αγορά νέου cd player

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
παιδιά καλή χρονιά, επειδή ψήνομαι εδώ και καιρό για ένα cd player (το παλιό marantz πια δεν...φτουράει και τόσο μετά από 10+ χρόνια) θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή μου

τα ηχεία είναι τα epos m12.2 , ενισχυτής ένας nad 2x100watt (15ετίας με άρτι αλαχθέντες όλους τους πυκνωτές με super made in japan εφάμιλλους με τους αρχικούς, από απόδοση σκίζει σε σχέση με ότι καινούριο της κατηγορίας του άκουσα)

το cd player συνδέω στον nad με interconnect OEHLBACH (30 ευρώ αλλά διαυγής και λεπτομερής ήχος) καλώδιο εξαιρετικό για τα λεφτά του, μπορούμε όμως να βρούμε στο ebay.co.uk (λόγω ισοτιιμίας πλέον) και φτηνά chord ή qed για να μην πάμε σε nordost... τεσπα

είμαι της άποψης ότι δεν αξίζει να δώσει κανείς πολλά χρήματα τώρα για ψηφιακή πηγή 1ον και 2ον αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι από lintone ή άλλα made in uk (που στέλνουν ελλάδα) μαγαζιά θα ήταν ωραίο..

λατρεύω τον ήχο του mf x-ray v8 (αλλά πάει πολύ, εκτός αν βρεθεί τιμή λαχείο) , του παλιού καλού Rotel 991ae (όπου το βρω ευκαιρία θα το χτυπήσω) αλλά και τα καινούρια Cambridge 740C (αλήθεια θα βγει v2 τώρα κοντά?) που άκουσα και μου άρεσε καθώς και του Αrcam CD73T

έσχατη λύση θα ήταν κάποιο φθηνό marantz (το 5003 που είναι πολύ καλή τιμή και είναι κούκλα αισθητικά αλλά δεν το έχω ακούσει , έχει κολλητός μου το 5001 που είναι οκ.) ή το 6002 ..

για πείτε ιδέες ...

Αν πας σε marantz τότε το 6002 είναι πολύ καλό για τα λεφτά του.

Στο εξωτερικό είχε πολύ καλές κριτικές και μάλιστα κάποιοι το εκτιμούσαν ως καλύτερο και από το 7001.

Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση μαζί με το Cambridge 740 το οποίο όμως είναι και άλλη κατηγορία τιμής στα 850 έναντι μόνο 350 του marantz.

Σίγουρα το Cambridge παίζει λίγο καλύτερα αλλά όχι για 500 παραπάνω.

Μία άλλη πρόταση είναι το 6002 ή το 5003 (φοβερή μούρη) και το DAC Dacmagic της Cambridge στα 650-700 (300+350)

Όλα υπάρχουν στην αγορά προς ακρόαση. Καλή αγορά.

Bart

επίσης στο ebay θα βρεις και το Arcam cd-192 περίπου 500 λίρες καινούργιο που πιστεύω ότι είναι μια καλή αγορά.

ευχαριστώ bart ! για το cambridge αν googleίσεις θα δεις ότι το έχει προσφορά στα 560 από 860 η "ωδές". τώρα πιστεύεις πως αξίζει για 200 ευρώ παραπάνω από το 6002 ?

ευχαριστώ και σένα harrispas ! το βγάζει συχνά-πυκνά το lintone....

μπορείτε να μου κάνετε μια σύγκριση του Cambridge 740c με το Diva cd-192 ?
(θέλω πέρα από ηχητική σύγκριση να μου τα συγκρίνετε και σαν transport , αλλά και σαν κατασκευές δηλαδή πλαστικό(?) σασί, αντοχή, ευκολία αναγνωσιμότητας δίσκων -π.χ. τα marantz είναι σκυλιά- αυτά δεν το ξέρω, τέλος διαβάζει κάποιο από τα 2 cd με mp3?)

Σκέψου οτι με το 740 παίρνεις anagram dsp και wolfson dac (το καλύτερο chipset) . τα λεφτά που ζητάει είναι ελάχιστα .
Πολύ καλή αγορά είναι και το 640 (με μια απλή μετατροπή γίνεται άλλο πράμα)

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι το Arcam CD192 είναι πλέον καταργημένο μοντέλο, επομένως η αντιπροσωπεία θα έπρεπε να ρίξει λίγο τις τιμές. Αντικαταστάθηκε (και αυτό και το CD73) με το FMJ CD17, και ολη η σειρα Diva σταματησε να παράγεται, και η FMJ θα έχει πλέον και πιο οικονομικά μοντέλα.

όντως έχουν καταργηθεί τα της σειράς "diva", μόνο που είναι ευκαιρία τώρα όταν βγαίνουν σαν προσφορά. που υπάρχει το FMJ CD17 στην αθήνα μήπως και το ακούσω ?

απόψε ρε παιδιά με έχει πιάσει μια εμμονή, μου έχει εδραιωθεί μια σκέψη να αγοράσω το marantz cd 5003 μαζί με το Cambridge Audio DacMagic..

για πείτε, μήπως πάνω στο 5003 το DacMagic προστιθέμενο βγάλει ήχο "καραγκιόζη"?

(θα μου περάσει, μάλλον :) εκτός κι αν βρω κάπου τέτοιο ή περίπου συνδυασμό για να ακούσω..)

Να ρίξω κι εγώ μια ιδέα για το C57 της Carat.

Άψογος ήχος για τα 650 ευρώ του. Μπορεί και κάτω από 600 με λίγο ψάξιμο.

ευχαριστώ bart ! για το cambridge αν googleίσεις θα δεις ότι το έχει προσφορά στα 560 από 860 η "ωδές". τώρα πιστεύεις πως αξίζει για 200 ευρώ παραπάνω από το 6002 ?

Νομίζω ότι το cambridge αξίζει τα 200 και ότι τα 560 είναι μία πολύ καλή τιμή.

απόψε ρε παιδιά με έχει πιάσει μια εμμονή, μου έχει εδραιωθεί μια σκέψη να αγοράσω το marantz cd 5003 μαζί με το Cambridge Audio DacMagic..

Νομίζω ότι είναι μία εξίσου καλή περίπτωση.

Ένας από τους αντιπροσώπους της Cambridge στην Αριστέλους εμπορεύεται και Marantz. Ισως εκεί να μπορέσεις να ακούσεις και τις δύο περιπτώσεις μαζί.

Bart

με δεδομένο το ότι δε θέλω να δώσω πολλά χρήματα τώρα για ψηφιακή πηγή γιατί πιστεύω πως δεν αξίζει, όπως γράφω και στο πρώτο post του thread, και πάλι επειδή μου αρέσει ο υπεραναλυτικός ήχος του mf x-ray v8, σκέφτομαι σοβαρά να ακούσω (τεστ) και θέλω και τη γνώμη σας τη λύσω ενός κάποιου transport πάνω στο dac1 pre της benchmark.

το πρώτο benchmark είχε κάποτε περάσει από τα χέρια μου (αυτό χωρίς καν USB) αλλά αυτά που διαβάζω και ακούω το τελευταίο εξάμηνο (με την προενίσχυση τα κάμποσα coaxial, το ολικό jitter correction κλπ.) δεν έχουν προηγούμενο.. βλέπω ότι us έχει $1500. αν το ακούσω και εντυπωσιαστώ, δεν απκλείεται να το πακετάρω με ένα καλό coaxial καλώδιο ... και βλέπουμε για player σαν transport (αλλαγή προσανατολισμού, μη φωνάξετε! αλλά ναι είναι 2009 και με αυτό ΚΑΙ ό,τι cd του κοτσάρω θα το ξετινάξει σε ανάλυση και μπορείς να στησεις και media server πάνω του)

τι λέτε ? που μπορώ να το ακούσω αθήνα? μήπως τα 1500 (έστω-) ευρώ που μπορώ να το αγοράσω αξίζουν κατά τη γνώμη σας ? αντιπροτείνετε ?

(σκέφτομαι π.χ. ένα καλό coaxial καλώδιο, έχω στο μυαλό μου κανά 2 αλλά και για transport ένα φτηνό καινούριο marantz...)

πιστεύετε πως πέρα από ανάλυση μπορώ να πάρω (ίσως με ένα καλό digital cable) και γλυκό ήχο (μεστά μεσαία, καλή προσέγγιση αναλογικού) λάβετε υπόψην τα μουσικά ηχεία μου (epos m12.2) ?

Last edited:
Αprile αφού ξέρεις πές το μου απλά και ευχαριστώ.

το σημαντικό είναι να μου πείτε και σεις τη γνώμη σας για τη σκέψη μου!

Νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του.

Αν δεν έχεις καθόλου αναλογική πηγή, πάρε το απλό USB DAC, το οποίο έχει έτσι κι αλλιώς κύκλωμα προενίσχυσης.

το διάβασα σε άλλο thread, και το έγραφε ο "ειδικότερος δια να ομιλεί" νομίζω. αν θυμάμαι καλά έλεγε πως και τα 3 είναι ενεργοί προενισχυτές απλά το dac1 pre έχει και το ποτενσιόμετρο ή κάτι τέτοιο...

αναλογική πηγή έχω (σχετικά παροπλισμένη βέβαια) ένα thorens με την dl-102...

πρέπει να τσεκάρω διαφορές μεταξύ απλού USB DAC που προτείνεις Guybrush και του dac1pre που με γαργαλάει (σε εισόδους και τιμές) αν τα έχει κάποιος εύκολα (αν και θα το ψάξω σε λίγο, απόψε με βλέπω να τραβάω ξενύχτι!) και δεν του κάνει κόπο ας τα αναφέρει.

χμ, βλέπω πως το DAC1 PRE έχει χοντρικά άλλες 2 coaxial εισόδους καθώς και μία αναλογική ! δηλαδή συνδέεις rca interconnect από το π.χ. cd στο dac1pre?

επίσης βλέπω πως το απλό έχει μια ΑΕS που το PRE δεν έχει

ποιές είναι οι καλύτερες τιμές που μπορεί κάποιος να τα βρει? (από εμπειρία σας και από e-stores, όχι μόνο ελλάδα) και αν είναι οι ίδιες με την ελλάδα ποια η διαφορά τιμής μεταξύ των 2 ?

Αprile αφού ξέρεις πές το μου απλά και ευχαριστώ.

το σημαντικό είναι να μου πείτε και σεις τη γνώμη σας για τη σκέψη μου!

Τι άλλο να πώ που δεν το έχουν πεί άλλοι.
Οπως παράδειγμα εδώ το πόστ 23 από τη Σουηδία -bye-

όντως είναι κορυφαίο το benchmark ειδικά το pre που με γαργαλάει...

μια πιο φθηνή λύση που κοιτάζω είναι και αυτή :

Marantz CD 6002 [ 350]
cambridge audio DacMagic [ 200?]
και ένα καλό καλώδιο coaxial... άλλα 150 περίπου

με 700 max 800 , και καθάρισα για χρόνια, πως σας φαίνεται αυτός ο συνδυασμός ? πόσο καλός είναι για τα λεφτά του ? αν θέλετε προτείνετε και ένα καλώδιο coaxial του γούστου σας στην τιμή που έθεσα..

p.s. ποιος φέρνει τα c.a. στην ελλάδα ?

Λέω εγώ τώρα… με το ίδιο budget… ένα benchmark dac-1 μτχ και το παλιό σου player(cd/dvd)… ποτέ δεν ξέρεις…