Αγορά οικονομικού συστήματος 5.1 για σύνδεση με ps3 .

sdrala

New member
29 October 2010
11
Kαλημέρα και καλό μήνα.
Είμαι εντελώς αρχάριος με το θέμα του ήχου.
Αγόρασα μια led 40´´ της SAMSUNG και ενόψει gt5 θα αποκτήσω και ένα ps3.
Έτσι θέλω τη γνώμη σας για να στήσω ένα σύστημα με ενισχυτή και ηχεία 5.1 που να υποστηρίζει hd audio για το ps3 το οποίο θα χρησιμοποιώ και για να βλέπω ταινίες και να παίζω και κανένα game.
Το budget μου είναι μέχρι 800 το πολύ 1000 ευρώ για κάτι που πραγματικά αξίζει.
Πρέπει να πω εδώ ότι με ενδιαφέρει περισσότερο να βλέπω ταινίες.
Στη μουσική δεν έχω τις τρελές απαιτήσεις καθώς μένω σε πολυκατοικία καταλαβαίνετε..δεν έχω σκοπό να παίξω σε τρελές εντάσεις.
Απλά θέλω ποιοτικό ήχο και όχι μεγάλες εντάσεις.
Επίσης υπάρχει και άλλο ένα θέμα.
Λόγω της διαρρύθμισης του χώρου η tv είναι τοποθετημένη στη γωνία του σαλόνιου. Σχηματίζει δηλαδή γώνια 45 με τους δύο τοίχους.
Αυτό γίνεται γιατί έχω δύο καναπέδες κάθετους μεταξύ του και θέλω να έχω θέαση και από τους δύο.
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνεται κάποια σύνθεση η οποία να έχει και κάποια αισθητική minimal αν γίνεται και να με βοηθήσετε και ως προς την τοποθέτηση των ηχείων καθώς δεν θέλω να αλλάξω τη διαρρύθμιση του χώρου?
Σας ευχαριστώ.

τα roister τα ειχα και εγω καποτε που σου προτεινει ο φιλος, για περιπου 3-4 μηνες.Ευαισθητα και με καλη διασπορα τα μπροστνα , καλα τα πισω , ικανοποιητικο το sub ειδικα σε πολκατοικια που λες οτι μενεις δεν θες κατι αλλο.Στην μουσικη το SUB μπουμαρει ευκολα.Γενικα για τα λεφτα τους ειναι καλα.
Αν θες μικρα ηχεια εκει ειναι προβλημα.Αυτα ειναι κολωνες.Και εγω στην ιδια φαση ειμαι και μαλλον σκεφτομαι τα B&W αλλα κανουν πανω απο 1000 χωρις ενισχυτη

σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
δηλαδή με αυτή τη σύνθεση που μου προτείνεται δεν θα έχω καλό ήχο?
πόσα χρήματα πρέπει να δαπανήσω δηλαδή?
δεν είμαι και ειδικός στο χώρο.απλά θέλω από κάπου να ξεκινήσω.
δηλαδή δεν επαρκούν τα συγκεκριμένα ηχεία η ο ενισχυτής?

Με δεδομενο οτι εισαι αρχαριος οπως λες, και με β δεδομενο οτι διαθετεις 1000 ευρω, νομιζω οτι θα βρεις κατι που θα σε ικανοποιει.
Αν δε, καταφερεις και ανεβεις λιγο ακομη, και αν κανεις και παζαρια και καλη ερευνα θα βρεις σιγουρα.

Το "καλος ηχος" ειναι ο ορισμος του υποκειμενικου (απο ενα σημειο και μετα)

Φίλε μου μπορείς να πας για τα roister Emphasis 25,5,c5 και το sub pb150 τα οποία τα άκουσα προχτές(τα έχω παραγγείλει εδώ και λίγες μέρες) και είναι απίστευτα για τα λεφτά τους.Ενισχυτή μπορείς να πάρεις αυτόν:

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10055381&cmicc=skroutz

τον οποίο έχω και παντού διαβάζω ότι για μουσική και ταινίες είναι απίστευτος.Ο pionner έχει απλά παραπάνω το upscale σε 1080p που εσυ με ps3 δεν θα το χρειαστείς(όχι ότι κάνει και καλή δουλειά).Θα σε βγούν όλα μαζί στα 1100 ευρώ και θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο στα πάντα απο τα ht3300,4000...

καλημέρα σας.
Διάβασα με προσοχή τις συμβουλές σας και ειδικά η τελευταία λύση μου άρεσε αρκετά.
βέβαια ένας φίλος μου με διαβεβαίωσε ότι μπορεί να μου φέρει από το εξωτερικό τον ONKYO 608 που απ ότι διάβασα στο forum πρόκειται για εξαιρετικό ενισχυτή με λιγότερα από 500 ευρώ.
τι λέτε να προβώ στην αγορά του η αναγκαστικά μετά θα πρέπει να ξεφύγω σε budget επιλογής ηχείων?αν συμφωνείτε μπορείτε ενδεικτικά να μου προτείνετε ενδεικτικά σετ ηχείων 5.1 που θα δουλέψουν σωστά με αυτόν?
δεν έχω απαίτηση να παίζω σε τρελές εντάσεις και να κάνω το σπίτι boomcar.
ο χώρος είναι γύρω στα 28 τ.μ.
ευχαριστώ!

Φιλε μου καλως ηρθες και απο μένα.Μια προταση δική μου κοντά στο χιλιάρικο είναι ενισχυτής Μarantz 1501 (απο 359 ευρω) Pioneer vsx 819 (απο 377) και σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει μελλοντικά το 3d σε denon 1611(κοντα στα 500).Για ηχεία 2 καλές προτάσεις είναι τα έτοιμα Roister ht 3300 και τα μεμονομένα ηχεία της ΗΕCΟ απο τη σειρά Victa. Victa 500 μπροστά, Victa 200 πίσω, Victa 100 κεντρικό και Victa Sub που θα σου βγούν κάπου κοντά στα 700. Δική μου προτίμιση τα victa μαζί με τον 1501 της marantz

Ευτυχώς που ο θεός μας έδωσε αυτιά και δεν μας έβαλε στην θέση τους παλμογράφους.

Ένα Sony DAV των 300 ευρώ που έχω στην τηλεόραση με κατενθουσίασε την πρώτη και κάθε επόμενη φορά που το ακούω.

Ένα φτηνό σετάκι στον υπολογιστή με βοηθάει μια χαρά να χαλαρώσω..

Το KEF 2005.3 K1 με έξτρα δύο ηχεία και έναν Pionneer 1015S που μπήκε στην πρίζα μετά από 5 χρόνια στο ντουλάπι απογειώνουν το σαλόνι. Εξ' άλλου ραδιάκι ακούω.

Το υποκειμενικό κριτήριο ήχος αφορά αυτούς που τον έχουν σπουδάσει... Οκ ακόμα και εγώ ο αδαής θα καταλάβω τη διαφορά ενός σούπερ συστήματος από ένα φτωχό.... Αλλά το καλό από το μέτριο θα δυσκολευτώ να το αναγνωρίσω. Και ποτέ δεν θα καταλάβω αν η μουσική ακούγεται από διπλοκαλωδιομένα ηχεία καλύτερα από τα απλά....
Και το woofer που το νιώθεις σαν καρδιά να χτυπάει μέσα σου.. το νιώθει και ο γείτονας και δεν θα είναι καλό αυτό.

Το KEF 2005.3 Κ1 το πήρα γιατί τα βλέπεις και τα χαίρεσαι. δεν είχα χώρο για κουμούτσες.. έπρεπε να βάλω κάτι στον τοίχο. Τα ηχεία στέκονται σε βιβλιοθήκη, ράφι, υπάρχουν έξτρα βάσεις αν τα θέλεις όρθια και μπορείς να τα κρεμάσεις στον τοίχο με τις υπάρχουσες βάσεις τους.

Το βρίσκεις στα 670 ευρώ (skroutz). Για ενισχυτή δεν μπορώ να πω.. δεν ξέρω.
Το ωραίο με τα KEF είναι ότι είναι όμορφα και φορητά.

1000 ευρώ είναι αρκετά νομίζω για να κάνεις το κέφι σου.!

καλή μου φαίνεται η πρότασή σου ncdbill αλλά υπάρχει το εξής θέμα.
δεν μου ταιριάζει καθόλου το χρώμα τους στο σαλόνι και επίσης και η αισθητική τους είναι κάπως.θέλω κάτι ας πούμε ποιο διακριτικό.
έχεις να μου προτείνεις κάτι?τον 608 να τον πάρω?

Ναι φίλε μου ο ΟΝΚΥΟ είναι εξαιρετική επιλογή σε αυτήν την τιμή και εφόσον είσαι διατεθιμένος να μπείς σε διαδικασία να τον φέρεις απο έξω.Οπότε θέλεις κάτι σε μαύρο για τα ηχεία σου να υποθέσω? Τσέκαρε και απο Crystal Audio το σετάκι αυτό http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/ac6453ac-4708-45df-a3eb-4eea1ccf47ab.aspx

σε ταινίες θα ναι οκ αλλα για μουσική δεν νομίζω.Θα πρέπει να ανεβάσεις το budget

Last edited:
Ευτυχώς που ο θεός μας έδωσε αυτιά και δεν μας έβαλε στην θέση τους παλμογράφους.

Ένα Sony DAV των 300 ευρώ που έχω στην τηλεόραση με κατενθουσίασε την πρώτη και κάθε επόμενη φορά που το ακούω.

Ένα φτηνό σετάκι στον υπολογιστή με βοηθάει μια χαρά να χαλαρώσω..

Το KEF 2005.3 K1 με έξτρα δύο ηχεία και έναν Pionneer 1015S που μπήκε στην πρίζα μετά από 5 χρόνια στο ντουλάπι απογειώνουν το σαλόνι. Εξ' άλλου ραδιάκι ακούω.

Το υποκειμενικό κριτήριο ήχος αφορά αυτούς που τον έχουν σπουδάσει... Οκ ακόμα και εγώ ο αδαής θα καταλάβω τη διαφορά ενός σούπερ συστήματος από ένα φτωχό.... Αλλά το καλό από το μέτριο θα δυσκολευτώ να το αναγνωρίσω. Και ποτέ δεν θα καταλάβω αν η μουσική ακούγεται από διπλοκαλωδιομένα ηχεία καλύτερα από τα απλά....
Και το woofer που το νιώθεις σαν καρδιά να χτυπάει μέσα σου.. το νιώθει και ο γείτονας και δεν θα είναι καλό αυτό.

Το KEF 2005.3 Κ1 το πήρα γιατί τα βλέπεις και τα χαίρεσαι. δεν είχα χώρο για κουμούτσες.. έπρεπε να βάλω κάτι στον τοίχο. Τα ηχεία στέκονται σε βιβλιοθήκη, ράφι, υπάρχουν έξτρα βάσεις αν τα θέλεις όρθια και μπορείς να τα κρεμάσεις στον τοίχο με τις υπάρχουσες βάσεις τους.

Το βρίσκεις στα 670 ευρώ (skroutz). Για ενισχυτή δεν μπορώ να πω.. δεν ξέρω.
Το ωραίο με τα KEF είναι ότι είναι όμορφα και φορητά.

1000 ευρώ είναι αρκετά νομίζω για να κάνεις το κέφι σου.!

συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου.με κάλυψες πλήρως.
εδώ είναι ένα φόρουμ πιστεύω που μπαίνουν άτομα διαφόρων budget.
εγώ ήμουν σαφής ότι διαθέτω μέχρι 1000 ευρώ.
δεν μπορώ να πιστέψω ότι δίνοντας 1000 ευρώ δεν μπορείς να έχεις ποιοτικό ήχο σε ένα χώρο 20 τ.μ.
σε όσα καταστήματα ρώτησα μου έδωσαν λύσεις 2.000 ευρώ και πάνω.
εντάξει αν διαθέσω 5000 ευρώ για HΟΜΕ CINEMA δεν πρέπει να ξαναβγώ έξω δυο χρόνια για να κάνει και απόσβεση το σύστημα.
ειναι σαν τις βελτιώσεις στα αυτοκίνητα ...ξεκινάς και ρίχνεις χρήμα και δεν τελειώνεις πότε.
προς θεού χαριτολογώ και δεν θέλω να θίξω τους γνώστες του αντικειμένου οι οποίοι προτείνουν αυτά τα συστήματα.
είναι φυσικό γιατί η εμπειρία τους είναι μεγάλη και τα κριτήρια αυστηρά.
αλλά εγώ δεν θέλω να μπλέξω με ρυθμίσεις , συνδέσεις , μετρήσεις κλπ.
θέλω κάτι απλό και όμορφο.
πάντως αυτά τα kef τα ζαχαρώνω καιρό.Είναι πολύ όμορφα τα άτιμα.
λες να τα χτυπήσω? και ενισχυτή τι?

Ναι φίλε μου ο ΟΝΚΥΟ είναι εξαιρετική επιλογή σε αυτήν την τιμή και εφόσον είσαι διατεθιμένος να μπείς σε διαδικασία να τον φέρεις απο έξω.Οπότε θέλεις κάτι σε μαύρο για τα ηχεία σου να υποθέσω? Τσέκαρε και απο Crystal Audio το σετάκι αυτό http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/ac6453ac-4708-45df-a3eb-4eea1ccf47ab.aspx

σε ταινίες θα ναι οκ αλλα για μουσική δεν νομίζω.Θα πρέπει να ανεβάσεις το budget

πολύ καλα μου ακούγονται αλλά έχω την εξής απορία.με όσα βέβαια γνωρίζω..ακούω ότι αυτά τα δίπολα είναι περίεργα , δεν ταιριάζουν σε όλους τους χώρους κλπ. εμένα εν τω μεταξύ έχει και ένα επιπλέον πρόβλημα ο χώρος λόγω διαρύθμισης. (η t.v. είναι στην γωνία των τοίχων)
τι λες.μήπως να πάω από το κατάστημά τους να μου πουν τη γνώμη τους?

Για το σετ KEF KHT 2005.3 (μιας και ασχολήθηκα με την αγορά του) θα πρέπει να προσέξεις το εξής. Κυκλοφορούν δύο εκδόσεις.. η μια με woofer KUBE 1 ( KEF KHT 2005.3 K1) η άλλη με woofer KUBE 2 Η μια στα 680... η άλλη στα 850-900-1000 ότι προαιρείστε!

Αυτή τη λεπτομέρεια με το K1 δεν θα την δεις πουθενά !! ρώτα πρώτα.

Τα υπόλοιπα ηχεία είναι με τους κωδικούς HTS 2001.3 (περιφερειακά) και HTC 2001.3 (κεντρικό)

Κωδικοί ηχείων 2001.2 είναι παλαιότερα αλλά είδα ότι κυκλοφορούν ακόμα σετ με αυτά σε τιμές ίδιες με τα πιο νέα.

Το άλλο ανδιαφέρον είναι ότι τα περιφερειακά είναι τα ίδια ηχεία με το κεντρικό (μόνο η στάμπα KEF είναι κολημένη αλλιώς για να φαίνεται ίσια όταν το ηχείο στέκεται οριζόντια....) παρ' όλα αυτά η αντιπροσωπεία το κεντρικό το πουλάει 360 ευρώ!!!

Επίσης η αντιπροσωπεία πουλάει το ζευγάρι τα περιμετρικά (αν ποτέ θέλεις να βάλεις άλλα δύο ) στα 390 ευρώ!!!!! όταν έξω τα δίνουν 198!

Τσέκαρε εδώ http://www.csmusiksysteme.de/ Πολύ καλές τιμές. Στην ιστοσελίδα τους δεν γίνετε να γραφτείς (δεν διατίθεται η ελλάδα στην λίστα των ευρωπαικών κρατών που στέλνουν)
Από περιέργεια τους ρώτησα αν στέλνουν ελλάδα και περιμένω απάντηση.

Πολύ καλές τιμές σε audio γενικά! δεν έχει τελωνεία (Γερμανία) αλλά τα μεταφορικά μπορεί να σκίζουν κορμιά...

Ενδεικτικά... KEF KHT 2005.3 K1 ->599 KEF KHT 2005.3 K2 ->790
HTS 2001.3 -> 99

Μετάνειωσα που δεν αγόρασα ένα ολόκληρο σετ ακόμα και πλήρωσα 400 Ευρώ για να πάρω δύο έξτρα ηχεία!
γκαντέμ!

Update...
Μόλις έλαβα και την απάντησή τους.
Αν επικοινωνήσεις μαζί τους στέλνουν Ελλάδα... μεταφορικά για δύο ηχεία 55 ευρώ..

γκρρρρ και πάλι γκρρρρρ....

πολύ καλα μου ακούγονται αλλά έχω την εξής απορία.με όσα βέβαια γνωρίζω..ακούω ότι αυτά τα δίπολα είναι περίεργα , δεν ταιριάζουν σε όλους τους χώρους κλπ. εμένα εν τω μεταξύ έχει και ένα επιπλέον πρόβλημα ο χώρος λόγω διαρύθμισης. (η t.v. είναι στην γωνία των τοίχων)
τι λες.μήπως να πάω από το κατάστημά τους να μου πουν τη γνώμη τους?

ναι αν έχεις την δυνατότητα πηγαινε να τα ακούσεις κιόλας! σε συστηματακι 5.1 τα άκουσα σε ιδανικά στημένο χώρο βεβαια, και είχαν καλό αποτέλεσμα.Οτι και αν καταλήξεις τελικά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το ακούσεις πρώτα!

αχ αυτά τα ψιλά γράμματα τι σου κάνουν.Αθάνατη ελλάδα.
και ποια η διαφορά του cube 1 με το cube 2?
πάντως σε κανένα ελληνικό site δεν αναφέρεται ξεκάθαρα τι αφορά τι.
μου φαινεται θα μεταναστεύσω...

ναι αν έχεις την δυνατότητα πηγαινε να τα ακούσεις κιόλας! σε συστηματακι 5.1 τα άκουσα σε ιδανικά στημένο χώρο βεβαια, και είχαν καλό αποτέλεσμα.Οτι και αν καταλήξεις τελικά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το ακούσεις πρώτα!

θα πάω οπωσδήποτε να τα ακούσω μια και από design μου φαίνονται και αρκετά όμορφα.
για τα kef 2005.3 τι γνώμη έχετε? συγκριτικά πάντα.

www.kef.com

Kube 1 -> 8 inches / 200W 290Χ290Χ290
Kube 2 -> 10 inches /200W 330Χ330Χ330

Παλαιότερα το Kube 1 ήταν 150W

Αν με το Kube 1 το σπίτι μου έτριζε... φαντάζομαι ότι με το Kube 2 θα έτριζε ακόμα πιο πολύ.

Δεν έχω προσωπική άποψη τα ξέρουν πολλοί συμφορουμίτες ομως! το design είναι καθαρα θέμα του τι αρέσει σε σένα.Παραδειγμα εμένα δε μου αρέσουν καθόλου τα Β&W M1 αλλοι τα λατρεύουν εμφανισιακά. Οπότε ρώτα,ψάξου και πάνω απόλα ακου.