Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

τα φώτα σαςς! ψάχνομαι για media player, με λίγα λόγια μαρέσει η ποιότητα! γενικά το θέλω για να έχω μια συλλογή από ταινίες που θέλω να ξαναδώ και ίσως κάποια apps που προσφέρει, photos κι όλα τα σχετικά αποθηκεύμενα σε εσωτερικό δίσκο του! απότι κατάλαβα καλύτερα να προτιμήσω επεξεργαστή sigma και όχι τόσο της realtek, αφού διαβάζω ότι έχουν καλύτερη απόδοση γιαυτό είναι και πιο ακριβοί. Έχω ψιλοκαταλήξει στον popcorn hour a-300, αλλά έχω μπερδευτεί με το 3D. Αρχικά, πήγαινα για xtreamer prodigy αλλά απότι διάβασα σε full hd 3D ζεσταίνεται και κολάει! και δεν ψήνομαι για πατέντες..ο popcorn hour a-300 παίζει 3D, δείχνει τους υπότιτλους 3D? δεν καταλαβαίνω ποια η διαφορά του xtremer prodigy πχ. Πείτε μου την γνώμη σας για έναν media player. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

εχεις δικιο σευχαριστω :)
εχεις να μου προτεινεις κατι αλλο αντι του mede8er?

Χρησιμοποιώ δύο dune (D1) αποκλειστικά με NAS.Σου επιβεβαιώνω ότι με 100άρι που έχει παίζει τζάμι BD-ISO. Δεν χρειάζεται να σου πω για τα υπόλοιπα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σόνι και καλά:
-θες 1000άρι (για ψυχολογικούς λόγους; )
-θες wifi. Η πλέον αναξιόπιστη λύση για 1080p. Εδώ κολλάει και σε μερικά καλά 720p με υψηλό bitrate.

Τι με πειράζει; Μόνο ένα: το ότι δεν μπορείς να διαλέξεις εξωτερικό srt

ευχαριστω Τασο!
οκ πλεον με πεισατε για το 100αρι lan :) ειχα βαλει στοχο το gigabit διοτι νομιζα πως ειχε σημασια στα bd iso..
επισης πιστευα πως με το νεο μου router linksys ea4500 by cisco θα stream-αρα καλα 1080p σε wifi n..
αυτο με τους εξωτερικους SRT ειναι οντως προβλημα..τοχουν ολοι οι players της dune?

παιδια πιστευω πως απο τη στιγμη που κοιταω Mede8er/Dune δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω καν με players του τυπου Roku 2, Boxee, WD TV Live κλπ ετσι?
Εντωμεταξυ ειδα σε youtube video το νεο Pivos Xios xd (android ICS + XBMC) και επαθα πλακα οσον αφορα GUI..

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Το Βοxee Box που εχω το συγκρινω ανετα με το Dune MAX που επισης εχω. Εσυ γιατι το απορριπτεις;

χμμ ειχα την εντυπωση πως ολα αυτα τα fancy και πιο ευρεως γνωστα media players απο εταιρειες που φτιαχνουν απο homeplugs μεχρι σκληρους και routers ειναι πιο πολυ "του κιλου" απο τις πιο σοβαρες εταιρειες (Dune, Mede8er, PCH, Himedia κλπ) που εξειδικευονται αποκλειστικα και ΜΟΝΟ σε media players..

χμμ ειχα την εντυπωση πως ολα αυτα τα fancy και πιο ευρεως γνωστα media players απο εταιρειες που φτιαχνουν απο homeplugs μεχρι σκληρους και routers ειναι πιο πολυ "του κιλου" απο τις πιο σοβαρες εταιρειες (Dune, Mede8er, PCH, Himedia κλπ) που εξειδικευονται αποκλειστικα και ΜΟΝΟ σε media players..

Ανεξαιρέτως όλες οι μάρκες του "κιλού" βγάζουν. Έχουν χρόνια μπροστά τους οι media players για να ενηλικιωθούν και να πάψουν να αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους σαν b-testers...

καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι και γώ, σαν εντελώς 'ασχετος που θα ήθελα όμως να αποκτείσω ένα μηχανάκι...
Σκοπός μου είναι να το ρίξω στο οικιακό μου δίκτυο (ΛΑΝ) και να το χρησιμοποιώ για παρακολούθηση ταινιών, προσαρμογή υποτίτλων κλπ.
Το αν έχει εσωτερικό ή εξωτερικό σκληρό δε με απασχολεί, θα μου άρεσε βέβαια το να μπορώ να συνδεθώ απο τον προσωπικό μου υπολογιστή και να μεταφέρω εκεί κάποια ταινία.
Να είναι βεβαίως HD , να παίζει και τα blue ray αλλα να μην έχει και πρόβλημα στην αναπαραγωγή 3D ταινιών. (αυτό το κομμάτι δεν έχω καταλάβει αν χρειάζεται το μηχανάκι να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο κουμπάρος μου αγόρασε πρόσφατα 3d tv, και με ένα λαπτοπ.."μπακατέλα" που είχε, κατεβάζει όλα τα έργα 3d που βρίσκει, και τα παρακολουθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν είναι μόνο θέμα της τηλεόρασης/ προβολέα το να δείς 3δ??)
Επίσης έχω ενισχυτή Ονκυο που δεν διαθέτει Hdmi, μπορώ να έχω κανονικά την απόδοση των ήχων DTS , Dolby κλπ?? ή χρειάζεται να αναβαθμίσω και ενισχυτή ??
Ποιά είναι η οικονομικότερη λύση στις απαιτήσεις αυτές??
Για κάποιους ίσως τα ερωτήματα είναι αστεία, αλλα όπως ξεκίνησα απο δώ προσπαθώ να καταλάβω τι καλά καλά είναι τα media player και τι ακριβώς κάνουν...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιν θα έχει την καλή διλαθεση να απαντήσει!

Aν ο ενισχυτης σου δεν εχει hdmi, μπορεις κανονικα να ακουσεις dolby digital/dts μεσω οπτικης η coaxial θυρας που πρεπει να εχει και ο ενισχυτης σου , αλλα και το media player σου (συνηθως εχουν).
Ακομα και hd audio να εχει το εργο που θες να αναπαραγεις, παλι θα ακουσεις dolby/dts.
Για αναπαραγωγη μεσω δικτυου , προτιμησε τα μηχανακια με sigma (dune,popcorn,netgear 550) οπου παιζουν μακραν καλυτερα ταινιες με μεγάλο bitrate.
Aν κατεβαζεις απλες ματροσκες 720/1080p και θες και 3d.iso , προτιμησε τα realtek μηχανακια με τον 1186 επεξεργαστη , καθως ειναι φθηνοτερα και θα σε καλυψουν και στο δικτυο.

ok, ευχαριστώ,
θα κάνω μια αναζήτηση σχετικά με αυτό "...Aν κατεβαζεις απλες ματροσκες 720/1080p και θες και 3d.iso , προτιμησε τα realtek μηχανακια με τον 1186 επεξεργαστη , καθως ειναι φθηνοτερα και θα σε καλυψουν και στο δικτυο. "
και μετά θα κοιτάξω πρώτα στις αγγελίες εδώ των μελών και μετά σε καταστήματα ή ebay, είναι μια αγορά στην οποία θα προχωρήσω σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωραία για τον ενισχυτή ...
Σχετικά με το δίκτυο ίσως δεν το έγραψα καλα´, δεν με "καίει" το να παίζω κάτι απευθείας απο το pc ας πούμε, καλύπτομαι αν απλά μπορώ να μεταφέρω κάτι απο το σκληρό δίσκο του υπολογιστή στο σκληρό του media player εφόσον θα είναι εγκατεστημένα στο ίδιο δίκτυο, για να το δώ μετά απο κεί...
Είμαι σίγουρος οτι θα βρώ τα πάντα ψάχνωντας τα διάφορα player που εχουν κατα καιρούς παρουσιαστεί εδώ...

Popcorn A300 - Himedia 900B - Xtreamer prodigy

Ποιό παρουσιάζει τα λιγότερα προβλήματα και ποιό είναι ποιοτικότερο ?

Αν σε ενδιαφέρει το 3D τότε ξεχνάς το πρώτο. Αν όχι και αν το A300 είναι στα χνάρια του A200 που έχω, τότε σίγουρα σε συμβουλεύω να πας σε αυτό. Η εμπειρία μου με το HiMedia ήταν να πάρω απόφαση να μην ξαναπάω ποτέ πιά σε Realtech chipset.

Αν σε ενδιαφέρει το 3D τότε ξεχνάς το πρώτο. Αν όχι και αν το A300 είναι στα χνάρια του A200 που έχω, τότε σίγουρα σε συμβουλεύω να πας σε αυτό. Η εμπειρία μου με το HiMedia ήταν να πάρω απόφαση να μην ξαναπάω ποτέ πιά σε Realtech chipset.

Νομίζω το Α300 παίζει 3D mkv ? Aν και το θέμα 3D δεv με ενδιαφέρει. HiMedia το 900 έχεις ?

Όπως έχω ξαναγράψει θέλω να βλέπω mkv 1080p /24p απροβλημάτιστα, brdisc.iso, avi,mp4,wmv (γενικά να παίζει όλα τα format video). Αλλά δεν ξέρω αν γι αυτά που θέλω είναι υπερβολή το popcorn :chinscratch:

Παιδια καλησπέρα καινούργιος στο forum και μπερδεμένος. Αγόρασα μόλις χτές ενα media matchbox της crystal audio και δεν μπορώ να δω καθόλου ταινίες avi με υπότιτλους. Δηλαδή στον φάκελλο της ταινίας βλέπει την ταινία και έναν φάκελλο subs όπου κανονικά βρίσκονται οι υπότιτλοι. Όταν πατάς στον φάκελλο με τους υπότιτλους δεν βλέπει κανένα υπότιτλο (στο pc φαίνονται κανονικά 2-3 υποτιτλοι με κατάληξη srt). Kάνω κάτι λάθος ή 'ετσι είναι το συγκεκριμένο player και πρέπει να ενσωματώνω από πριν τους υπότιτλους στην ταινία με πρόγραμμα freemake video converter στο pc και μετά να τους βλέπω στο media player ;

Παιδια καλησπέρα καινούργιος στο forum και μπερδεμένος. Αγόρασα μόλις χτές ενα media matchbox της crystal audio και δεν μπορώ να δω καθόλου ταινίες avi με υπότιτλους. Δηλαδή στον φάκελλο της ταινίας βλέπει την ταινία και έναν φάκελλο subs όπου κανονικά βρίσκονται οι υπότιτλοι. Όταν πατάς στον φάκελλο με τους υπότιτλους δεν βλέπει κανένα υπότιτλο (στο pc φαίνονται κανονικά 2-3 υποτιτλοι με κατάληξη srt). Kάνω κάτι λάθος ή 'ετσι είναι το συγκεκριμένο player και πρέπει να ενσωματώνω από πριν τους υπότιτλους στην ταινία με πρόγραμμα freemake video converter στο pc και μετά να τους βλέπω στο media player ;

Γεια σου φιλε,μας μπερδεψες κι εμας λιγο ετσι οπως τα γραφεις..Λοιπον η διαδικασια για ολες τις ταινιες ειναι η εξης - βαλε την ταινια σου στο pc στον ιδιο φακελο που εχεις το avi βαζεις και τον υποτιτλο σου(οχι σε ξεχωριστο φακελο)τα ονομαζεις και τα δυο avi και υποτιτλο ακριβως με την ιδια ονομασια και αυτο ητανε,βαζεις μετα το φακελο της ταινιας στον εξωτερικο σκληρο σου τον κοτσαρεις στο player και απολαμβανεις την ταινιουλα σου.Επισης αφου κανεις τα παραπανω και συνεχιζεις να μην τους βλεπεις ψαξε στο μενου του player μηπως τους εχει απενεργοποιημενους,απ οτι ειδα υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους κανονικα.Και φανταζομαι οτι εχεις κατεβασει τον σωστο υποτιτλο για το συγκεκριμενο avi.Οτι αλλο θελεις διαβασε κι εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82535-Crystal-Audio-MediaMatchbox-Review

Νομίζω το Α300 παίζει 3D mkv ? Aν και το θέμα 3D δεv με ενδιαφέρει. HiMedia το 900 έχεις ?

Όπως έχω ξαναγράψει θέλω να βλέπω mkv 1080p /24p απροβλημάτιστα, brdisc.iso, avi,mp4,wmv (γενικά να παίζει όλα τα format video). Αλλά δεν ξέρω αν γι αυτά που θέλω είναι υπερβολή το popcorn :chinscratch:

Έχω το 900A. Τα αρχεία 1080p/24 τα παίζει κανονικά. Δεν έχει όμως υποστήριξη για 1080p/23.976 που είναι σχεδόν όλες οι ταινίες (κάποιοι λένε πως αυτό είναι bug του chipset). Έτσι κάθε 40-41 δευτερόλεπτα υπάρχει κόλλημα του ενός frame πράγμα που είναι πολύ σπαστικό ιδιαίτερα σε μεγάλη οθόνη. Επίσης δεν υποστηρίζει το Αμερικάνικο σύστημα 29.9 και κάτι ψιλά. Το παίζει στα 60Hz και παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα κατά το παίξιμο. Το κερασάκι στην τούρτα πάντα σε σχέση με τα frames είναι ότι ΔΕΝ αλλάζει αυτόματα την ανάλυση εξόδου στα 50 ή 60Hz ανάλογα με το video που παίζεις αλλά αλλάζει μόνο αυτόματα στα 24Hz επίσης πράγμα απαράδεκτο. Φυσικά δεν είναι τα μόνα προβλήματα που έχω με το συγκεκριμένο μηχανάκι. Υπάρχει ολόκληρη λίστα...

Όσο για το PCH300A δεν το έχω. Έχω αντ' αυτού το 200Α που μου παίζει απροβλημάτιστα όλα τα mkv αρχεία και φυσικά είμαι πολύ πιό ευχαριστημένος από το HiMedia. Ο μόνος λόγος που στράφηκα στο 900 ήταν για να μπορώ να δω τα BD 3D ISO. Κατά τ' άλλα είναι σκέτη απογοήτευση...

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Ενδιαφέρεται ένας φίλος για media player. Μέχρι 80-100 ευρώ, με εσωτερικό σκληρό, παίζει κάτι; Δεν έχει τρελές απαιτήσεις, ούτε τον ενδιαφέρει το 3d, κυρίως 720p παίζει. Επίσης δεν τον ενδιαφέρει η αναπαραγωγή μέσω δικτύου.