Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Δεν είναι ξεπερασμενος ο επεξεργαστής που φοράει τώρα; πίστευα ότι αυτοί που φοράνε τσιπ broadcom έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας.

παιδες θελω την αποψη σας ειμαι αναμεσα σε solo 2 k gigablue quad, 256 ραμ ο σολο 512 ο giga ,ενσωματομενο tuner πολλα ο giga ιδια cpu 1.3 ,υποστηριξει ο solo ο αλλος χλωμος σε αυτο,και γιατι οι ιταλοι nemesis δεν εχουν ασχοληθει με αυτους τους δεκτες εχω dreambox 800 και μη μου λετε για αλλο image ειναι το καλυτερο με διαφορα κ μετα το blackhole τα αλλα μου ειναι αδιαφορα τα εχω δοκιμασει (οπως για 500 ειναι το pli),ευχαριστω.

Last edited by a moderator:
Η σημαντική διαφορά, υπέρ του Solo2 είναι το transcoding, που δεν υποστηρίζει κανένας άλλος (προς το παρόν) δέκτης.

Αν δε σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο, ο Gigablue είναι ισάξιος (αν όχι καλύτερος στα σημεία) και πιο "μπάνικος" με το έγχρωμο display!

τελικα πηρα τηλ την εταιρια shl k ρωτησα για τον vuo 2 combo ( θα ερθει τριτη ) αν και ειναι πολλα 538 ε αν κ δεν ειναι τελικη μπορει να παει πιο χαμηλα 10e με 20 e(εδωσα ενα dm800 150e) να παρω και εγω ενα εργαλειο με μνημη ,βαλε στικακι για μνημη κτλ τα κανω κ στο dreambox ε οχι κ στο solo2 αυτο με χαλασε κ το tuner που δεν βγαινει (πλακα πλακα ο gigablue quad ειναι δεκτης κορυφη,αν ειχε λιγη βοηθεια παραπανω ....αν το αναλαμβανε πχ η nemesis team θα πουλαγε τρελα..).

παιδες θελω την αποψη σας ειμαι αναμεσα σε solo 2 k gigablue quad, 256 ραμ ο σολο 512 ο giga ,ενσωματομενο tuner πολλα ο giga ιδια cpu 1.3 ,υποστηριξει ο solo ο αλλος χλωμος σε αυτο,και γιατι οι ιταλοι nemesis δεν εχουν ασχοληθει με αυτους τους δεκτες εχω dreambox 800 και μη μου λετε για αλλο image ειναι το καλυτερο με διαφορα κ μετα το blackhole τα αλλα μου ειναι αδιαφορα τα εχω δοκιμασει (οπως για 500 ειναι το pli),ευχαριστω.

Kάνεις λάθος. O solo2 εχει 1gb ram σε αντιθεση με τα 256 που εχει ο dm800. το 256 που αναφερεις ειναι η εσωτερικη μνημη του solo2 (αν θυμαμαι καλα ο dm800 εχει 64, ειχα και εγω πριν τον solo2), η οποία αυξάνεται ευκολα με ενα usb stick και τη λειτουργια universe. Επίσης τα images που αναφερεις ειναι κυριως ανακυκλώσεις με τους ιδιους οδηγους και κέρνελ.

το ιδιο εγραψα και εγω 1gb ram 256 mem ( και στο drεambox βαζεις στικακι για παραπανω μνημη στα νεα image oe 2.0) ,δοκιμασε καποιος το νεο image blackhole 2.0.4 για transcoding σε solo 2 παντα εκτος δικο μας δυκτιο ,στο δικο μου δυκτιο βλεπω ολα τα hd καναλια κανονικα (με dm800) αυτο που με ενδιαφερει ειναι εκτος σπιτιου.

Εκτός του Duo2 που αναμένεται εντός ολίγου (μέχρι αρχές Ιούλη), αναμένουμε και τον νέο Xtrend με τρίτης γενιάς τσιπάκια broadcom και μία έκπληξη που ακόμα δεν είναι 100% σαφές τι θα μπορεί να κάνει: ο δέκτης θα έρχεται με HDMI IN. Αν μπορεί και κάνει εγγραφή από HDMI, θα είναι super!
Ξέρεις ποιο θα είναι το μοντέλο αυτό της xtrend και πότε αναμένεται; Που μπορώ να βρω παραπάνω πληροφορίες;

Το μοντέλο το είδε ο Arno (Αργύρης Νομικός) πίσω από παραβάν στην Anga. Προφανώς πρόκειται ακόμα για prototype, δεν αναμένεται άμεσα. Ίσως στο τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου.

Ψάχνω για ένα φίλο μου έναν όσο το δυνατόν φτηνότερο hd δορυφορικό δέκτη με καλό cccam και rf out. Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει!!!

θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με την αγορα ενος αποκωδικοποιητη.Εχω τον dm 500 clone και ελεγα να διαθεσω μεχρι 200e αγοραζωντας τον dreambox 500 hd. Απο το εξωτερικο αυτη η τιμη πεφτει κατα πολυ στα 120 130 ευρω.
Ψαχνωντας ομως εδω ειδα και τον vu solo, vu duo, που και αυτος βγαινει στα ιδια λεφτα.
Αυτο που με ενδιαφερει απο εναν αποκωδικοποιητη ειναι το hd ,οι δυνατοτητες του linux και η συνδεση του μεναν εξωτερικο σκληρο για αναπαραγωγη ταινιων κυριως.

Οι τιμές που αναφέρεις είναι προφανώς για κλώνους! Κοίτα καλύτερα για γνήσιο μηχάνημα!

Εχουν 100 διαφορά αλλά επίσης διαφέρουν έτη φωτός μεταξύ τους ως μηχανήματα!

Ο Gigablue Quad υστερεί σε σχέση με τον Solo2. Δεν έχει gigabit, δεν κάνει transcoding και δε ξέρω αν έχει πλέον HbbTV και Web Browser - όταν τον είχα δει δεν είχε.

Γιατί "σνομπάρετε" τόσο τους Evo που και δυνατό (νέας γενιάς) επεξεργαστή έχουν, και είναι dual boot με enigma και έχουν υποστήριξη από την opena.tv; Προσωπικά, θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν δεν ήθελα να ξεφύγω από τα 200 ευρώ.