Αγορά νέου HD δορυφορικού δέκτη

Όχι, εάν το κανάλι δεν προσφέρει πολύγλωσσο ήχο, όποιο δέκτη και να πάρεις δεν έχει σημασία. Τα γερμανικά συνήθως δεν έχουν δεύτερη γλώσσα, εκτός ίσως από το ARTE που έχει γερμανικά και γαλλικά. Ακόμα και το Eurosport νομίζω είναι μόνο στα γερμανικά, ενώ το Euronews είναι πολύγλωσσο.

Για να απαντήσω στο ερώτημα μου: Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, το οποίο φυσικά και εμπιστεύομαι, δεν υποστηρίζει dts ήχο ως media player.

Καλημέρα, έχω διαβάσει αρκετά πράγματα στο νήμα για αγορά δορυφορικού δέκτη, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας πριν προχωρήσω σε αγορά! Με ενδιαφέρει ένας δορυφορικός δέκτης με twin tuner που να μπορεί να κάνει streaming στο οικιακό μου δίκτυο, δηλαδή σταθερός, φορητός, tablet να μπορούν να "βλέπουν" τα κανάλια με κάποιο πρωτόκολλο, πχ. htsp (kodi-vlc). Ο δέκτης θα παίζει μόνο ανοιχτά κανάλια, δε χρειάζεται να έχει δυνατότητες set-top-box (αυτό το κάνει το RaspberryPi 2 μου), ούτε ο ίδιος να παίζει ταινίες από το ίντερνετ! Σκέφτηκα τον Twin Receiver Octagon 2028, αλλά δε βρίσκω πουθενά πληροφορίες ότι μπορεί να δώσει τηλεοπτικό σήμα σε άλλες συσκευές! Σε τι εύρος τιμών θα πρέπει να πάω για να έχω κάτι αξιοπρεπές; Ευχαριστώ

οι enigma2 δέκτες υποστηρίζουν αυτό που θέλεις vu+,dreambox,gigablue και άλλοι

Last edited by a moderator:
Καλημέρα, τελικά πήγα σε Cloud Ibox3, αν και είχε μόνο 1 dvb-s2 tuner! Έχω και μια skystar s2 για τον σταθερό μου, οπότε προς το παρόν είμαι καλυμμένος!

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Ψάχνω φτηνό δορυφορικό δέκτη HD που να παίζει τα Τούρκικα κανάλια στις 42 EAST το Idman Azerbaijan 46 EAST την ώρα που δείχνουν ποδόσφαιρο. (BISS)

Γεια σας και απο μενα.
Με ενδιαφερει να αγορασω ενα δορυφορικο δεκτη HD και θα ηθελα παρακαλω καποιεσ προτασεις-συμβουλες οσον αφορα εταιρεα/μοντελο/χαρακτηριστικα και οτιδιποτε αλλο,,..

Οσον αφορα το θεμα τιμης δεν ειναι κατι που με ενδιαφερει ,αρκει να εχει οσο γινεται περισσοτερα χαρακτηριστικα.

τότε δες και τον solo2 με 2 τουνερ δορυφορικά και μπορείς να βάλεις και επίγειο με ένα usb stick,υπάρχει και ο duo2 αλλά είναι ποιο ακριβώς,περίμενε να σου απαντήσουν και άλλοι αλλά εχω τον solo2 απο τότε που βγήκε και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

Θέλεις κάποιο δέκτη enigma2 ή κλειστού λογισμικού?
Τι θα θελες να βλέπεις με το δέκτη που θα πάρεις?

ειχα συνδεση sky digital και το εχω διακοψει τωρα αλλα μου εμειναν πιατο καλοδια και τα υπολοιπα.Θελω να αγορασω εναν HD δορυφορικο δεκτη με αρκετα χαρακτηριστικα επανω του ,απο την στιγμη που δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον δεκτη του SKY,ωστε να βλεπω ελευθερα καναλια απο διαφορους δορυφορουσ.

Τι διάμετρο πιάτο έχεις? Σκέφτεσαι για κινητό γιατί λές από διάφορους δορυφόρους.
Αν ναι εγώ θα σου πρότεινα duo2 ή solo2 από μεριά enigma2.
Από τους άλλους οι technomate είναι καλοί...

Υπάρχουν και άλλα μοντέλα καλά που μπορείς να βρεις εδώ μέσα. Έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς.

Πήγαινε τότε σε αυτόν που σου είπαν τα παιδιά, τον ζερο. Μικρός, οικονομικός με μεγάλη κοινότητα και υποστήριξη, κάνει από όλα, θα έχεις να παιδεύεσαι.... Παίζει να είναι ο καλύτερος σε σχέση απόδοση/τιμή αυτήν την εποχή.....

Τι διάμετρο πιάτο έχεις? Σκέφτεσαι για κινητό γιατί λές από διάφορους δορυφόρους.
Αν ναι εγώ θα σου πρότεινα duo2 ή solo2 από μεριά enigma2.
Από τους άλλους οι technomate είναι καλοί...

Υπάρχουν και άλλα μοντέλα καλά που μπορείς να βρεις εδώ μέσα. Έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς.
πιατο εχω gibertini 125 σταθερο αλλα το σκεφτομαι να το κανω κινητο.

Οπότε αρχικά ψάχνεις για ένα δέκτη με καλή ευαισθησία σήματος και να μπορεί να μετακινεί μοτέρ.
Διαλέγεις αν θα είναι enigma2 ή απλός.

Σημείωση: αν τοποθετήσεις 1.2 diseqc μοτέρ ίσως το καταστρέψει ο αέρας (πολλοί όμως το επιχειρούν).
Αν βάλεις actuator motor θα επιβαρυνθείς με ακόμα ένα καλώδιο από τη ταράτσα + τη συσκευή.

Οπότε αρχικά ψάχνεις για ένα δέκτη με καλή ευαισθησία σήματος και να μπορεί να μετακινεί μοτέρ.
Διαλέγεις αν θα είναι enigma2 ή απλός.

Σημείωση: αν τοποθετήσεις 1.2 diseqc μοτέρ ίσως το καταστρέψει ο αέρας (πολλοί όμως το επιχειρούν).

Αν βάλεις actuator motor θα επιβαρυνθείς με ακόμα ένα καλώδιο από τη ταράτσα + τη συσκευή.
στην περιπτωση που το αφήσω σταθερο το πιατο και όχι με μοτερ κινησης παλι θα μου πρετεινες το duo2 ή solo2 από μεριά enigma2 ?
Και thanks για τις συμβουλες.

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με το δέκτη.
Αυτοί οι δύο είναι πολυμηχανήματα και κάνουν και άλλα πράματα από τη θέαση ενός δορυφορικού καναλιού.
Αν διαβάσεις λίγα πράγματα από τα νήματα και των δύο ίσως κατασταλάξεις σε έναν από τους δύο.
Υπάρχουν και άλλοι επίσης enigma2 δέκτες καλοί.
πχ, εγώ αν μου δίνονταν η ευκαιρία θα δοκίμαζα και τον Xtrend, Golden interstar κ.α
Δηλαδή μπορεί να σου κάτσει ένα φθηνό μοντέλο στα χέρια σου καλύτερα από ένα ακριβό.

Στο χαμηλό τμήμα τιμής, πολύ καλή επιλογή είναι και ο Edision OS Mini, τον οποίο έκανα review στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση για το μήνα Οκτώβριο (κυκλοφορεί σε λίγες μέρες). Έχει τον ίδιο επεξεργαστή με VU+ Zero και με ένα δορυφορικό tuner βγαίνει στα 105 ευρώ ενώ με δύο δορυφορικά ή combo δορυφορικού επίγειου βγαίνει στα 130. Σε σχέση με τον Zero έχει και Wifi 802.11n και bluetooth, ενώ υποστηρίζεται από το OpenATV.