Αγορά νές τηλεόρασης: ποιο το μεγαλύτερο "αποδεκτό" μέγεθος για το χώρο μου;

petros32

Senior Member
27 January 2007
444
Περιστέρι/Αττική
Αγορά νές τηλεόρασης: ποιο το μεγαλύτερο "αποδεκτό" μέγεθος για το χώρο μου;

Είμαι σε αναζήτηση νέας τηλεόρασης. Βλέπω από τα 2,10 με 2,20μέτρα. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο (τους πίνακες στο τέλος) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HDTV_viewing_distance

... διαπιστώνω ότι ακόμα και μια 60'' τηλεόραση είναι εντάξει για το χώρο μου / την απόσταση που βλέπω.
Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμενος πλεονεκτικά λέω να αγοράσω 60ρα tv.
Να σημειώσω ότι ο χώρος είναι τέτοιος που δεν μπορώ να απομακρυνθώ πάνω από 2,30μέτρα από την οθόνη.

Εσείς από τη δική σας εμπειρία τι έχετε να πείτε; Θα έχω πρόβλημα με τόσο μεγάλη tv σε τέτοια απόσταση; :violent-smiley-030:

Στα Media Markt που πήγα και είδα από κοντά τηλεοράσεις σε αυτό το μέγεθος, μια χαρά μου φάνηκαν!

Re: Αγορά νές τηλεόρασης: ποιο το μεγαλύτερο "αποδεκτό" μέγεθος για το χώρο μου;

Είμαι σε αναζήτηση νέας τηλεόρασης. Βλέπω από τα 2,10 με 2,20μέτρα. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο (τους πίνακες στο τέλος) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HDTV_viewing_distance

... διαπιστώνω ότι ακόμα και μια 60'' τηλεόραση είναι εντάξει για το χώρο μου / την απόσταση που βλέπω.
Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμενος πλεονεκτικά λέω να αγοράσω 60ρα tv.
Να σημειώσω ότι ο χώρος είναι τέτοιος που δεν μπορώ να απομακρυνθώ πάνω από 2,30μέτρα από την οθόνη.

Εσείς από τη δική σας εμπειρία τι έχετε να πείτε; Θα έχω πρόβλημα με τόσο μεγάλη tv σε τέτοια απόσταση; :violent-smiley-030:

Στα Media Markt που πήγα και είδα από κοντά τηλεοράσεις σε αυτό το μέγεθος, μια χαρά μου φάνηκαν!
Φίλε μου είναι υπερβολή 60 ίντσες στα 2,3μ ή έστω πολύ πολύ οριακά και αυτό μόνο για Full Hd υλικό. Οπότε αν την προορίζεις μόνο για τέτοιου είδους υλικό οριακά ναι μεν αλλά ας πούμε οκ.
Αν όμως θες να βλέπεις και τηλεοπτικό - ψηφιακό/Digea, τότε ...... θα υποφέρεις, και αν δεν είναι και μία από τις κορυφαίες , κλάφτα Χαράλαμπε, αλλά πολύ κλάφτα Χαράλαμπε.
Ακόμα και θέαση sd από dvd πάλι θα έχεις θέμα από τόσο κοντά, όχι τόσο όσο στο τηλεοπτικό αλλά και πάλι.
Για να καταλάβεις εγώ από 46 ίντσες στα 2,8μ πήγα σε 55 ίντσες και για Full Hd σίγουρα μπορούσα να πάω και σε 65, αλλά για τηλεοπτικό είναι οριακό, και έχω και μία από τις καλύτερες για τηλεοπτικό την sony 55W905.
Στη θέση σου λοιπόν για τα έως 2,3μ που λες, και επειδή θες να ικανοποιήσεις την πλεονεξία σου όπως λες, θα πήγαινα το πολύ σε 55 ίντσες, που και πάλι για sd τηλεοπτικό ( ελληνικά κανάλια εννοείτε - digea ) πολύ είναι αλλά τέλος πάντων.
Αντικειμενικά πάντως το καλύτερο μέγεθος για αυτή την απόσταση είναι 46 έως 50 ίντσες το πολύ.

Re: Αγορά νές τηλεόρασης: ποιο το μεγαλύτερο "αποδεκτό" μέγεθος για το χώρο μου;

Αποσταση 2.60 με 65st60 super εικονα αλλα μονο για hd υλικο. Σε τηλεoπτικο δεν βλεπεται αλλα και δεν ηταν ο λογος που την πηρα !
Οποτε για σενα με 60 στα 2.30 για μονο hd υλικο!

Τηλεόραση (κανάλια) δεν βλέπω καθόλου. Η χρήση της προορίζεται για blu ray (αποκλειστικά) και παιχνίδια σε 1080p. Για τα παιχνίδια τι έχετε να πείτε; Λέτε να με ζαλίζει;

Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος να ρίχνω τις ίντσες που προβάλλονται κάθε φορά και γύρω γύρω το υπόλοιπο να είναι μαύρο; Θα είναι μονίμως συνδεδεμένη σε PC (ακόμα και για τους blu ray δίσκους).

Θα κοιτάξω και για 50-52-55ρες πάντως.

Last edited:

Για τη χρήση που τη θέλεις, μην πέσεις κάτω από 60". Αν σε παίρνει και για 65άρα, ακόμα καλύτερα... ;)

Κανείς που ξέρω δεν μετάνιωσε που πήρε μεγάλη τηλεόραση.
Αντίθετα σχεδόν όλοι μετάνιωσαν που πήραν στην αρχή μικρή και μετά ξαναμπήκαν σε έξοδα...

Εγώ πήρα πριν 7 χρόνια μια κορυφαία 52'' και πίνω νερό στ' όνομά της ακόμα και σήμερα. Τη χρησιμοποιώ για καθημερινή θέαση (κλείνει μόνο όταν πάμε για ύπνο), για ταινίες έχω τον projector.

Πάρε όσο μεγαλύτερη μπορείς λέω με βεβαιότητα.