Αγορά νέου τάμπλετ

Απάντηση: Tablet και ιντσες

Εξαρτάται απο τη χρήση του κανείς. Αν διαβάζεις περιοδικά η βλέπεις video, οι 2-3 επιπλέον ίντσες κάνουν μεγάλη διάφορα ..

Απάντηση: Tablet και ιντσες

Επίσης ΜΕΓΑΛΗ διαφορά θεωρώ ότι κάνει το format. 4:3 vs 16:9

Αλλο 8" σε 4:3 και άλλο σε 16:9

Ειδικά οι μικρές ίντσες σε 16:9 καταλήγουν "απάτη". Με τις δυό μπάρες πάνω κάτω (notification bar + software buttons bar) μένει μια λωρίδα.....

Re: Tablet και ιντσες

Μα με δεδομενο πως το 99% των βιντεο ειναι πλεον 16/9, ποιο το νοημα του 8'' 4/3 σε σχεση με 7'' 16/9? Δεν ειναι μεγαλυτερο το εμβαδο στο 7αρι?

Τουλαχιστον στο ματι, το Ν7 μου φανηκε μεγαλυτερο σε βιντεο απο το Μινι (να παω οφθαλμιατρο?) :-)

το κύριο ερώτημα ειναι για ποια χρήση καποιος αγοράζει ενα tablet;

Θα κάτσει καποιος να δει ολόκληρη ταινια/σειρα σε tablet (είτε 7´ειτε 10´);
κανα trailer/youtube video ναι, αλλα και για αυτο προτιμότερο ειναι να το κανει stream με airplay (ios) ή flipps (android) στην τηλεόραση.
ταινια ολόκληρη μονο on the go και σε κανα ταξιδι/διακοπές, οπου δεν υπάρχει δυνατότητα laptop/tv.

Απάντηση: Re: Tablet και ιντσες

Μα με δεδομενο πως το 99% των βιντεο ειναι πλεον 16/9, ποιο το νοημα του 8'' 4/3 σε σχεση με 7'' 16/9? Δεν ειναι μεγαλυτερο το εμβαδο στο 7αρι?

Τουλαχιστον στο ματι, το Ν7 μου φανηκε μεγαλυτερο σε βιντεο απο το Μινι (να παω οφθαλμιατρο?) :-)

7" (16:9) εμβαδόν 135 τ.εκ.
8" (4:3) εμβαδόν 199 τ.εκ.

και η "έκπληξη": 8" (16:9) εμβαδόν 176,5 τ.εκ.

Απλά τα μακρόστενα έχουν μικρότερη επιφάνεια στις ίδιες ίντσες.

Last edited:

Ναι βρε... Αλλά σε ταινία 16/9 δεν είναι μεγαλύτερη η οφελιμη επιφάνεια από ότι σε 4/3 που σόου γεμίζει τη μισή οθόνη με μαύρες μπάρες;

το κύριο ερώτημα ειναι για ποια χρήση καποιος αγοράζει ενα tablet;

Θα κάτσει καποιος να δει ολόκληρη ταινια/σειρα σε tablet (είτε 7´ειτε 10´);
κανα trailer/youtube video ναι, αλλα και για αυτο προτιμότερο ειναι να το κανει stream με airplay (ios) ή flipps (android) στην τηλεόραση.
ταινια ολόκληρη μονο on the go και σε κανα ταξιδι/διακοπές, οπου δεν υπάρχει δυνατότητα laptop/tv.
Μα το tablet το παίρνεις γα το δρόμο, δεν το παίρνεις για το σπίτι. Άμα σου κάτσει καμιά 5ωρη αναμονή σε αεροδρόμιο και 3ωρη πτήση μετά, βλέπεις Σπάρτακο και Μπεν Χουρ ;)

Απάντηση: Re: Tablet και ιντσες

Μα το tablet το παίρνεις γα το δρόμο, δεν το παίρνεις για το σπίτι. Άμα σου κάτσει καμιά 5ωρη αναμονή σε αεροδρόμιο και 3ωρη πτήση μετά, βλέπεις Σπάρτακο και Μπεν Χουρ ;)

Βασικά και για σπίτι είναι και για τον δρόμο. Εγώ το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά σπίτι. Σε ταξίδια βέβαια παίρνω το mini.

Αγορά οικονομικού tablet. Έξοδος εικόνας από micro-usb?

Καλησπέρα σας. Με ενδιαφέρει η αγορά ενός φθηνού android tablet και απ' όσο είδα με καλύπτει η οθόνη 8 ιντσών. Μέχρι 150 μια πολύ καλή πρόταση μου φαίνεται η παρακάτω.

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/products/showCloseUp.eg?productListId=65198&selectedCategoryId=1883

Απλώς θα ήθελα να έχει και μια έξοδο εικόνας σε περίπτωση που θέλω να το συνδέσω με τηλεόραση ή προτζέκτορα, χωρίς να θέτω ως προϋπόθεση το full hd. Η ερώτησή μου είναι αν γίνεται να πάρουμε έξοδο εικόνας από το micro-usb που διαθέτει, με τη βοήθεια ενός καλωδίου microusb-->hdmi κόστους περίπου 5 . Επίσης αν έχετε να μου προτείνετε κάτι αξιόπιστο σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Re: Φτηνό tablet για δώρο

Ό,τι λέει το θέμα του thread!
Αναζητώ κι εγώ ένα tablet για δώρο στη γυναίκα μου. Η χρήση του προορίζεται για τα εξής: βιντεοκλήσεις μέσω σκάιπ, σερφάρισμα στο ίντερνετ (κυρίως facebook, youtube), ανάγνωση e-books, μουσική ακρόαση και ει δυνατόν (όχι απαραίτητα) αρχεία excel (είτε microsoft είτε openoffice).
Τιμή μέχρι 120 ευρώ (ή περίπου 40.000 δραχμές)! Δε με πειράζει να παραγγείλω κι απ´το εξωτερικό. Έχω περιθώριο παραλαβής κάνα μήνα (φυσικά δε σούνερ δε μπέτερ).
Μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει στις 7 ίντσες, από τις πιο γνωστές μάρκες, τα SAMSUNG GALAXY TAB 3 LITE T110 7'' 8GB στα 97 ευρώ, LENOVO IDEATAB A1000 7'' HD DUAL CORE 1.2 BT GPS 16GB στα 103 ευρώ και Asus MeMo Pad HD 7 ME173X 7" 8GB στα 119. Διαπίστωσα ότι μπορώ να ανεβώ στις ίντσες παραμένοντας εντός μπάτζετ αλλά πηγαίνοντας σε πιο άγνωστα (για μένα) μονοπάτια όπως κάτι φαινομενικά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τύπου Bitmore, E-star, Connect Me, Vero, Archos.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να με βοηθήσει σε μια τέτοια επιλογή. H όποια πρόταση βέβαια θα μπορεί να συμπεριλαμβάνει οποιοδήποτε άλλο τάμπλετ πέρα από τα αναφερθέντα.

Μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει στις 7 ίντσες, από τις πιο γνωστές μάρκες, τα SAMSUNG GALAXY TAB 3 LITE T110 7'' 8GB στα 97 ευρώ, LENOVO IDEATAB A1000 7'' HD DUAL CORE 1.2 BT GPS 16GB στα 103 ευρώ και Asus MeMo Pad HD 7 ME173X 7" 8GB στα 119.

Πάρε μια από τις γνωστές μάρκες που αναφέρεις για να έχεις υποστήριξη και σέρβις.

Απάντηση: Φτηνό tablet για δώρο

Υπαρχει ένα θέμα. Tablet = Οθονη. Πάρε το Samsung σε αυτή την τιμή. Το Λενοβο έχει άθλια οθόνη αν είναι το ίδιο που είχα πάρει εγώ 93 παλιότερα (αν και τα γουσταρω σαν μάρκα) όπως και τα αλλά φθηνά τάχα επώνυμα. Καλή οθόνη θα έχουν τα επώνυμα κινέζικα που αναφέρουν IPS αλλά λόγω έλλειψης υποστήριξης τα συνιστω μόνο αν χρειάζεται το 3G κλπ.

Last edited:

Προσοχή με τα tablet της Crypto. Δεν έχουν πρόσβαση στο PlayStore, της Google. Mεγάλη απάτη. Στην ουσία είναι σαν να έχουν "πειρατικό" Αndroid. Oι γνωστές εφαρμογές της Google Gmail Youtube απλά δεν μπορούν να εγκατασταθούν Και φυσικά δεν έχεις άμεσα πρόσβαση σε ελληνικές εφαρμογές καθώς δεν έχεις Play store. Φυσικά γίνεται να κάνεις rooting, αλλά χάνεις την εγγύηση 2 ετών.

Δες και αυτό ....ZTE S8Q...

https://www.skroutz.gr/s/4295647/ZTE-S8Q-7-85-4GB.html

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το έχει και Γερμανός/OTEshop στα 129 ευρώ...

http://www.e-germanos.gr/e-germanos...g?productListId=65198&selectedCategoryId=1883

Μειονέκτημα τα 4 GB αλλά παίρνει κάρτα SD.