Αγορα οικονομικου πικαπ

Re: Απάντηση: Re: Αγορα οικονομικου πικαπ

Παιδιά κρατήθηκα αλλα ο φίλος quevedo μου έδωσε το κίνητρο να γράψω με αφορμή τα σοφά του quotes. To μόνο που θα καταφέρει ο φίλος μας με τόσα λίγα χρήμματα είναι να ταλαιπωρηθεί..
Αν βέβαια επιμένει φυσικά και υπάρχουν λύσεις γύρω στα 300 που είναι αξιοπρεπείς αλλα κακά τα ψέμματα ηχητικά είναι εκτός συναγωνισμού απο ένα αντίστοιχης τιμής ψηφιακό που θα παίξει πολύ καλύτερα!

Και αν ο φίλος καλύπτεται;Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις,άλλωστε πρέπει να κάνει την διαδρομή του!!

Προσωπική παράκληση άρε σε κάθε έναν σας
Και μετά θα με πείτε spammer
Και ότι γεμίσαμε το θέμα offtopic :D

Καταλαβαίνω το σκεπτικό του mod να μην ξεφυγει το νήμα, αλλά έτσι όπως το θέτει δεν έχει καμμιά διαφορά από το να πάει ό ενδιαφερόμενος και να ρωτά στα σχετικά μαγαζιά για το τι υπάρχει στα συγκεκριμένα χρήματα.
Αλλο πράγμα ο πωλητής στο κατάστημα κι άλλο ο χομπίστας όμως.
Το σκεπτικό του έμπειρου και έξυπνου χομπίστα,θα ήταν να βρει στον φίλο μας την λύση που θα ξεπερνούσε αυτή του πωλητή.

Αυτό είναι βοήθεια για κάποιον που ξεκινάει μόλις.Και ξέρω καλά πως πολλοί έχετε και την εμπειρία και το μυαλό για να το κάνετε.
Οι αφορισμοί είναι εύκολοι.Και ο ελιτισμός ανεβάζει το εγώ μας μεν,δεν βοηθάει δε.

Το να αποκλείουμε κάτι μόνο λόγω του οικονομικού παράγοντα,είναι τουλάχιστον άκομψο.
Και δεν νομίζω κανείς από εμάς να επικοινώνησε κάποια στιγμή με τις εταιρίες ζητώντας τους να διακόψουν την παραγωγή των εισαγωγικών μοντέλων για να τις προστατεύσει μην εκτεθούν...

Παρακαλώ να μην δοθεί συνέχεια.

Υπάρχει κάποιος λογικός άνθωπος εδω πέρα που να υποστηρζει στα σοβαρά οτι με 100/200 ευρώ που διαθέτει ο φίλος μας είναι δυνατόν να ακούσει κανείς δίσκους αξοπρεπώς;.. Aν ναι είμαι περίεργος για τις προτάσεις του..

Απάντηση: Re: Αγορα οικονομικου πικαπ

Υπάρχει κάποιος λογικός άνθωπος εδω πέρα που να υποστηρζει στα σοβαρά οτι με 100/200 ευρώ που διαθέτει ο φίλος μας είναι δυνατόν να ακούσει κανείς δίσκους αξοπρεπώς;.. Aν ναι είμαι περίεργος για τις προτάσεις του..

Πέτρο,το πρόβλημα είναι ότι αυτά μπορεί να διαθέσει!Ας τον βοηθήσουμε στην ανεύρεση της καλύτερης δυνατόν λύσης,μην το εξετάζουμε με απόλυτα κριτήρια.

Παράδειγμα έδωσε ο Παναγιώτης (Dr Pan K) παραπάνω για το σύστημα που στήνει για δικό του άνθρωπο.
Να μην το στήσει δηλαδή;

Πέτρο,το πρόβλημα είναι ότι αυτά μπορεί να διαθέσει!Ας τον βοηθήσουμε στην ανεύρεση της καλύτερης δυνατόν λύσης,μην το εξετάζουμε με απόλυτα κριτήρια.

Σύ είπασι.. Εγώ ότι είχα να προσφέρω στο νήμα το πρόσφερα.. Εδώ δεν μιλάμε για απόλυτα κριτήρια αλλα για τα απολύτως βασικά. Ας φάνηκα λίγο μ@@@@ ειλικρινα το έκανα για να "τον προστατέψω".. Φυσιικά ελευθερος άνθρωπος είναι να κρίνει μόνος του και να αποφασίσει. Έχω ζήσει αναγκαστικά για χρόνια με πικάπ της πλάκας και ακόμα το θυμάμαι εικοσιβάλε χρόνια μετά..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παράδειγμα έδωσε ο Παναγιώτης (Dr Pan K) παραπάνω για το σύστημα που στήνει για δικό του άνθρωπο.
Να μην το στήσει δηλαδή;

Φυσικά και να το στήσει και να μας στείλει και τις εντυπώσεις του και Φωτό!!

Καποιοι δεν θελουν να καταλάβουν οτι οταν ενας ρωτάει για αυτοκίνητο δεν του λες παρε μηχανή και οταν ρωτάει για διαστημόπλοιο δεν προτείνεις υποβρύχιο. Και εγω με πικαπ ακούω (και μονο, τα ψηφιακά δεν βλεπουν τον ηχο μου ουτε με τα κιάλια.) Τι θα γινει, θα μου πείτε και εμενα να αλλαξω?

Παναγιώτη μου πόσο όμως στοιχίζει το αναλογικό σετάπ σου;...

Χάρηκα για την κουβέντα παίδες!-bye-

Πάντως εγώ ως μαθητής και φοιτητής άκουγα με κάποια ταπεινά και εισαγωγικά πλατό της Sony και της Denon. Παράλληλα με το cd player βεβαίως.
Και μπορούσα να κάνω και τις βλακείες μου λόγω απειρίας χωρίς να διακινδυνεύω μια περιουσία. Κατόπιν έμαθα και όταν μπόρεσα, ανέβηκα κατηγορία.
Εδώ διαβάσαμε ότι ο άπειρος χομπίστας πρέπει να χώσει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μάθει. Δηλαδή, δεν ξέρεις, ψάχνεσαι, μαθαίνεις, αλλά θα πρέπει να πειραματιστείς με κάτι ακριβό με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό!

Εκτός από τα project που αναφέρθηκαν, μια πολύ καλή λύση θα ήταν η αναβίωση ενός παροπλισμένου πλατό από εξειδικευμένο τεχνίτη.

Για παράδειγμα, ο πατέρας μου έχει ένα παροπλισμένο dual από τις αρχές της δεκαετίας του 80 που έπαιζε πολύ όμορφα. Κάποια στιγμή θα το στείλω για service για να βρει τη θέση του σε ένα δεύτερο σύστημα γιατί το λυπάμαι να κάθεται. Μια τέτοια περίπτωση, εφόσον βρεθεί, θα ήταν ένα άριστο ξεκίνημα.

Πάντως εγώ ως μαθητής και φοιτητής άκουγα με κάποια ταπεινά και εισαγωγικά πλατό της Sony και της Denon. Παράλληλα με το cd player βεβαίως.
Και μπορούσα να κάνω και τις βλακείες μου λόγω απειρίας χωρίς να διακινδυνεύω μια περιουσία. Κατόπιν έμαθα και όταν μπόρεσα, ανέβηκα κατηγορία.
Εδώ διαβάσαμε ότι ο άπειρος χομπίστας πρέπει να χώσει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μάθει. Δηλαδή, δεν ξέρεις, ψάχνεσαι, μαθαίνεις, αλλά θα πρέπει να πειραματιστείς με κάτι ακριβό με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό!

Εκτός από τα project που αναφέρθηκαν, μια πολύ καλή λύση θα ήταν η αναβίωση ενός παροπλισμένου πλατό από εξειδικευμένο τεχνίτη.

Για παράδειγμα, ο πατέρας μου έχει ένα παροπλισμένο dual από τις αρχές της δεκαετίας του 80 που έπαιζε πολύ όμορφα. Κάποια στιγμή θα το στείλω για service για να βρει τη θέση του σε ένα δεύτερο σύστημα γιατί το λυπάμαι να κάθεται. Μια τέτοια περίπτωση, εφόσον βρεθεί, θα ήταν ένα άριστο ξεκίνημα.

Σωτήρη,σίγουρα θα είναι μεγάλη έκπληξη το Dual(θετική εννοείται).

Σωτήρη,σίγουρα θα είναι μεγάλη έκπληξη το Dual(θετική εννοείται).

Τον θυμάμαι τον ήχο του Λεωνίδα. Γλύκα!
Επίσης θυμάμαι τον πατέρα μου να μας κυνηγά για να μην το πειράζουμε!

Επίσης θυμάμαι τον πατέρα μου να μας κυνηγά για να μην το πειράζουμε!

Χεχεχε.. που ξέρεις μπορεί να βρεθείς στην θέσ του κάποτε!.. :devil-smiley-029:

Χεχεχε.. που ξέρεις μπορεί να βρεθείς στην θέσ του κάποτε!.. :devil-smiley-029:

Θα μου δώσεις τα φώτα σου εσύ από το καρεκλοτείχος που στήνεις μπροστά από το σύστημα στα παιδικά πάρτι! :music-smiley-005:

Η άποψή μου ήταν σαφής. Το ζητούμενο είναι να ακούμε τη μουσική μας, και αυτή η εποχή δεν είναι η καλύτερη για να ξεκινήσει κάποιος με το βινύλιο. Στην κλασική μουσική με την οποία ασχολούμε, οι τιμές στα cd έχουν πέσει τόσο που είναι πολύ φθηνότερα καινούργια από την ίδια μουσική σε μεταχειρισμένο βινύλιο. Επίσης, λόγω της μόδας, έχουν όλοι ανεβάσει τις τιμές σε ό,τι έχει σχέση με το βινύλιο. Δείτε πχ τις κεφαλές που παίρνεις φέτος και τις τιμές από τα αντίστοιχα, δήθεν παλιότερα μοντέλα, πενταετίας.
Από κει και πέρα, αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει με το βινύλιο σε χαμηλή τιμή, η λύση είναι είτε το προαναφερθέν Project, είτε ένα καλό ψάξιμο στα μεταχειρισμένα.

Μια συσκευη δεν παιζει μονη της, στην περιπτωση μας αν ενα οικονομικο πικαπ (κομπλε) συνδυαστει με ενα ταιριασμενο set ενισχυτη και ηχειων το αποτελεσμα θα ειναι καλο (value for money), το αν το πικαπ αυτο θα παιζει χεροτερα ή καλυτερα απο ενα ιδιας τιμης cd ειναι ασχετο στην παρουσα φαση, μελλοντικα και αφου εχει αποκτηθει καλη δισκοθηκη απο βινυλλια και cd και μετα απο αναβαθμισεις σε ολες τις συσκευες μπορει ο φιλος μας να εχει αποψη, τωρα απλα θα ακουει αξιοπρεπως.

Γι' αυτη την κατηγορια τιμης και λογω οτι δεν εχεις εμπειρια σου προτεινω μονο καινουργια (υπαρχουν), θα εχεις εγγυηση και το κεφαλι σου ησυχο.
To μεταχειρισμενο δεν ειναι θεμα κατηγοριας.Ειναι θεμα να παρεις κατι καλυτερο απο ιδιας τιμης καινουργιο.

Δηλαδη να μην ενημερωθει ο ανθρωπος οτι ενα εισαγωγικο πικαπ της προτζεκτ στα 250 ευρω θα παίξει μακράν κατωτερα απο πχ το ifi nano dac?

Yπαρχουν και αλλες προσεγγυσεις,πχ, Κenwood/Trio KD1033 η Pioneer PL12 , A&R P77 ( μεταχειρισμενη γεννητρια) με SAS βελονα που θα φτασει δεν θα φτασει τα 250 ευρω.
Εχω εμπειρια και με τα δυο αυτα πικαπ και θα εκπληξουν ευχαριστα πολλους,ακομη και σε οχι τοσο μπατζεντ συστηματα!!!!!
Λιγο ψαξιμο και υπομονη χρειαζεται και θα τα βρει.

Το πικαπ ειναι το καλυτερο εργαλειο για να μυηθει καποιος στον αναλογικο ηχο αν και εφοσον του αρεσει το βινυλιο σαν μεσο, αγοραζει ενα χαμηλης κατηγοριας τιμης πρωτα για να μαθει τα βασικα περι πικαπ (ναι με 300 ευρω για καινουργιο ή μεταχειρισμενο θα εχει αξιοπρεπη ηχο αν βοηθα και το υπολοιπο συστημα σε αυτο), φτιαχνει δισκοθηκη και αργοτερα το αναβαθμιζει.

To μεταχειρισμενο δεν ειναι θεμα κατηγοριας.Ειναι θεμα να παρεις κατι καλυτερο απο ιδιας τιμης καινουργιο.

Yπαρχουν και αλλες προσεγγυσεις,πχ, Κenwood/Trio KD1033 η Pioneer PL12 , A&R P77 ( μεταχειρισμενη γεννητρια) με SAS βελονα που θα φτασει δεν θα φτασει τα 250 ευρω.
Εχω εμπειρια και με τα δυο αυτα πικαπ και θα εκπληξουν ευχαριστα πολλους,ακομη και σε οχι τοσο μπατζεντ συστηματα!!!!!
Λιγο ψαξιμο και υπομονη χρειαζεται και θα τα βρει.

Θα συμφωνήσω για το pioneer. Ενα pl5 με εβαλε στο σωστό δρομο!

Σε ολες τις κατηγοριες τιμων ενα μεταχειρισμενο αν γινει καλη επιλογη θα ειναι καλυτερο απο ενα αντιστοιχης τιμης καινουργιο , συμφωνω αλλα διαβασες το ενα σκελος, στο αλλο γραφω "και λογω οτι δεν εχεις εμπειρια ", αν ειχε θα εβρισκε ενα καλο μεταχειρισμενο μονος του και δεν θα ρωταγε εδω.

Σε ολες τις κατηγοριες τιμων ενα μεταχειρισμενο αν γινει καλη επιλογη θα ειναι καλυτερο απο ενα αντιστοιχης τιμης καινουργιο , συμφωνω αλλα διαβασες το ενα σκελος, στο αλλο γραφω "και λογω οτι δεν εχεις εμπειρια ", αν ειχε θα εβρισκε ενα καλο μεταχειρισμενο μονος του και δεν θα ρωταγε εδω.
Και παλιν δεν μπορω να καταλαβω την σχεση πειρας με μεταχειρισμενο , απειριας με καινουργιο , και κατηγοριας.
Τον καταδικαζουμε δηλαδη λογω "απειριας" να παρει καινουργιο υποδεεστερο απο ενα καλα επιλεγμενο μεταχειρισμενο?
Καποιος θα βρεθει να βοηθησει στο στησιμο/ρυθμισεις σιγουρα εδω στο φορουμ.