Απάντηση: Re: Αγορά νέου μοντέλου αυτοκινήτου ή του παλαιού σε καλή τιμή;
Ποιος Μιχάλης θα μου πει; Ειδοποιήστε τον να μου πει αν είναι...
Το honda civic 1.4 5d με τους 100 ίππους, την σπορ έκδοση ζαχαρώνω, το δίνει 17.800 πλήρες με δώρο τέλη και ασφάλεια 6 μηνών και ότι άλλο τσιμπήσω με την αγορά, αν και είναι πλήρες όπως είπα και πριν.
Θέλω ένα αμάξι με χώρους (485 λίτρα χώρος αποσκευών), μικρό σχετική μήκος αυτοκινήτου (4285), 5θυρο, όχι τούρμπο, να μην κάει τα άντερα του (το focus καίει) και γιαπωνέζικο, δεν θα έπαιρνα ποτέ Ιταλικό, Γαλικό και τώρα με την κρίση Γερμανικό.
Το νέο μοντέλο έχει 407 λίτρα χώρο αποσκευών και είναι λίγο μεγαλύτερο σε μήκος, το μόνο που μου αρέσει είναι που έχει σύστημα start & stop.
Εγώ είμαι ο Μιχάλης !

Ξέρεις, υπάρχει κόσμος που του αρέσει να έχει στην κατοχή του πάντα το τελευταίο μοντέλο, οπότε επιλέγει αμάξι σύμφωνα με αυτό που "τρέχει" στην αγορά.
Από εκεί κ πέρα, αν εσένα σου αρέσει το τρέχον μοντέλο κ όχι το νέο, τότε πας για αυτό.
Το 1.4 με τα 100 άλογα το έχω οδηγήσει, γιατί το έχει φίλος μου, είναι απλά αρκετό σε ότι αφορά την ισχύ του μοτέρ, καθώς το αμάξωμα είναι βαρύ.
Αν θες επιδόσεις τότε πας για 1.8.
Αν δεν θες, τότε τα 100 άλογα είναι μια χαρά.
Κινούν το αμάξωμα σε καλούς ρυθμούς, είναι πολύ οικονομικό, δεν σπάει, δεν χαλάει που λένε...
Τα 17.800 δεν είναι κ λίγα πάντως, αν κ ξέρω ότι κυκλοφορεί πλήρως εξοπλισμένο, όπως λίγα στην κατηγορία του, που πληρώνεις ακόμα κ το τασάκι με τον αναπτήρα ως σετ καπνιστού...
Παιδικές ασθένεις έχουν εξαλειφθεί πλήρως, καθώς τα μοντέλα τώρα είναι facelift.
Πάντως το νέο civic είναι εξέλιξη του τωρινού, οπότε θεωρείτε ακόμα πιο εξελιγμένο μοντέλο κ δεν περιμένουν να έχει παιδικές ασθένειες.
Το αμάξι είναι παραγωγής Αγγλίας κ το τωρινό μοντέλο κ το νέο.
Από θέμα χώρων είναι πραγματικά τεράστιο, αν κ οπτικά δεν του φαίνεται πολύ, καθώς έχει σχήμα σφηνοειδές.
Αν σε παίρνει οικονομικά πήγαινε στο 1.8.
Η κατανάλωση εντός πόλης του 1.8 είναι γύρω στα 7.5 λίτρα, ενώ εκτός είναι γύρω στα 6.
Το 1.4 είναι ακόμα πιο χαμηλά.
Από θέμα συντήρησης είναι χαμηλά επίσης, 120-150 ευρώ τον χρόνο για λάδια, φίλτρα.
Το μοτέρ έχει καδένα κ όχι λουρί, οπότε δεν αλλάζει μετά από κάποια χρόνια.
Μπουζί φορά ιριδίου, οπότε τα αλλάζεις κάθε 40.000 χλμ.
Λόγω του ότι είχα το 1.8 κ μετά το έδωσα για ένα type r, αλλά κ γιατί είμαι ενεργός μέλος σε φόρουμ με αυτά τα αυτοκίνητα, μπορώ να σου πω ότι θα το καταευχαριστηθείς, όπως όλοι οι κατοχοί του μέχρι τώρα.
Δεν πρόκειται να έχεις χαζοπροβλήματα, ενώ υπάρχει μέλος του παραπάνω φόρουμ που σου λέω, ο οποίος ζει Θεσσαλονίκη, δουλεύει Βόλο κ καθημερινά κάνει αυτή την απόσταση οδικώς, με αποτέλεσμα να έχει στα 4-5 χρόνια που το έχει πάνω από 200.000 χλμ με κανένα πρόβλημα μηχανικό.