Αγορά νέου ασύρματου DSL Router

Εχω το fritz 7140 της HOL, καλο ειναι, αλλα θελω γρηγορες ταχυτητες σε WIFI n και οχι b/g ... (ερχεται και το ipad 2 με airplay και Home sharing!)... εχετε να προτεινετε κατι καλο και οικονομικο?

Νεότερα ....

Το μηχανάκι το απέσυρα , χάλια wifi coverage , 32% σήμα εκεί που το belkin δίνει 60%
και ξαφνικά κολλήματα όχι στο adsl αλλά στο wifi του

Μάλλον θα παραγγείλω μια άλλη πιο δυνατή κεραία γιατί το vigor την έχει... "μικρή"

Μετα απο εναμιση και πλεον χρονο συνυπαρξης με το Draytek vigor 2700G - και οντας απολυτα ευχαριστημενος και κυριως με ελαχιστο κοστος - κι επειδη προσφατα εφαγε ενα δυο κολληματα που με ανησυχησαν....ηθελα να ρωτησω τι αλλο παιζει στην αγορα ως .....μπακαπ.

Η κυρια επιλογη μιας και δεν με νοιαζει κατι περισσοτερο απο αυτα που προσφερει το vigor 2700 ειναι παλι το ιδιο ....(ειδικα στην τιμη χωμα που υπαρει ακομα).

Αλλα ειπα να ρωτησω αν υπαρχει κατι αναλογα καλο και φτηνο.....

Ακριβο σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Υπαρχουν αρκετα με τα μισα λεφτα και βγαλε.

Αν ειναι κανα καλο και δοκιμασμενο ψαχνω.

και γω παίδες ψάχνω ενα καλό modem/router gigabit, αμα εχετε καμια καλή πρόταση, ρίχτε την..

Ακριβο σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Υπαρχουν αρκετα με τα μισα λεφτα και βγαλε.

Αν ειναι κανα καλο και δοκιμασμενο ψαχνω.

Με τις δυνατότητες που εχει αυτο που σου προτεινω δεν νομιζω... Και το 6601Α που προτεινει ο Yperion (που οντως ειναι εξαιρετικο) κοντα στα 55-60 Ευρώ παιζει..

Tι εχει παραπανω απο το vigor 2700 ?

Για πεστο ετσι περιληπτικα γιατι δεν τα κατεχω τα δικτυακα.

Επισης δυο ερωτησεις ακομα :

1) Οτιδηποτε συσκευη adsl δεν δουλευει σε vdsl ? Αν παμε στο νεο πρωτοκολλο θελουμε οπωςσδηποτε νεο μοντεμ ρουτερ ? Τα vdsl ειναι συμβατα προς τα πισω ?

2) Επισης κυκλοφορει μια μοδα εσχατως το IPv6 . Τι στα κομματια ειναι αυτο για πειτε και σε εμας τους noobαδες. :p

Το 6802 προτείνω με την λογική ότι στα 30 ευρώ είναι ευκαιρία.

Το 6601 το έχω 6 μήνες και το μόνο που θα πω είναι ότι χωρίς καμία παρέμβαση στις ρυθμίσεις του κέρδισα 2 mbps σε σχέση με άλλα μόντεμ που δοκίμασα (Βaudtec , Thomson , D-link).

1) Οτιδηποτε συσκευη adsl δεν δουλευει σε vdsl ? Αν παμε στο νεο πρωτοκολλο θελουμε οπωςσδηποτε νεο μοντεμ ρουτερ ? Τα vdsl ειναι συμβατα προς τα πισω ?

Όποτε και εάν ποτέ έρθει το vdsl, θα χρειαστείς καινούργιο router. Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν μηχανάκια που να παίζουν και με τις 2 τεχνολογίες (adsl & vdsl).

2) Επισης κυκλοφορει μια μοδα εσχατως το IPv6 . Τι στα κομματια ειναι αυτο για πειτε και σε εμας τους noobαδες. :p

http://en.wikipedia.org/wiki/IPv6

Όποτε και εάν ποτέ έρθει το vdsl, θα χρειαστείς καινούργιο router. Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν μηχανάκια που να παίζουν και με τις 2 τεχνολογίες (adsl & vdsl).

Οκ αρα δεν αξιζει κα πολυ μεγαλη επενδυση χρηματικη αν προκειται να πανε και οι λοιποι παροχοι σε vdsl γιατι θα τα βαλουμε στον.....κορφο μας τα μηχανακια.

Θα πανε ομως καποια στιγμη ή δεν προκειται ξερει κανεις απο πρωτο χερι ?

O OTE πριν λίγες μέρες πήρε το ΟΚ για τους τιμοκαταλόγους λιανικής του VDSL. Οι υπόλοιποι δεν ξέρω τι κάνουν.

Για το IPv6, πιστεύω οτι αναγκαστικά θα μεταβούν όλοι οι πάροχοι. Πως θα επηρεάσει εμάς, δεν έχω καταλάβει ακόμα. Βλέπω όμως αρκετούς να ψάχνουν routers με υποστήριξη IPv6.
Κάνε μια βόλτα απο το ADSL GR, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Πράσινο φως στη διάθεση προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά

18 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε σήμερα, υπό όρους, τη διάθεση, για ένα εξάμηνο, λιανικών υπηρεσιών και προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά εκ μέρους του ΟΤΕ. Μεταξύ άλλων, επιβλήθηκε στον ΟΤΕ η υποχρέωση ταυτόχρονης παροχής αντίστοιχων προϊόντων χονδρικής προς τους εναλλακτικούς παρόχους, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα όλων των παικτών της αγοράς να προσφέρουν ισότιμα αντίστοιχες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.

Λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία, τις συνθήκες της αγοράς, τις προτάσεις του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων και την ανάγκη προώθησης των επενδύσεων, η ΕΕΤΤ διαμορφώνει ένα ευέλικτο πλαίσιο μετάβασης της χώρας στα δίκτυα επόμενης γενιάς.

Μετά το πέρας του εξαμήνου, η Ρυθμιστική Αρχή θα επανεκτιμήσει, βάσει πραγματικών στοιχείων, τις επιπτώσεις της παροχής των σχετικών υπηρεσιών στην αγορά, επαναπροσδιορίζοντας, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τους τεχνικούς και τιμολογιακούς όρους διάθεσης των σχετικών υπηρεσιών.

Η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΤΤ σηματοδοτεί μία εξέλιξη - σταθμό για τη συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας σε υποδομές και δίκτυα σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς, σύμφωνα και με τους στόχους του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020. Τα προηγμένα ευρυζωνικά δίκτυα προσφέρουν υψηλές ταχύτητες σύνδεσης έως 50Mbps και αποτελούν δυναμικό εργαλείο παροχής καινοτόμων και ποιοτικών ευρυζωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοχλό οικονομικής ανάκαμψης.

Εγώ πάντως χτύπησε ένα DrayTek 2700 στα 23. Δεν χρειάζομαι άμεσα VDSL, σταθερό router χρειάζομαι. Αν και όταν φτάσουν οι γραμμές του ΟΤΕ εδώ πάνω, το ξανακοιτάω.
Ο router πλέον είναι σε "περιορισμένη διαθεσιμότητα". Όσοι τον θέλετε, βιαστείτε.

Εδώ και τέσσερις μέρες έχω στα χέρια μου τον Draytek Vigor 2700. Μέχρι στιγμής κανένα παράπονο. Σήμα WiFi το δυνατότερο που είχα ποτέ, σταθερός όσο και ο LevelOne ενώ συγχρόνισε περίπου 1Mbps πιο πάνω απο τον D-link.

Ευτυχώς που με...έπρηξε ο Kosh και πήρα αυτόν αντί να σκάσω 60 για τον LevelOne :smile:
Δε λέω, καλό μηχανάκι φαίνεται ο LevelOne αλλά με υπερδιπλάσια τιμή.