Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Ποιο media player θα προτεινατε σε καποιον που ενδιαφερεται για την καλυτερη δυνατη εικονα?
Με ενδιαφερει να εχει οσο το δυνατον λιγοτερα προβληματα, την καλυτερη δυνατη επεξεργασια εικονας, να μην εχει θεματα με συγκεκριμενα format, ενω και οι πλουσιες εξοδοι ειναι ενα συν. Δε με ενδιαφερουν σχεδον καθολου οι δυνατοτητες συνδεσης σε οικιακο δικτυο ή στο ιντερνετ, η αναπαραγωγη γινεται σχεδον αποκλειστικα απο στικακι ή σκληρο. Με ενδιαφερει επισης να μπορει να διαβασει full isos (bluray ή dvd).
Τωρα, αν μπορει να ειναι και vfm ακομα καλυτερα.
Ακουω τις προτασεις σας.:ears::ears::ears:

(υπαρχουν συγκεκριμενα τσιπακια που θα επρεπε να προτιμησω ή να αποφυγω με βαση αυτα που ζηταω παραπανω?)

Α, να προσθεσω επισης οτι δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα η αναπαραγωγη 3D
Επισης πρεπει να εχει τουλαχιστον 1 optical out, γιατι το υπαρχον ηχοσυστημα δεν εχει hdmi in....
και σημαντικοτατο θα ηταν να παιζει x265...
(ενα-ενα τα θυμαμαι...)

Last edited:

Δεν σου έχει απαντήσει κανείς γιατί πλέον αυτά που ζητάς δύσκολα τα βρίσκεις σε ένα μηχανάκι.
Οι παραδοσιακοί παίκτες που έριχναν βάρος κυρίως στην εικόνα και σε ό,τι τελοσπάντων κάνει ένα media player... media player, είτε έχουν κατατροπωθεί απ'τους Κινέζους με τα Android είτε έχουν κινεζοποιηθεί και βγάζουν και αυτοί Android.
Το οποίο Android είναι πίσω ακόμα σαν καθαρό, απροβλημάτιστο media player.
Κυκλοφορούν βέβαια ακόμα κάποια μηχανάκια από mede8er, dune κλπ αλλά είτε έχουν bugs λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, και πράγματα όπως h265 είναι άγνωστα γι'αυτά λόγω παλαιότητας πλέον.
Ή καλύτερη επιλογή για την ώρα θεωρώ είναι ένα htpc, αλλά και εδώ το h265 είναι αγκάθι, λίγες και ακριβές οι υλοποιήσεις που το υποστηρίζουν 100% (hardware accelerated decoding). H nvidia έχει κάποιες gaming ή σχεδόν gaming κάρτες που το υποστηρίζουν, και η Intel κάποιες με hybrid support (ταυτόχρονο hardware και software decoding) το οποίο δεν ξέρω τι σημαίνει στην πράξη.
Αναμένονται βέβαια και πιο προσιτές υλοποιήσεις άμεσα.

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Δεν σου έχει απαντήσει κανείς γιατί πλέον αυτά που ζητάς δύσκολα τα βρίσκεις σε ένα μηχανάκι.
Οι παραδοσιακοί παίκτες που έριχναν βάρος κυρίως στην εικόνα και σε ό,τι τελοσπάντων κάνει ένα media player... media player, είτε έχουν κατατροπωθεί απ'τους Κινέζους με τα Android είτε έχουν κινεζοποιηθεί και βγάζουν και αυτοί Android.
Το οποίο Android είναι πίσω ακόμα σαν καθαρό, απροβλημάτιστο media player.
Κυκλοφορούν βέβαια ακόμα κάποια μηχανάκια από mede8er, dune κλπ αλλά είτε έχουν bugs λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, και πράγματα όπως h265 είναι άγνωστα γι'αυτά λόγω παλαιότητας πλέον.
Ή καλύτερη επιλογή για την ώρα θεωρώ είναι ένα htpc, αλλά και εδώ το h265 είναι αγκάθι, λίγες και ακριβές οι υλοποιήσεις που το υποστηρίζουν 100% (hardware accelerated decoding). H nvidia έχει κάποιες gaming ή σχεδόν gaming κάρτες που το υποστηρίζουν, και η Intel κάποιες με hybrid support (ταυτόχρονο hardware και software decoding) το οποίο δεν ξέρω τι σημαίνει στην πράξη.
Αναμένονται βέβαια και πιο προσιτές υλοποιήσεις άμεσα.

http://www.skroutz.gr/s/7070623/Intel-NUC-Kit-NUC5CPYH.html με hardware acceleration σε h265

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Να ευχαριστησω πρωτα απ'ολα για τις απαντησεις. (αν και μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο...)
Τωρα για την προταση τουτη...απ'οτι καταλαβα οι περισσοτερες καρτες δεν τα πολυκαταφερνουν στο hardware acceleration σε h265. Η φουκαριαρα η Intel HD Graphics που φοραει αυτο θα τα καταφερνει?
Γενικα ποιες απο τις υπαρχουσες καρτες το καταφερνουν?

Εχω εναν υπολογιστη στο σαλονι, που με ενα σχετικα μακρυ καλωδιο θα μπορουσε να συνδεθει με την tv. Ειμαι μαλιστα σε φαση αναβαθμισης της καρτας γραφικων του (σκεφτομουν κατι σε 750ti ή 950.) Θα ηθελα να αποφυγω τη λυση της χρησης του σαν htpc, αλλα αν δε βρεθει αλλη λυση...
Οι καρτες τις οποιες σκεφτομαι εχουν τη δυνατοτητα που ζηταμε?

@Vadergr Γιατι προκρινεις Dune, σε σχεση με πχ Mede8er?

Θα εχω προβληματα με την κινηση (πχ σε 24fps) με καποιες απο τις παραπανω λυσεις?

Γενικα, επειδη δε θελω να σας πρηζω και πολυ με ερωτησεις, αν θελετε υποδειξτε μου και καποια νηματα ή εξωτερικους συνδεσμους να διαβασω να ξεστραβωθω λιγο ...

Από desktop κάρτες μόνο οι nvidia 950 & 960 προς το παρόν.
Κοίτα και το nuc με τον N3050 που λέει ο leo, βέβαια δεν έχει HDMI 2.0 και 10bit h265 hardware decoding αλλά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αυτό (για 4Κ @60hz ή/και 10bit).
Μη σε εκπλήσσει που τα καταφέρνει η intel hd, είναι θέμα implementation κυρίως και όχι ωμής δύναμης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Να ευχαριστησω πρωτα απ'ολα για τις απαντησεις. (αν και μπερδευτηκα ακομα περισσοτερο...)
Τωρα για την προταση τουτη...απ'οτι καταλαβα οι περισσοτερες καρτες δεν τα πολυκαταφερνουν στο hardware acceleration σε h265. Η φουκαριαρα η Intel HD Graphics που φοραει αυτο θα τα καταφερνει?
Γενικα ποιες απο τις υπαρχουσες καρτες το καταφερνουν?

Εχω εναν υπολογιστη στο σαλονι, που με ενα σχετικα μακρυ καλωδιο θα μπορουσε να συνδεθει με την tv. Ειμαι μαλιστα σε φαση αναβαθμισης της καρτας γραφικων του (σκεφτομουν κατι σε 750ti ή 950.) Θα ηθελα να αποφυγω τη λυση της χρησης του σαν htpc, αλλα αν δε βρεθει αλλη λυση...
Οι καρτες τις οποιες σκεφτομαι εχουν τη δυνατοτητα που ζηταμε?

@Vadergr Γιατι προκρινεις Dune, σε σχεση με πχ Mede8er?

Θα εχω προβληματα με την κινηση (πχ σε 24fps) με καποιες απο τις παραπανω λυσεις?

Γενικα, επειδη δε θελω να σας πρηζω και πολυ με ερωτησεις, αν θελετε υποδειξτε μου και καποια νηματα ή εξωτερικους συνδεσμους να διαβασω να ξεστραβωθω λιγο ...

δεν ξέρω πολλές κάρτες με h/a σε h265 άσε που αυτές που υποστηρίζουν h/a είναι ποιο ακριβές απο το nuc,πράγματι το nuc δεν υποστηρίζει 60hz αλλά οι ταινίες είναι στα 24

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Γιωργο κι εγω htpc θα εστηνα στη θεση σου λογω kodi.

Αφου ευχαριστησω και παλι απαντες για τη συνεισφορα τους, να πω οτι αρχιζω να σκεφτομαι τη λυση ενος media player για να με καλυψει στα υπολοιπα που ζηταω και να χρησιμοποιω το υπαρχον pc με την αναβαθμισμενη καρτα γραφικων για αναπαραγωγη h265, αν και εφοσον το χρειαστω. Οταν παραστει η αναγκη θα ζητησω νεες οδηγιες...μη νομιζετε οτι γλιτωσατε απο μενα ετσι ευκολα...:devil-smiley-029:

Το ερωτημα τωρα ειναι, αξιζει τον κοπο να παω σε αγορα καινουριου (dune ή mede8er που προταθηκαν), ή να μεινω με το ταπεινο και γηραλεο himedia που διαθετω? Θα δω σημαντικη διαφορα σε ποιοτητα εικονας και κινηση?

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

τελικα μαλλον και εγω παω προς την προταση που αναφερθηκε παραπανω απλα μια δυο ερωτησεις ποση μνημη πρεπει να εχει και μπορει να σηκωσει αυτο το Pc windows 10?

τελικα μαλλον και εγω παω προς την προταση που αναφερθηκε παραπανω απλα μια δυο ερωτησεις ποση μνημη πρεπει να εχει και μπορει να σηκωσει αυτο το Pc windows 10?

για το nuc?για τι το θέλεις?αν είναι μόνο για να βλέπεις ταινίες δεν χρειάζεται να βάλεις windows,με openelec θα είσαι οκ,οπότε τα 2 γιγα είναι αρκετά,με windows στα 4 θα είσαι ανέτως

Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω 4GB είναι αρκετά για NUC με Win10. Βάλε ότι το 0,5 GB θα στο "φάει" η κάρτα γραφικών (maximum) οπότε θα έχεις 3,5GB περίπου καθαρά.

Με OpenELEC βάλε πάλι 4GB, έτσι κ αλλιώς είναι πολύ μικρές οι διαφορές τους. Δεν τα χρειάζεσαι τόσα αλλά αν κάνει η 2άρα 16-18 και η 4άρα 25 αξίζει να βάλεις 4GB. Μπορεί να θες να κάνεις αργότερα αυτό που είπαμε πιο πάνω: Windows, MPC-HC και φίλτρα.

οποτε αν θελω να βαλω και 10 αλλα και να βλεπω ταινειες με οποιο τροπο τοτε τα 4 ειναι αρκετα αν διαβαζω σωστα

Να ζητησω κ γω λοιπον τα φωτα σας , καθως μετα απο τοσο διαβασμα , μπερδευτηκα.Εχω τα τελευταια χρονια το WD TV Live με το οποιο βλεπω κυριως mkv , avi κ mp4 σειρες απο το PC μου κανοντας share τα αρχεια μου , συνδεδεμενο μεσω LAN . Προσφατα αρχισε να μου κολλαει , να μην διαβαζει καποια αρχεια κ γενικως να θελει συνεχεια restarts.
Ωρα για αλλαγη λοιπον. Εχοντας ως budget max 150 , τι κοιταω που να παιζει χωρις προβληματα τα παντα (3D δεν με ενδιαφερει) , αλλα κ να αξιοποιει τα 720 κ 1080p που αναπαραγω?
Android pc που δοκιμασα ενα mimix , θεωρω οτι η ποιοτητα της εικονας ηταν υποδιεστερη του wd...
Please help !

Αν θες αξιοπρεπή εικόνα και απροβλημάτιστο παίξιμο αρχείων έχεις 2 λύσεις:

1. Πας στη δοκιμασμένη λύση του Mede8er κοντά στο budget σου αλλά μόνο player. Ότι άλλο θες να κάνεις (browsing, youtube, torrent) θα σε εκνευρίσει λίγο. Σαν player είναι άριστο.

2. Πας στο πιο φθηνό NUC με μνήμη και OPENelec από USB stick (για να μην επιβαρυνθείς με δίσκο). Αξιοπρεπέστατη λύση, πλήρως επεκτάσιμη για αργότερα με δίσκο και Windows.

Μην περιμένετε από Android players των 40-50-60-80 ευρώ και μάλιστα κινέζικα να είναι αξιόπιστα από εικόνα και features.

Αν θες αξιοπρεπή εικόνα και απροβλημάτιστο παίξιμο αρχείων έχεις 2 λύσεις:

1. Πας στη δοκιμασμένη λύση του Mede8er κοντά στο budget σου αλλά μόνο player. Ότι άλλο θες να κάνεις (browsing, youtube, torrent) θα σε εκνευρίσει λίγο. Σαν player είναι άριστο.

Τέτοια features δεν με ενδιαφέρουν,εγώ θέλω να εχει γρήγορο interface ,απόλυτη συμβατότητα κ πολυ καλή εικονα..
Σε σύγκριση με το WD που έκανε την δουλειά αξιοπρεπεστατα,θεωρείς το mede8er (αλήθεια,πώς προφέρεται?) πολύ καλύτερο?

Έχω εδώ και 2,5 περίπου χρόνια το PopCorn Hour A300. Κυρίως βλέπω bluray iso και mkv. Αξίζει να το αντικαταστήσω τώρα και με τι ? Νομίζω κουβέντα περι αναμονής για 4κ είναι σχετικά νωρίς.

Σε σύγκριση με το WD που έκανε την δουλειά αξιοπρεπεστατα,θεωρείς το mede8er (αλήθεια,πώς προφέρεται?) πολύ καλύτερο?

Σε εικόνα HD είναι σχεδόν ισοδύναμα, με αρχεία SD το WD έχει καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη συμβατότητα...

Το Mede8er είναι καλύτερο σε κάποιες ευκολίες και σε υποστήριξη 3D...