Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

επειδή απ' ότι φαίνεται το egreat M31A που έχω δεν μπορεί να παίξει σωστά υπότιτλους σε SBS 3D ταινίες ψάχνω για νέο player

είμαι μεταξύ crystal audio appstreamer ή κάποιο από τα egreat R6S ή R150 ή R160S

φοβάμαι λιγάκι την υποστήριξη που παρέχει η egreat (firmwares κλπ) ενώ νομίζω με crystal audio θα είναι καλύτερα τα πράγματα (ή μήπως κάνω λάθος?)

επίσης το R150 αλλού το βλέπω να λένε ότι παίρνει εσωτερικό δίσκο ενώ αλλού αναφέρεται μόνο εξωτερικός
γνωρίζει κάποιος τι ισχύει τελικά?

Εγώ σου προτείνω να πάρεις Crystal Audio Appstreamer..!!!

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Φίλε μου πριν τρέξεις να το αγοράσεις, ρίξε μια ματιά στα θέματα της xtreamer.... π.χ. δες εδώ που λένε γενικά για την αξιοπιστία της.

Αν δεν βιάζεσαι (να το θες εδώ και τώρα), περίμενε λίγο, εντός του μήνα πιθανότατα θα είναι διαθέσιμα τα νεα dune, με πολύ καλύτερη υποστήριξη, από μια πολύ σοβαρότερη εταιρία...

Η αλήθεια είναι πως δεν το βιάζομαι. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι δε θα πάρω και οικόπεδο. Τώρα για προβλήματα που μπορεί να εμφανίζει δεν το έχω ψάξει και πολύ για να πω την αλήθεια. Αλλά και για το Egeat μου και για το Mede8er ακουγόντουσαν διάφορα, συμβαίνει άλλωστε, αλλά εμένα δε μου εμφανίστηκε ποτέ κανένα πρόβλημα (μόνο το Egreat, αν θυμάμαι καλά, που είχε στην αρχή ένα θέμα με DTS αλλά μετά το update στο firmware, έφτιαξε). Όπως και να 'χει πάντως, το να περιμένω λίγο δε νομίζω να με βλάψει. Έτσι κι αλλιώς πήρα τον κύριο από την αντιπροσωπεία, όπως μου είπε ο onlineN και μου είπε ότι περιμένει ασημένια σε καμιά βδομάδα.

onlineN, ξέρεις τι δίσκο είναι καλύτερο να βάλω μέσα; Θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται και μου είπε εχθές ο κύριος να πάω καλύτερα για έναν Green στις 5400. Αν βάλω τον 7200 θα ακούγεται πιο έντονα; Επίσης, sata 3 μπαίνει πάνω, δε θα έχω πρόβλημα, ε; Και επίσης, ανακάλυψα τι παίζει με διαφορά μαύρου-ασημί. Το μαύρο έχει ενσωματωμένο tuner ενώ το ασημί όχι (αν θέλεις βέβαια μπαίνει), αλλά εμένα δεν με ενδιέφερε οπότε... Συν ότι εξωτερικά μου αρέσει πιο πολύ το ασημί...

Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά!

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

επειδή απ' ότι φαίνεται το egreat M31A που έχω δεν μπορεί να παίξει σωστά υπότιτλους σε SBS 3D ταινίες ψάχνω για νέο player

είμαι μεταξύ crystal audio appstreamer ή κάποιο από τα egreat R6S ή R150 ή R160S

φοβάμαι λιγάκι την υποστήριξη που παρέχει η egreat (firmwares κλπ) ενώ νομίζω με crystal audio θα είναι καλύτερα τα πράγματα (ή μήπως κάνω λάθος?)

επίσης το R150 αλλού το βλέπω να λένε ότι παίρνει εσωτερικό δίσκο ενώ αλλού αναφέρεται μόνο εξωτερικός
γνωρίζει κάποιος τι ισχύει τελικά?

υπάρχουν κάμποσα posts πως να κάνεις τους υπότιτλους 3D για SBS ταινίες.
αν ακολουθήσεις τους οδηγούς να μην χρειαστεί να πάρεις άλλο για αυτό το λόγο.

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

υπάρχουν κάμποσα posts πως να κάνεις τους υπότιτλους 3D για SBS ταινίες.
αν ακολουθήσεις τους οδηγούς να μην χρειαστεί να πάρεις άλλο για αυτό το λόγο.

έχω δοκιμάσει διάφορα πράγματα, σε γενικές γραμμές τα όσα αναφέρονται σε αυτό το ποστ αλλά δεν το κατάφερα να λειτουργήσει σωστά

απ' ότι φαίνεται ο player δεν διαβάζει τις πληροφορίες μορφοποίησης και ειδικά θέσης των υποτίτλων αλλά μόνο το κείμενο τους οπότε δεν μπορεί να τους τοποθετήσει δεξιά και αριστερά στην οθόνη ώστε κατά την μετατροπή του SBS σε 3D να φανούν σωστά

έχω πάρει και έτοιμο αρχείο mkv με ενσωματωμένους υπότιτλους που σε popcornhour φίλου δείχνει κανονικά τους υπότιτλους δεξιά κι αριστερά (πριν τη μετατροπή σε 3D) αλλά σε εμένα τους δείχνει στο κέντρο οπότε όταν μετατρέψω την εικόνα σε 3D από την τηλεόραση χαλάνε.

αν έχεις πάντως καμιά ιδέα για κάτι που ίσως μου έχει διαφύγει πες μου να το τσεκάρω

Last edited:

Καλημέρα παιδιά, όντας νέος στον χώρο των media players θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με την αγορά ενός player που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μου και τον υπάρχοντα εξοπλισμό μου. Πιο συγκεκριμένα:

* Έχω τηλεόραση 3D (LG 42W4500) που όμως ο ενσωματωμένος player της δεν παίζει DTS (μόνο AC3 και κάτω), δεν διαβάζει .sub/.idx (πρέπει πάντα να βρίσκω κατάλληλους υπότιτλους ξεχωριστά σε .srt και να τους πετάω μέσα) και δεν έχει και DLNA δηλαδή να διαβάσει ασύρματα τα δεδομένα από κάπου και να τα αναπαράγει.

* Επειδή οι σκληροί μου δίσκοι γεμίσανε ήμουν έτοιμος για αγορά νέου σκληρού όμως σκέφτηκα μήπως απαλλαγώ από τη φασαρία των μετατροπών και μπορέσω να έχω όλα μου τα media μονίμως συνδεδεμένα με την TV μέσω κάποιου player. Δηλαδή ταινίες 3D και HD με DTS ήχο, .sub/.idx υπότιτλους, φωτογραφίες και mp3.

Για να πω την αλήθεια ήμουν μεταξύ του WD TV Live και του WD Elements Play που αν κατάλαβα καλά είναι απλά ένας TV Live με σκληρό μέσα σωστά; Σε αυτη την περίπτωση, και εφόσον παίζουν ακριβώς τα ίδια πράγματα, ίσως προτιμώ έναν απλό player όπως TV Live και να μπορώ να προσθέτω ότι σκληρό επιθυμώ εγώ. Μου δίνει περισσότερη ευελιξία και εξάλλου τα παραπάνω λεφτά του Play τα δίνω σε αγορά δίσκου.

Έχω μπερδευτεί στο εξής σχετικά με το 3D: Χρειάζομαι player με δυνατότητα αναπαραγωγής 3D ή εφόσον η TV είναι 3D θα μπορεί να ενώνει τις 2 εικόνες (του SBS) στην είσοδο που θα έρχεται από HDMI? Έχω κακή εμπειρία με παλιότερη προσπάθεια αναπαραγωγής 3D όταν το pc έστελνε την SBS εικόνα μέσω HDMI κ η TV τις ένωνε, το αποτέλεσμα για κάποιο λόγο ήταν χάλια, λάθος συγχρονισμός των 2 εικόνων και δεν θέλω να έχω το ίδιο πρόβλημα με κάποιο player που δεν θα χει αυτόνομη δυνατότητα αναπαραγωγής 3D.

Ευχαριστώ!

Last edited:

καλησπερα κ απο μενα!μεχρι τωρα ειχα ενα wd player τον απλο 3 ετιας κ βαλε,ο οποιος τα φτυσε.ψαχνοντας εδω λοιπον για νεο player κ ως λιγο ασχετος με την τεχνολογια χαοθηκα με το ποσα πραγματα μπορει να κανει ενας player κ θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας.εχω μια sony w5500 40αρα κ ενα σετ home cinema της sony 2.1 davf200.θελω ενα player που να υποστηριζει οσο το δυνατον περισσοτερα format να παιζει αρχεια απο καμερα panasonic sd-900,να μπορει να ψαχνει για εξωφυλλα για τις ταινιες κ τις σειρες κ επισης να βρισκει κ τις υποθεσεις, να τακτοποιει το library του δισκου κ να μπορει για να κανει αυτα να συνδεεται στο ιντερνετ.απο τα πολλα που εχω διαβασει εδω εχω καταληξει οτι θελω μαλλον το popcorn a300 η το dune 301aw.πειτε μου αν γνωριζετε αν τα κανουν οι 2 προαναφερθεντες players αυτα απο μονοι τους,γιατι διαβασα διαφορα πχ για τον popcorn οτι δεν ανταποκρινεται σε αυτα τα features απολυτα.οτι αλλο εχετε να προτεινετε,ευπροσδεκτο.περιμενω τις γνωμες σας κ τη βοηθεια σας!

Και για τους 2 παραπάνω φίλους προσωπικά προτείνω Xtreamer Prodigy Silver ή Black ή Med8er 3D 600X

Για τον φίλο mclisme : 1) Θα έχεις SBS χωρίς προβλήματα (κάτι βέβαια που το κάνουν κι άλλοι players νέα σχετικά chipset) 2) Μιας κι όμως έχεις 3D είναι κατά την άποψή μου άδικο να μην μπορείς να παίξεις Full 3D (frame packing) κάτι που δεν το κάνουν όλα τα players παρά μόνο όσα διαθέτουν Realtek 1186 προς το παρόν (αναμένονται τα νέα μοντέλλα της Sigma). Πρέπει να έχεις εκτός από 3D TV κι ένα μέσο που να μπορεί να αναπαραγάγει τις 3D ταινίες.

Για τον φίλο aggelos29: To Prodigy εκτός από το γεγονός ότι παίζει τα αρχεία της Panasonic σου , έχει ενσωματωμένο scrapper ο οποίος ψάχνει μέσω tmdb και βρίσκει τις πληροφορίες , το εξώφυλλο και το fanart της ταινίας που έχεις στον δίσκο, τα τοποθετεί κι έτσι έχεις το movie wall που θέλεις .Scrapper επίσης έχει και το Med8er 600X

Last edited:

Παιδες να υποθεσω οτι ο Realtek 1185 που εχει το AppStreamer G ειναι ποιο δυνατος απο τον 1055 που εχει το MMBOX ε?
Γενικα το εχει παρει κανενας ποια ειναι η γνωμη σας?
Λογικα θα το τσιμπησω.

νομίζω ότι είναι το ίδιο chipset απλά το 1185 υποστηρίζει δίκτυο

Και για τους 2 παραπάνω φίλους προσωπικά προτείνω Xtreamer Prodigy Silver ή Black ή Med8er 3D 600X

Για τον φίλο mclisme : 1) Θα έχεις SBS χωρίς προβλήματα (κάτι βέβαια που το κάνουν κι άλλοι players νέα σχετικά chipset) 2) Μιας κι όμως έχεις 3D είναι κατά την άποψή μου άδικο να μην μπορείς να παίξεις Full 3D (frame packing) κάτι που δεν το κάνουν όλα τα players παρά μόνο όσα διαθέτουν Realtek 1186 προς το παρόν (αναμένονται τα νέα μοντέλλα της Sigma). Πρέπει να έχεις εκτός από 3D TV κι ένα μέσο που να μπορεί να αναπαραγάγει τις 3D ταινίες.

Για τον φίλο aggelos29: To Prodigy εκτός από το γεγονός ότι παίζει τα αρχεία της Panasonic σου , έχει ενσωματωμένο scrapper ο οποίος ψάχνει μέσω tmdb και βρίσκει τις πληροφορίες , το εξώφυλλο και το fanart της ταινίας που έχεις στον δίσκο, τα τοποθετεί κι έτσι έχεις το movie wall που θέλεις .Scrapper επίσης έχει και το Med8er 600X

Φίλε onlineN δεν με πρόλαβες δυστυχώς. Βρήκα το WD TV Live 77,90 και το θεώρησα πολύ καλό value for money. Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν είχα σκοπό να δώσω πολύ περισσότερα από 100 ευρώ και οι προτάσεις σου βλέπω να κινούνται ψηλότερα οπότε μάλλον καλώς προχώρησα. Το Full 3D είναι σε φορμά .mkv και αυτό όπως το SBS ή είναι κάτι άλλο; Μπορώ μόνο να ελπίζω σε αναβάθμιση firmware υποθέτω αν και μέχρι στιγμής όλες οι ταινίες μου είναι σε SBS...

o popcorn a300 k o dune 301 δεν παιζουνε τα αρχεια της καμερας panasonic sd900 δηλαδη?

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Φίλε onlineN δεν με πρόλαβες δυστυχώς. Βρήκα το WD TV Live 77,90 και το θεώρησα πολύ καλό value for money. Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν είχα σκοπό να δώσω πολύ περισσότερα από 100 ευρώ και οι προτάσεις σου βλέπω να κινούνται ψηλότερα οπότε μάλλον καλώς προχώρησα. Το Full 3D είναι σε φορμά .mkv και αυτό όπως το SBS ή είναι κάτι άλλο; Μπορώ μόνο να ελπίζω σε αναβάθμιση firmware υποθέτω αν και μέχρι στιγμής όλες οι ταινίες μου είναι σε SBS...
το full 3D είναι διαφορετικό από το 3D SBS. Το wd tv live δεν υποστηρίζει full 3D. Για full 3D παίρνεις player με realtek 1186 ή περιμένεις τα νέα players με το καινούργιο sigma 8911, νομίζω βγαίνει και το sigman 8672 που υποστηρίζει full 3D.

o popcorn a300 k o dune 301 δεν παιζουνε τα αρχεια της καμερας panasonic sd900 δηλαδη?

Φίλε Άγγελε(?) εί χα για καιρό το ίδιο θέμα (έχω την sd800). To a300 δεν τα παίζει (έτσι μου είχαν πει απο τη netexplorer που τους είχα στείλει ένα αρχείο δείγμα).
Για το dune 301 μπορει να απαντήσει σίγουρα ο gkpapad. Τα dune hd d1, h1, max όπως και το egreat nv550 δεν έχουν πρόβλημα. Τα realtek μηχανάκια
φαίνεται οτι δεν έχουν πρόβλημα (πχ. xtreamer prodigy που το τσέκαρε συμφορουμίτης), αν και ισως κι εκεί πρέπει να τσεκαριστει κατά περίπτωση.
gkpapad

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

το full 3D είναι διαφορετικό από το 3D SBS. Το wd tv live δεν υποστηρίζει full 3D. Για full 3D παίρνεις player με realtek 1186 ή περιμένεις τα νέα players με το καινούργιο sigma 8911, νομίζω βγαίνει και το sigman 8672 που υποστηρίζει full 3D.

Επειδή και εγώ βρίσκομαι στη φάση αναζήτησης ενός mp, όπως και πολλοί άλλοι, που να πληροί ορισμένες δυνατότητες (πχ full 3D, sbs κλπ) υπάρχει σ' αυτό ή σε άλλο νήμα πίνακας με καταγραμμένα τα τσιπάκια και τις δυνατότητες κάθε mp ώστε εύκολα να βγάζει κάποιος τα συμπεράσματά του;

Φίλε Άγγελε(?) εί χα για καιρό το ίδιο θέμα (έχω την sd800). To a300 δεν τα παίζει (έτσι μου είχαν πει απο τη netexplorer που τους είχα στείλει ένα αρχείο δείγμα).
Για το dune 301 μπορει να απαντήσει σίγουρα ο gkpapad. Τα dune hd d1, h1, max όπως και το egreat nv550 δεν έχουν πρόβλημα. Τα realtek μηχανάκια
φαίνεται οτι δεν έχουν πρόβλημα (πχ. xtreamer prodigy που το τσέκαρε συμφορουμίτης), αν και ισως κι εκεί πρέπει να τσεκαριστει κατά περίπτωση.
gkpapad
δηλαδη ο popcorn a300 δεν τα παιζει τα αρχεια της panasonic sd900.για τον dune 301 μπορει να απαντησει καποιος με βεβαιοτητα?

επισης για τον xstreamer prodigy οσο μπορεσα να διαβασω το αντιστοιχο θεμα στο φορουμ,ειναι 200 σελιδες κ βαλε,ειδα ενα σωρο προβληματα...

δηλαδη ο popcorn a300 δεν τα παιζει τα αρχεια της panasonic sd900.για τον dune 301 μπορει να απαντησει καποιος με βεβαιοτητα?

1) Ανέβασε κάπου ένα αρχείο από την Panasonic σου (μικρό) να σου πω εάν τα παίζει το Prodigy 100%
2) Προβλήματα δεν έχει πια.

1) Ανέβασε κάπου ένα αρχείο από την Panasonic σου (μικρό) να σου πω εάν τα παίζει το Prodigy 100%
2) Προβλήματα δεν έχει πια.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/83486-Dune-HD-TV-101-HD-TV-301?p=1056650155#post1056650155 μπορεις να κατεβασεις απο εδω το αρχειο του gmavr.thanks!

Φιλε aggelos29 εβαλα ενα αρχειο(μηπως το δικο σου) και επαιξε, καπου εχανε τον ηχο ομως.Το δικαιολογησα ομως λογω δικτυου.

Παιδια καλησπερα,
θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με την αγορα ενος καλου media player.

Εχω ενα budget γυρω στα 150 ευρω.

Δεν με ενδιαφερει να παιρνει εσωτερικα σκληρο, αλλα θα ηθελα να παιζει μεχρι και bluray iso, να εχει ethernet και να κανει downmix DTS για να μην χρειαζεται εξωτερικος ενισχυτης.

Και βεβαια srt υποτιτλους. Οποιος εχει καποια καλη προταση θα ημουν ευγνωμων.

Thanks