Αγορά OLED LG 65BX στη θέση της LCD Sony 55W905A,θα πάθω σοκ;

aggelos29

AVClub Enthusiast
22 October 2011
761
65" LG BX, με δώρο prepaid κάρτα αξίας 300 ευρώ, όσα περίπου θα σου στοιχίσει η επέκταση εγγύησης.
Συνέχεια από εδώ,
---------------

Καλησπέρα Μιχαλη,έχουμε να τα πούμε πολύ καιρο,από το 2012 που με συμβουλευες και πήρα την εξαιρετική Sony 55w905.Σημερα πήρα την τηλεόραση που αναφέρεις.Πιστευεις θα πάθω σοκ με την oled σε σχέση με αυτή που έχω;Με την φωτεινότητα θα μου κακοφανει;Ελπιζω να μείνω ευχαριστημένος.

Last edited by a moderator:
Αστέρι η τηλεόραση που είχες με υψηλή αντίθεση για edge led και πολύ ωραία χρώματα .

Εκτός απροόπτου, μετά από μια (σύντομη) περίοδο προσαρμογής και ρυθμίσεων της νέας τηλεόρασης, η μετάβαση από μια LCD περίπου δέκα ετών σε πρόσφατη OLED θα είναι τουλάχιστον ικανοποιητική. Ενδεχομένως, να προκύψει αναθεώρηση άποψης για τη... σωστή εικόνα σε μια τηλεόραση. Ίσως, μόνο το upscale να μην είναι ικανοποιητικό σε μια 4Κ τηλεόραση, ανεξαρτήτως τεχνολογίας.

Εκτός απροόπτου, μετά από μια (σύντομη) περίοδο προσαρμογής και ρυθμίσεων της νέας τηλεόρασης, η μετάβαση από μια LCD περίπου δέκα ετών σε

Μιχάλη δεν φαίνεται η απάντηση σου.

Αστέρι η τηλεόραση που είχες με υψηλή αντίθεση για edge led και πολύ ωραία χρώματα .

Ναι φίλε είναι πολύ καλή η Sony,αλλά έχει ξεπεραστεί πολύ τεχνολογικά.Πιστευω να ενθουσιαστω με την oled.

Συνέχεια από εδώ,
---------------

Καλησπέρα Μιχαλη,έχουμε να τα πούμε πολύ καιρο,από το 2012 που με συμβουλευες και πήρα την εξαιρετική Sony 55w905.Σημερα πήρα την τηλεόραση που αναφέρεις.Πιστευεις θα πάθω σοκ με την oled σε σχέση με αυτή που έχω;Με την φωτεινότητα θα μου κακοφανει;Ελπιζω να μείνω ευχαριστημένος.
Ναι, θα πάθεις σοκ!

• Like
Reactions: aggelos29
Ναι, θα πάθεις σοκ!

Το ελπίζω,έχω πολύ υψηλές προσδοκίες.Ελπιζω να μην μου γίνει ψυχαναγκασμός η oled με την αποφυγή burn in,έχω και η οικογένεια με μικρά παιδιά και θα παίζει και τηλεοπτικό αρκετά.

Το ελπίζω,έχω πολύ υψηλές προσδοκίες.Ελπιζω να μην μου γίνει ψυχαναγκασμός η oled με την αποφυγή burn in,έχω και η οικογένεια με μικρά παιδιά και θα παίζει και τηλεοπτικό αρκετά.
Η διαφορά στο contrast είναι εμφανής ακόμα και στην ερτ hd!! O ψυχαναγκασμός δεν είναι απίθανος, αλλά η συσκευή δεν κάνει την διαφορά στο νικελόντεον την κάνει στις ταινίες.

σε σχεση με την sony?
καλυτερα μαυρα,καλυτερη αντιθεση,καλυτερη κινηση,περισσοτερη ευκρινεια,γωνιες θεασεις,πιο φωτεινη,πιο γρηγορο μενου,καλυτερο ντιζαιν,πολυ πιο smartv.
δεν υπαρχει συγκριση και σαφως θα σοκαριστεις...

• Like
Η διαφορά στο contrast είναι εμφανής ακόμα και στην ερτ hd!! O ψυχαναγκασμός δεν είναι απίθανος, αλλά η συσκευή δεν κάνει την διαφορά στο νικελόντεον την κάνει στις ταινίες.

Προφανώς τις κάνει στις ταινίες τη διαφορά και στο ps5 που σκοπεύω να παρω,όταν η Sony αποφασίσει να φέρει κονσόλες.Στο τηλεοπτικό τα πάει καλά;Γιατι η Sony τα πάει πολύ καλά.Το ρωτάω επίσης επειδή θα υπάρχει και η αύξηση σε ιντσες από 55 σε 65.Η φωτεινότητα σε σχέση με τη sony;Επιτελους έφτασε πάντως η στιγμή που περίμενα...Να μπορείς να πάρεις oled 4k 65αρα με 1200 ευρώ.

σε σχεση με την sony?
καλυτερα μαυρα,καλυτερη αντιθεση,καλυτερη κινηση,περισσοτερη ευκρινεια,γωνιες θεασεις,πιο φωτεινη,πιο γρηγορο μενου,καλυτερο ντιζαιν,πολυ πιο smartv.
δεν υπαρχει συγκριση και σαφως θα σοκαριστεις...

Πιο φωτεινή από τη Sony,που είναι edge led, η oled;Εκει είναι που με προβληματίζει και στο τηλεοπτικό δεν ξέρω πως θα τα πάει.

Πιο φωτεινή από τη Sony,που είναι edge led, η oled;Εκει είναι που με προβληματίζει και στο τηλεοπτικό δεν ξέρω πως θα τα πάει.
η sony ειναι σχεδον 8 χρονια τηλεοραση.
και καλυτερη φωτεινοτητα να μην παρεις,σιγουρα δεν θα σου λειψει το φως(εαν υπαρχει υπερ της sony διαφορα) λογω της overall ποιοτητα εικονας της lg.
δεν συγκρινονται ουτε σαν τεχνολογια(oled/lcd) αλλα ουτε και σαν hardware-οποτε οι διαφορες θα ειναι τεραστιες και-σαφως-υπερ της Lg.

• Like
Καμία πρόταση για κάποια ledoταινια ή κάτι παρομοιο με ambilight,χωρίς το απαγορευτικό κόστος για να το βάλω στην tv;

Πάνω στην τηλεόραση; Μάλλον είναι προτιμότερο να αποφευχθεί οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία της, ειδικά σε OLED. Πίσω από αυτήν ίσως μπορείς να τοποθετήσεις εύκολα κάποιον φωτισμό, αν δεν πρόκειται να κρεμαστεί σε τοίχο. Ίσως βρεις κάτι χρήσιμο, από τη σχετική ενότητα στο forum: https://avclub.gr/index.php?forums/Εγκαταστάσεις-Βάσεις-Καλώδια-Ρυθμίσεις.60/

Η συγκεκριμένη

Sony 55W905A είναι από καλύτερες LCD που έχω δει ακόμη και από τις πιο καινούργιες με τα πιο σύγχρονα καλούδια .​

Upscale για σεμινάριο ,θαυμάσια χρώματα ,εξαιρετική στο σήμα της digea.
Η μόνη διαφορά που δεις πέρα από τα καλούδια ...με την oled της LG θα είναι σε υλικό με HDR όχι όμως όταν το υλικό είναι fake .

Υ.Σ έχω την W 815b και δεν την αλλάζω πάντα για LCD.