! εγώ πάντως θα έβλεπα παναιτωλικό και παναθηναικό,τον δαφνοστεφανομένο δεν τον αντέχω. το black ops είναι ότι πρέπει όμως για δοκιμή.

Δηλαδή Yperion,αρκεί 1 ώρα gaming (με στατική εικόνα π.χ. το στροφόμετρο σε racing game) ώστε να δημιουργήσει burn in ακόμη και στις νέες panasonic plasma? Μου φαίνεται πολύ μικρός χρόνος,ουσιαστικά καθιστά αδύνατο το gaming,1 ώρα = καμία ώρα.

Κανείς δεν μίλησε για burn in με 1 ώρα.

Έχω την Panasonic 42C3E για δεύτερη τηλεόραση με χρήση κατά 99% το gaming με ΧΒΟΧ και δεν έχω πάθει burn in στις 600 ώρες. Image retention όμως μετά από 1 ώρα παιχνιδιού υπάρχει.

'Οσα γράφω παραπάνω είναι στο μοτίβο "προσέχω για να έχω" κτλ.

Σόρυ,παρανόησα τότε,αν και ούτε το Image Retention μου αρέσει,τουλάχιστον είναι προσωρινό.

πάντως για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις - οι παρατηρήσεις μου αφορούσαν το τηλεοπτικό. δεν έχω παίξει ακόμα games στην πλάσμα. για 2-3 ώρες δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα σε games. τώρα αν θές να έχεις το κεφάλι σου ησυχο σε αυτόν τον τομέα και αν έχεις σκοπό για παραπάνω ώρες πήγαινε καλύτερα σε lcd.

Μην ανησυχείς και πολύ για το burn in εγώ παίζω με τον φίλο μου pes 2011 και καίγεται σε pc gaming για 3 ώρες + σε μια panasonic s20 και δεν έχει κάνει ακόμα το παραμικρό πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο, τώρα για πιο μετά δεν ξέρω αλα σίγουρα δεν έχεις πρόβλημα.

Χαίρομαι γιατί χωρίς gaming δεν κάνουμε τίποτα..απο ότι κατάλαβα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στα λογότυπα των καναλιών.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ TV.

Μην ανησυχείς και πολύ για το burn in εγώ παίζω με τον φίλο μου pes 2011 και καίγεται σε pc gaming για 3 ώρες + σε μια panasonic s20 και δεν έχει κάνει ακόμα το παραμικρό πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο, τώρα για πιο μετά δεν ξέρω αλα σίγουρα δεν έχεις πρόβλημα.
:award:
To ίδιο ισχύει και για μένα με panasonic 50G20E!!!

Samsung UE40D5003 40"
ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ GAMING?

Γενικά απ ότι καταλαβαίνω δεν είναι τόσο πρόβλημα τελικά το gaming σε πλάσμα, ειδικά με τις νέες τεχνολογίες. Καλό στρώσιμο και λίγη προσοχή στην αρχή. Αλλά αν πάω σε plasma θέλω Panasonic και βρίσκω 50αρες μόνο. Έλα όμως που θέλω 55 ίντσες. Από Philips τι λέει. Είδα την Philips 55PFL6606H στα Multirama και μου άρεσε. Στο gaming λέει?