Αγορά νέου συστήματος, την βοήθειά σας

andreasl123

New member
19 January 2011
66
Καλησπερα συμφορουμιτες..

Θελω την βοηθεια σας σε μια αγορα που σκοπευω να κανω..πηγα στα media και μπαινωντας στο δωματιο με τα ηχοσυστηματα μου καρφωθηκε να παρω ενα συστηματακι..ηθελά και παλιοτερα αλλα που ναι τα λεφταα....

Λοιπον το ποσο που διαθετω ειναι 1000 με 1200 ευρω και θελω σε αυτην την τιμη να εχω παρει εναν ραδιοενισχυτη και 2 κολωνες για αρχη.θελω μονο κολωνες και οσο γινετε καλυτερη ποιοτητα.με απασχολει κυριως για μουσικη αλλα δεν με χαλαει να κουμπωσω αργοτερα και αλλα ηχεια να γινει ενα home cinema...αλλα αρχικα για μουσικη οσο πιο ποιοτικη γινετε με τα χρηματα που διαθετω.

Εχω δει απο ενισχυτες εναν yamaha rx-773 http://www.mediamarkt.gr/mcs/product...ori=skroutz.gr

kai enan pioneer vsx 1122 http://www.digital-shop.gr/pioneer-vsx-1122-k.html

απο ηχεια εχω δει και διαβασει τοσα που δεν καταλαβαινω...τι πρεπει να παρω..διαφωτιστε μεεε
αρχικα θα μπουν στο δωματιο μου και αργοτερα στο σαλονι

παρακαλω για τα φωτα σας

Last edited by a moderator:
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Aνδρεα γεια σου!
Σε παρακαλω μην γραφεις με κεφαλαια.

Κατα την γνωμη μου με τα χρηματα που διαθετεις για ενισχυτη και ηχεια,μπορεις να φτιαξεις κατι καλο για δικαναλο ηχο.
Αυτης της κατηγοριας πολυκαναλοι δυστηχως δεν παιζουν μουσικη.

Μπορεις αν δεν σε ενοχλει να βρεις μεταχειρισμενα μεγαλυτερης αξιας,που παιζουν πραγματικα μουσικη.
Υπαρχουν αξιολογα μηχανηματα.

Καλυτερα να αποφασισεις τι ακριβως θελεις. Συγουρα θα σε βοηθησουν και αλλοι συμφορουμιτες!

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

συγνωμη για τα κεφαλαια...κοιταω μονο για καινουργιο οτι παρω...διαβασα απο κατι αλλα θεματα οτι οι δινακαλοι παιζουν καλυτερα...αλλα εγω που ακουσα και πολυκαναλο χωρισ να εχω και πολυ ακουστικο αυτι μου φανηκε αρκετα καλο το παιξιμο...καθαρα με μπασο χωρισ να μπουκωνουν..σκεφτομαι οτι ο δινακαλος ειναι πολυ δεσμευτικος και μετα πρεπει να αγοραζω εξτρα πραγματα...

Πρέπει να κατασταλάξεις,αν θα πας σε πολυκάναλο ή δικάναλο ενισχυτή
Πολυκάναλος ενισχυτής και ποιότητα ...το ξεχνάς
Στα χρήματα που διαθέτεις,κτίζεις ένα ωραίο ηχοσύστημα
Για ό,τι θελήσεις εδώ είμαστε.
Μην είσαι αρνητικός στα μεταχειρισμένα,υπάρχουν κελεπούρια.

σε κελεπουρια δεν λεω οχι απλα την εχω πατησει με μεταχειρισμενα και οσο να ναι εχει φοβηθει το ματι μου..για να καταλαβω οι δικαναλοι ειναι καθαρα για μουσικη?απο ποιοτητα ειναι αισθητη η διαφορα με εναν πολυκαναλο? μπορεις να μου προτεινεις καποιον δικαναλο να στα 600 ευρω περιπου λιγο πανω λιγο κατω δεν τα χαλαμε να δω ποιοι ειναι και τι διαφορες εχουν??

Nad,audiotechnologies(Ελληνική εταιρία με χαμηλές τιμές,λόγω κρίσης)
Σίγουρα η διαφορά μεταξύ πολυκάναλου και δικάναλου είνα τεράστια

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ..

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΚΑΝΩ..ΠΗΓΑ ΣΤΑ MEDIA ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ..ΗΘΕΛΆ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑ....

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ 1000 ΜΕ 1200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ 2 ΚΟΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗ.ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΚΟΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΚΟΥΜΠΩΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ HOME CINEMA...ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ.

ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΕΝΑΝ YAMAHA RX-773 http://www.mediamarkt.gr/mcs/produc...p=Productlisting&et_cid=3&etcc_ori=skroutz.gr

KAI ENAN PIONEER VSX 1122 http://www.digital-shop.gr/pioneer-vsx-1122-k.html

ΑΠΟ ΗΧΕΙΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ..ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕΕΕ
ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

συγνωμη για τα κεφαλαια...κοιταω μονο για καινουργιο οτι παρω...διαβασα απο κατι αλλα θεματα οτι οι δινακαλοι παιζουν καλυτερα...αλλα εγω που ακουσα και πολυκαναλο χωρισ να εχω και πολυ ακουστικο αυτι μου φανηκε αρκετα καλο το παιξιμο...καθαρα με μπασο χωρισ να μπουκωνουν..σκεφτομαι οτι ο δινακαλος ειναι πολυ δεσμευτικος και μετα πρεπει να αγοραζω εξτρα πραγματα...

Καλησπέρα Αντρέα !

Στα χρήματα που είσαι διατεθιμένος να δώσεις εγώ θα έπρατα ως εξής !
• Θα έπαιρνα τον φθηνότερο πεντακάναλο που θα έβρησκα και που να καλύπτει τις ανάγκες μου, κάτι σαν αυτό http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-S500-S/page.html

• Με τα υπόλοιπα θα έπερνα ένα «μουσικό» ζευγάρι ηχείων δαπέδου για μπροστά γνωρίζοντας όμως ότι αργότερα θα μπορούσα να προσθέσω ηχεία surround της ίδιας μάρκας, σαν αυτό http://www.whathifi.com/review/q-acoustics-2050i
που αργότερα μπορεί να προσθέσεις αυτά http://www.qacoustics.co.uk/q-acoustics-2000i-series-5.1-cinema-pack.htm#2070Si

• Αργότερα θα έπαιρνα έναν ποιοτικό δικάναλο ενισχυτή που να έχει HT passthrough έτσι ώστε να βελτιώσω (μακράν) την ακρόαση μουσικής μου, κάτι σαν αυτό : http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/A-70-S/page.html
που έχει και ενσωματωμένο dac και μπορείς να συνδέσεις κατ ευθείαν τον υπολογιστή σου επάνω
• Και τέλος θα έπαιρνα και τα υπόλοιπα ηχεία της σειράς και θα ολοκλήρωνα το σύστημά μου.

Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Αν το σύστημα το θέλεις για να κάθεσαι στην πολυθρόνα και να κάνεις σοβαρή ακρόαση με τις ώρες, τότε χρειάζεσαι δικάναλο. Αν πάλι το θέλεις για να παίζει μουσικούλα και να κάνεις ταυτόχρονα και δουλειές του σπιτιού, τότε πάρε πολυκάναλο ώστε αργότερα με λίγα χρήματα να κάνεις και home cinema. Έτσι απλά.....

εχω μπερδευτει απο την μια μου αρεσε η ιδεα οτι ο πολυκαναλος τα εχει ολα...απο την αλλη ειναι και η ποιοτητα...pffffff κολωνες βαζω αλλες σε δικαναλο αλλες σε πολυκαναλο?

εχω μπερδευτει απο την μια μου αρεσε η ιδεα οτι ο πολυκαναλος τα εχει ολα...απο την αλλη ειναι και η ποιοτητα...pffffff κολωνες βαζω αλλες σε δικαναλο αλλες σε πολυκαναλο?

Οχι, τα ηχεία παραμένουν τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις. Ο ενισχυτής είναι που κάνει την διαφορά (αν τα υπόλοιπα παραμείνουν ίδια βέβαια....)

λοιπον σκεφτηκα κατι..αν παρω εναν καλο 7καναλο τυπου yamaha 773 η καποιον ανταξιο του αν προτεινετε καποιον εως αυτα τα χρηματα πανω κατω ..και ενα ζευγαρι αξιολογες κολωνες...μπορω αργοτερα να προσθεσω εναν δικαναλο ο οποιος θα συνδεετε πανω στον 7καναλο και θα λειτουγει ως τελικος???βεβαια σε μεγαλυτερο βαθος χρονου θα προβω σε αγορα δικαναλου αν το κανω οπως λεω...πειτε ααν γινετε και αν αξιζει σαν σκεψη

λοιπον σκεφτηκα κατι..αν παρω εναν καλο 7καναλο τυπου yamaha 773 η καποιον ανταξιο του αν προτεινετε καποιον εως αυτα τα χρηματα πανω κατω ..και ενα ζευγαρι αξιολογες κολωνες...μπορω αργοτερα να προσθεσω εναν δικαναλο ο οποιος θα συνδεετε πανω στον 7καναλο και θα λειτουγει ως τελικος???βεβαια σε μεγαλυτερο βαθος χρονου θα προβω σε αγορα δικαναλου αν το κανω οπως λεω...πειτε ααν γινετε και αν αξιζει σαν σκεψη

Στην ανάρτηση Νο8 αυτό ακριβώς σου έχω προτείνει. Βέβαια εγώ προτείνω ο πολυκάναλος να είναι φθηνός (και με 5 κανάλια μια χαρά Home cinema έχεις) και να δώσεις όσα περισσότερα μπορείς απο το budget σου στα ηχεία από τα οποία αργότερα θα έχεις περισσότερες απαιτήσεις

ναι εχεις δικιο..απλα εχω ενα κολλημα..οτι παιρνω θελω να ναι καλο.δεν θελω να παρω κατι μετριο απλα για να κανω την δουλεια μου αφου μπαινω σε εξοδα ας παρω κατι να αξιζει βεβαια παντα με την τσεπη του καθενος ετσι..

Σωστά. Βέβαια θα πρέπει να θέσεις τις προτεραιότητές σου με βάση τις οποίες θα κινηθείς για τις αγορές σου. Μπορείς όλα τα επιμέρους κομμάτια να είναι καλά και το πράγμα από άποψη κόστους να ξεφύγει, ή να δώσεις μεγαλύτερη βάση σε περαιτέρω στοιχεία. επίσης καλό θα ήταν να έχεις μια όροφη κόστους και ένα χρονικό ορίζοντα, δλδ. για να φτιάξω το σύστημά μου σκοπεύω να δαπανίσω 5000 ΕΥΡΩ τα επόμενα τρία χρόνια πχ, έτσι ώστε να επιμερίσεις το κόστος και την ποιότητα των συσκευών ανάλογα....

Να φροντίσει ο φίλος μας, ο ΑV που θα πάρει να έχει pre outs για τα front L/R αλλιώς θα αλλάζει καλώδια ηχείων σε ενισχυτές σε λίγο.
Μουσική όμορφα και ωραία δεν πρόκειται να ακούσει σε 40 τμ που χρειάζεται και λίγη ένταση. Αργά η γρήγορα θα κοιτάξει και για δικάναλο με είσοδο AV paasthrough.

Ο 773 είναι πάρα πολύ καλή και ολοκληρωμένη περίπτωση, για τα λεφτά που ζητάει.
Ηχεία να προτιμηθούν δαπέδου, ευαίσθητα (>89db), εύκολα (>6Οhm) και με το δυνατόν μεγαλύτερη καμπίνα και μέγεθος μεγαφώνου/μεγαφώνων.

Και κάτι ακόμα
Εφόσον το budget μας είναι Χ δεν μπορούμε να περιμένουμε απόδοση 10Χ.
Απλά προσπαθούμε μέσα απο πολλές γνώμες να κάνουμε μια μικρή λίστα ακροάσεων ώστε να επιλέξουμε μηχανάκια τα οποία θα συνεργαστούν καλά μεταξύ τους αλλά και με το χώρο, θα αναπαράγουν το πρόγραμμα σύμφωνα με τα γούστα μας και φυσικά θα είναι συμβατά με όσα θέλουμε να ακούσουμε και δούμε σπίτι μας.

πχ αν μας είναι αδιάφορα τα HD Audio, 3D, δίκτυα κλπ... με ένα παλαιότερο μτχ ενισχυτή σε καλή κατάσταση, εκτινάζουμε το vfm, δαπανόντας τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα.

Να φροντίσει ο φίλος μας, ο ΑV που θα πάρει να έχει pre outs για τα front L/R αλλιώς θα αλλάζει καλώδια ηχείων σε ενισχυτές σε λίγο.
Μουσική όμορφα και ωραία δεν πρόκειται να ακούσει σε 40 τμ που χρειάζεται και λίγη ένταση. Αργά η γρήγορα θα κοιτάξει και για δικάναλο με είσοδο AV paasthrough.

Ο 773 είναι πάρα πολύ καλή και ολοκληρωμένη περίπτωση, για τα λεφτά που ζητάει.
Ηχεία να προτιμηθούν δαπέδου, ευαίσθητα (>89db), εύκολα (>6Οhm) και με το δυνατόν μεγαλύτερη καμπίνα και μέγεθος μεγαφώνου/μεγαφώνων.

Και κάτι ακόμα
Εφόσον το budget μας είναι Χ δεν μπορούμε να περιμένουμε απόδοση 10Χ.
Απλά προσπαθούμε μέσα απο πολλές γνώμες να κάνουμε μια μικρή λίστα ακροάσεων ώστε να επιλέξουμε μηχανάκια τα οποία θα συνεργαστούν καλά μεταξύ τους αλλά και με το χώρο, θα αναπαράγουν το πρόγραμμα σύμφωνα με τα γούστα μας και φυσικά θα είναι συμβατά με όσα θέλουμε να ακούσουμε και δούμε σπίτι μας.

πχ αν μας είναι αδιάφορα τα HD Audio, 3D, δίκτυα κλπ... με ένα παλαιότερο μτχ ενισχυτή σε καλή κατάσταση, εκτινάζουμε το vfm, δαπανόντας τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα.

ο 773 εχει pre out νομιζω οποτε πιστευω να κλεισω σε ενισχυτη σε πολυκαναλο για αρχη και μετα βλεπουμε..ο 773 ειναι στα 620 περιπου υπαρχει κατι αλλο αναλογο σε αυτα τα χρηματα που ειναι εφαμιλλο η ειναι αρκετα καλη επιλογη?αμφιταλαντευομουν και σε καποιον pioneer αλλα κλεινω προς yamaha.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

ο 773 εχει pre out νομιζω οποτε πιστευω να κλεισω σε ενισχυτη σε πολυκαναλο για αρχη και μετα βλεπουμε..ο 773 ειναι στα 620 περιπου υπαρχει κατι αλλο αναλογο σε αυτα τα χρηματα που ειναι εφαμιλλο η ειναι αρκετα καλη επιλογη?αμφιταλαντευομουν και σε καποιον pioneer αλλα κλεινω προς yamaha.

γιαμαχα λογω της μουσικοτητας του.....

Tελευταία δεν το έχω ψάξει αλλά μέχρι πριν κανα τρίμηνο ήταν ο οικονομικότερος και πληρέστερος AV.
Oι αντίστοιχοι Pioneer θα σου κάνουν καλύτερη ισοστάθμιση, θα σου δώsουν και λίγα παραπάνω Watt... πέραν τούτου ουδέν... μείον και σε pre out, μείον και σε ηχητικό αποτέλεσμα (εκτός αν κάνεις οικονομία στα ξυραφάκια... :-)

Για σύγκριση ψάξε προς Marantz, Denon και Harman μεριά.

Επίσης αν δεν έχεις 3D προβολικό μέσο κοίτα σε κάτι παλαιότερο και δυνατότερο.
Έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη κατηφορία χρημάτων δύσκολα θα αντιληφθείς διαφορές ακόμα και μεταξύ ασυμπίεστου και απλού Dolby ή DTS.

Αξιολόγησε τις απαιτήσεις σου πρώτα. Απο εκεί πρέπει να ξεκινήσεις για να μην πληρώνεις πράγματα που τελικά δεν θα κάνουν την διαφορά.