αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Παιδια, το πιο κατω, το εχει προσεξει κανεις ??
ACER H7531D
con:50.000:1
lum: 2000 ANSI
2 HDMI εισοδοι

http://forum.oktabit.gr/content/νέος-βιντεοπροβολέας-acer-h7531d

Ενδεικτικες τιμες >>
http://www.skroutz.gr/s/312821/Acer-H7531D.html?from=suggest&keyphrase=Acer+H7531D

Αλλα η Octabit δεν τον φερνει :twoguns:
Και εκτος Κατερελλου δεν τον βρισκω.
Καμμια ιδεα ?

Ευχαριστω !!

Παιδια , συγγνωμη ,που γινομαι φορτικος, αλλα σιγουρα εχω μπερδευτει.

Εχοντας τον BENQ W600 , ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Θελω να παρω εναν Full HD.
Οικονομικο, εννοειται.
Απ'οτι καταλαβα, η διαφορα με τον δικο μου θα φανει μονο σε bl.ray ταινια.
Η ποιοτητα των ψηφιακων καναλιων ειναι υποδυεστερη ακομα και του 720p.
Tον προβολεα , τον εχω αρκετα κοντα (4m απο τη θεση θεασης, 2.5μ πανι-προβολεας).
Και τωρα δε μπορω να πω οτι βλεπω pixels, τουλαχιστον απο τη θεση θεασης.
Αν παρω εναν DLP (παντα , γιατι φοβαμαι το θεμα συγκλισης, που διαβαζω εδω, στους 3lcd) με αντιστοιχα νουμερα φωτεινοτητας και κοντραστ με του δικου μου (2600 lumens, 4000:1),αλλα σε full HD ,θα δω διαφορα ως προς φωτεινοτητα, κοντραστ (κυριως) ή μονο θα ειναι πιο ευκρινης η εικονα απο το bl.ray και πολυ κοντα στην οθονη ?
Παρα οτι ο ενισχυτης μου (pioneer vsx-1020) κανει upscalling το σημα του αποκωδικοποιητη (funai dtr2205hdpvr >> τον οποιο ομως, εχω και απευθειας στον προβολεα).
Πιο απλα , με εναν W1000+ (πχ) θα εχω σοβαρη διαφορα κοντραστ και εικονας ή μονο μικρη διαφορα ποιοτητας εικονας (οποτε δε δικαιολογειται να δωσω το χιλιαρικο) ??
Ή με ποιον αλλον προβολεα ??
Απ'οτι βλεπω, ολα τα μηχανακια σε αυτην την κατηγορια τιμης και DLP ,δεν εχουν εντυπωσιακα νουμερα φωτεινοτητας -κοντραστ , εκτος ισως των acer h7530d (ή acer h 7531d, τα οποια ομως ,αντιπροσωπειας , δεν υπαρχουν πουθενα).
Ή , αν θελω διαφορα ορατη σε ευκρινεια και κοντραστ, κλπ σε σχεση με τον δικο μου, θα πρεπει ν'ανεβω σε ποιοτητα-τιμη και σε μηχανακια της ταξης του BenQ W6000 ???

Ευχαριστω και παλι συγγνωμη, αν εχω γινει κουραστικος !

Last edited:
Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Αν παρω εναν DLP (παντα , γιατι φοβαμαι το θεμα συγκλισης, που διαβαζω εδω, στους 3lcd) με αντιστοιχα νουμερα φωτεινοτητας και κοντραστ με του δικου μου (2600 lumens, 4000:1),αλλα σε full HD ,θα δω διαφορα ως προς φωτεινοτητα, κοντραστ (κυριως) ή μονο θα ειναι πιο ευκρινης η εικονα απο το bl.ray και πολυ κοντα στην οθονη ?
Παρα οτι ο ενισχυτης μου (pioneer vsx-1020) κανει upscalling το σημα του αποκωδικοποιητη (funai dtr2205hdpvr >> τον οποιο ομως, εχω και απευθειας στον προβολεα).
Πιο απλα , με εναν W1000+ (πχ) θα εχω σοβαρη διαφορα κοντραστ και εικονας ή μονο μικρη διαφορα ποιοτητας εικονας (οποτε δε δικαιολογειται να δωσω το χιλιαρικο) ??
Ή με ποιον αλλον προβολεα ??
Απ'οτι βλεπω, ολα τα μηχανακια σε αυτην την κατηγορια τιμης και DLP ,δεν εχουν εντυπωσιακα νουμερα φωτεινοτητας -κοντραστ , εκτος ισως των acer h7530d (ή acer h 7531d, τα οποια ομως ,αντιπροσωπειας , δεν υπαρχουν πουθενα).
Ή , αν θελω διαφορα ορατη σε ευκρινεια και κοντραστ, κλπ σε σχεση με τον δικο μου, θα πρεπει ν'ανεβω σε ποιοτητα-τιμη και σε μηχανακια της ταξης του BenQ W6000 ???

Ευχαριστω και παλι συγγνωμη, αν εχω γινει κουραστικος !

Μην μένεις ΠΟΤΕ στα νούμερα των εταιρειών και στις φουσκωμένες τιμές κόντραστ των 50.000:1 και 40.000:1 κ.λ.π. Σου λέω με πάσα σοβαρότητα ότι αυτά τα νούμερα απλά δεν υπάρχουν , ούτε και πρόκειται να υπάρξουν ποτέ των ποτών. Αν δεν βλέπεις μηχανάκια στα reviews με αληθινά μετρημένες τιμές, μην πιστεύεις τίποτα. Τα 40.000 και τα 50.000 είναι ανύπαρκτες τιμές που δεν θα τις δεις σε καμμιά σκηνή κάποιου έργου. Πήγαινε και δες τα μηχανήματα με τα μάτια σου και μην σου κάνει εντύπωση αν διαπιστώσεις ότι ένας προβολέας με κόντραστ 3.000:1 παίζει καλύτερα από έναν με 30.000:1. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή και δεν μπορεί να αναλυθεί με 2 λόγια. Πάντως, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός...

ΥΓ

Είναι σίγουρο ότι ο 6000 θα παίζει πολύ καλύτερα και από τον 600άρη σου και από τον 1000άρη, σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Re: Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Μην μένεις ΠΟΤΕ στα νούμερα των εταιρειών και στις φουσκωμένες τιμές κόντραστ των 50.000:1 και 40.000:1 κ.λ.π. Σου λέω με πάσα σοβαρότητα ότι αυτά τα νούμερα απλά δεν υπάρχουν , ούτε και πρόκειται να υπάρξουν ποτέ των ποτών. Αν δεν βλέπεις μηχανάκια στα reviews με αληθινά μετρημένες τιμές, μην πιστεύεις τίποτα. Τα 40.000 και τα 50.000 είναι ανύπαρκτες τιμές που δεν θα τις δεις σε καμμιά σκηνή κάποιου έργου. Πήγαινε και δες τα μηχανήματα με τα μάτια σου και μην σου κάνει εντύπωση αν διαπιστώσεις ότι ένας προβολέας με κόντραστ 3.000:1 παίζει καλύτερα από έναν με 30.000:1. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή και δεν μπορεί να αναλυθεί με 2 λόγια. Πάντως, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός...

ΥΓ

Είναι σίγουρο ότι ο 6000 θα παίζει πολύ καλύτερα και από τον 600άρη σου και από τον 1000άρη, σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Συμφωνω απολυτα για τα παιχνιδια με τα νουμερα !

Πιο πολυ μ'ενδιαφερει η διαφορα του 600 απο τον 1000+.
Τα 2 χιλιαρικα του 6000 ειναι πολλα , ειδικα οταν οι 3d , ειναι προ των πυλων.
Και οσο για στημενα , ειναι πολυ δυσκολο , να βρω καπου 600 vs 1000+.
Γι' αυτο και ρωταω , μηπως εχει καποιος τη σχετικη εμπειρια.

εχει πραγματι η λαμπα του 1000+ 155ε ?τοτε πραγματι ειναι πολυ συμφερουσα αγορα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Και τα δυο μηχανάκια ανήκουν στην χαμηλή κατηγορία τιμής.
Λόγω διαφορετικότητας chip ο 1000+ είναι καλύτερος.
Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα αγόραζα μηχανημα 720P.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Για να βρεις τα 2 μηχανάκια δίπλα-δίπλα είναι, όντως, κάπως απίθανο. Μπορείς όμως να κάνεις το άλλο. Να βρεις κάπου έναν χιλιάρη και να δοκιμάσεις μ' ένα δισκάκι που γνωρίζεις καλά από το δικό σου προβόλι. Ούτε και αυτός ο τρόπος σου εξασφαλίζει 100% σιγουριά (διότι άλλος ο χώρος του καταστήματος, άλλες αποστάσεις, άλλο πανί, άλλες ρυθμίσεις, άλλη πηγή κ.λ.π.), αλλά τουλάχιστον θα πάρεις μία γεύση για το αν αξίζει η μετάβαση ή όχι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Και τα δυο μηχανάκια ανήκουν στην χαμηλή κατηγορία τιμής.
Λόγω διαφορετικότητας chip ο 1000+ είναι καλύτερος.
Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα αγόραζα μηχανημα 720P.

Συμφωνω απολυτα !
Αν δεν ειχα ηδη τον 600αρη ,ουτε καν θα συζητουσα το τι να παρω !
Αλλα τωρα, ειμαι λιγο σκεπτικος, αν αξιζει να δωσω τα περι τα 1000ευρω για εναν μικρο HD ή να περιμενω ,να πεσουν οι τιμες των HD+3D , πραγμα , που βλεπω ομως, να ψιλοαργει.

Σιγουρα ο 1000αρης ειναι καλυτερος , δε νομιζω ομως, οτι αξιζει να δωσω το χιλιαρικο για αναβαθμιση απο απλο 720p , σε φτηνο 1080p.
Iσως τα εδινα για τον Acer H7531D , αλλα που ??

Οποτε , μαλλον θα κατσω στα αυγα μου , να δω ,προς τα που και ποσο θα κινηθει η αγορα ή μηπως πεσουν οι τιμες των καλων HD ,τωρα με την εμφανιση των 3d HD, 2 κατηγοριες που ειναι σε κοντινες τιμες ,ως ωρας.

Ευχαριστω πολυ !!!

Tιμες ποτε δεν πεφτουν, απλα πληθαινουν τα χαρακτηριστικα ...

Ναι ,αλλα δεν ειναι πολυ λογικο να κοστιζουν οι καλοι HD 2000ευρω τουλαχιστον και οι HD+3D να ειναι στα 3500+ευρω (με λιγα μοντελα ,ως ωρας, που λογικα σημαινει οτι ,αν πληθυνουν τα μοντελα, θα πεσουν οι τιμες, ετσι εγινε και με τις led και τις 3d+led tvs).
Aρα στο μελλον, ισως και ψιλομακροπροθεσμα, θα εξισωθουν σχεδον οι τιμες των HD , με τους HD+3D.Δε μου φαινεται πολυ λογικο αυτο.Λογικα οι hd θα πρεπει να πεσουν κατι.

Επισης πιστευω πως, σιγα-σιγα θα εμφανιστουν και προβολακια , που θα συνδυαζουν τα στοιχεια των φτηνων hd (οπως πχ ο w1000+, o epson 3600 ,κά) και με ενα αξιοπρεπες 3D.Και ισως χωρις μεγαλη διαφορα τιμης.

Δεν ξερω βεβαια, αλλα θελω να το πιστευω.

Πχ πηρα το καλοκαιρι την LG 32LE5300 (led tv) 720ευρω και τωρα τοσο κοστιζει η αντιστοιχη 37αρα.Και σε λιγο τοσο θα κοστιζει η 42αρα.Αντιστοιχα εχουν συμβει και με τις 3d.
Λογικα θα πεσουν (και ισως αρκετα) και οι τιμες των 3d προβολεων.

Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Πχ πηρα το καλοκαιρι την LG 32LE5300 (led tv) 720ευρω και τωρα τοσο κοστιζει η αντιστοιχη 37αρα.Και σε λιγο τοσο θα κοστιζει η 42αρα.Αντιστοιχα εχουν συμβει και με τις 3d.
Λογικα θα πεσουν (και ισως αρκετα) και οι τιμες των 3d προβολεων.

Και τότε θα εμφανιστούν οι 3D προβολείς που δεν θα χρειάζεσαι γυαλιά (όπως γίνεται τώρα με τις τηλεοράσεις) και ίσως να περιμένουμε να πέσουν σε τιμή και αυτοί και ου το καθ' εξής.... Με αυτή την λογική δεν αγοράζεις ποτέ και πάντα περιμένεις να πέσουν οι τιμές.
Γνώμη μου είναι παίρνεις τώρα αυτό που θες (και μπορείς φυσικά), το χαίρεσαι και άσε τους άλλους να περιμένουν.

Re: Απάντηση: Re: αγορά Οικονομικο fullHD βιντεοπροβολέα

Με αυτή την λογική δεν αγοράζεις ποτέ και πάντα περιμένεις να πέσουν οι τιμές.
Γνώμη μου είναι παίρνεις τώρα αυτό που θες (και μπορείς φυσικά), το χαίρεσαι και άσε τους άλλους να περιμένουν.

+1!

Κι εγώ είχα αυτο το σκεπτικό, αλλα όχι. Απλά θα χάσεις χρονο. Θα περιμένεις μονάχα αν ξέρεις οτι θα βγεί κάποιο μοντέλο σύντομα (2-3ς μήνες) που θα σε ικανοποιεί καλύτερα με πάνω-κάτω τα ίδια λεφτά!

Με τόσα καλά που διάβασα για τον εν λόγω προβολέα, άρχισα να το σκέφτομαι κι εγώ να πάρω έναν...... Βρήκα έναν με 900 ευρώ από Γερμανία....Λέτε να τρον "χτυπήσω" να τον κάνω ζευγάρι με την Sony KDS55α2000 (όταν με το καλό έρθει)???
:party:

Last edited: