Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

EDISION OPTIMUSS OS1 & OPTIMUSS OS2

Θα ηθελα τη γνωμη των ειδικων για νεους δεκτες της Edision.

Σε σχεση με εναν ET4000 ή εναν VU Solo ειναι καλυτεροι ή χειροτεροι ?

http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=661

http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=662

Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη των ειδικών συγκριτικά με τους entry level δέκτες νέας γενιάς (bcm7335 vs bcm7358)

Το BCM 7335 δεν είναι νέο, το πρωτοείδαμε στον VU+ Duo πριν χρόνια. Και σίγουρα δεν είναι entry level, είναι πολύ καλό τσιπάκι, dual threaded, με hardware FPU, ενώ σε σχέση με τα BCM 7413 αυτό που του λείπει είναι ο δεύτερος video decoder (για PiP) και η υποστήριξη AAC-HE σε hardware (αλλά έχει την ισχύ να το υποστηρίξει σε software - όπως και DTS).

Για το BCM 7358 έχω ξαναγράψει, είναι αποτυχία.

Επίσης για τους Optimuss υπάρχει review στο τεύχος Οκτώβρη του Digital TV Info, μπορείτε να το διαβάσετε και για ότι απορίες έχετε ανοίξτε ένα νήμα για τους δέκτες και θα σας απαντήσω.

μια ερωτηση αναμεσα σε αυτους ποιον θα προτείνατε ????
το χρηματικο ποσο στην προκειμένη περιπτωση δεν εχουν σημασια μηλαμε παντα για κλωνους ....ποιος ειναι ειδανικος για το μελλον ,για ποιοητα , και για IPTV
η εαν υπαρχει καποιος καλυτερος απο αυτους σε κλωνο και λινυχ και να μην εχδει και προβληματα υπερθερμανσης!!!!!!
VU+ Duo Clone
Dreambox 800se HD (κλώνο)
Cloud-Ibox clone

Κανέναν. Πάρε αυθεντικό δέκτη.

Γνώμη μου και παραίνεσή μου προς τη διαχειριστική ομάδα είναι να σταματήσουν οι συζητήσεις για κλώνους. Πρόκειται για παράνομα μηχανάκια που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα και τα εμπορικά σήματα των εταιριών που κατασκευάζουν τα πρωτότυπα, ενώ συνήθως διακινούνται στη "μαύρη' αγορά, χωρίς παραστατικά, άρα πρόκειται και για προϊόντα φοροδιαφυγής. Στο φόρουμ του OpenPLI οποιαδήποτε αναφορά σε κλώνους αυτομάτως κλειδώνεται.

Γνώμη μου και παραίνεσή μου προς τη διαχειριστική ομάδα είναι να σταματήσουν οι συζητήσεις για κλώνους. Πρόκειται για παράνομα μηχανάκια που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα και τα εμπορικά σήματα των εταιριών που κατασκευάζουν τα πρωτότυπα, ενώ συνήθως διακινούνται στη "μαύρη' αγορά, χωρίς παραστατικά, άρα πρόκειται και για προϊόντα φοροδιαφυγής. Στο φόρουμ του OpenPLI οποιαδήποτε αναφορά σε κλώνους αυτομάτως κλειδώνεται.

O Cloud Ibox γιατί θεωρείται "κλώνος"; Αντιγράφει μεν κυκλώματα και άλλα χαρακτηριστικά των Vu+ αλλά κυκλοφορεί με άλλο όνομα και άλλη σχεδίαση. Το ίδιο και για τον Max+ Solo (αν κι εδώ η σχεδίαση είναι ίδια). Για παράδειγμα, ο Optibox Evo M7 και ο AXAS Class M είναι ίδιοι, το ίδιο και ο Optibox Evo Ε3 με τον ΑΧΑS E3HD, νομίζω παίρνουν και το ίδιο λογισμικό. Μπορούμε να πούμε ότι ο ένας είναι κλώνος του άλλου;

Χρησιμοποιούν τον bootloader και τους κλειστού κώδικα οδηγούς που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της VU. Αυτό τους καθιστά κλώνους

Οι άλλοι που αναφέρεις δεν είναι κλώνοι, είναι δέκτες φασόν.

Συνήθως το κινέζικο εργοστάσιο δίνει έτοιμη την πλακέτα και το βασικό λογισμικό (bootloader, drivers κτλ) και από κει και πέρα είτε παίρνεις και τα υπόλοιπα έτοιμα (κουτί, συνδέσεις, τροφοδοτικό κτλ) και απλώς βάζεις πάνω το λογότυπό σου είτε διαφοροποιείσαι ελαφρώς με διαφορετικό κουτί και συνδέσεις. Πχ μπορεί ένας να το πάρει με SCART και άλλος με CVBS + RCA. Παίρνεις και μερικές χιλιάδες κομμάτια και σου βάζουν πάνω το λογότυπό σου.

ωραια λοιπον για πες τοτε την γνωμη σου την καθετη σαν παντογνωστης του αθληματος που εισαι ποιον οριγιναλ δεκτη λινυχ προτινεις ιδανικο για ΙPTV ?????????

Κανέναν. Πάρε αυθεντικό δέκτη.

αστο λοιπον το IPTV και πες εσυ προσωπικα εαν αγοραζες εnan Linux receiver ποιον θα αγοραζες εσυ ?????

Στα 300 ευρώ μπορείς να πάρεις πολλούς καλούς αυθεντικούς δέκτες. Αν σε ενδιαφέρουν 2 tuner, ανεβαίνεις λίγο παραπάνω (στα 330) και παίρνεις τον VU+ Solo2 ή τον Gigablue Quad (στα 320). Στο εξωτερικό τους βρίσκεις και κάτω από 300. Από τους δύο προσωπικά προτιμώ τον Solo2. Αν δε σε ενδιαφέρουν 2 tuner, πολύ καλές επιλογές είναι ο VU+ Uno και ο ET6500 (περίπου στα 260 και οι δύο). Πολλά υποσχόμενος και με χαμηλή τιμή είναι και ο Optimuss OS2 (διπλό tuner στα 210 ευρώ) αλλά δε μπορώ ακόμα να τον προτείνω αφού οι οδηγοί του έχουν ακόμα προβληματάκια.

Εγώ ως μέλος της OpenPLI δε βάζω κάτι άλλο από αυτό, αλλά αναγνωρίζω πως είναι λίγο "σπαρτιάτικο" σαν image. Αν πάρεις τον VU+ Solo2 οπωσδήποτε δοκίμασε και OpenVIX και Blackhole.

Εγώ ως μέλος της OpenPLI δε βάζω κάτι άλλο από αυτό, αλλά αναγνωρίζω πως είναι λίγο "σπαρτιάτικο" σαν image. Αν πάρεις τον VU+ Solo2 οπωσδήποτε δοκίμασε και OpenVIX και Blackhole.
Εγώ επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι άλλο εκτός από openpli στους δέκτες μου (dm500 και xtrend 4000), θα μπορούσες να μου πεις τι παραπάνω έχουν τα άλλα images ή γενικά γιατί είναι σπαρτιάτικο το openpli. Μην βάζω και ξαναβάζω images χωρίς να ξέρω το λόγο. Ευχαριστώ.

Έχει λιγότερες ρυθμίσεις σε σχέση με άλλα οι οποίες ρυθμίσεις (interface κλπ) βάζουν σε μπελάδες χρήστες οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με linux δέκτες..

Λοιπόν, επειδή δεν έχουμε όλοι την ευχέρεια να καταφύγουμε σε Vu+ ή στον πολλά υποσχόμενο νέο ΕΤ-10000 (κάποιοι έχουν μπερδέψει και τα μηδενικά, δεν έχω καταλάβει αν είναι 1000 ή 10000), μάζεψα κάποια μοντέλα που κυμαίνονται στα 200 ευρώ (ή και λιγότερο) και θα ήθελα τη γνώμη των ειδικών:

1) GigaBlue 800SE/UE (BCM7325)
2) Edision Optimuss OS1 (BCM7335)
3) Technomate TM-NANO-OE και TM-Single-OE (BCM7335)
4) Medi@link IXUSS (BCM7405)
5) Venton Unibox (BCM7413)
6) Xtrend ET6000 (BCM7413)

Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κανένας σε αυτήν την κατηγορία. Προσωπικά, με ενδιαφέρει η απρόσκοπτη αναπαραγωγή matroska με DTS.

Last edited:
@drspiros: Κάπου έχεις χάσει το νόημα. Οι δορυφορικοί δέκτες είναι πρωτίστως για να βλέπεις δορυφορική. Δεν είναι media players. Επιπλέον, όλοι αυτοί που γράφεις βασίζονται σε images είτε του oe-alliance είτε του Openpli, άρα όλοι έχουν θέμα με τις ματρόσκες, ανάλογα του τι έχουν μέσα αυτές (πολλαπλά subs, chapters, DTS-ES κτλ). Και πιστεύω ότι και στο enigma2 των DMM υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με το gstreamer.

Σε τελική ανάλυση, αν θες κυρίως media player, πάρε media player.

edit: Και για να μη παρεξηγηθώ, όλοι αυτοί οι enigma2 δέκτες παίζουν μεγάλο ποσοστό από τις ματρόσκες. Απλώς όχι όλες. Εξαίρεση αυτός με το BCM7325, δεν έχει ισχύ για DTS.

Last edited: