Αγορά νέου AVR

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου AVR

Έχεις δίκιο, αυτό είναι

Ωρε δίκιο έχω, στην δική μου περίπτωση τι κάνω ??? Περιμένω και τον γκουρού να μπει και να δει τα γραφήματα να δούμε τι συνταγή θα δώσει :drool1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου AVR

Ωρε δίκιο έχω, στην δική μου περίπτωση τι κάνω ??? Περιμένω και τον γκουρού να μπει και να δει τα γραφήματα να δούμε τι συνταγή θα δώσει :drool1:

πάντως το app μας έκανε μάγκες. τουλάχιστον μπορούμε εύκολα να μοιραστούμε τα calibration μας...

Απάντηση: Re: Αγορά νέου AVR

Έκανε παράπονα ο Κλεάνθης και έβγαλε ενημέρωση σήμερα το app. Αυτά είναι!

Επι των γραφημάτων θα ακούσω σχόλια και συμβουλές ????? εκεί είναι το ζουμί....
Η ενημέρωση τι προσφέρει ξέρουμε ????

Improved stability and bug fixes λέει.

Το σχόλιο που έχω να κάνω είναι να μην μετράς με το μικρόφωνο πολύ κοντά σε τοίχο γιατί δείχνει κάποια peak σε συχνότητες που δεν δικαιολογούνται αν το crossover είναι ψηλότερα. Στα 80 βάλτο πριν τη μέτρηση και πρόσεχε την τοποθέτηση του μικροφώνου. Συμμετρικά σε όσες θέσεις επιτρέπει ο χώρος.

O συμπλέκτης έχει πετύχει πολύ πιο ομαλό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω βέβαια αν έχει το XT32 που βοηθάει περισσότερο.

Ο Κλεάνθης πάντως έχει καλύτερο freq response πριν το calibration σε σχέση με μένα. Εγώ προβληματίστηκα με την μέτρηση μου χωρίς calibration..

Το άλλο που παρατήρησα είναι ότι κάτι παίζει με το front left του Κλεάνθη γιατί το δεξί φαίνεται πιο νορμαλ. Ίσως κάποια ιδιαιτερότητα στην τοποθέτηση; Κανα παράθυρο/πόρτα;

Δεν θα έλεγα ότι έχει ομαλότερη απόκριση χωρίς eq στο sub. Και το άλλο που λες μαρτυρά ασύμμετρο χώρο ή τοποθέτηση.

Ο Κλεάνθης πάντως έχει καλύτερο freq response πριν το calibration σε σχέση με μένα. Εγώ προβληματίστηκα με την μέτρηση μου χωρίς calibration..

Το άλλο που παρατήρησα είναι ότι κάτι παίζει με το front left του Κλεάνθη γιατί το δεξί φαίνεται πιο νορμαλ. Ίσως κάποια ιδιαιτερότητα στην τοποθέτηση; Κανα παράθυρο/πόρτα;

Το αριστερο μπροστινό απέχει 1,50 μετρο απο τζαμαρία 3,5 μέτρων, βέβαια υπάρχει κουρτίνα και δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αυτό

Δεν θα έλεγα ότι έχει ομαλότερη απόκριση χωρίς eq στο sub. Και το άλλο που λες μαρτυρά ασύμμετρο χώρο ή τοποθέτηση.

Σωστο! Στο σαμπ τα πάω καλύτερα (ίσως γιατί έχω κλειστού τύπου). Στα front όμως μου φαίνεται υπολείπομαι. Ίσως γιατί έχω κολλημένο καναπέ στον τοίχο και δεν έχω κανα χαλί στο σαλόνι.

Re: Απάντηση: Αγορά νέου AVR

Το αριστερο μπροστινό απέχει 1,50 μετρο απο τζαμαρία 3,5 μέτρων, βέβαια υπάρχει κουρτίνα και δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αυτό

Απλωμένη η κουρτίνα κατά την μέτρηση; Κ γω στο αριστερό έχω τζαμαρία στα 1.5-2μ, αλλά μονίμως την έχω απλωμένη το βράδυ.

Στα 80 βάλτο πριν τη μέτρηση και πρόσεχε την τοποθέτηση του μικροφώνου

Στον ενισχυτή είχε προηγηθεί reset πριν λόγω των αρχικών προβλημάτων με το app και κατόπιν μπήκα στο app και σετάρισα

Σωστο! Στο σαμπ τα πάω καλύτερα (ίσως γιατί έχω κλειστού τύπου). Στα front όμως μου φαίνεται υπολείπομαι. Ίσως γιατί έχω κολλημένο καναπέ στον τοίχο και δεν έχω κανα χαλί στο σαλόνι.

Και γω δυστυχώς με κολλημένο καναπέ στον τοίχο είμαι και όπως είναι η κατάσταση δεν επιτρέπει μεγάλες αποστάσεις απο αυτόν για το μικρόφωνο

Εγώ βλέπω ότι στου Κλεάνθη κάτω απ το 1Khz δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, αντιγραφή η καμπύλη σε πιο χαμηλή ένταση, τόσο δύσκολος χώρος;

Εγώ βλέπω ότι στου Κλεάνθη κάτω απ το 1Khz δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, αντιγραφή η καμπύλη σε πιο χαμηλή ένταση, τόσο δύσκολος χώρος;

Έχει κάνει. Είναι καλύτερα after με μια γρήγορη ματιά παρά before. Συνεπώς έχει ήδη μια βελτίωση σε σχέση με το να μην έτρεχε το Audyssey. Απλά ο χώρος είναι ασύμμετρος και κάποιες θέσεις του μικροφώνου πολύ κοντά σε τοίχο και παίρνει διάφορες ανακλάσεις έτσι το μικρόφωνο.
Τώρα που έχει το app μπορεί να κάνει πειραματισμούς όμως και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Θαύματα δεν θα γίνουν αν ο χώρος είναι δύσκολος πάντως. Αυτό έτσι κι αλλιώς το γνωρίζει.

Λεωνίδα μου συγγνώμη και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά εγώ και στο before και στο after μέχρι τα 200hz βλέπω καμία απολύτως διόρθωση - σιδέρωμα, αντιγραφή κυριολεκτικά σε χαμηλότερη ένταση, μετά ναι γίνονται κάποιες μικροδιορθώσεις αλλά απ τα 200 και πάνω που δεν έχει και σοβαρά προβλήματα.

Πριν έγραψες μέχρι το 1KHz, αλλά και μέχρι τα 200 έχει διαφορά το πριν με το μετά. Μπορείς επίσης να δεις πόσο έχει μειώσει τις στάθμες που σε κάποιες συχνότητες υπερβαίνει τα 10dB και πως είναι μετά. Επίσης δες όλες τις καμπύλες ειδικά στα δύο εμπρός πως έχει φέρει από τα 300Hz περίπου μέχρι και τον χιλιόκυκλο την καμπύλη για παράδειγμα. Σαφώς έχει κάνει διόρθωση και στα υπόλοιπα ηχεία.

Ναι δεν το είχα μπροστά μου όταν έγραψα για το 1 khz, όμως κάτω απ τα 200 το βλέπεις ότι δε μπορεί για κάποιο λόγο να διορθώσει και φαντάζομαι είναι ιδιαιτερότητα του χώρου.

Και κάτω από τα 200 έχει διορθώσει και μειώσει τις διαφορές. Δεν έγραψα ότι είναι ιδανικά, αλλά κάτι έχει κάνει κι εκεί.

Ναι ο χώρος φαίνεται να έχει όρια.

Θα ξανακάνω ένα setup προσπαθώντας να γλιτώσω την κοντινή απόσταση με τον τοίχο θα πάω τουλάχιστον στα 60cm και θα ακολουθήσω αυτό που είπες pleo να έχω ήδη ορίσει το cross στα 80 Hz πριν ξεκινήσω, ελπίζω κάτι διαφορετικό να βγει και αύριο θα ανεβάσω αποτελέσματα...