Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Νέος Δορυφορικός Combo δέκτης

Μια που τα επίγεια κανάλια θα φύγουν από κοντά μας (αττική), ήρθε η ώρα να πάρω ένα dvbt mpeg4 δέκτη για την κρεβατοκάμαρα (Sony KDL 26S2010).

Αλλά με την ευκαιρία σκέφτομαι να πάρω και δορυφορικό μαζί, μια που κατεβαίνει και σχετικό καλώδιο.

Οπότε θέλω κάτι φθηνό, καλό, που να τα κάνει όλα :)

Αλλά επειδή δεν θα λάβω απάντηση ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο.

Λοιπόν θέλω να έχει:

-Δορυφορικό δέκτη
-Επίγειο ψηφιακό mpeg4
-Linux (όχι απαραίτητα)
-Cccam (για την περίπτωση που ενεργοποιήσω πάλι την ακατονόμαστη κάρτα, να μπορώ να βλέπω σαλόνι-κρεβατοκάμαρα)
-Network
-Να δέχεται δίσκο για εγγραφή ή καλύτερα να το υποστηρίζει δικτυακά (όχι απαραίτητα)
-Τιμή μέχρι 200 (οπότε dreambox γιοκ)

Media Player αδιάφορο αφού το Pico κάνει καλή δουλειά.

Έχω δοκιμάσει το Edision Argus Mini 2in1 Combo αλλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με τα firmwares

Οπότε ακούω προτάσεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

@ DirectorC
Ο δέκτης είναι στην ταράτσα στον τρίτο όροφο και εγώ είμαι στον πρώτο.
Μου έχει δώσει 2 συσκευές RF-WiFi. Μια κοιτάζει το "ματάκι" του δέκτη στην
ταράτσα και μια έχουμε δίπλα στην τηλεόραση.

@k.m
Για να φέρω καλώδιο απ'έξω τώρα πια θα πρέπει να τρυπήσω τοίχους
και δεν είμαι για τέτοια.
Έχεις δίκιο. Το δορυφορικό κανάλι φαίνεται σαν επίγειο αναλογικό
σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού.
Προτείνεις δηλαδή να τα αφήσω έτσι όπως είναι και να πάρω ένα dvbt αποκωδικοποιητή
και να τελειώνει η ιστορία?

Απάντηση: Νέος Δορυφορικός Combo δέκτης

Μια που τα επίγεια κανάλια θα φύγουν από κοντά μας (αττική), ήρθε η ώρα να πάρω ένα dvbt mpeg4 δέκτη για την κρεβατοκάμαρα (Sony KDL 26S2010).
Αφού ξεχνάμε τον Edision, αφήνουμε και ότι μοιάζει με αυτόν? Υπάρχουν κάποιοι που του "φέρνουν" σαν δυνατότητες, τα αφήνουμε?

Στο μυαλό μου έρχεται μόνο ο Mvision HD Combo. Δεν ξέρω ακριβώς ποιο μοντέλο υπάρχει πλέον, οι ποιο σχετικοί με Mvision θα σου πουν.

Με Spark θα κοιτούσες κάτι ή και αυτοί σου φέρνουν σε Edision?

8.jpg

Last edited:
Αυτό που έκανε είναι να μοιράσει ένα δορυφορικό κανάλι σε όλες τις TV χωρίς να τραβήξει καλώδιο προς κάθε TV και χωρίς να έχει δέκτη σε κάθε TV. Λογικά έχει βάλει και ένα RF modulator στην αρχή. Αν είναι έτσι όλες οι TV βλέπουν το δορυφορικό κανάλι ως επίγειο αναλογικό (δεν νομίζω να έχει βάλει dvbt modulator)

Και με ποια λογική τότε του χρειάζονται οι ασύρματοι πομποδέκτες όπως τους αναφέρει...
ocean82, το κοντρόλ του δέκτη το έχεις κάτω στο σπίτι?

Καλημέρα,

μιας και χάλασε ο κλώνος Dm800 που έχω, και επειδή μάλλον δεν επίσκευάζεται (έχω ανοίξει θέμα εδώ), πάω για νέα αγορά, πάντα σε δέκτη τύπου dreambox. Από όσα έχω διαβάσει αυτές τις ημέρες στο avclub, είμαι ανάμεσα σε δύο δέκτες: τον xtrend6000 και τον ΑΖΒΟX (me ή mini). Μέχρι προχθες είχα καταλήξει στον xtrend 6000 αλλά τώρα κοιτάζω και στους AZBOX.

Ποιόν από τους 3 προτείνετε; θέλω να έχουν καλή υποστηριξη σε images και γενικά ως δέκτες.

ευχαριστώ

Καλησπερα σας! Φιλος απο Κερατσινι θελει να αγορασει ψηφιακο δεκτη που να ειναι HD και να εχει ο δεκτης εναν καλο Media Player ενσωματομενο. Εχει μια 32αρα Philips 32PF9731/D. Διαθετει λεει μεχρι 60 ευρω. Εσεις τι λετε εκει κοντα σε αυτη την τιμη. Ευχαριστω!

Καλησπερα σας! Φιλος απο Κερατσινι θελει να αγορασει ψηφιακο δεκτη που να ειναι HD και να εχει ο δεκτης εναν καλο Media Player ενσωματομενο. Εχει μια 32αρα Philips 32PF9731/D. Διαθετει λεει μεχρι 60 ευρω. Εσεις τι λετε εκει κοντα σε αυτη την τιμη. Ευχαριστω!

Φίλε, αν ψάχνεις ψηφιακό ΕΠΙΓΕΙΟ δέκτη είσαι σε λάθος θέμα. Το παρόν θέμα αφορά δορυφορικόυς δέκτες. :)

Φιλικά.

Καλημέρα,

μιας και χάλασε ο κλώνος Dm800 που έχω, και επειδή μάλλον δεν επίσκευάζεται (έχω ανοίξει θέμα εδώ), πάω για νέα αγορά, πάντα σε δέκτη τύπου dreambox. Από όσα έχω διαβάσει αυτές τις ημέρες στο avclub, είμαι ανάμεσα σε δύο δέκτες: τον xtrend6000 και τον ΑΖΒΟX (me ή mini). Μέχρι προχθες είχα καταλήξει στον xtrend 6000 αλλά τώρα κοιτάζω και στους AZBOX.

Ποιόν από τους 3 προτείνετε; θέλω να έχουν καλή υποστηριξη σε images και γενικά ως δέκτες.

ευχαριστώ

Τελικά παρήγγειλα από εδώ τον xtrend xt6000. Στα 199 τελική με μεταφορικά.

Re: Απάντηση: Νέος Δορυφορικός Combo δέκτης

Αφού ξεχνάμε τον Edision, αφήνουμε και ότι μοιάζει με αυτόν? Υπάρχουν κάποιοι που του "φέρνουν" σαν δυνατότητες, τα αφήνουμε?

Στο μυαλό μου έρχεται μόνο ο Mvision HD Combo. Δεν ξέρω ακριβώς ποιο μοντέλο υπάρχει πλέον, οι ποιο σχετικοί με Mvision θα σου πουν.

Με Spark θα κοιτούσες κάτι ή και αυτοί σου φέρνουν σε Edision?

Edision δεν θέλω γιατί sτο ένα firmware φτιάχνουν κάτι και χαλάν κάτι άλλο.

Με τους άλλους συμβαίνει αυτό ? αν όχι δεν έχω πρόβλημα.

Ωραία, τώρα σε κατάλαβα...
Για τους άλλους δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάποιον από αυτούς.

Θα θα σου πρότεινα δέκτη που είναι είναι ολοκαίνουριος στην αγορά, και αν δεν καίγεσαι να πάρεις κάτι άμεσα θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο να δούμε πως θα τα πάει.
Golden Media Triplex με δύο DVB-S2 tuner + 1 DVB-T που "πιθανότατα" είναι και Τ2. Ο δέκτης είναι με λογισμικό SPARK και τιμή κάτω από 190 ευρώ!
Αν διαβάσεις πουθενά πως τα tuner είναι αποσπώμενα, αυτό δεν ισχύει.

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Ωραία, τώρα σε κατάλαβα...
Για τους άλλους δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάποιον από αυτούς.

Θα θα σου πρότεινα δέκτη που είναι είναι ολοκαίνουριος στην αγορά, και αν δεν καίγεσαι να πάρεις κάτι άμεσα θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο να δούμε πως θα τα πάει.
Golden Media Triplex με δύο DVB-S2 tuner + 1 DVB-T που "πιθανότατα" είναι και Τ2. Ο δέκτης είναι με λογισμικό SPARK και τιμή κάτω από 190 ευρώ!
Αν διαβάσεις πουθενά πως τα tuner είναι αποσπώμενα, αυτό δεν ισχύει.

κανένα site καμία παρουσίαση ?

βρήκα μόνο αυτό http://www.goldenmedia.es/ αλλά τα ισπανικά μου δεν είναι στα φόρτε τους :)

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Μου άρεσε το "alternative dreambox hd"...

Μόνο αυτό ??? Την τιμή σε λίρες Αγγλίας με τα μεταφορικά την είδες ????? Το που βρίσκεται ο δέκτης ......Λιθουανία !!!!:flipout:

Βρε George !!!!! Όχι και ευκαιρία !!!! Σε ζάλισε ο ήλιος βρε κοπέλι !!!:BDGBGDB55: