Αγορά οικονομικής LCD 37'' μέχρι 550-600

sonick

New member
5 August 2011
53
Γεια χαρά σε όλους!

Είμαι σε φάση αγοράς οικονομικής TV,στο ποσό που αναφέρω στον τίτλο και επειδή και ο χώρος που θα τοποθετηθεί έχει καναπέδες, που ο πιο κοντινός στην τηλεόραση είναι σε απόσταση 2.5m,έχω καταλήξει σε 37''.
Η χρήση της θα είναι κυρίως για τηλεοπτικό πρόγραμμα και ταινίες dvd.
Έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα,αν καποιος τα γνωρίζει ή έχει να προτείνει κάτι αντίστοιχο θα βοηθούσε στην τελική επιλογή.
SONY KDL 37 BX420: http://www.kolomvounis.gr//default.a...38&itmid=25396
Samsung LE37D550: http://www.kolomvounis.gr //default.a...38&itmid=24338
Samsung LE37C530 την οποία έχω βρει στα 450
Samsung LE40C530 την οποία έχω βρει στα 400
Αξίζει να δώσω τα 100 παραπάνω για τα δύο πρώτα μοντέλα;
Ευχαριστώ!

H Samsung 40D550 παίζει σε πολύ καλή προσφορά στα Public, φθηνότερα από τις 37άρες που έβαλες.

Πιστεύω πως σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι καλή επιλογή :a0210:

H Samsung 40D550 παίζει σε πολύ καλή προσφορά στα Public, φθηνότερα από τις 37άρες που έβαλες.

Πιστεύω πως σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι καλή επιλογή :a0210:

Ευχαριστώ για την απάντηση,θα πάω να την δω και απο κοντά!
Απο αυτές που ανέφερα τι άποψη έχεις,αξίζουν τα 100 παραπάνω τα 2 πρώτα μοντέλα;Σαν χαρακτηριστικά πάντως δεν είδα σημαντική διαφορά,τώρα αν έχει 2 ή 4 hdmi δεν μου λέει πολλά.

στα 2.5μ γιατί να πάρεις 37αρα. κατά την γνωμη μου είναι μια "νεκρή" διάσταση και με μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με τις 40άρες.

αν δεν σε παίρνει ο χώρος σου καλώς. ειδάλως πήγαινε σε 40 καλύτερα.
από αυτές που προτείνεις στο 1 ποστ η 4η είναι 40άρα και 50 ευρώ φτηνότερη από το αντίστοιχο μοντέλο της 37άρας.

στα 2.5μ γιατί να πάρεις 37αρα. κατά την γνωμη μου είναι μια "νεκρή" διάσταση και με μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με τις 40άρες.

αν δεν σε παίρνει ο χώρος σου καλώς. ειδάλως πήγαινε σε 40 καλύτερα.
από αυτές που προτείνεις στο 1 ποστ η 4η είναι 40άρα και 50 ευρώ φτηνότερη από το αντίστοιχο μοντέλο της 37άρας.

Bασικά ρωτάω για κάποιον που ξέρει τα συγκεκριμένα μοντέλα ή έχει ακούσει.Αν αξίζουν τα 100 παραπάνω τα 2 πρώτα μοντέλα να τα δώσω, γι'αυτό ρωτάω.
Την 40αρα την "φοβάμαι" λίγο μήπως σε σήμα SD απλώνει πολύ την εικόνα και την παραμορφώνει.Το κακό είναι οτι όλα τα μεγάλα καταστήματα δεν τις έχουν να παίζουν sd σήμα.

Για τη Sony δεν έχω άποψη, αν και μου φαίνεται αρκετά τσιμπημένη για 50Hz. Αν βλέπεις αθλητικά(μπάλλα κλπ) θα σου πρότεινα να πας σε 100Hz. π.χ.

http://www.skroutz.gr/s/265051/Samsung-LE40C630-40.html

αν και περσινή τα 100Hz κάνουν τη διαφορά. Καλά για τη δεύτερη δε το συζητάμε η 40D550 είναι πολύ φθηνότερη, στα 450 Ευρώ. Αν με το άπλωμα εννοείς στο stretching δεξιά αριστερά αυτό οφείλεται στο format που εκπέπουν τα κανάλια, σ'ολες τις wide οθόνες η ίδια αίσθηση υπάρχει οπότε προχώρα ελεύθερα σε 40 ίντσες.

Για τη Sony δεν έχω άποψη, αν και μου φαίνεται αρκετά τσιμπημένη για 50Hz. Αν βλέπεις αθλητικά(μπάλλα κλπ) θα σου πρότεινα να πας σε 100Hz. π.χ.

http://www.skroutz.gr/s/265051/Samsung-LE40C630-40.html

αν και περσινή τα 100Hz κάνουν τη διαφορά. Καλά για τη δεύτερη δε το συζητάμε η 40D550 είναι πολύ φθηνότερη, στα 450 Ευρώ. Αν με το άπλωμα εννοείς στο stretching δεξιά αριστερά αυτό οφείλεται στο format που εκπέπουν τα κανάλια, σ'ολες τις wide οθόνες η ίδια αίσθηση υπάρχει οπότε προχώρα ελεύθερα σε 40 ίντσες.

To streching εννοώ,απλά λέω οτι στις 40 θα είναι πιο εμφανές απο τις 37''. Η LE40C630 που προτείνεις στην ουσία είναι 150 πιο ακριβή απο την LE40C530.Δεν νομίζω οτι μόνο για τα 100Ηz αξίζει αυτή η διαφορά.

To streching εννοώ,απλά λέω οτι στις 40 θα είναι πιο εμφανές απο τις 37''. Η LE40C630 που προτείνεις στην ουσία είναι 150 πιο ακριβή απο την LE40C530.Δεν νομίζω οτι μόνο για τα 100Ηz αξίζει αυτή η διαφορά.

Αυτό είναι στη κρίση του καθενός. Γι'αυτό εξάλλου σε ρώτησα αν βλέπεις αθλητικά και γενικότερα κάνουν τη διαφορά σε γρήγορες σκηνές. Κάποιος άλλος ίσως να σου'λεγε πάρε 100Hz έτσι απλά για να υπάρχουν! Πάντως και η 530 είναι καλή περίπτωση, πριν λίγο καιρό είχε 500 Ευρώ. Πάνω απ'ολα μετράνε οι ίντσες πάντως.

Στα 2.5 μετρα μην παρεις 37" ειναι υπερβολικα μικρη , επισης επειδη βλεπω χρηση τηλεοπτικο σημα και με βαση τα λεφτα απου δινεις θα σου ελεγα να πας σε πλασμα ειτε Panasonic 42U30Ε ειτε Panasonic 42C3E ειτε LG 42PT353.

Σε εικονα ειναι και οι τρεις πολυ καλυτερες απο τις LCD που αναφερεις.

Στα 2.5 μετρα μην παρεις 37" ειναι υπερβολικα μικρη , επισης επειδη βλεπω χρηση τηλεοπτικο σημα και με βαση τα λεφτα απου δινεις θα σου ελεγα να πας σε πλασμα ειτε Panasonic 42U30Ε ειτε Panasonic 42C3E ειτε LG 42PT353.

Σε εικονα ειναι και οι τρεις πολυ καλυτερες απο τις LCD που αναφερεις.

Θέλω να πιστεύω οτι θα υπάρξει βελτίωση στην ποιότητα του ψηφιακού σήματος,οπότε κλίνω προς LCD για να εκμεταλλευτώ και πιθανή μελλοντική χρήση της για games. Να ρωτήσω κάτι άλλο επειδή στον χώρο που θα τοποθετηθεί δεν είναι όλοι οι καναπέδες μπροστά στην τηλεόραση, υπάρχει παραμόρφωση για μικρή γωνία θέασης;
Mάλλον καταλήγω στην 40'' C530 είναι και χαμηλή η τιμή της,ας ελπίσουμε να βγει καλή!

Θέλω να πιστεύω οτι θα υπάρξει βελτίωση στην ποιότητα του ψηφιακού σήματος,οπότε κλίνω προς LCD για να εκμεταλλευτώ και πιθανή μελλοντική χρήση της για games

Ειλικρινα αυτο που γραφεις μου φαινεται "Κινεζικα".

Ειτε για gaming ειτε για οποιαδηποτε αλλη χρηση οι τρεις πλασμα που ανεφερα ειναι πολυ καλυτερες σε εικονα απο την C530.

Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις βεβαια.

Eπειδή η C530 είναι εκθεσιακό προϊόν,γι'αυτό έχει χαμηλή τιμή, πιστεύεται οτι μπορεί να βγει ελλατωματική;

Eπειδή η C530 είναι εκθεσιακό προϊόν,γι'αυτό έχει χαμηλή τιμή, πιστεύεται οτι μπορεί να βγει ελλατωματική;

Την βρίσκεις σε πολύ καλύτερη τιμή από την 40D550 που σου είχα δώσει πιο πάνω ?

Αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά στην τιμή για ποιο λόγο να πας σε περσινό μοντέλο και μάλιστα εκθεσιακό ?

Την βρίσκεις σε πολύ καλύτερη τιμή από την 40D550 που σου είχα δώσει πιο πάνω ?

Αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά στην τιμή για ποιο λόγο να πας σε περσινό μοντέλο και μάλιστα εκθεσιακό ?

Tην βρίσκω 50 φθηνότερα και σε 6 άτοκες. Αλλά η D550 που ανέφερες δεν έχει διαφορά στα χαρακτηριστικά της απο την C530.Την έχεις εσύ;
Aπλά με προβληματίζει το οτι είναι εκθεσιακό προϊόν.Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να έχει φθορές που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά;Aλλά φαντάζομαι οτι η εγγύηση ισχύει κανονικά.

Οι x30 της Samsung έχουν την ματ επίστρωση στην οθόνη και όχι το γυαλιστερό φίλτρο των x50.

Βέβαια σε πολύ φωτεινό χώρο αυτό δεν είναι πάντα μειονέκτημα αλλά σε συνηθισμένες συνθήκες το γυαλσιτερό φίλτρο θα σου δώσει μεγαλύτερη αντίθεση.

Οι x30 της Samsung έχουν την ματ επίστρωση στην οθόνη και όχι το γυαλιστερό φίλτρο των x50.

Βέβαια σε πολύ φωτεινό χώρο αυτό δεν είναι πάντα μειονέκτημα αλλά σε συνηθισμένες συνθήκες το γυαλσιτερό φίλτρο θα σου δώσει μεγαλύτερη αντίθεση.

Eπειδή σε έχασα,ποια έχει το x30 φίλτρο που ανέφερες;H τηλεόραση θα τοποθετηθεί σε φωτεινό χώρο ,άρα ενδυκνείται αυτή με την ματ επίστρωση;

Η 530 έχει ματ επίστρωση και η 550 πιο γυαλιστερή. Σε αρκετά φωτεινό χώρο ή ματ θα έχει λιγότερες αντανακλάσεις.

Κατάλαβα,θα πάω να την δω και απο κοντά την 550 αν και τώρα αρχίζω και κλίνω προς αυτήν.Δεν νομίζω να είναι τόσο ενοχλητικές την μέρα οι αντακλάσεις ενώ δουλεύει η ΤV.Δηλαδή και τα laptop τα περισσότερα έχουν γυαλιστερή επίστρωση και δεν θα έλεγα οτι είναι εμφανές το πρόβλημα όταν δουλεύει σε φωτεινό περιβάλλον.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Γιώργο!

Tην βρίσκω 50 φθηνότερα και σε 6 άτοκες. Αλλά η D550 που ανέφερες δεν έχει διαφορά στα χαρακτηριστικά της απο την C530.Την έχεις εσύ;
Aπλά με προβληματίζει το οτι είναι εκθεσιακό προϊόν.Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να έχει φθορές που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά;Aλλά φαντάζομαι οτι η εγγύηση ισχύει κανονικά.

Καλα ρε αδερφέ και για 50 ευρώ θα ρισκάρεις να πάρεις εκθεσιακό μοντέλο; Ήμαρτον δηλαδη

Καλα ρε αδερφέ και για 50 ευρώ θα ρισκάρεις να πάρεις εκθεσιακό μοντέλο; Ήμαρτον δηλαδη

Φίλε μου τελικά παρήγγειλα την D550.Aλλά αν διάβασες καλά ρώτησα αν τα εκθεσιακά μοντέλα έχουν κάποιες ατέλειες.Τα 50 για αγορά τηλεόρασης 450 δεν είναι αμελητέα,ενώ εάν πάρεις TV 1000 σαφώς και δεν το συζητάμε.