Αγορά νέου εξοπλισμού...

leon21r

New member
21 August 2007
9
Καλησπέρα...

Ισως υπάρχει και αλλού τέτοιο θέμα οπότε οι αρμόδιοι ας το κάψουν.

Εχω Televes πιάτο σταθερό 80άρι. Αποκωδικοποιητή Teview και πιάνω Hotbird και Astra.

Ψάχνομαι αρκετά ώστε να αγοράσω κινητό, μεγαλύτερο σε διάμετρο ώστε να πιάσω περισσότερους δορυφόρους.

Οσο μαθαίνεις τελικά και χώνεσαι στην δορυφορική... τόσο πιο πολύ τρελένεσαι και χώνεις λεφτά. Αυτό πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη αλήθεια στο χώρο αυτό.

Είμαι ψαράς σε τέτοια θέματα οπότε θέλω να ξέρω τι εξοπλισμό χρειάζομαι. Οχι τιμές. π.χ. πιάτο, LNB, καλώδιο, μοτέρ. Tι ; Εξαρτάται το αποτέλεσμα και από τον αποκωδικοποιητή ; Εννοώ σε πλήθος δορυφόρων που θα πιάσεις και που τελικά θα έρθουν στην οθόνη σου ;

Η τοποθέτησή μου έχει να κάνει με μια εγκατάσταση που έχεις ήδη τον αποκωδικοποιητή και προχωράς μετά στην ταράτσα. Την ταράτσα θέλω να αλλάξω. χαχαχαχαχα.

Χιουμοριστικό το μήνυμα σου leon. Κι εγώ θέλω να αλλάξω μερικά πράγματα στη σκεπή μου..
Το 80άρι είναι αρκετά μικρό για περιπλανήσεις. Πρέπει να πας σε μεγαλύτερο.

Τα Diseqc μοτέρ μπορούν να κινήσουν κάτοπτρα μέχρι 1.20. Με ένα τέτοιο μπορείς να σαρώσεις μεγάλο μέρος του ορίζοντα ανάλογα με την τοποθεσία σου και την μορφολογία του εδάφους και εννοώ ανοιχτούς ορίζοντες.
Στο τι μπορεί να δεις έχει μεγάλη σημασία αν ζεις στην Κρήτη ή στην Ρόδο συγκριτικά με το αν η κατοικία σου βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στην Καστοριά ή στον Εβρο.

Αν πιάνει το χέρι σου, δηλαδή αν μπορείς να τολμήσεις μόνος σου την εγκατάσταση, με ελάχιστο κόστος θα εκπλαγείς!!

Αθήνα μένω Αλέξανδρε.

Αυτό ακριβώς έλεγα και εγώ. 1.20 πιάτο

Αρα πάω...

1. 1.20 πιάτο
2. Diseqc μοτερ
3. Καλώδιο
4. 1 LNB ?

Καθάρισα ;

Αν... το πιάτω ήταν πάνω από 1.20 τότε αντί για Diseqc μοτερ τι χρησιμοποιώ ;

Υ.Γ. Πιστεύω ότι σε 1 μήνα περιπλάνησης εδώ μέσα... θα μπορώ άνετα να σας/μας παρακολουθήσω.

Απάντηση: Re: Αγορά νέου εξοπλισμού...

Αθήνα μένω Αλέξανδρε.

Αν... το πιάτω ήταν πάνω από 1.20 τότε αντί για Diseqc μοτερ τι χρησιμοποιώ ;

Δέν είναι εφικτό να έχεις κινητό κάτοπτρο άνω του 1,2μ (εκτός και άν μιλάς για ραντάρ :flipout:).Σε τέτοια περίπτωση χρησιμοποιείς στο ίδιο κάτοπτρο πολλαπλά LNB για να πετύχεις λήψη αντίστοιχου αριθμού με τα LNB δορυφόρων.

-bye-

Bill... Είμαι ήδη συντονισμένος με ΝΑΣΑ για αγορά ραντάρ. χαχαχαχαχα. Οπότε πάω για 1.20, μοτέρ, LNB και καλώδιο. Θα ψάξω net για αγορά. Και θα προσπαθήσω να τα εγκαταστήσω μόνος μου. Οχι για τα λεφτά... αλλά γιατί εκεί είναι όλη η καύλα. Μόνο ο Θεός ξέρει τι ομελέττα θα βγει.

Χωρίς πλάκα τώρα, μπαίνω και διαβάζω παλαιότερα θεματάκια και μαθαίνω. Αυτό μου λεει πολλά.

Να' στε καλά παιδιά..

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέου εξοπλισμού...

Δέν είναι εφικτό να έχεις κινητό κάτοπτρο άνω του 1,2μ (εκτός και άν μιλάς για ραντάρ :flipout:).Σε τέτοια περίπτωση χρησιμοποιείς στο ίδιο κάτοπτρο πολλαπλά LNB για να πετύχεις λήψη αντίστοιχου αριθμού με τα LNB δορυφόρων.

-bye-

Μια χαρά γίνεται να έχεις κινητό κάτοπτρο άνω του 1.20! Απλά δεν μπορείς να το κινήσεις (τουλάχιστον εύκολα, αν θέλεις το κάνεις, αλλά θα πάρεις το μοτέρ στο χέρι!) με μοτέρ τύπου diseqc 1.2. Μπορείς όμως να δίνεις κίνηση με actuator, ή ακόμα και με ένα ειδικού τύπου μοτέρ που μοιάζει με τα diseqc1.2 αλλά κινεί κάτοπτρο μέχρι 2.40, συγκεκριμένα τα SMR1224 της Jaeger,

http://www.satcure.co.uk/tech/1224.htm

Σωτηρη επετρεψε μου μια μικρη διορθωση:
Το SMR1224 ναι μεν μπορει να κινησει 2.40μ αλλα δεν θα αντεξει πολυ αν προκειται για solid, ειδικα αν εχουμε δυνατες ριπες ανεμου στη περιοχη και χτυπανε τη κεραια. Τα 2.40μ που αναφερει ο ταϊβανεζικος κατασκευαστης και φυσικα ολα τα καταστηματα αφορουν αποκλειστικα τρυπιτες mesh δηλαδη κεραιες για την μπαντα C. Solid για να μαστε σιγουροι μονο μεχρι 1.80μ.