Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Ευχαριστώ φίλε μου ! και απο το βιντεάκι που είδα μου άρεσε αρκετά ο Octagon και έχει και όμορφο menu.. Επίσης ψάχνοντας βρήκα άλλους 2 combo δέκτες που ίσως να με ενδιαφέρουν.. Τους : " Amiko Alien V2 Plus " (Enigma2)(με 2 sat tuners & dvb-t) , και τον " Golden Media Hypercube " με enigma2 & android. Περισσότερο σκέφτομαι μεταξύ Octagon, και Amiko Alien v2 plus ..

Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό το μηχάνημα GOLDEN MEDIA SPARK RELOADED DUAL BOOT LINUX
η τιμή του είναι στα 123.90 στο e-shop

Ευχάριστο

Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Καλησπερα σε ολους...!!!

Μολις αγορασα μια Plasma 60' και λογο που εχω ενα δορυφορικο 80cm πιατο και καθετε θα ηθελα μια βοηθεια στο τι να επιλεξω...
Σε αυτο τον τομεα δεν γνωριζω σχεδων τιποτα...απλα θα ηθελα ενα οικονομικο μηχανιμα HD και αξιοπηστο τοσο στις λειτουργιες του οσο και στην εικονα του.

Ενδεικτικα κοιταγα πχ αυτο http://www.e-shop.gr/commander-8300-hd-p-PER.603597 ...τωρα οπως ειπα δεν γνωριζω και θα ηθελα καποια βοηθεια.
Σας ευχαριστω πολυ.

http://www.e-shop.gr/doryforika-sat...y=%C4%CF%D1%D5%D6%CF%D1%C9%CA%C1&filter-723=1

Οι δορυφορικοι δεκτες HD είναι αμέτρητοι όπως... η άμμος της θάλασσας και η επιλογή είναι σχετικά εύκολη....Αλλα!!
Μια και ξεκινάς από την αρχή στα δορυφορικά το θέμα είναι τι ακριβώς κανάλια θέλεις να λαμβάνεις και κατά συνέπεια ποιον η ποίους δορυφόρους... Ελληνικά κανάλια ξένα, ελευθερα, κλειδωμένα κ.λ.π. κ.λ.π.

Last edited:

Καλημερα ,Χρονια Πολλα και καλη Σαρακωστη...!!!

Για κλειδωμενα δεν θα το ελεγα...δεν εχω σκοπο να πληρωνω για να δω.

Τωρα λογο που δεν γνωριζω οπως εγραψα και ποιο πανω ,θα ηθελα ενα ''πακετο'' ενδιαφερων για να χαζευω..δεν γνωριζω αν μπωρω να εχω και Ελληνικα και ξενα.

Μου ειχαν χαριση εναν Commander 8600 HD (δεν τον γνωριζω αλλα μου ειχαν πει οτι ειναι παρα πολυ καλος) δεν προλαβα να το συνδεσω και να θες το πιστευης το εχασα κατα την μετακομιση.

Ελληνικά κανάλια ``ελευθερα``της DIGEA http://de.kingofsat.net/pos-3E.php με τα κατάλληλα κλειδιά λαμβάνουμε στον δορυφόρο Eutelsat 3B (3°E) αλλα αυτά προφανώς τα λαμβάνεις και επίγεια!!
Στον Astra 19E http://de.kingofsat.net/pos-19.2E.php υπάρχουν πολλά γερμανικά ελευθερα ας πούμε στις 28 μοίρες http://de.kingofsat.net/pos-28.2E.php αρκετά αγγλικά ελευθερα και ούτω καθεξής....

Αφού το αποφάσισες θέλει λίγο μελέτη το θέμα των καναλιών και του δορυφόρου η των δορυφόρων που θα λαμβάνεις...

Last edited:

Καταρχήν οι commander δεν είναι linux (στους οποίους αναφέρεται το θέμα). Ο 8600 πέρασε από τα χέρια μου και δεν τον θεωρώ κάτι το ιδιαίτερο.

Καταρχην να σας ευχαριστησω για το ενδιαφερων σας....!!!!

Παιδια να με συμπαθατε αλλα ειμαι ασχετος οσον αφορα τα δορυφορικα...δεν ξερω καν τι ειναι το linux....

διαβασα ''ΑΓΟΡΑ ΔΕΚΤΕΣ'' και μπήκα...!!!

Αυτο που ψαχνω ειναι καναλια οσα περισοτερα γινετε ωστε να υπαρχη ενδιαφερων να για να ''χαζευω'' και να εχω καλη εικονα...!!!

Αν εσεις που γνωριζεται πααααρα πολλα ,κατα 5τι γνωμησας θα με βοηθεισουν και καποιες αλλες επιλογες - λειτουργίες καλοδεχουμενες για να μαθενω και εγω.

Έχουμε και λέμε....
Κάτοπτρο είπες ότι έχεις και θέλεις έναν HD δεκτη στα 50 - 60 Ευρώ για τα ελευθερα κανάλια.
Με αυτά τα λεφτά βρίσκεις σχετικά καλους δεκτες. Τώρα το αν θα είναι Commander η κάποια άλλη μάρκα αυτό είναι δικό σου θέμα...Με λίγο διάβασμα θα καταλήξεις κάπου.
Κανε λοιπόν την εγκατάσταση σου (κάτοπτρο, καλώδιο, LNB) πάρε και έναν δεκτη και θα δεις μετά ποια κανάλια σε ενδιαφέρουν για να στρέψεις το κάτοπτρο στον ανάλογο δορυφόρο.
Και αν κολλήσεις το μικρόβιο (όπως συνέβη σε πολλούς από εμάς εδώ) τότε ίσως βάλεις ένα DiSEqC διακόπτη για να λαμβάνεις περισσοτερους από έναν δορυφόρο η ένα μοτέρ για να κινείς το κάτοπτρο σου και πολλά αλλα τέτοια ...ωραία!!
Αλλα κατ αρχήν όπως είπαμε...Εγκατάσταση κεραίας αγορά δεκτη στόχευση ενός δορυφόρου της επιλογής σου....Και από κανάλια για να χαζεύει κάποιος ατέλειωτα. Υπόψιν όμως σχεδόν όλα (εκτος DIGEA) είναι ξένα όπως είπαμε και παραπάνω!!

Το μικροβιο άξιζε να το κολησεις πριν μια δεκαετια τουλαχιστον
που ειχε γεμισει ο κοσμος κλαδακια, και ειχε σασπενς η υποθεση.
Τωρα κατα την ταπεινη μου αποψη φτηνηναν τοσο πολυ
οι συνδρομες (κυριως του ΟΤΕ) που με ελαχιστα χρηματα
βλεπεις τα παντα, και δεν αξιζει να ταλαιπωρεισαι με ψαχτηρια
στο γεωστατικο δορυφορικο τοξο.

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Οπως και να εχει ,σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια και το ενδιαφερων σας....

Πιστευω μολις ξεκινησω με τα δοευφορικα να μπωρω να ''ξαναενοχλησω'' με ερωτησεις εαν εχω καπου θεματα.

Κια παλι σας ευχαριστω Αντωνης

Ποιοί δορυφορικοί δέκτες προτείνονται με κριτήριο την χαμηλή τιμή και το συμμαζεμένο μέγεθος της συσκευής; Δεν υπάρχουν απαιτήσεις, ούτε για κλειδωμένα κανάλια ούτε για τίποτα, να είναι ένας πολύ απλός δορυφορικός με scart ή composite και μικρών διαστάσεων.

Έχω τον Underline χωρίς το επίγειο και είναι απίστευτα μικρός και καλός, μπορείς να τον κρύψεις και πίσω από την τηλεόραση. Νομίζω ότι είναι value for money.

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Οπως και να εχει ,σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια και το ενδιαφερων σας....

Πιστευω μολις ξεκινησω με τα δοευφορικα να μπωρω να ''ξαναενοχλησω'' με ερωτησεις εαν εχω καπου θεματα.

Κια παλι σας ευχαριστω Αντωνης

Καλημερα σε ολους...!!!!

Θα ηθελα την γνωμη σας για τον παρακατω δέκτη.... MANTA HD8000 LIVE SAT σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα του.

Odbiornik%20Manta%20HD8000%20Live%20Sat_3.jpg

Δεν ήξερα που να το ποστάρω και είπα εδώ: Στο ταπεινό, σχεδόν 80άρι, πιάτο μου 2 lnb κοιτούν στους eutelsat 9A & Astra 19.2. Ελάχιστα fta κανάλια έχουν αγγλικό ήχο, π.χ τα γερμανικά έχουν πάντα μεταγλώτιση παρότι η "πηγή" είναι στα Αγγλικά. Όντας συνδρομητής otetv, ο ταπεινός technicolor, αν κι έχει επιλογή για άλλαγή γλώσσας πρακτικά ποτέ δεν γίνεται εκτός του tf1 HD.

Αν αγοράσω άλλο δέκτη υπάρχει η δυνατότητα αυτή; Να μπορώ να ακούω τον πρωτότυπο ήχο δηλαδή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.