αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

κ.Καστρουνή μια ερώτηση.
Πρόκειται να κάνω εγκατάσταση σε νέο σπίτι και πρέπει να ξέρω απόσταση
προβολέα.Σε μοντέλο δεν έχω καταλήξει.

Θέλω full hd,120-130 ίντσες και το budget μου είναι στα 1200 ευρώ.
Έχω πει να μπει στα 4 μέτρα.
Θα βρω εύκολα προβολέα που να καλύπτει τα παραπάνω ή να αλλάξω την απόσταση τώρα που προλαβαίνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα πάρω σαν επιλογές τους προβολείς που ήδη έχουν αναφερθεί σε αυτό το thread

120 ίντσες
Διαγώνιος 3,048m
Πλάτος 2,657m
Ύψος 1,494m
1) BenQ W1000+ 4,2m-5,0m
2) OPTOMA HD20 4,0m-4,7m
3) Acer H7530D 4,0m-4,7m
4) Mitsubishi HC3200
5) EPSON EH-TW2900 3,6m-7,6
6) SANYO PLV-Z700 3,6m-7,6


Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο offset κάθε προβολέα.
 
εχω τον benq pb6100 εδω και 5 χρονια.....
η λεπτομερια που ηθελα να πω, ειναι οτι η λαμπα ακομα αντεχει χωρις να εχω απωλεια σε κατι αν και εχω ξεπερασει τις 3000 ωρες....
και ενεκα οικονομικης κρισης, την αφηνω ετσι αφου δειχνει.


Νομιζω ομως οτι συντομα θα πρεπει να αλλαξω μηχανημα,
και απο οσο διαβαζω θα καταληξω παλι σε benq (w1000+)
εκεινο που με δυσκολευει ειναι η τιμη του αν δεν κανω λαθος ξεπερναει τα 900 ευρω.
Ελπιζω σε μειωση τιμης το καλοκαιρι η μετα το καλοκαιρι....
 
Χωρίς να είμαι ειδικός, αν η λάμπα σου έχει γράψει 3000 ώρες θα εκπλαγείς αν βάλεις μία νέα στη θέση της να δεις πώς παίζει. Τα παιδιά που ασχολούνται αν θυμάμαι καλά αλλάζουν τις λάμπες κάθε 500-1000 ώρες λόγω πτώσης της απόδοσής τους.
 
Κύριε ΜΑΝΩΛΗ βρήκα έναν μεταχειρισμένο hd20 2 μηνών με 60 ώρες
και εγγύηση στα 600 ευρώ αξίζει να δώσω αλλα 350 να πάρω καινούριο
τον BenQ η μήπως είναι καλύτερα σε αυτά τα χρήματα να πάρω τον hd20?
 
Κύριε ΜΑΝΩΛΗ βρήκα έναν μεταχειρισμένο hd20 2 μηνών με 60 ώρες
και εγγύηση στα 600 ευρώ αξίζει να δώσω αλλα 350 να πάρω καινούριο
τον BenQ η μήπως είναι καλύτερα σε αυτά τα χρήματα να πάρω τον hd20?


Αποτελεί αυτό που λέμε "έξυπνη αγορά" αλλά θα πρέπει πρώτα να τον δείτε.
 
Re: Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Θα πάρω σαν επιλογές τους προβολείς που ήδη έχουν αναφερθεί σε αυτό το thread

120 ίντσες
Διαγώνιος 3,048m
Πλάτος 2,657m
Ύψος 1,494m
1) BenQ W1000+ 4,2m-5,0m
2) OPTOMA HD20 4,0m-4,7m
3) Acer H7530D 4,0m-4,7m
4) Mitsubishi HC3200
5) EPSON EH-TW2900 3,6m-7,6
6) SANYO PLV-Z700 3,6m-7,6


Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο offset κάθε προβολέα.

Κύριε Καστρουνή μιας που σας βρήκαμε να το εκμεταλευτούμε...
Αν στην εξίσωση προσθέσουμε και τους Epson 3200 και 3600 εξακολουθεί το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο (τουλάχιστον ως προς την πρώτη θέση);
Ευχαριστώ για την καλή δουλεία που κάνετε στο χώρο.:a0210:
 
Θα αλλάξει αλλά όχι πολύ εξαρταται με το τι θελει κάποιος.
Εαν θελει φως και δεν τον ενδιαφερει το μαυρο τοτε η κατασταση παραμενει ως εχει διαφορετικά ο 3600 φιγουραρει στις πρωτες 2 θεσεις.
Με τον EPSON και καθε LCD ρισκαρεις την ομοιομορφλια στο panel που αλλάζει από μοντέλο σε μοντέλο. Ααπό την άλλη οι LCD σου δίνουν την ευκαιρία της ευκολης τοποθετησης και της ίριδας για καλυτερο μαύρο.
Από θέμα αντοχής των panels οι DLP εχουν μια μικρή υπεροχή.
 
Χωρίς να είμαι ειδικός, αν η λάμπα σου έχει γράψει 3000 ώρες θα εκπλαγείς αν βάλεις μία νέα στη θέση της να δεις πώς παίζει. Τα παιδιά που ασχολούνται αν θυμάμαι καλά αλλάζουν τις λάμπες κάθε 500-1000 ώρες λόγω πτώσης της απόδοσής τους.



bill,
το οτι θα εκπλαγω δεν αμφιβαλλω.....
απο την αλλη, ολο αυτο θα κοστιζε 250 ευρω μινιμουμ,
και αυτο το καιρο, ενα τετοιο ποσο ειναι ζορι.

Μπορω να το δωσω αν χρειαστει, αλλα θα ειναι λυση υστατης αναγκης.

Εκεινο που ευχομαι,
ειναι να με κουτσοβγαλει η λαμπα ολο το 2011 και αν ολα πανε καλα οικονομικα, να παω σε ενα HD προτζεκτορα να ξεμπερδευω μια και καλη.

Τωρα η αναζητηση ενος HD μηχανηματος ειναι οπως φαινεται τεραστιο βασανο,
γιατι αφενως υπαρχει περιορισμενο budget, αφετερου
αν θες οντως να προχωρησεις σε αναβαθμιση πενταετιας παιρνεις ενα μηχανημα με μινιμουμ προδιαγραφες.


Προσωπικα στο θεμα του full hd προτζεκτορα,
απο αυτα που εχω μελετησει,
εχω καταληξει στον benq w1000+ = 950 ευρω.
Ελπιζω στους επομενους μηνες, να εχει μια πτωση....
 
Δίκοπο μαχαίρι η μάχη Epson 3600 με Benq w1000+ για εμας τους κοινους θνητους ρε γμτ!!!

Τι εννοούμε: "την ευκαιρία της ευκολης τοποθετησης " και τι εστί "offset";;;
 
Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Δίκοπο μαχαίρι η μάχη Epson 3600 με Benq w1000+ για εμας τους κοινους θνητους ρε γμτ!!!

Τι εννοούμε: "την ευκαιρία της ευκολης τοποθετησης " και τι εστί "offset";;;

Εύκολη τοποθέτηση θα πει μεγάλο εύρος ζώνης (απόστασης) που μπορείς να τον τοποθετήσεις (άλλος προβολέας δίνει τις 100 ίντσες από τα 4 έως τα 6,5 μέτρα και ένας προβολέας με long throw φακό στα δίνει από τα 5,5 μέχρι τα 6,5 μέτρα. Ο πρώτος είναι πιο εύκολος στη τοποθέτηση).

Offset σημαίνει που θα βρίσκεται ο προβολέας καθ' ύψος σε σχέση με το κάδρο. Όταν έχουμε μεγάλη τιμή σημαίνει ότι ο προβολέας τοποθετείται αρκετά εκατοστά πάνω ή κάτω από την οθόνη μας.
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά
Σου παραθετω σειρα καταταξης

1) BenQ W1000+
2) OPTOMA HD20
3) Acer H7530D
4) Mitsubishi HC3200
5) EPSON EH-TW2900
6) SANYO PLV-Z700

Η σειρά κατάταξης έγινε με γνώμονα την ποιότητα της εικόνας την τιμή κόστους αποκτησης και εγγύησης.
Τα μηχανάκια 1,3,4 είναι κλώνοι.

Με βάση αυτά που εχω διαβάσει ( εδώ) χρωματικά ο Benq θα υπερτερεί από τους δυο επόμενους dlp , optoma και acer…
Από την άλλη όμως και με γνώμονα τη συγγένεια που εχουν - εκτος από τις διαφορες που επισήμανες σε firmware η φακό - ο acer βλεπω πως χρησιμοποιεί αυτόματη ίριδα πραγμα που του δινει τη δυνατότητα να εχει υψηλότερες τιμές σε On-off contrast.
Δεν γνωριζω βεβαια ταχύτητα και τμήματα τροχου ( αν μπορεις να με διαφωτίσεις) αλλα σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο να μη φορά παρόμοιο φακο με αυτου του optoma, ισως να αξίζει μεγαλύτερης προσοχής…
Αποψη μου είναι πως σε τετοιας κατηγορίας προβολακια - αλλα και λόγο της αδυναμίας του DC2 panel για πιο κοντραστάτα σκοτεινα - είναι απαραίτητη η αυτοματη ίριδα.
 
Με ενδιαφέρει και εμένα η συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και λέω μετά από αρκετά χρόνια να προβώ στην αναβάθμιση του Η30Α (είχα να τον στήσω κοντά στα 2,5 χρόνια και αφού τον ξέθαψα προχθές είδα μία ταινιούλα και αποφάσισα ότι πρέπει να τον ξαναθάψω). Έχω λοιπόν καταλήξει στους δύο optoma HD20 και HD200x.

Από τη σελίδα της optoma βλέπω ότι ο πρώτος εμφανίζει στα χαρτιά καλύτερη φωτεινότητα αλλά και μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης. Σε ξένα forum όμως διαβάζω ότι πρόκειται για τα ίδια ακριβώς μηχανήματα!!!

Να πάρω όποιον βρω φτηνότερο (αν όντως είναι ίδια μηχανήματα και αλλάζει μόνο το χρώμα τους), ή να πιστέψω στα χαρακτηριστικά και να πάω για τον HD20;
 
Ναι αλλά η ερώτηση παραμένει.

Έχουν οι δύο προβολείς ουσιαστική διαφορά, ή πρόκειται για marketing trick της optoma ίδιου προβολέα με διαφορετική ονομασία. Παλιότερα είχα διαβάσει στο AVSForum ότι ο hd200x φοράει το ίδιο firmware με τον HD20!!!
 
Νομιζω οτι εχουν και διαφορα στην εγγυηση.! ετος ο 200χ και 2 η 3 ο 20αρης.
Μονο και μονο για αυτο θα αγοραζα τον 20αρη. Τουλαχιστον ετσι ειναι στο εξωτερικο.
Ειναι που ειναι budget προβολεας, αν σου μεινει στο χερι μετα τον πρωτο χρονο καλο ειναι να μην κλαις τα λεφτα που εχεις δωσει.
 
Τελικά πήρα τον hd20 που σας είπα 2 μηνών και είμαι πολυ ευχαριστημένος.. Με το rainbow δεν έχω πρόβλημα το παρατηρώ λιγο μόνο όταν κουναω το κεφάλι απότομα και αν δεν ήξερα ότι υπάρχει δεν θα το είχα παρατηρήσει καν.. Πήρα και μια ηλεκτρική οθόνη στης 108 ιντσες και απο απόσταση 4μιση μέτρων βλέπω μια χαρά δεν χανω απο ποιότητα!
 
Ευχαριστώ! Θα χρειαστεί να κάνω κάποιες ρυθμίσεις η είναι εντάξει όπως είναι; Δεν είχα ποτέ ξανά προβολεα.. Και όπως είναι πάντως εγω μια χαρα το βλέπω!
 
Καλορίζικος ο νέος μας προβολέας socratis84.

Απ’ ότι καταλάβατε προχώρησα και εγώ στην αγορά του HD20, αφού οι τιμές που έβρισκα στην αγορά ήταν ίδιες με αυτές του HD200x και απλώς το κάθε μαγαζί προσπαθούσε να μου πουλήσει αυτόν που είχε διαθέσιμο. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το νέο μηχάνημα, απλά εξαιρετικές.

Socratis ρυθμίσεις από χρήστες του εν λόγο προβολέα μπορείς να βρεις εδώ. Φυσικά λίγο δύσκολο να κάνουν και για το δικό σου στήσιμο (μέσο προβολής, φως χώρου, πηγές κτλ), αλλά είναι πιστεύω μία καλή αρχή για να πειραματιστείς και να το φέρεις κοντά στις δικές σου προτιμήσεις.