Αγορά νέου ενισχυτή?

Vakis 2000

Established Member
9 February 2010
188
Αυτή την στιγμή έχω τον RX AV 1600 της Yamaha (7 χ 120 w rms),4 Ηχεία Monitor Audio Silver rx6 + center, sub Yamaha 515.
Το σύστημα το χρησιμοποιώ για Home videο αλλά κυρίως για μουσική ακρόαση. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Για να βελτιώσω (δεν υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστού συστήματος ήχου, λόγω χώρου και κυρίως λόγω συζύγου), όσο είναι βέβαια αυτό δυνατόν τον ήχο, τι πρέπει να κάνω: α. Αλλαγή ενισχυτή (π.χ. Onkio nr 808 - έχει καλά χαρακτηριστικά) ή αγορά τελικού και να παραμείνει ο 1600 σαν προενισχυτής.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν δεν σε ενδιαφέρει αποκωδικοποίηση των HD formats, τότε οπωσδήποτε προσθήκη τελικού στον ήδη υπάρχοντα RX-V1600.

Ρίξε εδώ μία ματιά:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49535

Σε αντίθετη περίπτωση προσανατολίζεσαι σε έναν καλό πολυκάναλο, π.χ. Pioneer SC-LX73, Denon AVR-4310.

Αυτή την στιγμή έχω τον RX AV 1600 της Yamaha (7 χ 120 w rms),4 Ηχεία Monitor Audio Silver rx6 + center, sub Yamaha 515.
Το σύστημα το χρησιμοποιώ για Home videο αλλά κυρίως για μουσική ακρόαση. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Για να βελτιώσω (δεν υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστού συστήματος ήχου, λόγω χώρου και κυρίως λόγω συζύγου), όσο είναι βέβαια αυτό δυνατόν τον ήχο, τι πρέπει να κάνω: α. Αλλαγή ενισχυτή (π.χ. Onkio nr 808 - έχει καλά χαρακτηριστικά) ή αγορά τελικού και να παραμείνει ο 1600 σαν προενισχυτής.

Καλησπέρα!

Αν αναφέρεσε σε ουσιαστική βελτίωση σε ηχητικό επίπεδο, πιστεύω πως ένας ενισχυτής AV με Audyssey MultEQ XT θα κάνει τεράστια διαφορά σε σχέση με το τωρινό σου σύστημα. Αν θέλεις να συνδυάσεις και επιδόσεις τελικού ως προς τα ρεύματα, μπορείς να πας σε μια υλοποίηση που να αξιοποιεί δακτυλιοειδή μετασχηματιστή ισχύος, όπως π.χ. ο ΤΧ-NR5008 ή και ο προγενέστερος 5007 -bye-

katarxin eisai auxaristimenos me ta monitor audio ? mou ta exoun proteinei kai skeftomai na ta agoraso rx2 για μπροστα και βρ για πίσω με ενισχυτη marrantz?

Αφού σε ενδιαφέρει πρωτίστως η ακρόαση μουσικής, θεωρώ "μισή δουλειά" την προσθήκη ενός τελικού ενισχυτή για τον πολύ απλό λόγο ότι αναγκαστικά θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τα προενισχυτικά στάδια του Yamaha, άρα θα κάνεις παραχωρήσεις σε δικάναλο πρόγραμμα.

Αντιθέτως, θα πρότεινα την αγορά ενός καλού δικάναλου ολοκληρωμένου ενισχυτή.

Ακριβώς ένα τέτοιο συνδυασμό χρησιμοποιώ από το 2003 (κατά σύμπτωση με Yamaha RXV 1200 για ταινίες).

Τα εμπρός ηχεία θα είναι συνδεδεμένα στον 2κάναλο, τα υπόλοιπα στον Yamaha. Επίσης από τις pre-outs του Yamaha θα στέλνεις το σήμα από τα 2 μπροστινά κανάλια στον ολοκληρωμένο για να βλέπεις ταινίες (όπου θα είναι ανοιχτοί και οι δύο). Σε 2κάναλη ακρόαση θα έχεις ανοιχτό μόνο τον 2κάναλο.

...Θυμάμαι μάλιστα τότε ότι η προσθήκη του εισαγωγικού Vincent 129 (γύρω στα 550 ευρώ) κατατρόπωσε τον Yamaha (1200 ευρώ τότε) σε δικάναλο πρόγραμμα, και πολύ απλά δεν τον ξαναχρησιμοποίησα ποτέ παρά μόνο σε ταινίες.