Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δέκτη
Καλησπέρα σε όλους. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σας.
Είμαι σε φάση ουσιαστικής δορυφορικής αναβάθμισης, από απλός κάτοχος nova με το στάνταρ εξοπλισμό.
Έχω αποφασίσει να εγκαταστήσω το wavefrontier t90 με 10 δορυφόρους (σε πρώτη φάση). Παράλληλα, θα γίνω συνδρομητής και στην ΟΤΕΤV παίρνοντας το δέκτη του ΟΤΕ. Χρειάζομαι και έναν δέκτη για να μπορεί να σηκώσει το WAVE. Θα ήθελα να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Να είναι HD με υψηλή ανάλυση
2. Να μπορεί να κατεβάζει κανάλια DVBS2 και MPEG4 (μιλάω πάντα για free to air κανάλια). (ερώτηση: όταν βλέπω κωδικοποίηση MPEG4 σημαίνει "επίγειο ψηφιακό" ή υπάρχουν και δορυφορικά κανάλια που παίζουν σε MPEG4

3. Να κατεβάζει τα επίγεια ψηφιακά.
4. Να μπορεί να δουλεύει παράλληλα με τον ΚΑΟΝ της ΟΤΕ (με loop) (στo δέκτη της NOVA θα στέλνω ανεξάρτητο καλώδιο)
5. Να μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό καναλιών και να τα διαχειρίζεται σε προσωπικές λίστες. Να κατεβάζει και "δύσκολα" κανάλια (μιλάω πάντα για ελεύθερα, όχι "πειρατικά")
6. Να έχει δυνατότητα τόσο χειροκίνητης, όσο και τυφλής ανίχνευσης (blindscan, με καλή όμως αποτελεσματικότητα)
7. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μπορώ να κάνω εγγραφή.
8. Θα με ενδιέφερε να υποστηρίζει PIP (δεν είναι και απαραίτητο)
9. Σε περίπτωση που μελλοντικά η NOVA ή ο ΟΤΕ δώσουν κάρτες ανεξάρτητες από το δέκτη τους (χλωμό!!) να μπορώ να τα βλέπω μέσω του δικού μου.
10. Να είναι "εύκολος" σε μελλοντικές αναβαθμίσεις για κάποιον άσχετο computerικά
11. Δεν έχω ιδέα τι είναι το linux και ούτε νομίζω ότι θα ασχοληθώ για να μάθω.
12. Το menu του να είναι normal, όχι τίποτα πολύπλοκο.
13. Να είναι γρήγορος.
14. Να μπορεί να μπει στο σαλόνι (μην είναι κανένα έκτρωμα και με κυνηγά η κυρά!).
15. Να μην είναι εξαιρετικά ακριβός (μέχρι € 250).
16. Να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ (εγγύηση κλπ.)
Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος. Περιμένω κάποια καλή πρόταση.
Φαντάζομαι ότι πολλές απαντήσεις βρίσκονται διάσπαρτες στις σελίδες του forum, αλλά καταλαβαίνετε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις μαζέψω.
Ευχαριστώ πολύ