Αγορά νέου υπολογιστή κομμάτι κομμάτι .

...Ξεφεύγεις με 35 ευρω που κοστίζει η 8αρα της Kignston δηλαδή 7 πάνω απο τη 2+2 που έχεις ήδη προυπολογίσει στα 28;
και συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ δηλαδη μάλλον φτηνότερη...
Ίσως το παραπάνω post πηγε αδιάβαστο

Last edited:
Σωστά αλλά από εκεί που θα τον πάρω πακέτο η φθηνότερη 8αρα Kingston είναι στα 57 !!!

Εν τω μεταξύ τα 500 που είχα όριο είναι τώρα 547 :bigcry:

ps: μου πρότειναν για καλύτερες τις Crucial Ballistix Sport 4GB , καμιά άποψη ?

Last edited:
...παρτον χωρίς τη μνήμη. Πιο εύκολο πράγμα απο το να βάζεις μνήμη δέν υπάρχει.. Κυριολεκτικά ένα κλικ.
Όσες μνήμες έχουν εφόρου ζωής εγγυήση είσαι ΟΚ

Re: Απάντηση: Αγορά νέου υπολογιστή κομμάτι κομμάτι .

...παρτον χωρίς τη μνήμη. Πιο εύκολο πράγμα απο το να βάζεις μνήμη δέν υπάρχει.. Κυριολεκτικά ένα κλικ.
Όσες μνήμες έχουν εφόρου ζωής εγγυήση είσαι ΟΚ

Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά αν θέλει να του βάλουν και windows πρέπει το μηχάνημα να μπορεί να "τρέχει" για να εγκατασταθούν. Το ιδανικό (από οικονομική σκοπιά) θα ήταν να αγόραζε τα εξαρτήματα από 2-3 διαφορετικά καταστήματα (όπου έβρισκε τις καλύτερες τιμές) και να το συναρμολογούσε μόνος του. Αλλά αν πρέπει να το πάρει ολοκληρωμένο πρέπει να είναι "πλήρες" κατά την εγκατάσταση λειτουργικού στην συναρμολόγηση.

Σπύρο μάλλον ο Φώτης (αν μάντεψα σωστά το όνομα) εννοεί να τον αγοράσω με 4gb και αν χρειαστώ στο μέλλον να προσθέσω .

Επίσης η Asrock Socket 1155 γιατί είναι φθηνότερη με 3Χsata iii controller ? Μήπως με καλύπτει ? Σαν να με ξενίζει πως ξεκινώ με δύο σκληρούς καλύπτοντας ήδη τις δύο sata iii υποδοχές της μητρικής .
Απαντήστε και εδώ να παραγγείλω να τελειώνω , σας ψόφησα .

...

Επίσης η Asrock Socket 1155 γιατί είναι φθηνότερη με 3Χsata iii controller ? Μήπως με καλύπτει ? Σαν να με ξενίζει πως ξεκινώ με δύο σκληρούς καλύπτοντας ήδη τις δύο sata iii υποδοχές της μητρικής .
Απαντήστε και εδώ να παραγγείλω να τελειώνω , σας ψόφησα .
Χωρίς κάποια ντοκουμέντα εγώ μάλλον Asrock δεν θα έπαιρνα (δεν είναι κριτήριο αγοράς αλλά Msi / Asus δίνουν 3 χρόνια εγγύηση και η Asrock 2). Αλλά αυτή φαίνεται αξιοπρεπής ως σύνολο. H μητρική είναι αυτό που λέει το όνομα της. "Μητρική". Όσο καλύτερη και πλήρης τόσο το καλύτερο και πιο future proof. Απλά χρειάζεται μία χρυσή τομή. Τσέκαρε και MSI, Asus, Gigabyte και αν κάποια με ανάλογα χαρακτηριστικά είναι κοντά στα χρήματα που σου περισσεύουν για μητρική κοιτάς εκεί καλύτερα.

...ακομα και υπερτιμολογημένα στα 57 γι τη μονή 8αρα αξιζει, γιατι σου αφήνει το περιθώριο για scaling με αλλες τρεις θυρες ελεύθερες να μεγιστοποιήσεις της δυνατότητες της μητρικής.
Καλή η GB μητρική, την Asrock αστην καλύτερα...

Μένω με την gb και προχωρώ σε παραγγελία , θα ενημερώσω όταν παραλάβω .

Προτού παραγγείλω , γιατί είναι τόσο φθηνότερη με 3 x Serial ATA3 ?
Μήπως με υπερκαλύπτει και τσάμπα περαιτέρω έξοδα ?

Υπ. όψιν είμαι καμένος από μητρική και θέλω κάτι ποιοτικό .

Γιατί είναι...Asrock.... :D

μόνο κ μόνο με τον 1 επιπλέον χρόνο εγγύησης η Gigabyte αξίζει hands down.

Εχμ, από όσο θυμάμαι η asrock είναι (ήταν?) θυγατρική της asus, και ένας τρόπος να δοθούν φτηνά προϊόντα (καθώς η asus δεν είναι φτηνή).

Για τα δύο συγκεκριμένα Μ/Β που συγκρίνεις, καταρχήν έχουν διαφορετικό chipset, και κατα δεύτερον είναι διαφορετική μάρκα, μια φτηνή (asrock) και μια ακριβή (gigabyte), και κατά τρίτον έχουν διαφορετικό form factor (ATX vs. mATX). Αρα?

εχουν περάσει από τα χέρια μου intel, gigabyte, asus, asrock (νταξ, έχω ξεπεράσει πια τις Soyo), μόνο με μια asus έτυχε να έχω θεματάκι... Asrock έχω τώρα, και θα ξαναγόραζα με αυτά που είδα. Βέβαια είναι και θέμα τύχης, να μην σου κάτσει στραβή...

Last edited:
καταρχήν έχουν διαφορετικό chipset, και έχουν διαφορετικό form factor (ATX vs. mATX). Αρα?

Μου τα εξηγείς αυτά γιατί δεν τα καταλαβαίνω ? Βασικά έβαλα την δεύτερη σαν πρόταση κυρίως της τρίτης sata3 και όχι τόσο λόγω τιμής .

Στα 13 χρόνια είχα δυο pc , το πρώτο από μητρική το άλλαξα (δεν ξέρω μάρκα) , ξεκινούσε με μπλε οθόνη και ιερογλυφικά και αυτός που έχω τώρα φοράει μια foxconn η οποία έχει τα χάλια της , δεν σηκώνει δεύτερο σκληρό και καμμένη παράλληλη .

Μου τα εξηγείς αυτά γιατί δεν τα καταλαβαίνω ? Βασικά έβαλα την δεύτερη σαν πρόταση κυρίως της τρίτης sata3 και όχι τόσο λόγω τιμής .

Στα 13 χρόνια είχα δυο pc , το πρώτο από μητρική το άλλαξα (δεν ξέρω μάρκα) , ξεκινούσε με μπλε οθόνη και ιερογλυφικά και αυτός που έχω τώρα φοράει μια foxconn η οποία έχει τα χάλια της , δεν σηκώνει δεύτερο σκληρό και καμμένη παράλληλη .

το asrock φοράει ένα φτηνότερο chipset (B75) από το gigabyte (H77)... Δεν ξέρω βαθύτερες λεπτομέρειες, η ίντελ πάνως φαίνεται να τα κοστολογεί διαφορετικά ( http://ark.intel.com/compare/64018,64030 )

Για τα form factors δες την πρώτη εικόνα από το πολύ αναλυτικό ποστ του portioli εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82601-Μini-ITX-HTPC-systems , έχω την εντύπωση ότι τα full ATX ("μεγάλο μέγεθος" οπως το gigabyte) τείνουν να είναι ακριβότερα από τα mATX ("μεσαίο μέγεθος" όπως το asrock)...

Last edited:
Το τελευταίο , γιατί αυτή η διαφορά τιμής όταν η φθηνή ψύκτρα έχει 6 χρόνια εγγύηση ?
Ίσως έχει περισσότερο χαλκό η δεύτερη και περισσότερο υλικό γενικότερα ή πιο "βαρύ" όνομα. H arcting cooling είναι πολύ καλή όμως και έχει και ήσυχους ανεμιστήρες. Είχα παλαιότερα. Αν δεν σε ενδιαφέρουν overclock καταστάσεις θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου και με την "φθηνή" και το βασικότερο ήσυχα.

Απάντηση: Re: Αγορά νέου υπολογιστή κομμάτι κομμάτι .

Το τελευταίο , γιατί αυτή η διαφορά τιμής όταν η φθηνή ψύκτρα έχει 6 χρόνια εγγύηση ?

Βασίζονται σε διαφορετική αρχή λειτουργίας... η arctic είναι μια "απλή" αλουμινένια ψήκτρα με φανάκι, ίδιας λογικής με τις μαμίσιες, η CM πάλι είναι με κάθετο ανεμιστήρα, και περιλαμβάνει χάλκινα heatpipes άμεσης επαφής...

θύμισε μας σε ποιον cpu κατέληξες...

Intel Core i3 3225 και μητρική Gigabyte Socket 1155 GA-H77-DS3H διότι σε σχέση με την Asrock Socket 1155 B75 Pro3 η gigabyte όπως γράφει και στα λινκ που δίνω κάνει λόγο για πυκνωτές ξυρού τύπου , για υψηλής ποιότητας μικροτσίπ IC κλπ σε σχέση με την ποιότητά της , ενώ η δεύτερη δεν παραθέτει κάτι σχετικά με τα υλικά κατασκευής , βέβαια ίσως απλά η gb να έχει καλύτερο λανσάρισμα (και τα αναφερόμενα υλικά να είναι δεδομένα για όλες) αλλά εμένα με κέρδισε .

Last edited:
Και πάλι εδώ (σ.σ. το pc το παρήγγειλα άλλο σας θέλω) σήμερα έλαβα απάντηση για προσφορά που ζήτησα από τοπικό κατάστημα μήπως και στηρίξω την εδώ αγορά για τα ίδια κομμάτια .
Αναγράφει πως το Cpu Cooler δεν το συμπεριλαμβάνει καθώς ο επεξεργαστής που ζητώ έχει δικό του και είναι πολύ καλό .
Επίσης και το Case Cooler (το δεύτερο ) διότι έχει ένα μπροστινό το κουτί και ένα μεγάλο το τροφοδοτικό οπότε είναι υπερβολή .

Άντε για το δεύτερο δεν με ενοχλεί καθώς καλό θα κάνει και όχι κακό , αλλά αν έχει ο 3225 cooler , το Cpu Cooler Arctic Alpine 11 που παρήγγειλα πως θα τοποθετηθεί ? Μπορεί να μπει επάνω από τον άλλον ?