Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Ο xtrend βάση προδιαγραφών έχει καλύτερο επεξεργαστή από όλους αυτούς , enigma 2 και τιμή γύρω στα 160 ευρώ. Ως media player επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει , έχω καταλάβει από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι όλοι οι enigma2 με τα καινούρια τσιπάκια (όπως και ο xtrend) είναι πολύ καλοί με τα ευρέως διαδεδομένα codecs (avi , mkv κλπ.) αλλά δεν είναι επιπέδου καλών media players της αγοράς (π.χ. Dune , Popcorn) και σε αυτό από ότι έχω καταλάβει δεν φταίει η δύναμη των επεξεργαστών τους αλλά το software.

Προφανώς και σε επίπεδο media player δεν έχω απαιτήσεις εφάμιλλες των συσκευών που άπτονται της συγκεκριμένης λειτουργίας, απλά θα είναι εξαιρετική διευκόλυνση να μην έχω μια συσκευή για κάθε δουλειά.
Νομίζω οι Venton έχουν τσιπάκι BCM7413, ενώ τόσο ο Χtrend όσο και ο Evo έχουν BCM7358, άρα είναι ίδιοι (;). Για τον Hypercube δεν ξέρω τι παίζει.

lx911 λάθος τα γράφει το chart.
Oποιος ψάχνει για media player καλό είναι πιστεύω να αγοράσει ανεξάρτητο και όχι δορυφορικό δέκτη.
Στον solo2 ενεργοποιηθηκε το DTS-HD και το έχουν κλειδώσει ως λειτουργία media player γιατί λεει θα παραβίαζε τα copyrights του DTS!
Με τη λογική αυτή όλα τα media players ειναι παράνομα!
Αρα εχουμε μεν DTS-HD αλλα μόνο για δορυφορικά κανάλια όταν και άμα υπάρξει κανάλι που να υποστηρίξει DTS-HD master audio...

Κι εγώ μετά από τόσο διάβασμα που έχω ρίξει εδώ μέσα σε αυτό καταλήγω ότι ως λειτουργία media player μόνο ένας "ανεξάρτητος" media player καλύπτει όλες τις ανάγκες , ιδιαίτερα όσο αφορά 3d υλικό (κυρίως iso).

Και ακόμη καλύτερα ένα HTPC που όμως για να έχεις τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης/χαμηλής κατανάλωσης πρέπει να τα σκάσεις για τα καλά.

Και σε μένα αρέσει ο SOLO2 αλλα θέλω δέκτη που να έχει και επίγειο tuner έχω μια tv 25 crt που έχω συνδέσει πάνω της 1 EDISION(επίγειο) 1 MANHATTAN(sat,για αλλαγή)1 PIRELLI(ip tv ote)για αυτό θέλω λίγο να τα μαζέψω ο SOLO2 απο ότι κατάλαβα τα επίγεια τα παίζει με στικάκι αφού πρώτα του βάλεις ανεπίσημο λογισμικό και θα τον χρησημοποιεί και άλλο άτομο στο σπίτι που δεν το έχει με την τεχνολογία οπότε αν το στικάκι κολήσει και δεν είμαι εγω εκτός του ότι λογικά χάνω και την εγγυηση αν ο DUO 2 έχει 600e ομως δεν μπορώ να τον πάρω οπότε μάλλον τον GIGABLUE βλέπω
Παιδιά συγνώμη για το προηγούμενο πόστ το είδα αργότερα αλλα δεν μπορούσα να το διορθώσω(το έγραψα γρήγορα γι αυτό).Στο θέμα μας τώρα δηλαδή μου λέτε οτι δεν θα έχω πρόβλημα με το στικάκι για τα επίγεια(θα το εκτιμούσα αν μου προτείνατε κάποιο)και κάτι ακόμα λειτουργεί με το εργοστασιακό λογισμικό του δέκτη?

Οσο αφορά την ερώτηση μου για την εγγύηση λογικό δεν είναι αφου προέρχομαι απο τόσο παλιό δέκτη και η αγορά ενός καινούργιου κοστίζει απκετά?

Ευχαριστώ και πάλι

Last edited by a moderator:
Δεκτό ότι θέλεις να μειώσεις τα κουτιά αλλά, αν, όπως λες, το άλλο άτομο που θα χρησιμοποιεί το δέκτη δεν το έχει με την τεχνολογία, δεν του βάζεις με τίποτα linuxάτο δέκτη (γνώμη μου)...

Οσο αφορά την ερώτηση μου για την εγγύηση λογικό δεν είναι αφου προέρχομαι απο τόσο παλιό δέκτη και η αγορά ενός καινούργιου κοστίζει απκετά?

Όχι απλώς δεν κινδυνεύει η εγγύηση αν συνδέσεις μια συσκευή εξωτερικά, αλλά ούτε και αν ανοίξεις ένα δέκτη για να τοποθετήσεις σκληρό δίσκο, εφόσον ο κατασκευαστής το επιτρέπει.

vagos δε χάνεις καμία εγγύηση φίλε αν αλλάξεις το λογισμικό του δέκτη. Το μαμήσιο εχει τόσες ελλείψεις που είναι μονόδρομος να βάλεις κάποιο άλλο.
Εγώ έχω αυτο το technaxx tunerακι σε USB που δουλεύει τέλεια με τον solo2 και είναι πάμφθηνο
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.802185

Προφανώς και σε επίπεδο media player δεν έχω απαιτήσεις εφάμιλλες των συσκευών που άπτονται της συγκεκριμένης λειτουργίας, απλά θα είναι εξαιρετική διευκόλυνση να μην έχω μια συσκευή για κάθε δουλειά.
Νομίζω οι Venton έχουν τσιπάκι BCM7413, ενώ τόσο ο Χtrend όσο και ο Evo έχουν BCM7358, άρα είναι ίδιοι (;). Για τον Hypercube δεν ξέρω τι παίζει.
Δηλαδή- για να καταλάβω- τα τσιπάκια 74χχ είναι παλιάς τεχνολογίας ενώ τα 73χχ είναι νέας? Εχουν τόσο μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις τους?
Oσο για επιδόσεις σαν media player αν κατάλαβα καλά περισσότερο θέμα "software" τίθεται παρά chipset. Σωστά?

Δηλαδή- για να καταλάβω- τα τσιπάκια 74χχ είναι παλιάς τεχνολογίας ενώ τα 73χχ είναι νέας?

Ναι, όντως δεν υπάρχει κάποια αριθμητική σειρά για να καταλάβεις την παλαιότητά τους. Και για την ακρίβεια, δεν είναι τόσο παλιάς τεχνολογίας, απλά είναι της προηγούμενης σειράς. Για να καταλάβεις οι 7413 και 7325 είναι οι... προηγούμενοι, ενώ οι 7424, 7356 και 7358 είναι καινούργιοι!

Ο επεξεργαστής του Duo2 έχει επιπλέον:
- OpenGL ES 2.0 υποστήριξη (συνεπώς πιθανή υποστήριξη XBMC)
- HD transcoding (Ο Solo2 έχει SD transcoding)

Η RAM του Solo2 είναι 1GB. Από αυτά είναι δεσμευμένα περίπου 400 MB για τους video decoders και τα frame buffers. Η flash του Solo2 είναι 256 MB. Από αυτά είναι διαθέσιμα μέσω UBIFS περίπου 200ΜΒ.

το hd transcoding και sd transcoding τι ειναι ακριβως;

Αν είναι έτσι όπως τα λέτε τότε τέλεια είμαι στο τσακ να τον πάρω.Δύο ταιλευταίες ερωτήσεις
1 το στικάκι λογικά αφου το εγκαταστήσω θα λειτουργεί με το κοντρόλ του δέκτη έτσι?
2 θα ήθελα να μου προτείνετε ένα λογισμικό που να έχει ελληνικό μενού καθως και οδηγίες εγκατάστασης(ελληνικά)

Δεκτό ότι θέλεις να μειώσεις τα κουτιά αλλά, αν, όπως λες, το άλλο άτομο που θα χρησιμοποιεί το δέκτη δεν το έχει με την τεχνολογία, δεν του βάζεις με τίποτα linuxάτο δέκτη (γνώμη μου)...

Δηλαδή αν φίλε μου τον ρυθμήσω εγώ δεν θα μπορεί να βάζει τα κανάλια απλώς δηλαδή να βλέπει τv?

Last edited by a moderator:
Αν είναι έτσι όπως τα λέτε τότε τέλεια είμαι στο τσακ να τον πάρω.Δύο ταιλευταίες ερωτήσεις
1 το στικάκι λογικά αφου το εγκαταστήσω θα λειτουργεί με το κοντρόλ του δέκτη έτσι?ναι
2 θα ήθελα να μου προτείνετε ένα λογισμικό που να έχει ελληνικό μενού καθως και οδηγίες εγκατάστασης(ελληνικά)όλα έχουν open atv,open pli,open vix

Δηλαδή αν φίλε μου τον ρυθμήσω εγώ δεν θα μπορεί να βάζει τα κανάλια απλώς δηλαδή να βλέπει τv?φυσικά και θα μπορεί
....

Εκτός του Duo2 που αναμένεται εντός ολίγου (μέχρι αρχές Ιούλη), αναμένουμε και τον νέο Xtrend με τρίτης γενιάς τσιπάκια broadcom και μία έκπληξη που ακόμα δεν είναι 100% σαφές τι θα μπορεί να κάνει: ο δέκτης θα έρχεται με HDMI IN. Αν μπορεί και κάνει εγγραφή από HDMI, θα είναι super!

Εκτός του Duo2 που αναμένεται εντός ολίγου (μέχρι αρχές Ιούλη), αναμένουμε και τον νέο Xtrend με τρίτης γενιάς τσιπάκια broadcom και μία έκπληξη που ακόμα δεν είναι 100% σαφές τι θα μπορεί να κάνει: ο δέκτης θα έρχεται με HDMI IN. Αν μπορεί και κάνει εγγραφή από HDMI, θα είναι super!

Παναγιωτη μπας και γνωριζεις την ονομασια του νεου δεκτη τουλαχιστον;

Καλημέρα
έχω το δέκτη optibox anaconda hd που φοράει επεξεργαστή STi 7110 στα 450 MHz
με κύριο μέλημα την αναβάθμιση της ποιότητας της εικόνας(και sd και hd αλλα κυρίως σε sd) και μετά όλα τα άλλα θα ήθελα να προτείνετε κάποιο δέκτη με όριο τιμής τα 200 max. Αν έχει διπλό tuner θα είναι ευπρόσδεκτο
Ευχαριστώ

Καλύτερη ποιότητα εικόνας από αυτή που δίνουν οι STi δέκτες με το δικό τους λογισμικό (και όχι με E2) δε θα βρεις.