Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

αν σε ενδιαφέρει να παίζεις της ταινίες από το USB μόνο τότε πάρε το Mediamatchbox.
Αν σε ενδιαφέρει να παίζεις ταινίες μέσω δικτύου, να έχει movie jukebox, διάφορα internet services όπως youtube, radio τότε WD TV Live.
Για μένα το WD, τα αξίζει τα λεφτά του

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Εχει το WD ενσωματωμένο (έτοιμο δηλαδή) jukebox ? Νομίζω οτι πρεπει να το παραμετροποιήσεις μόνος σου

Εχει το WD ενσωματωμένο (έτοιμο δηλαδή) jukebox ? Νομίζω οτι πρεπει να το παραμετροποιήσεις μόνος σου

Δε το έχω χρησιμοποιήσει πολύ, το πήρα τη προηγούμενη εβδομάδα για τον πατέρα μου, αλλά μπορώ να σου πω το εξής: με το που το συνδέεις στο Ίντερνετ σκανάρει τη "βιβλιοθήκη" σου και αυτόματα κατεβάζει εξώφυλλα, βαθμολογία, casting & περίληψη. Τώρα άν υπάρχει και περαιτέρω παραμετροποίηση ή κάποιο third party app (όπως το NMJ) δε το γνωρίζω.

Oρίζεις τα folders με τις ταινίες, tv shows και μουσική και αυτό κατεβάζει τις πληροφορίες, εξώφυλλα και background photos είτε αυτόματα είτε manually από TMDb. Αυτή είναι η μόνη παραμετροποίηση. Κάπως μπορείς να του ορίσεις να κατεβάζει και από αλλού αλλά δεν ξέρω πως και δεν ασχολήθηκα. Έτσι και αλλιώς μια χαρά είναι αυτά που κατεβάζει από το TMDb.

Αν το WD TV Live έκανε και bitstream/passthrough το DTS-MA τότε θα ήταν value for money media player χωρίς εσωτερικό δίσκο που υπάρχει.
Αν είχε και gigabit δε τότε θα ήταν το απόλυτο media player.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Πιον επεξεργαστή φοράει το WDLive? Αν εχω καταλάβει σωστα η μονη διαφορα (εκτος του dts-ma που ουσιαστικα το αποκωδικοποιεί αλλα το παιζει σαν dts) με το Himedia900A ειναι οτι δεν παιζει τους 3Δ υποτιτλους...

To JukeBox κ τον δυο βγαζει κ Trailer?

Last edited:

wd φοράει το sigma 8670.
για 3D δεν ξέρω, το WD επίσημα δεν υποστηρίζει 3D και εμένα δε με ενδιαφέρει το 3D.

Oρίζεις τα folders με τις ταινίες, tv shows και μουσική και αυτό κατεβάζει τις πληροφορίες, εξώφυλλα και background photos είτε αυτόματα είτε manually από TMDb. Αυτή είναι η μόνη παραμετροποίηση. .

μπορει καποιος να με κατατοπισει στο πως θα κανω αυτη την παραμετροποιηση στο μηχανημα,ωστε να μην χρειαζεται να κατεβαζω ξεχωριστα τα εξωφυλλα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

μπορει καποιος να με κατατοπισει στο πως θα κανω αυτη την παραμετροποιηση στο μηχανημα,ωστε να μην χρειαζεται να κατεβαζω ξεχωριστα τα εξωφυλλα?
θα πας στα settings --> system --> media library --> add network share to media library
υπάρχει ειδικό νήμα με το WD TV Live όπου υπάρχει πολύ πληροφορία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Από τα δύο τσιπ, ή από τα δύο media players?

Από τα τσιπ... δύσκολα να πω, φυσικά αν υπάρχει θέμα 3D το 1186 τώρα είναι μονόδρομος. Αλλιώς και τα δύο είναι πολύ σύγχρονα, και πολύ ισχυρά.

Από τα συγκεκριμένα δύο media players... το καθένα έχει τα καλά του: Τα 900άρια π.χ. έχουν 3D και HD passthrough σε όλους τους τύπους αρχείων, το live gen3 έχει media library και wifi και αυτά σε χαμηλότερη τιμή... Από την άλλη το 900(Α)άρι δέχεται εξωτερικό usb stick wifi (αν είναι η φτηνότερη έκδοση που δεν έχει, αλλιώς υπάρχει ήδη μεγάλη χρηματική διαφορά που πιθανόν τα κάνει και μη συγκρίσιμα), αλλά και custom firms που κάνουν παπάδες (και media library), το gen3 στον συγκεκριμένο τομέα από ότι βλέπω... δεν θα έχει την ίδια τύχη που είχε το gen2. Προσωπικά για το σαλόνι μου (και αφού είμαι κάτοχος HD ενισχυτή) δεν θα σκεφτόμουν καν το live gen3 χωρίς ΗD passthrough, αντιθέτως για κρεβατοκάμαρα για downmix στην τηλεόραση με -30 διαφορά, θα το προτιμούσα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

θα πας στα settings --> system --> media library --> add network share to media library

ευχαριστω πολυ.

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Χωρίς να χρειάζομαι υποστήριξη 3D & DVB-T. Απαραίτητο ωστόσο το jukebox και η υποστήριξη .iso, bd etc και με ταβάνι τα ~150 ευρώ ποιο απο τα παρακάτω θα προτείνατε:

α. Xtreamer Pro / Xtreamer Elvira
b Himedia 900A
c. WD HD (Gen 3)

το WD που έχω είναι πάρα πολύ καλό και χωρίς προβλήματα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με BD ISO και BD folder και δεν ξέρω αν τα υποστηρίζει. Το μείον του είναι ότι δεν κάνει bitstream DTS-MA αλλά μόνο DTS. Downmix το κάνει μία χαρά.
Οπότε σου προτείνω αυτό.

επίσης κοίτα το netgear 550 αν δε σε ενοχλεί που είναι λίγο παλιό αλλά πολύ καλό.

Τα xtreamer δεν τα προτείνω με τίποτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

να υποθεσω οτι το media library θα πρεπει να ειναι στο on?

το WD που έχω είναι πάρα πολύ καλό και χωρίς προβλήματα αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με BD ISO και BD folder και δεν ξέρω αν τα υποστηρίζει. Το μείον του είναι ότι δεν κάνει bitstream DTS-MA αλλά μόνο DTS. Downmix το κάνει μία χαρά.
Οπότε σου προτείνω αυτό.

επίσης κοίτα το netgear 550 αν δε σε ενοχλεί που είναι λίγο παλιό αλλά πολύ καλό.

Τα xtreamer δεν τα προτείνω με τίποτα.

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς. Τα xtreamer δεν τα προτείνεις λόγο "παιδικών ασθενειών" που υπάρχουν ακόμη - ειδικά στα τελευταία του μοντέλα - ή για κάποιο άλλο λόγο ? Για το Himedia πάντως έχω διαβάσει αρκετά καλά σχόλια εδω.