Αγορά νέου τάμπλετ

Στα 8άρια δεν μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα, γιατί όλα όσα βρήκα παραπάνω ήταν γιατί έψαχνα ο ίδιος για τάμπλετ μέχρι 150-170 το πολύ ευρώ, και επειδή είχα τα στοιχεία της αγοράς πρόσφατα είπα να τα ανεβάσω και εδώ. Αλλά εγώ έψαχνα αποκλειστικά για 10άρι.
Η αλήθεια είναι ότι σε 8άρι υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές από ότι είχα δει, αλλά δεν τα πολυσυγκράτησα. Και επειδή τα 8άρια είναι γενικά φθηνότερα από τα 10άρια, δηλαδή το ίδιο μοντέλο σε 8άρι μπορεί να είναι ακόμα και 50 ευρώ φθηνότερο από το ίδιο μοντέλο σε 10άρι, με 150 ευρώ μπορεί να βρεθεί ακόμα καλύτερο 8άρι μοντέλο από αυτά που αναφέρω. Αλλά είχα ήδη ένα αξιοπρεπές 7άρι, που δυσκολεύομαι όμως πια να διαβάσω τα γράμματα. Βαρέθηκα το άνοιγμα της εικόνας με μεγέθυνση και scrolling δεξιά-αριστερά για να διαβάσω όλη την οθόνη, όποτε μόνο σε 10άρι έψαχνα τι παίζει στην ελληνική αγορά.
Για την δυνατότητα 3G ή 4G δεν θα είχα αντίρρηση, αλλά δυστυχώς και αυτή χρεώνεται. Δηλαδή το ίδιο μοντέλο σε 3G είναι 30 με 50 ευρώ ακριβότερο από το απλό Wi Fi μοντέλο, όπου υπάρχουν και οι δύο εκδόσεις για να συγκρίνω. Δηλαδή με όριο 150-170 ευρώ θα έπαιρνα αρκετά χειρότερο 3G μοντέλο, άσε που δεν υπάρχουν καν ή είναι ελάχιστα τα 3G στα λεφτά αυτά σε 10άρι που έψαχνα.
Συνήθως μεγαλύτερη χρήση γίνεται με χρήση Wi Fi, εκτός από κάποιους επαγγελματίες που είναι πολύ στον δρόμο. Εγώ τις λίγες φορές που χρειάστηκα 3G λόγω έλλειψης Wi Fi χρησιμοποίησα το tethering από το 3G του κινητού μου, όπου έχω αρκετά μεγάλο πακέτο δεχομένων. Φορητό σημείο το λέει το LG κινητό μου. Πανεύκολη διαδικασία, και βγάζοντας το 3G από τα κριτήρια μπορούσα να βρω ένα καλύτερο μοντέλο για τα λεφτά που μπορούσα να δώσω.

Last edited:
Οκ , ευχαριστώ φίλε , κάτι τελευταίο, με 1giga ram είναι αξιόπιστα τα tablet ; Καλύπτει όλες τις ανάγκες ;

Έλα ντε! Δυστυχώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές στην ελληνική αγορά σε αυτή την τιμή. Αν και στην Κίνα ήδη και φθηνά μοντέλα κινητών και τάμπλετ έχουν πια 2 GB RAM, στην ελληνική αγορά όμως ακόμα διαφημίζονται “με 1 GB RAM για να τρέχουν άνετα όλες οι εφαρμογές σας”.
Μέχρι τα 170 ευρώ μόνο δύο μοντέλα της Samsung, ένα παλιότερο 7άρι και ένα καινούριο 10άρι βρήκα να έχουν 1,5 GB RAM.
Επίσης κάνα δυό μοντέλα Turbo-X του πλαισίου είχαν 2 GB RAM, πάλι ένα 7άρι και ένα 10άρι ή 9,7άρι αν θυμάμαι καλά. Για όποιον τα εμπιστεύεται τα Turbo-X.
Εκτός από το Samsung, το επόμενο 10άρι με 2GB RAM που έψαχνα αρχικά, ήταν κάνα δυό ΟΕΜ κινέζικα άγνωστης μάρκας. Κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό φυσικά δεν βρήκα. Και μετά πήγαιναν πάνω από 200 ευρώ.
Στα 8άρια, είναι μεν φθηνότερα από τα 10άρια, αλλά θεωρούνται “ελαφρότερα”, οπότε ίσως πάλι είναι δύσκολο να είναι πάνω από 1 GB RAM. Όπως πχ η νέα γενιά των LG GPad. Η πρώτη γενιά έχει όλη 1 GB RAM. Στην νεότερη γενιά, το 10άρι έχει 2 GB RAM, υπάρχει στην Ελλάδα αλλά ξεκινάει ακόμα γύρω στα 385 ευρώ. Περιέργως στο 8άρι θεώρησαν ότι τα 2 GB RAM είναι πολλά, και του έβαλαν 1,5 GB RAM. Άσε που δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Οπότε πάλι ίσως είναι δύσκολο να βρεθούν 8άρια με πάνω από 1 GB RAM σε αυτή την κατηγορία.
Η αλήθεια είναι ότι σε κινητό τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά στα τάμπλετ οι εφαρμογές είναι βαρύτερες από τις αντίστοιχες για κινητό. Και αρχίζει να μην φτάνει πια το 1 GB RAM.
Εγώ έχω το “βίτσιο” να θέλω να έχω εγκατεστημένες κάποιες εφαρμογές που θέλω οπωσδήποτε να έχω. Αν και ξέρω ότι τρέχουν μόνιμα. Κόστος μερικές δεκάδες MB RAM. Βάλε και το λειτουργικό, την σαβούρα της Google, την σαβούρα της εταιρίας που φτιάχνει το τάμπλετ, οπότε μου έμεναν περίπου 300-350 MB RAM ελεύθερα. Σε κάποιες εφαρμογές, ειδικά σε παιχνίδια, είχα lag. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχα στο ίντερνετ με μερικούς browsers, ειδικά σε κάποιες πολύ βαριές σελίδες. Εκεί είδα μέχρι και 250 MB χρήση RAM, και μπορεί και να έκλεινε ο browser. Εκεί αντιμετώπισα το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε όλες τις υπόλοιπες χρήσεις το πολύ να έβλεπα λίγο (ή πολύ) lag.
Σίγουρα είναι καλύτερο να υπάρχει περισσότερη RAM, αλλά όπως είπα θεωρείται πολυτέλεια, και κοστίζει. Οπότε έπρεπε να βρω τρόπο να το δουλεύω με το 1 GB RAM.
Έψαξα όλες τις εφαρμογές που είχα βάλει και τρέχουν συνέχεια, και όπου μπορούσα τις αντικατέστησα με ελαφρότερες με μικρότερη χρήση RAM. Επίσης απενεργοποίησα όλη την σαβούρα της Google και της κατασκευάστριας εταιρίας. Παλιότερα ήθελε root και πάγωμα, αλλά τώρα ευτυχώς μας επιτρέπουν να γίνεται και χωρίς root.
Για το ίντερνετ που είχα το μεγαλύτερο πρόβλημα χρησιμοποιώ τον Firefox με την επιλογή Tracking Protection μόνιμα ενεργοποιημένη, όπου χωρίς οπτική διαφορά, ελαφρώνει αρκετά τις βαριές σελίδες.
Με όλα αυτά έχω μεγάλο κέρδος σε RAM, σε σχέση με το συνολικό 1 GB, και δουλεύουν πια όλα άνετα. Αλλά όπως περιέγραψα, θέλει αρκετή δουλειά. Αν είχα συσκευή με 2 GB RAM δεν θα καθόμουν να κάνω όλη αυτή την δουλειά. Αλλά όπως είπα η RAM θεωρείται πολυτέλεια. Ακολουθείται η ίδια τακτική με τα laptops που τα φθηνότερα έχουν 2 GB RAM. Δηλαδή άχρηστα. Δεν δουλεύουν τα Windows με τόση λίγη RAM. Αλλά εκεί έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις εκ των υστέρων. Στα τάμπλετ δεν γίνεται.
Είναι καιρός να πάμε στο επόμενο βήμα, και να πουλιούνται με τουλάχιστον 1,5 GB RAM. Αλλά φοβάμαι ότι τουλάχιστον στα φθηνότερα μοντέλα θα υπάρχει για καιρό ακόμα το 1 GB RAM.
Από την άλλη, όλος ο κόσμος με 1 GB RAM τα δουλεύει, και δεν έχουν όλοι πρόβλημα. Ίσως εγώ να είμαι λίγο απαιτητικός ή να του έχω βάλει πολλές εφαρμογές. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Αλλά τι νόημα έχει να έχεις συσκευή που μπορείς να βάλεις εφαρμογές, και μετά να μην μπορείς να βάλεις τίποτα λόγω μικρής RAM;

Εγώ τις λίγες φορές που χρειάστηκα 3G λόγω έλλειψης Wi Fi χρησιμοποίησα το tethering από το 3G του κινητού μου, όπου έχω αρκετά μεγάλο πακέτο δεχομένων. Φορητό σημείο το λέει το LG κινητό μου. Πανεύκολη διαδικασία, και βγάζοντας το 3G από τα κριτήρια μπορούσα να βρω ένα καλύτερο μοντέλο για τα λεφτά που μπορούσα να δώσω.
Με την ευκαιρία, για το tethering που ανέφερα αλλά το πέρασα λίγο στο ντούκου, να διευκρινίσω για όποιον δεν ξέρει τι είναι, ότι είναι η δυνατότητα που έχουν τα κινητά (όχι όλα) να δημιουργούν δίκτυο Wi Fi, όπου μπορούν να μοιράσουν την σύνδεση δεδομένων που έχουν, σε άλλες συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο Wi Fi που φτιάχνουν. Δηλαδή το τάμπλετ χρησιμοποιεί την σύνδεση 3G του κινητού. Απλά το βλέπει σαν δίκτυο Wi Fi, συνδέεται σε αυτό, και χρησιμοποιεί την σύνδεση 3G (ή 4G) του κινητού.

φιλε @tolias ευχαριστω για τις πληροφοριες, εγω ειμαι σε αναζητηση 8αρι tablet και δεν κανω την αγορα διοτι δεν βρισκω κατι που να μου καλυπτει εως 200 ευρω (ανεβασα λιγο το κασε) ,βρισκω αλλα λειπει η ram , λεω να περιμενω μηπως και αλλαξει κατι στον επομενο μηνα,μηπως ερθουν νεα μοντελα στην ιδια τιμη αλλα με 2 ram, μαλλον τσαμπα θα περιμενω
οσο αφορα το tethering που αναφερεις δουλευει σωστα; εχει δηλαδη την ιδια ταχυτητα οσο θα ειχε αν ειχες την sim στο tablet; κινητο εχω ενα htc m9 με δικτυο 4G της voda ,πιστευεις οτι θα με καλυψει;

http://www.skroutz.gr/s/5770418/Lenovo-Yoga-2-8-Z3745-2GB-16GB.html

Το συγκεκριμένο το έχω και είμαι φουλ ευχαριστημένος.

Το πήρα, 150 ευρώ 2 μηνών με απόδειξη αγοράς εννοείται.

Αν ψάξεις στις αγγελίες θα το βρεις σε αυτή την τιμή, δεν έχει 3G, προσωπικά δεν ήθελα.

@Jpil ευχαριστω για την προταση σου, 5.1 αναβαθμιση πηρε η εμεινε στασιμο;

Απάντηση: Re: Αγορά νέου τάμπλετ

Που υπαρχει 110 ευρω; ευχαριστω.
edit το βρηκα ,δε νομιζω να λεει και πολλα αν φυσικα δεν υπαρχει και η αποδειξη η αν δεν ειναι στην εγγυηση

Last edited:
φιλε @tolias ευχαριστω για τις πληροφοριες, εγω ειμαι σε αναζητηση 8αρι tablet και δεν κανω την αγορα διοτι δεν βρισκω κατι που να μου καλυπτει εως 200 ευρω (ανεβασα λιγο το κασε) ,βρισκω αλλα λειπει η ram , λεω να περιμενω μηπως και αλλαξει κατι στον επομενο μηνα,μηπως ερθουν νεα μοντελα στην ιδια τιμη αλλα με 2 ram, μαλλον τσαμπα θα περιμενω
οσο αφορα το tethering που αναφερεις δουλευει σωστα; εχει δηλαδη την ιδια ταχυτητα οσο θα ειχε αν ειχες την sim στο tablet; κινητο εχω ενα htc m9 με δικτυο 4G της voda ,πιστευεις οτι θα με καλυψει;
Αν είναι μόνο αυτά τα 2 κριτήρια, και μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 200 ευρώ, νομίζω ότι υπάρχουν και είναι εύκολο να τα δεις. Πας σκρουτζ, βάζεις φίλτρα 8 ίντσες οθόνη και 2 GB RAM, και από τα 180 μέχρι τα 200 ευρώ βλέπω υπάρχουν ένα Asus και δύο Lenovo.
https://www.skroutz.gr/c/1105/tablet/f/342114_517780/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85-8-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-2-GB.html
Αν και εμένα μου αρέσουν πολύ τα Lenovo Yogo 2, όπως αυτό που υπάρχει παραπάνω, στα 219 ευρώ. Είναι αυτό που λέει και ο jpil. Αλλά υπάρχουν και άλλα 3 φθηνότερα όπως είπα, και ένα XORO στα 151. Γνωστή μάρκα από την επίγεια και δορυφορική τηλεόραση. Δεν ξέρω όμως παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε απόδοση για κανένα. Εκτός από τα Yogo 2 που είχα βάλει στο μάτι κάποια στιγμή, αλλά ειδικά σε 10άρι που έψαχνα ήταν πολύ ακριβό για μένα.
Για το tethering, στο LG μου δουλεύει πιο γρήγορα αν το δώσω στο τάμπλετ από να χρησιμοποιήσω το 3G του κινητού μου. Δηλαδή μία σελίδα σε οποιονδήποτε browser ανοίγει πιο γρήγορα αν κάνω tethering του 3G σε οποιοδήποτε από τα τάμπλετ μου, παρά από την ανοίξω μέσα από το κινητό μου με 3G. Τόσο που να ανησυχώ, μήπως το κινητό μου δεν εκμεταλλεύεται σωστά το 3G του. Αλλά σε ολα τα κινητά μου τόση είναι η ταχύτητα του 3G που έχουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί με tethering η ταχύτητα είναι πιο μεγάλη.
Η διαδικασία τουλάχιστον στο LG μου είναι πανεύκολη. Ένα κουμπί στην μπάρα ειδοποιήσεων πατάω για να ενεργοποιηθεί το tethering, την πρώτη φορά μόνο θέλει 2 ρυθμίσεις. Ένα όνομα για το δίκτυο Wi Fi που θα φτιάχνει, και έναν γερό κωδικό για να μην μπορεί να συνδέεται ο καθένας. Την πρώτη φορά που θα συνδεθεί το τάμπλετ χρειάζεται να βάλω τον κωδικό, τις επόμενες φορές θα τον έχει αποθηκευμένο και θα συνδέεται αυτόματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μέχρι να ανεβάσω το μήνυμα εξαφανίστηκε το XORO. Μικρό το κακό.

Aγόρασα πριν 3 μέρες το Samsung Galaxy Tab S2 (version 8').
Aπλά εκπληκτικό. Αν συνδυαστεί με τη γνήσια θήκη book case (http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy-tab-accessories/EF-BT710PBEGUJ), μοιάζει με υπέρλεπτο πολυτελές βιβλίο τσέπης.
Υπερ-ικανοποιημένος και από την μπαταρία έως τώρα. Το φόρτισα 2 φορές σε 4 μέρες.

http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy-tab/SM-T710NZWEXAR

[/COLOR]Μέχρι να ανεβάσω το μήνυμα εξαφανίστηκε το XORO. Μικρό το κακό.
ευχαριστω για ακομη μια φορα, ετσι και αλλιως το xoro ειναι win tablet,κατι που δεν με ενδιαφερει

Aγόρασα πριν 3 μέρες το Samsung Galaxy Tab S2 (version 8').
Aπλά εκπληκτικό. Αν συνδυαστεί με τη γνήσια θήκη book case (http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy-tab-accessories/EF-BT710PBEGUJ), μοιάζει με υπέρλεπτο πολυτελές βιβλίο τσέπης.
Υπερ-ικανοποιημένος και από την μπαταρία έως τώρα. Το φόρτισα 2 φορές σε 4 μέρες.

http://www.samsung.com/us/mobile/galaxy-tab/SM-T710NZWEXAR

δεν αντιλεγω φιλε, το s2 ειναι και για μενα απο τα κορυφαια που κυκλοφορουνε στην αγορα, η τιμη του ομως ειναι απαγορευμενη για μενα, ευχαριστω για τυην προταση σου

ευχαριστω για ακομη μια φορα, ετσι και αλλιως το xoro ειναι win tablet,κατι που δεν με ενδιαφερει
Όντως. Και όχι μόνο αυτό. Τώρα που τα κοιτάω καλύτερα, όλα μέχρι τα 180 ευρώ είναι Windows. Άρα στην ουσία μέχρι τα 200 μόνο 4 έχει. Τα Asus-Lenovo που είπαμε, και αυτό το Onda, που δεν ξέρω τι είναι. Και το Lenovo Yoga στα 219 ευρώ.Μου φαίνεται παλιότερα είχε γίνει μία κουβέντα για ένα θηρίο (τότε) Onda, αλλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο, και πόσο θηρίο είναι πια. Μόνο το Yoga είχα ψάξει παλιότερα, αλλά ήταν ακριβό στο 10άρι που ήθελα.
Και φυσικά είναι Yoga, και όχι Yogo που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα. Ένα από αυτά που δεν μου αρέσουν ακόμα στα android είναι ότι αν χρησιμοποιείς την πρόβλεψη λέξεων, δεν έχουν και πολύ καλά ελληνικά λεξικά, με αποτέλεσμα να λείπουν ή να αλλάζουν αρκετές λέξεις. Αν και η λέξη Yoga είναι ξένη, αλλά γενικά πάντα μπορεί να σου αλλάξει κάποια λέξη. Σε αυτόν τον τομέα μου λείπουν ακόμα τα παλιά συμβατικά Sony Ericsson και Nokia που σπάνια δεν πετύχαιναν την λέξη που ήθελες.
Για να ξαναγυρίσουμε στα τάμπλετ που λέγαμε, εκτός από το Onda που δεν ξέρω, τα 3 Lenovo έχουν μάλλον το ίδιο hardware με παλιό Intel επεξεργαστή και μάλλον ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών της Intel. Μόνο το Yoga έχει το κόλπο με τον κύλινδρο μπαταρία-βάση. Και Lollipop, ενώ τα άλλα έχουν ακόμα μάλλον Kit Kat. Στην ουσία δεν ξέρω αν τα δύο Lenovo S8-50 έχουν διαφορές μεταξύ τους. Το Yoga είναι αρκετά διαφορετικό.
Το Asus έχει μάλλον νεότερο πάλι Intel επεξεργαστή, αλλά ίσως πιο "βασικό", δηλαδή ίσως πιο αδύναμο επεξεργαστή. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για το ποιος είναι πιο δυνατός. Έχει ξεχωριστό κύκλωμα γραφικών Mali 450 MP, που δεν ξέρω αν είναι πιο δυνατό από της Intel. Πάντως το Mali 450 MP φαίνεται ότι είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές, από την εμπειρία των δικών μου τάμπλετ. Έχει Lollipop, αλλά μικρότερη ανάλυση οθόνης. Και τα 4 είναι IPS.
http://www.gsmarena.com/lenovo_yoga_tablet_2_8_0_-6730.php
http://www.gsmarena.com/lenovo_tab_s8-6681.php
http://www.gsmarena.com/asus_zenpad_8_0_z380c-7365.php
Το Asus είναι μάλλον το πιο καινούριο, αλλά μάλλον πιο "βασικής" κατηγορίας. Αλλά το Yoga (μάλλον μαζί με τα άλλα Lenovo )είναι πιο παλιά, αφού έχει ήδη βγει Yoga 3. Εμείς μιλάμε για το Yoga 2.
Κοίτα λίγο και τις αξιολογήσεις των χρηστών. Κάτι λένε για θερμοκρασία επεξεργαστή του Lenovo S8-50 που έχει πιο ψηλά χρονισμένο επεξεργαστή από του Yoga, μάλλον χαμηλή απόδοση σε παιχνίδια του επεξεργαστή γραφικών της Intel κτλ.
Αυτά. Καλή τύχη στην επιλογή σου.

Last edited:
To galaxy S2 10" to εχω κι εγω , πολυ καλο αλλα οχι κορυφαιο πια.
Μονο η οθονη του δικαιολογει τη τιμη του.
Ειδικα η μπαταρια του ειναι μετρια, το πολυ 6 ωρες SOT.

Αυτά. Καλή τύχη στην επιλογή σου.
Ok φιλε, ευχαριστω , θα το ψαξω πανω σε αυτα που αναφερεις, με βοηθησες αρκετα μπορω να πω :)

To galaxy S2 10" to εχω κι εγω , πολυ καλο αλλα οχι κορυφαιο πια.
Μονο η οθονη του δικαιολογει τη τιμη του.
Ειδικα η μπαταρια του ειναι μετρια, το πολυ 6 ωρες SOT.

εγω παλι επειδη δεν το εχω το θεωρω κορυφαιο φιλε, αν κανεις μια αναζητηση αγορας θα καταλαβεις τι γινετε

εχοντας δοκιμασει πολλα ταμπλετ, η γνωμη μου δεν αλλαζει.
Κορυφαιο θα ηταναν υπηρχε το software να το υποστηριζει... δυστυχως δεν υπαρχει (για μενα τουλαχιστον).

ipad air 2, το ειχα πριν και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Απλα αλλαξα για να δοκιμασω και το android παλι , μαζι με το samy edge 7.

Φυσικα , καλυτερο θεωρω το Ipad pro που επισης ειχα με το πενακι , αλλα εκει παμε πολυ ψηλα!

Αριστη εμπειρια χρησης , πολυ καλες εφαρμογες με τα ipad , αλλα εγω ασχολουμαι κυριως με φωτο και βιντεο , κι εκει δυστυχως το Android εχει μεινει πολυ πισω.

Καλα τα ipad αλλα δεν ειναι για την δικια μου την τσεπη, ξεφευγουμε κατα πολυ

δεν δινω για tablet φιλε πανω απο 200 ευρω ,200 και αυτα πολλα ειναι, εδωσα καπου στα 330 ευρω για το Asus T100 για να το συνδεασει η γυναικα και σαν laptop, ακομη και γι αυτο πολλα εδωσα