Αγορά νέου συστήματος

Suluz

New member
24 May 2016
10
Χαιρετώ το forum , ειμαι νέος και στο forum αλλα και στον χώρο του ήχου οποτε συγχωρέστε μου κάποιες χαζές απορίες .
Λοιπον εχουμε και λεμε , θέλω ενα σύστημα 5.1 για χώρο περιπου 25τ.μ το οποίο Θα ειναι για μουσική και ταινιες , οι απαιτήσεις σε ποιότητα και ένταση δεν ειναι μεγάλες.
τα χρηματα δεν θα ήθελα να ξεπεράσουν τα 800ευρω ξέροντας οτι αυτο θα μου κοστίσει σε ποιότητα , αλλα δεν υπαρχουν και δεν θα υπάρξουν , για το επομενο χρόνικο διάστημα.
επισης υπαρχουν κάποια ηχεία απο παλια στερεοφωνικά συστήματά τα οποία δεν ξερω αν θα μπορούσα να τα αξιοποιήσω κάπου στο σύστημα μου , παραθέτω φωτογραφιες.
και τα δυο ζευγάρια ηχείων (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ) εχουν 4 εισόδους ενώ οι ενισχυτές εχουν 2 εξόδους ανα ηχείο , πως γίνετε η σύνδεση τους ;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    43.4 KB · Views: 189
  • image.jpg
    image.jpg
    44.9 KB · Views: 190
  • image.jpg
    image.jpg
    66 KB · Views: 189
  • image.jpg
    image.jpg
    79 KB · Views: 189
  • image.jpg
    image.jpg
    85.6 KB · Views: 190
  • image.jpg
    image.jpg
    51.5 KB · Views: 195
Βρήκα στο internet και κάποια χαρακτηριστικά των technics , τα jvc ειναι πιο παλια και δεν κατάφερα να βρω κατι

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    84.4 KB · Views: 173
Κανένας ;
Η μονη αλλαγη που μπορει να γινει στο πλάνο ειναι να κρατήσω ,αν αξίζουν , το ενα ζευγάρι για μπροστα και με τα ιδια χρηματα να παρω δυο για πισω , ενα κεντρικό , sub και ενισχυτή .
Ώστε μετα απο 1-2 χρονια να παρω και ενα καλο ζευγάρι για μπροστα , τι λέτε ;

Απάντηση: Re: Αγορά νέου συστήματος

Κανένας ;
Η μονη αλλαγη που μπορει να γινει στο πλάνο ειναι να κρατήσω ,αν αξίζουν , το ενα ζευγάρι για μπροστα και με τα ιδια χρηματα να παρω δυο για πισω , ενα κεντρικό , sub και ενισχυτή .
Ώστε μετα απο 1-2 χρονια να παρω και ενα καλο ζευγάρι για μπροστα , τι λέτε ;

Βάλε το καλύτερο ζευγάρι από τα 2 μπροστά.
Το άλλο βάλτο πίσω για surround.
Αγόρασε έναν ενισχυτή περίπου στα 400Ε πχ Denon X1200/ Yamaha RX-V479,
ένα κεντρικό περίπου στα 200Ε πχ Wharfedale diamond, Dali Zensor Vokal, JBL Arena 125C,
και με τα υπόλοιπα κάποιο sub της Yamaha.
Είναι μια καλή αρχή.

Όταν μαζέψεις περισσότερα χρήματα, βάζεις μπροστά 2 βιβλιοθήκης που να ταιριάζουν με το κεντρικό και μετά αγοράζεις και ένα sub της προκοπής.

Τα technicks δεν αξίζουν να τα κρατήσω γενικά στο σύστημα ; Εννοώ οτι οκ το κανω αυτο και δίνω τα 800 , μετα αν θέλω αλλα τέσσερα ηχεία δεν πρόκειται να τα παρω για πολυ καιρο , γενικά επειδή δεν εχω μέτρο σύγκρισης , εχουν μεγαλη διαφορα σε ποιότητα με τα σημερινά ηχεία ; Γιατι ενώ ειναι παλια οταν τα είχα παρει είχα ρίξει αρκετά χρηματα.
Δεν θα με καλύψουν ουτε για πισω σε ενα μόνιμο σύστημα ;
Sorry για τις πολλες ερωτήσεις αλλα όπως ειπα ειμαι άσχετος , τωρα εχω αρχίσει και διαβαζω τα βασικα .😀

Λεω να παω σε αυτα ενισχυτή Yamaha 479 , υπαρχει και 481 στην ιδια τιμη και δεν μπορω να καταλάβω ποια ειναι η διαφορα τους
Κεντρικό wharfedale 10.cc ή 10 cs
Και ενα woofer γύρω στο 300αρι ,καμια πρόταση ;

Επίσης το 10 cc με το cs θα εχουν μεγαλη διαφορα ; Ρωτάω γιατι μπορει να μην το παρει οριακά στο ύψος.
Ελπίζω να μην μιλάω μόνος μου 😜

Δεν ειναι για τα χρηματα , ο χώρος που θα μπει ειναι οριακά και παιζει να μην μπει , απλα για να μην μπω στην διαδικασία να το επιστρέφω . Εχουν τοσο μεγαλη διαφορα ;
Sub κοντα στα 300 ποιο λες ;

αν κάνεις το άλμα στα 400ε έχω πολλά να σου πω....

rel acoustics, sunfire, klipsch, έχει πολλά καλά διαλέγεις και παίρνεις.

ειναι σημαντικο να ειναι καλο το sub......οχι τοσο για την ενταση ή τα watt αλλα για να ειναι το μπασο ποιοτικο,σφιχτο και να μην ξεχωριζει απο τις υπολοιπες συχνοτητες. Αν μπορείς να κάνεις άλμα ένα 100ρικο δεν θα το μετανιώσεις.

Δύσκολο να ανέβω και αλλο , ηδη εχω παει ψηλά σε σχεση με αυτα που υπολόγιζα . Θα διαβάσω κανενα review για κανενα πιο φθηνο , αν εχεις κάποιο στο μυαλό σου πες μου .
Τα technics λες να κανουν για πισω η θα χρειαστώ καινούργια ;
Σε ευχαριστω για την βοήθεια

Ότι θα ακούγονται είναι σίγουρο, τώρα για το πως, δεν έχω ιδέα....πάντως μην περιμένεις πολλά. Στο sub μην κάνεις οικονομίες πάντως, κόψε από τα πίσω την διαφορά, καλύτερα να δεις και στα μεταχ από το να πάρεις κάτι από 300 και κάτω. Αλλά για να είμαι ειλικρινής...ε δεν έχω ακούσει και όλα τα sub του κόσμου. Απλα οι περισσότεροι εδώ που πήραν sub και έμειναν ευχαριστημένοι και το προτείνουν, πάνω κάτω από τα 400ε και πάνω είναι. Ας πει και κανένας άλλος για κάποιο ποιοτικό sub κάτω από τα 400 γιατί δεν το κατέχω και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Εγώ έχω ένα rel και είναι super στα αυτιά μου πάντως.

Σε ευχαριστω , θα περιμενω καμια γνώμη ακομα και μετα θα κανω κίνηση .
Τωρα διάβασα και για Crystal Audio σε reviews , αξίζει να παρω sub και κεντρικό ; Θα προτιμούσα να χρηματα να πανε σε μια ελληνική εταιρία .

δεν έχω ιδέα φίλε μου για τα συγκεκριμένα. Αν μπορείς πήγαινε να ακούσεις από κανένα μαγαζί με ηχεία και μην το πολυψαχνεις με reviews στο θέμα του ήχου.....δεν ξες ποιος είναι αυτός που τα γράφει και αν ξέρει τι του γίνεται και ακόμα και αν είναι pro δεν ξες αν τα παίρνει και από που.....και είναι και το ότι ο καθένας έχει άλλα αυτιά...

Σε αυτο εχεις άπειρο δικιο κλασικό φαινόμενο αυτο με τα reviews θα πεταχτώ κάπου να τα ακούσω 😀