Αγορά νέου ενισχυτή για LG HT805PH Home Theater

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

rosgr100

New member
19 April 2011
77
Καλησπερα εχω στην κατοχη μου το συγκεκριμενο HC οπου λογω της ελλειψης αποκωδικοποιησης DTS σκεφτομαι να παρω εναν ενισχυτη ο οποιος θα ειναι οικονομικος μεν (περιπου 200 )
δεν θα ζοριζεται δε απο τα ηχεια που ειναι συνολικα 850w rms, σημαντικη η υπαρξη hdmi εισοδων/εξοδων οπως και οπτικης ινας.

Θα ηθελα λοιπον τις προτασεις σας.

ΥΓ. Οσο οικονομικοτερος τοσο το καλυτερο γιατι δεν ειμαστε για πολλα ανοιγματα.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Re: Αγορά νεου ενισχυτή για LG HT805PH Home Theater

Θα ταν χρήσιμο να ξέρουμε τα ηχεία σου, πάντως σαν πρώτη πρόταση θα σου έλεγα γι αυτόν. Δυστυχώς για φθηνότερο θα πρέπει να ψάξεις στο χώρο των μεταχειρισμένων.

rosgr100

New member
19 April 2011
77

Νομιζω οτι αν μπεις στο site που εχω παραθεσει επανω εχει οτι στοιχεια αφορα τα ηχεια

Ενισχυτής
Λειτουργία Stereo : 136 W + 136 W (4 Ω στα 1 KHz)
Λειτουργία Surround :
Εμπρός 136 W + 136 W (4 Ω στα 1 KHz)
Κέντρο 136 W (4 Ω στα 1 KHz)
Surround 136 W + 136 W (4 Ω στα 1 KHz)
Subwoofer 170 W (3 Ω στα 60 Hz)

Ηχεία
Εμπρός Ηχείο
Τύπος : 2 Αμφίδρομα Ηχεία
Σύνθετη αντίσταση : 4 Ω
Ονομαστική ισχύς
εισόδου : 136 W
Μέγιστη ισχύς εισόδου : 272 W
Πίσω Ηχείο
Τύπος : Ηχείο 1 δρόμου
Ονομαστική ισχύς
Κεντρικό Ηχείο
Τύπος : 2 Αμφίδρομα Ηχεία
Ονομαστική ισχύς
Passive Subwoofer
Τύπος : Ηχείο 1 δρόμου
Σύνθετη αντίσταση : 3 Ω
Ονομαστική ισχύς
εισόδου : 170 W
Μέγιστη ισχύς εισόδου : 340 W

Last edited:

giorgos th.

Senior Member
7 December 2010
405
Athens

αν ειναι στα 3Ω τα ηχεια λιγο δυσκολο...

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Παράλειψή μου σου ζητώ συγγνώμη, το υπογούφερ δεν μας ενδιαφέρει που έχει 3 Ωμ αντίσταση, για τα άλλα ηχεία προσωπική μου άποψη θα τα σηκώσει όμως όπως σου είπα το μπάτζετ σου σε περιορίζει, πιο πολύ δύναμη πιο πολλά λεφτά, αλλά όπως σου είπα για τον τύπο των ηχείων που βλέπω δεν θα χεις πρόβλημα. Αλήθεια για τι χώρο μιλάμε σε τ.μ.;

rosgr100

New member
19 April 2011
77

Φιλε μου δεν υπαρχει λογος να μου ζητας συγνωμη, εξαλλου αν ηθελες θα μπορουσες να μην ασχοληθεις καθολου με το θεμα.
Οποτε εγω ειμαι υποχρεος που σε οποιονδηποτε με βοηθαει.

Στο θεμα μας τωρα. Δυστυχως ειναι δυσκολα τα πραγματα απο οικονομικης αποψης οποτε ειναι αληθεια τα περι περιορισμου
ο χωρος ειναι περιπου 23 τ.μ.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Για πες μου με τον ενσωματωμένο ενισχυτή σε ικανοποιεί από άποψης απόδοσης; Δηλαδή καλύπτει το χώρο; Αν σε καλύπτει, ο Yamaha που σου πρότεινα θα είναι αισθητά καλύτερος κυρίως λόγω καλύτερης ποιότητας ενισχυτικά και ηχητικά. Τώρα επειδή ειδήμων δεν είμαι κάνε υπομονή να σου απαντήσουν κι άλλοι, εγώ ξαναλέω ότι κατά 99% θα είσαι καλυμένος, αφήνω μία αμφιβολία λόγω χαμηλής αντίστασης 4Ωμ. Δεν ξέρω σε τι εντάσεις ακούς πάντως όπως και να χει αφού δεν μπορείς να ανεβάσεις μπάτζετ αυτή η λύση φαντάζει μονόδρομος.

rosgr100

New member
19 April 2011
77

Απο θεμα εντασης ειναι μια χαρα για τον χωρο μου. Τωρα εαν μιλαμε για ποιοτητα δεν μπορω να πω οτι ειμαι πληρως ικανοποιημενος,
αλλα αυτο πιστευω ειναι σε συναρτηση με την ποιοτητα των ηχειων.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Απο θεμα εντασης ειναι μια χαρα για τον χωρο μου. Τωρα εαν μιλαμε για ποιοτητα δεν μπορω να πω οτι ειμαι πληρως ικανοποιημενος,
αλλα αυτο πιστευω ειναι σε συναρτηση με την ποιοτητα των ηχειων.

Αυτό εννοείται. Πάντως μπορείς μελλοντικά να αναβαθμίσεις και τα ηχεία σου με κάποια καλύτερα σε ποιότητα αλλά και σε χαρακτηριστικά, αν για παράδειγμα πάρεις ένα σετάκι με υψηλή ευαισθησία και να είναι στα 8Ωμ, θα ταιριάξει καλύτερα στον ενισχυτή και θα αναβαθμίσεις αισθητά τον ήχο σου.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,661
Θεσσαλονίκη

Πάρε τον φτηνότερο πολυκάναλο που θα βρεις αρκεί να επιβεβαιώσεις από τον αντιπρόσωπο τη δυνατότητα υποστήριξης τετράωμων φορτίων και να έχεις υπόψην σου πως το παθητικό subwoofer σου δεν θα το παίζει κανένας από τους ενισχυτές avr. Όλοι έχουν έξοδο ήχου για αυτοενισχυόμενο subwoofer. Δεν ξέρω αν με καμία πατέντα τύπου να συνδέσεις μέσω οπτικής εξόδου τον καινούργιο avr με τον παλιό σου ενισχυτή και στον παλιό να έχεις συνδεδεμένο πάνω μόνο το sub αν βγάλεις άκρη...

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Οι εισαγωγικοί A/V δεν υποστηρίζουν σύνδεση ηχείων 4Ω, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα υπάρχει πρόβλημα σε λογικές εντάσεις. Για συνεχή ακρόαση όμως σε υψηλές στάθμες, είναι πολύ πιθανό ο ενισχυτής να υπερφορτώνεται.

Επίσης το παθητικό υπογούφερ του προηγούμενου συστήματος δεν μπορεί να συνδεθεί στον ενισχυτή.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Οι εισαγωγικοί A/V δεν υποστηρίζουν σύνδεση ηχείων 4Ω, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα υπάρχει πρόβλημα σε λογικές εντάσεις. Για συνεχή ακρόαση όμως σε υψηλές στάθμες, είναι πολύ πιθανό ο ενισχυτής να υπερφορτώνεται.

Επίσης το παθητικό υπογούφερ του προηγούμενου συστήματος δεν μπορεί να συνδεθεί στον ενισχυτή.

Εχω την εντύπωση ότι οι yamaha έχουν διακόπτη impedance selector με τον οποίο διαλέγεις την αντίσταση που έχουν τα ηχεία σου. Οσο για το υπογούφερ έχεις απόλυτο δίκιο θα πρέπει να πάει σε ξεχωριστή καινούρια μονάδα οπότε το μπάτζετ του φίλου θα ανέβει. Μπορεί όμως αν έχει υπομονή να ξεκινήσει έτσι κι αργότερα να προσθέσει κι ένα υπογούφερ στα ίδια λεφτά ώστε να αναβαθμίσει αισθητά τον ήχο του. Αργότερα επίσης θα μπορούσε να αντικαταστήσει και τα ηχεία του με καλύτερα. Μήπως οι περισσότεροι έτσι δεν ξεκινήσαμε;

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Πολλοί A/V Receivers έχουν διακόπτη επιλογής της σύνθετης αντίστασης των ηχείων που οδηγούν.

Το switch όμως είναι μεταξύ ηχείων 6Ω και 8Ω. Για να βρεις A/V ενισχυτή που να υποστηρίζει σύνδεση ηχείων 4Ω, θα πρέπει να πας στους ακριβούς Pioneer και ΟΝΚΥΟ, ή στον Denon AVR-4520 .

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πολλοί A/V Receivers έχουν διακόπτη επιλογής της σύνθετης αντίστασης των ηχείων που οδηγούν.

Το switch όμως είναι μεταξύ ηχείων 6Ω και 8Ω. Για να βρεις A/V ενισχυτή που να υποστηρίζει σύνδεση ηχείων 4Ω, θα πρέπει να πας στους ακριβούς Pioneer και ΟΝΚΥΟ, ή στον Denon AVR-4520 .

Πάλι έχεις δίκιο κοίταξα τον δικό μου (πιο παλιό μοντέλο βέβαια) κι όντως έχει για μέχρι 6Ωμ. Βγήκαμε λίγο εκτός θέματος όμως τελικά πιστεύω πως ο φίλος με το διαθέσιμο μπάτζετ δεν θα μπορέσει να κάνει δουλιά. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν αποκωδικοποιεί DTS.

Last edited: