Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

μια ερώτηση ρε παιδιά . ο καλύτερος δέκτης για enigma που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα - ανεξαιρέτως χρημάτων , κ κατα πόσο θα εκμεταλλευτή όλες τις δυνατότητες ο μέσος χρήστης - είναι ο vu duo 2 ή υπάρχη κάτι άλλο;
κ αν πούμε γενικά για δέκτη - ανεξαιρέτως λειτουργικου ποιος είναι;

Last edited:
VU+ Duo2 και Xtrend ET10000 έχουν το καλύτερο hardware αυτή τη στιγμή. Ο δεύτερος βέβαια αν και έχει ανακοινωθεί και υπάρχουν images γι' αυτόν, δεν πωλείται ακόμα.

Ψηφίζουμε ελληνικά. Edition δαγκωτό. Πέραν της πλάκας, εχουν καλη υποστηριξη.

Ψηφίζουμε ελληνικά. Edition δαγκωτό. Πέραν της πλάκας, εχουν καλη υποστηριξη.

Ελληνικά ??? :BDGBGDB55: σόρυ δεν κρατήθηκα.. το έχω το κουσούρι !!!

Κατέληξα! Θα προτιμήσω τον Medi@link με VFD και dual-core επεξεργαστή από τον single-core dual-threaded Optimuss, να μου παίζει καλύτερα και τα DTS αρχεία (τώρα θα μου τα χώσει ο Πάνος, αλλά τι να κάνω, μία συσκευή, πολλές χρήσεις, άλλος θέλει να βλέπει RAI και άλλος Game of Thrones) :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Παιδια για φθηνο και αξιοπιστο δεκτη παμε σε Medi@link Ixuss Zero (με linux, χωρίς ειχα edision mini ip και τον βαρεθηκα);
Μην ξεφυγω απο 100ε πολυ... Θελω να το δουλεψω σε κινητο πιατο, θα ειναι οκ λογικα ε;
Απο που προτεινετε την αγορα του; Βρισκομαι Θρακη, ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Παιδια για φθηνο και αξιοπιστο δεκτη παμε σε Medi@link Ixuss Zero (με linux, χωρίς ειχα edision mini ip και τον βαρεθηκα);
Μην ξεφυγω απο 100ε πολυ... Θελω να το δουλεψω σε κινητο πιατο, θα ειναι οκ λογικα ε;
Απο που προτεινετε την αγορα του; Βρισκομαι Θρακη, ευχαριστω.
http://www.sat-tech.gr/product.php?products_id=762

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Για εμενα το openATV ειναι πολυ καλυτερο απο τα διαθεσιμα images που μπορεις να βαλεις. Απλα υστερει στην Ελληνικη μεταφραση. Στα Αγγλικα ειναι ΟΚ.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

η διαδιακασια φλασαρισματος ειναι ιδια με του medialink ixuss one?
να βάλω satdream ή openaaf?
Ειναι η ιδια διαδικασια, παρα πολυ ευκολη. Απο image νομιζω πως το openatv ειναι λιγο καλυτερο και με καθημερινα update. To satdreamgr ειναι beta ακομη και εχει καποια θεματακια.
Παντως ο δεκτης μου τελευταία με ολα τα image καποιες φορες κολλάει και πρεπει να τον κλεισω απο πισω για να ξεκολλήσει. Δεν ξερω αν ειναι θεμα δέκτη ή απο τους drivers της medialink.

Τα κολλήματα μαλλον εξαρτώνται από το φόρτωμα και το "σκάλισμα" του δέκτη, ακόμα και ο solo2 μου κολλάει και θέλει κλείσιμο από το διακόπτη αν το σκαλίζω συνεχώς...ίσως όπως λες να φταίνε και οι drivers!

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Τις τελευταίες μέρες έβαλα ενα ανεμιστηράκι πάνω απο το tuner διότι παρατήρησα ότι ζεσταίνεται αρκετά σε εκείνο το σημείο. Έκτοτε δεν ξανακόλλησε. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, θα δείξει.

Ωραίος, τι διάσταση έβαλες και από που πήρες ρεύμα, μπορείς να σηκώσεις καμία φωτο?

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

O ανεμιστήρας είναι από παλιό τροφοδοτικό και τον έχω εξωτερικά επάνω στο δέκτη. Ρεύμα παίρνει από τη θύρα usb. Αν μπορέσω κάποια στιγμή θα ανεβάσω και φωτογραφία.

Δε τον έχω δει ακόμα αλλά απ' ότι διαβάζω είναι ένας Solo2 χωρίς το 2ο tuner, χωρίς δυνατότητα εσωτερικού δίσκου και χωρίς gigabit. Για την τιμή του πιστεύω είναι μια χαρά, αν και θα προτιμούσα να είχαν αφήσει τη gigabit - δε νομίζω να ανέβαζε το κόστος πάνω από 5 ευρώ.

Γεια χαρα μαγκες. Εχω αποφασισει να ασχοληθω με τους linux δορυφορικους δεκτες αλλα δε διαθετω και μια περιουσια για να σπαταλησω σε δεκτη γιαυτο κατεληξα κατοπιν λιγης ερευνας στον edision optimuss OS1 που ειναι σχετικα φτηνος και μου φαινεται καλος! Τι λετε τη κανει του δουλεια του παιρνει images κλπ οπως οι αλλοι?