Αγορά οικονομικού A/V Receiver & ηχείων

γιωργος 69

Senior Member
26 January 2010
349
Βριλήσσια
μαγκες καλημερα ,, δεν ξερω πολλα για ηχο και θελω την βοηθεια σας

την TV την εχω συνδεση σε ενα στερεοφωνικο kenwood A-F5 και θελω να βαλω επιπλεον των δυο δικων του ηχειων αλλα 2 ηχεια surround και 1 woofer για να κανω κατι σαν home cinema (τροπος του λεγειν μην βαρατε)

απο πισω εχει εξοδους για τα δυο surround και μια pre out woofer (απ'οτι καταλαβα μαλλον θελει ξεχωριστη παροχη ρευματος το woofer),
σας παραθετο τρεις φοτο απο ενισχυτη - ηχεια που ηδη εχει - και φωτο το πισω μερος
στο ζουμι τωρα ...... μπορουμε να βρουμε 2 ηχεια surround και 1 woofer και με τι τεχνικα χαρακτιριστικα ?? χωρις να ξοδευτουμε με 30-50 ευρο σαν αυτα που ειναι για pc κανουν ??? ..... δεν ψαχνουμε για high fidelity κατασταση

Ευχαριστω
jwty.jpg
[/IMG]

p9h1.jpg
[/IMG]

mfbw.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Re: surround woofer ηχεια

Μάγκα μου( κατά το μάγκες)
Ο ενισχυτής δεν έχει εισόδους για surround ηχεία καθώς δεν είναι πολυκάναλος και δεν κάνει για home cinema
με την κλασσική έννοια..

Last edited:
Απάντηση: surround woofer ηχεια

οκ για να το λες κατι θα ξερεις
αλλα εαν δεις στην φωτο του ενισχυτη απο πισω εχει 2 εξοδους για ηχεια surroud και εχει και εναν διακοπτη on-off surroud που τον ενεργοποιεις οταν συνδεσης τα δυο επιπλεον ηχεια,,, αυτες τους εξοδους ειδα και μου μπηκαν οι ιδεες ,,,,, γιατι τις εχει και τις ονομαζει surroud εαν δεν το υποστιριζει ο ενισχυτης ????
σορρυ αλλα δεν το κατεχω το θεμα και ισως οι ερωτησεις να φαινονται αστειες

Last edited:

Ο διακόπτης που αναφέρεις και που φαίνεται στην φωτογραφία
χρησιμοποιείται όταν συνδέεις ενα δεύτερο ζευγάρι ηχεία( υπάρχουν και διαθέσιμα binding posts)
συνήθως για την κάλυψη και ενός δεύτερου χώρου.
Σε καμμία περίπτωση όμως δεν θα έχεις διαχωρισμό καναλιών για surround ήχο από ταινίες
καθώς ο ενισχυτής είναι δικάναλος.

Manual δεν υπάρχει?

τοπιασα το θεμα,, οποτε δεν αξιζει να ασχολιθω παραπανω με αυτον τον ενισχυτη
Manual υπάρχει αλλα δεν λεει και πολλα πραγματα για αυτο που μας ενδιαφερει ,αναλλωνεται σε προγραμματισμους και τετοια
τα μονα που μας ενδιεφεραν τα ποσταρα ηδη\

Ευχαριστω πολυ

Nα είσαι καλά!

Ομως αν θέλεις να ευχαριστηθείς τις ταινίες σου ( και αν βέβαια διαθέτεις κάποια χρήματα)
γιατί δεν προχωράς στην απόκτηση ενός πολυκάναλου?

Ούτως ή άλλως από τα χαρακτηριστικά που παραθέτει ο κατασκευαστής για τον A-F5 δεν
είναι και τίποτα εξαιρετικό, οπότε με έναν πολυκάναλο δεν θα έχεις καμμιά διαφορά και σε δικάναλη ακρόαση.

μπαααα δεν το βλεπω λογο οικονομικης κρισης
ειπα μπας και την βγαλω οικονομικα με το υπαρχον υχοσυστημα (εκλεισε 17 χρονια)
αλλα επειδη καμια φορα μου την δινει και ξοδευω κατι τις και για μενα
αλλα εχω μεσανυχτα απο ηχο μπορεις να μου προτεινης ενα μπατζετ συνολακι ραδιοενισχυτη με ηχεια που να κανει και για μουσικη και για ταινιες και πως θα μπουν μεσα στο χωρο ???
Ευχαριστω

c84o.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Μάλλον είναι καλύτερα να ορίσεις εσύ το μπάτζετ και εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις μας σε μηχανάκια...

Ok...Μεταφέρω το νήμα στην σχετική Κατηγορία του Home Theater για περισσότερες προτάσεις!

Re: Απάντηση: Αγορά οικονομικού A/V Receiver & ηχείων

έχεις δίκιο συγνώμη που δεν τσέκαρα το link. δοκίμασε να κάνεις ένα τηλέφωνο εδώ http://www.ihoekfrasi.gr/default.asp
όταν είχα αγοράσει το bluray μου, είχα ρωτήσει και είχαν τα συγκεκριμένα στην ίδια τιμή(είχα μιλήσει με κάποιον γιώργο). επίσης μπορείς να κάνεις και ενα τηλ στα Media Markt, το είχαν κάποια στιγμή.
αποτελείται από τα παρακάτω
http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-eu/avr_158.html
http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-eu/hkts-5bk230.html

εγκυκλοπαιδικα να ρωτησω κατι επειδη μαρεσει να ''σκαλιζω'' ???
ο ενισχυτης οπως φαινεται λεει 8-16Ω 100W ανα καναλι 2 ή 4 καναλια δεν ξερω και ουτε το γραφει το μανουαλ
τα δικα του ηχεια ειναι 8Ω 100W το ενα ετσι λεει τουλαχιστον μην γελατε βρεε
εαν βαλω τον διακοπτη σαραουντ ON και στις υποδοχες σαραουντ συνδεσω αλλα δυο παθητικα ηχεια 65w 8Ω 100db spl που παιζουν μεσαιες και υψηλες συχνοτιτες τι θα γινει ???
θα πεσουν τα 8Ω στα 4Ω ???? και τα watt θα μοιραστουν και πως ????
εαν αρχισει να καπνιζει ο ενισχυτης τι κανω ???? χαχαχαχαχαχαχαχ

Last edited:
Γιώργο δεν κατάλαβα την ερώτησή σου.
Ο ενισχυτής που κοιτάς είναι 5.1 άρα μπορείς να συνδέσεις άνετα 5 ηχεία.
Εννοείς να "βραχυκυκλώσεις" στην έξοδο δύο διαφορετικά ηχεία; Γιατί να το κάνεις αυτό;

Α λάθος μου ΟΚ.
Κοίτα, απλά τα πράγματα, χώστα και δοκίμασέ το. Δεν είδα να αναφέρεις πιο μοντέλο είναι, πριν 17 χρόνια ίσως να είχε dolby surround, οπότε κάτι θα καταλάβεις και θ'ακούσεις. Χώσε ότι βρεις και βλέπεις ζημιά δεν θα κάνεις απλά μην βάλεις μεγάλες εντάσεις με μικρά ηχεία.

Λοιπόν, απ' ό,τι φαίνεται ο ενισχυτής σου έχει κάποιου είδους χρονοκαθυστέρησης και αλλαγής φάσης, όταν συνδέσεις ηχεία surround και έχεις το διακόπτη γυρισμένο στο surround. Αυτό με επιφύλαξη γιατί από πίσω βλέπω ότι δέχεται κάποιο εξάρτημα της Kenwood που μπορεί να είναι κάποιος επεξεργαστής surround, μπορεί όμως και όχι.

Τι μπορείς να κάνεις για να καταλάβεις; Πολύ απλά, σύνδεσε τα υπάρχοντα ηχεία στις εξόδους surround, γύρνα το διακόπτη στη θέση suround και πες μας τι ακούς. Αν αυτό που ακούς είναι ίδιο με αυτό που άκουγες όταν τα είχες συνδεμένα κανονικά, τότε πρόκειται για μια ακόμα έξοδο ηχείων που για να δουλέψει όλο το σύστημα θέλει και κάποιο εξάρτημα επεξεργασίας της Kenwood, που συνδέεται στην πίσω θύρα.
Αν τώρα αυτό που ακούς θυμίζει ηχεία που παίζουν κάτι που ακούγεται λες και έρχεται από βάθος, τότε έχει ο ίδιος ο ενισχυτής τέτοια επεξεργασία (τρόπος του λέγειν, με τη φάση και την καθυστέρηση παίζει).

Σύνδεση με sub ενεργό φυσικά, το οποίο απλά θα τονώνει το χαμηλό.

Δεν είναι καν Dolby surround (το παλιό) αυτό που θα πάρεις, απλά είναι ένα είδος ψευδοsurround. Έχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο με επιπλέον κομμάτι επάνω σε στερεο ενισχυτή. Είχε ένα κανάλι που το μοίραζε σε τρία και μαζί με τα δύο του ενισχυτή είχες 5 "κανάλια". Στην ουσία πάλι με καθυστέρηση και φάση παίζει, με πληροφορία των δύο εμπρός καναλιών.
Μιλάμε για τεχνολογία της δεκαετίας του '80.

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να συνδέσεις τα δύο επιπλέον ηχεία που λες. Θεωρητικά είσαι ΟΚ, δεν ξέρω βέβαια λόγω παλαιότητας τι ζόρι μπορεί να τραβήξει ο ενισχυτής. Και πάλι μιλάμε για ελάχιστη ισχύ για τα surround. Περίπου σαν να συμπληρώνουν τα εμπρός.

pleo σε ευχαριστω για την απαντηση επεσες μεσα
χθες βραδυ τα συνδεσα τα δυο εχτρα ηχεια στις εισοδους σαραουντ (δυο δορυφοροι απο logitech Z5500)
συμπερασμα : πηρα ακριβως αυτο που ειπες
(Αν τώρα αυτό που ακούς θυμίζει ηχεία που παίζουν κάτι που ακούγεται λες και έρχεται από βάθος, τότε έχει ο ίδιος ο ενισχυτής τέτοια επεξεργασία (τρόπος του λέγειν, με τη φάση και την καθυστέρηση παίζει).)
βασικα δεν μου πολυαρεσε αυτο που πηρα περιμενα και ηθελα να παρω τον ιδιο ηχο των κανονικων ηχειων και απο τους δορυφορους και οχι κατι σαν συμπληρωση ηχου οπως ευστοχα λες
( Περίπου σαν να συμπληρώνουν τα εμπρός. )
οποτε για να παρω αυτο που θελω θα πρεπει να συνδεσω τους δορυφορους στις ιδιες εξοδους του ενισχυτη μαζι με τα κανονικα ηχεια,,,
εκει μαλλον θα εχουμε προβλημα με τα Ω ετσι δεν ειναι ???