Ο 5000 ειναι. Τιμη αγορας 1700 ευρω.
Ολα δειχναν προς αυτον... δεν υπηρχε λογος να περιμενω αλλο μοντελο. Ο 6000 που θα ερθει θα εχει φωτεινοτητα για games με φωτισμο στο δωματιο (δεν με απασχολει) και μια αντιθεση που δεν ξερω ποσο θα βελτιωσει το υπαρχον b. c. του 5000 και αυτα σε κανα 800αρι πιο ακριβα. Μετα απο συζητηση με τον Μ. Καστρουνη το οριστικοποιησα.
Ακομα δεν το ανοιξα. Ειναι απο παρτιδα του 4.2009 και μαλλον φοραει το νεο firmware. Αν εχει το παλιο θα μου το περασει ο Μανωλης.
Συμφωνα με τις οδηγιες του Μ. Καστρουνη θα παιξει πρωτα 50-70 ωρες και μετα θα επιληφθει για καλιμπραρισμα.
Θα σας πω εντυπωσεις μολις δω καναδυο ταινιες.
Υπαρχουν τιποτε συμβουλες για τις πρωτες ρυθμισεις?
Σταύρο καλορίζικος και καλοθέατος. Πάρα πολύ καλή τιμή, μπράβο!
Όσο για γενικές ρυθμίσεις, μπορείς να δοκιμάσεις τα εξής:
1) Από το μενού Display, το Overscan σε 0.
2) Στο μενού Lamp settings βάζεις Whisper, εκτός αν έχεις μεγάλη οθόνη, δηλ. πάνω από 100".
3) Από το μενού Basic επιλέγεις Picture mode "Cinema", για αρχή.
4) Από το μενού Advanced ορίζεις Color temperature "Warm".
To Gamma είναι καλύτερα να το βάλεις στο 2.4 (που δεν είναι 2.4 στην πραγματικότητα), εξαρτάται όμως και από το τι βλέπεις.
Το Brilliant color είναι καλό μόνο με υλικό που δεν έχει θόρυβο ή έντονη αντίθεση, αλλιώς εκτός. Εγώ το έχω πάντα on γιατί μου αρέσει...
Η δυναμική ίριδα (Dynamic black) εντός. Η χειροκίνητη σε 1 έως 2 για 92" - 100" και ανεβάζεις όσο μεγαλώνει η οθόνη
5) Από το μενού Basic ρυθμίζεις Brightness και Cοntrast, με τους γνωστούς τρόπους.
6) Από το ίδιο μενού ρυθμίζεις Color/Tint, με τη βοήθεια του μπλε φίλτρου εφ' όσον διαθέτεις το γνωστό δισκάκι, αλλοιώς παράγγειλέ το, αξίζει τον κόπο!
6) To Sharpness το ρυθμίζεις εκεί που δε βγάζει πολύ εμφανές είδωλο γύρω από τα περιγράμματα. Αν μάλιστα ο προβολέας φοράει το τελευταίο firmware το αφήνεις στην προεπιλεγμένη θέση (3 αν θυμάμαι καλά). Αν το υλικό δεν έχει κόκκο, βάζεις από το Clarity control το Luma transmission στο 1. Το Chroma το έχεις πάντα στο 0.
Εξυπακούεται οτι αυτά δεν είναι απόλυτα, πειραματίσου λιγάκι γιατί η οθόνη σου και ο χώρος σου επιδρούν άμεσα και καταλυτικά στην εικόνα του μηχανήματος σου, και φυσικά την πλήρη αληθεια ήδη στην είπε ο Μανώλης: μόνο μετά την δική του ρύθμιση θα πάρεις στον χώρο σου το maximum.
Φιλικά
Γιώργος.