Αγορά οικονομικού home cinema

Kαι παλι έδώ...Η περιπτωση των crystal audio bps 8 στα 300 με απόσυσρση παλιών ηχείων πώς σας φαίνεται σε σχέση απόδοσης-τιμής με τις μέχρι τώρα προτάσεις - σκέψεις?

Θυμίζω:

1. Onkyo sks-ht530 (7.1 system, 4 suround, 2 front, 1 center, 1 sub) 275
front speakers: 55hz-50khz, 86db, 110w, 8ohm
surround, center: 60-20khz, 82db, 110w, 8ohm

2. Magnat monitor supreme (5.1, 4 supreme 100, 1 center 250, 1 sub 201Α) 380
Magnat monitor supreme 100 surround: 42hz-34khz, 89db, 110w, 8ohm
Magnat monitor supreme 250 center: 40hz-34khz, 90db, 150w, 8ohm

3. Magnat interior 5001a (που προταθηκαν σε προηγουμενο post) 225

4. Harman Kardon HKTS 9 bq 220

Και όπως πάντα προτάσεις δεκτές και επιθυμητές! Να επισημάνω πως δεν μπορώ να βάλω κολώνες ηχεία στο πατωμα...μόνο τοιχο θα μπουν τα ηχεία ή σε κάποιο ράφι...please help!!!!!!!

Last edited:
Κατέληξα με τα ηχεία πήρα τελικά τα HT-SKS530 της ΟΝΚΥΟ στα 280 . Τώρα θα χρειαστώ εναν ενισχυτή 7.1 με 3d να τα οδηγήσει. Στα υπόξιν μου είναι οι παρακάτω ενισχυτές:

1. Yamaha rx-v567 320
2. Pioneer vsx-826 350
3. Onkyo tx-sks508 370
4. Yamaha rx-v571 380
5. Άλλη επιλογή!

Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Αγορά οικονομικού home cinema

Aφου πηρες ονκυο ηχεια γιατι οχι και τον ενυσχιτη!
Το σκέφτηκα κι εγώ έτσι στην αρχή αλλά πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει κάποιος ποιο συγκεκριμένος λόγος απο απλά μόνο να ταιριάξω την μάρκα! Πιστεύεις πώς υπερτερεί σε κάτι έναντι στους άλλους? Αυτό είναι το κύριο μέλημα μου και με ενδιαφέρει πολύ ποιός θα ακούγεται καλύτερα μουσικά και ποιος ταιριάζει καλύτερα με τα ηχεία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά οικονομικού home cinema

Το σκέφτηκα κι εγώ έτσι στην αρχή αλλά πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει κάποιος ποιο συγκεκριμένος λόγος απο απλά μόνο να ταιριάξω την μάρκα! Πιστεύεις πώς υπερτερεί σε κάτι έναντι στους άλλους? Αυτό είναι το κύριο μέλημα μου και με ενδιαφέρει πολύ ποιός θα ακούγεται καλύτερα μουσικά και ποιος ταιριάζει καλύτερα με τα ηχεία.

Παρε αυτον με τις περισοτερες ευκολιες,συδεσεις,εισοδους,εξοδους,ηχητικα πανω κατω ειναι ιδιας κατηγοριας(entry level)δωσε βαση αν καποιος εχει 5.1-7.1 pre out.

Οι ενισχυτές είναι όλοι 7.1 και θα οδηγήσουν τα εν λόγω ηχεια. Το preout νομίζω είναι αν θελήσω να συνδέσω και έναν τελικό μετά και για άλλα ηχεία,σωστα? Αν ισχύει αυτό δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.
Αυτό που με απασχολεί είναι πως τα μπροστινα ηχεία π.χ είναι 110w@8ohm ενω ο yamaha rx-v567 πχ βγάζει 90w@6ohm σύμφωνα με το ευρωπαικό site και 90w@8ohm σύμφωνα με το αμερικάνικο..!! Τι παίζει?!

Σωστα οι pre ειναι για τελικο η για δικαναλο,κοιταξε ποιος ζηταει περισοτερο ρευμα(καταναλωση)και ποιος ειναι ο πιο βαρυς,ασε τα watt/ch να γραφουν οτι θελουν.

Onkyo 9.4kg 450w
yamaha(και οι 2) 8.3kg 480w
pioneer 9.6kg 500w

Έχω μπερδευτεί, έχω όλα τα manual ανοιχτά σε pdf και διαβαζω μπας και βγάλω άκρη αλλα όσο πάει μπερδεύομαι και περισσότερο!!!! :hmmmm:

Για τα watt που γραφεις εισαι σιγουρος? Ο yamaha π.χ καταναλωνη 280w και οχι 480w,τους αλλους δεν τους εψαξα αλλα καπου εκει θα ειναι,τα ηχεια που πηρες ειναι αναισθητα(86db) και για να ακουστουν σωστα χωρις να ιδρωνει ο ενισχυτης θελουν ρευμα!

Καταρχάς σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου και συγγνώμη που άργησα να απαντήσω τόσο καιρό! Τελικά ακυρώθηκε η αγορά των ηχείων της onkyo και αγόρασα τον ενισχυτή της yamaha rx-v371 στα 200 που πιστεύω είναι μια καλή αγορά. Τον ακουσα με ιδια ηχεία και σε direct mode (μονο με τα μπροστινα ηχεία και σε flat equalizer). παρατήρησα πως ο ήχος του ήταν λίγο πιο μελωδικός συγκριτικά με τον pioneer vsx-520. Επίσης αυτό που παρατήρησα είναι πως στο μεγιστο της έντασης και των 2 ενισχυτών ο pioneer επαιζε καλύτερα αλλά τέτοια ένταση δε θα παιχτεί στο σπίτι, καθότι σε πολυκατοικία και ο χώρος που θα παίζουν είναι 27 τ.μ..
Τώρα βρίσκομαι στην αναζήτηση αγοράς ηχείων 2 δαπέδου και ενα sub σε καφε χρωματισμό (αναγκαστικα!!) και 2 δορυφόρους+1 κεντρικό σε μαύρο. Το budget παραμένει χαμηλό και κοιτάω τα Wharfedale CR-30-4 στα 180 το ζευγάρι , koda ms-230f στα 140 ή κάποιο άλλο αλλά δυσκολεύομαι πολύ να συνδυάσω χρωματικά ένα subwoofer....

Δεν το παίρνω ολο γιατι οι δορυφόροι και το κεντρικό θέλω να ειναι μαύρα, και το subwoofer(κάτι που δεν έχει το εν λόγω σετ) να είναι ίδιο χρώμα με τις κολώνες (για τα οποία αποκλείω το κιτρινο ξύλο ή το κερασι). Αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα πήγαινα εκεί, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ή εγω δεν το έχω βρει ακόμα!

Τα είχα δει και αυτά αλλά το sub και τα δαπέδου πρέπει να είναι καφέ ιδιας αποχρωσης. Είδα κι έπαθα να πείσω την γυναίκα να βάλουμε στο σαλόνι δαπέδου με την υποχώρηση να είναι καφε για να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σπιτι...γυναικες!!! :P

Σε καταλαβαίνω!
Πάντως προσπάθησε να την πείσεις για εντελώς μαύρο θα δείχνει πιο ωραία στο σύνολο σαν πιο ουδέτερο χρώμα!
Και γενικά το σύστημα μου σε ένα ίδιο χρώμα θα δείξει πολύ πιο ωραία και αρμονικά στο χώρο σου!
Εμένα τα έπιπλα μου είναι σκούρα καφέ και έχω μαύρα ηχεία!
Τι χρώμα είναι τα έπιπλα σου, ο χώρος σου?

Το πατωμα είναι laminate οξια, ο καναπές θα αλλαχτεί κάποια στιγμή αλλά θα είναι αποχρωση του καφε σε γήινο τόνο ή ψαθι (ακου χρώμα τώρα!!!)...αν καταφέρω και την πείσω για μαύρα έχω βρεί τα jamo 426, 5 ηχεία χώρις sub στα 234 ...θα είναι εντάξει με τον yamaha rx-v371?

τελικά έγινε η συζήτηση και αποφασίστηκε το μαύρο χρώμα! Οπότε σε αυτή την περίπτωση ποιές είναι καλές value for money επιλογές? Το σετ jamo που εχω αναφέρει πιο πάνω αξίζει για τα χρήματα του? Κάνω μια έρυνα σε κάτι γερμανικα site για ηχεία και θα γράψω σε λίγο μερικές περιπτωσεις για συζήτηση!