Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Evo; Μάλλον εννοείς τον Optibox Evo. Αυτός έχει chipset σαν τον ET4000, είναι entry level, καμία σχέση με BCM7405/7413 και φυσικά καμία σχέση με Solo2 και Duo2.

Last edited:
Malakudi αν δεν κάνω λάθος, με τους τελευταίους οδηγούς ο Quad κάνει πλέον transcoding. Επίσης έχει hbbtv και web browser.

Οπότε, υστερεί στο ότι δεν έχει gigabit, αλλά υπερτερεί στο ότι μπορεί να δεχτεί μέχρι 4 tuners όλων των ειδών, έχει έγχρωμη οθόνη και είναι φτηνότερος!

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Evo; Μάλλον εννοείς τον Optibox Evo. Αυτός έχει chipset σαν τον ET4000, είναι entry level, καμία σχέση με BCM7405/7413 και φυσικά καμία σχέση με Solo2 και Duo2.

Ναι, αυτόν εννοώ, αλλά απευθύνομαι, όπως έγραψα, σε αυτούς που δε θέλουν να δώσουν πολλά. Δεν τον βάζω βέβαια σε σύγκριση με τους VU, αλλά έχουν τσιπάκι νέας γενιάς (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και σε σχέση με τον ET4000 (αλλά και τον ΧΡ1000 που έχει το ίδιο τσιπ) έχουν HbbTV και Web Browser.

Edit-απορία: Ο 7413 παρότι πιο παλιός, είναι ανώτερος από τον 7358; Για ποιο λόγο;

Last edited:
@nocarder: Δες αν έχει επιλογές μέσα στο φάκελο /proc/stb/encoder και /proc/stb/encoder/0 . Αν έχει, υποστηρίζει transcoding.

Edit-απορία: Ο 7413 παρότι πιο παλιός, είναι ανώτερος από τον 7358; Για ποιο λόγο;

Νομίζω το έχω ξαναγράψει:
7358 πλεονεκτήματα
- Υποστήριξη 1080p50/1080p60
- Ο ένας πυρήνας του είναι πο γρήγορος από τον ένα πυρήνα του 7413 (500ΜΗz, 750 DMIPS)
7405/7413 πλεονεκτήματα
- 1100 DMIPS dual core (ποιο γρήγορος), ο 7358 είναι single core στα 750DMIPS)
- Υποστήριξη δύο video decoders για PiP/PaP
- Η παραπάνω ταχύτητα ευνοεί υποστήριξη DTS downmix σε λογισμικό, κάτι που στο 7358 είναι αδύνατο.
- Η παραπάνω ταχύτητα ευνοεί καλύτερη αναπαραγωγή mkv, κάτι στο οποίο ο 7358 ζορίζεται (το demuxing των mkv γίνεται από την generic cpu)

Last edited by a moderator:
Ναι. Ζορίζεται πολύ να κάνει demux τα mkv ο ET4000, ειδικά κάποια που είναι high bitrate και έχουν και DTS track - και ας το έχεις σε passthrough.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Ναι, αυτόν εννοώ, αλλά απευθύνομαι, όπως έγραψα, σε αυτούς που δε θέλουν να δώσουν πολλά. Δεν τον βάζω βέβαια σε σύγκριση με τους VU, αλλά έχουν τσιπάκι νέας γενιάς (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και σε σχέση με τον ET4000 (αλλά και τον ΧΡ1000 που έχει το ίδιο τσιπ) έχουν HbbTV και Web Browser.

Ο Xtrend 4000 και ο xp1000 δεν έχουν HbbTV και Web browser;

Επισήμως νομίζω υποτίθεται ότι έχουν δυνατότητα για HbbTV αλλά όχι Web browser.

Επειδή μπερδεύτηκα με τα τσιπάκια, ποιοι δέκτες κάτω των 200 ευρώ είναι κατάλληλοι για απρόσκοπτη αναπαραγωγή mkv (με dts φυσικά);

Νομίζω κανείς μη κλώνος, εκτός αν βρεις ακόμα κάποιον ET5000 ή ET6000. Τόσο ο VU+ Uno όσο και ο ET6500 ανεβαίνουν πάνω από τα 250.

Νέα μοντέλα, στα βήματα του ET4000 (και του ΧΡ1000) έκαναν την εμφάνισή τους πρόσφατα στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τα Optibox Evo E3 και Golden Interstar Xpeed LX 1 & 2 με BCM7358 single-core (700 mips). Το τελευταίο έχει και δεύτερο αποσπώμενο tuner.

Καλησπέρα,
Κάπου είδα να πωλείται ο νέος Sunray4 HD SE καθώς τα χαρακτηριστικά του. Εχουμε πληροφορίες απο κάποιον που τον αγόρασε;

Γεια σας κι απο μενα , ειμαι πολυ καινουριος και με λιγες γνωσεις για αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας .
Σκεφτομαι να αντικαταστησω το media player που εχω με εναν linux δορυφορικο δεκτη με τα εξης χαρακτηριστικα :

1. enigma2 (σε περιπτωση που χρειαστει αργοτερα για iptv)
2. full hd με υποστηριξη για 3d ταινιες και υποτιτλους .

Ευχαριστω για τυχον προτασεις .

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Ποιον enigma 2 να αγορασω απο αυτους που ερειξα μια γρηγορη ματια μεχρι 200-220ευρω
Για αρχη βασικα τον θελω να βλεπω καποια καναλια Ελληνικα που με ενδιαφερουν(iptv) με το plugin (greekstream tv) και να συνδεω τον εξωτερικο να βλεπω καμια ταινια (media player)

xtrend 5000 HD
Vu+Solo HD DVB-S2
sunray 4 800 HD (λιγο πιο ακριβος) Υπαρχουν και αλλοι το ξερω αλλα εδω επεσε το ματι μου για αρχη

Ο νέος δέκτης της Xtrend που είχε αναφερθεί μερικές σελίδες πιο πριν αποκαλύφθηκε και είναι τελικά ο ET10000. Με τσιπάκι BCM7424 (όπως ο VU+ Duo2 δηλαδή), 4 plug and play tuners, HDMI in (που ακόμα δε ξέρουμε τι κάνει) αλλά και 2 κάρτες δικτύου, μία Gigabit και μία 100Mbps.
http://linuxsat-support.com/clarke-tech-xtrend-support/34278-new-xtrend-et10000-revealed.html

Σε ποιο μοντελο xtrend αναφερεσαι, και μια βοηθεια σε αυτους που εγραψα πιο πανω, για ποιον να παω? ευχαριστω

@teodgeor: Ο ΕΤ5000 που αναφέρεις δεν κατασκευάζεται πια. Ο άλλος που αναφέρεις είναι κλώνος. Οπότε ο μόνος που μπορώ να προτείνω από τους τρεις είναι ο VU+ Solo. Στα 200-220 ευρώ πάντως μπορείς να δεις κι άλλους δέκτες.

Το ξερω οτι υπαρχουν και αλλοι σε αυτα τα λεφτα αλλα το θεμα ειναι να τρεχουν το plugin που με ενδιαφερει εκει κολαω γιατι το greekstream tv εγω το εχω παρακολουθησει σε dreambox , ευχαριστω πολυ

μια ερωτηση αναμεσα σε αυτους ποιον θα προτείνατε ????
το χρηματικο ποσο στην προκειμένη περιπτωση δεν εχουν σημασια μηλαμε παντα για κλωνους ....ποιος ειναι ειδανικος για το μελλον ,για ποιοητα , και για IPTV
η εαν υπαρχει καποιος καλυτερος απο αυτους σε κλωνο και λινυχ και να μην εχδει και προβληματα υπερθερμανσης!!!!!!
VU+ Duo Clone
Dreambox 800se HD (κλώνο)
Cloud-Ibox clone