Αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή λαμπάτος η τρανζίστορ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή λαμπάτος η τρανζίστορ?

Καλά τα λες ομώς ξεπερνάει κατά πολυ το μπάτζετ μου.

Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λές...Ειδικά σε τέτοιους καιρούς...

Ωστόσο,άν είσαι σε θέση να διαθέσεις 1500 βάλε και κάτι παραπάνω.Τα καλά μηχανήματα μια φορά τ' αγοράζεις...
Παράλληλα γλύτώνεις χρήμα και κόπο απο ανούσιες μελλοντικές τράμπες,γιατί αυτό που θα πάρεις στριμωγμένα τώρα,δεν θα σε ικανοποιεί αύριο...

Εχω ακούσει αρκετά ηχέια ΜΑ με NAD με εξαιρετικά αποτελέσματα.Ειδικά ο συγκεκριμένος προ-τελ είναι άψογο για τα λεφτά που ζητάει ζευγάρι.Ψάχτα και μεταχειρισμένα,αξίζουν τον κόπο...Ο ολοκληρωμένος 375 είναι σαφώς κατώτερος ενώ ο 990 είναι συγκριτικά πολυγκάτζετ με τα χρήματα να μοιράζονται σε μπλιμπλίκια χωρίς ηχητική ουσία...

Last edited:
Απο πηγες τι σκοπευεις να συνδεσεις;
Μηπως σε βολευε αν δεν εχεις πικαπ και καποιο dac/pre με τελικο για αρχη. "Διπλα" υπαρχει στα 1200 τιμη συζητησιμη ενας σφραγισμενος adcom 5802 με drive που παραπανω δε θα ζητησεις ποτε και ηχο αμερικανικο straightforward με ρεαλιστικο φινιρισμα στις χροιες κρινοντας απο το δικο μου τον μικρουλη 555se. Ισως αξιζει.

Re: Απάντηση: Αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή λαμπάτος η τρανζίστορ?

Δες και 2 μονομπλόκ audiolab αν υπάρχουν ακόμα στον αντιπρόσωπο!!
Αν θυμάμαι καλά στα 1000 ευρά.

1190

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή λαμπάτος η τρανζίστορ?

Καταλαβαίνω πολύ καλά τι λές...Ειδικά σε τέτοιους καιρούς...

Ωστόσο,άν είσαι σε θέση να διαθέσεις 1500 βάλε και κάτι παραπάνω.Τα καλά μηχανήματα μια φορά τ' αγοράζεις...
Παράλληλα γλύτώνεις χρήμα και κόπο απο ανούσιες μελλοντικές τράμπες,γιατί αυτό που θα πάρεις στριμωγμένα τώρα,δεν θα σε ικανοποιεί αύριο...

Εχω ακούσει αρκετά ηχέια ΜΑ με NAD με εξαιρετικά αποτελέσματα.Ειδικά ο συγκεκριμένος προ-τελ είναι άψογο για τα λεφτά που ζητάει ζευγάρι.Ψάχτα και μεταχειρισμένα,αξίζουν τον κόπο...Ο ολοκληρωμένος 375 είναι σαφώς κατώτερος ενώ ο 990 είναι συγκριτικά πολυγκάτζετ με τα χρήματα να μοιράζονται σε μπλιμπλίκια χωρίς ηχητική ουσία...

Ηγνώμη σου μετράει αφού τα έχεις ακούσει και με Monitor audio και στα μεταχειρισμένα υπάρχουν και με καλές τιμές.

Πάντως εδώ λέει ότι οι nad και ο ολοκληρωμένος και το σετ προ-τελ δεν τα πάνε και πολύ καλά στα 4Ω. http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_pre_power_amps_4k_2011_2.htm
Και όπως σας είπα τα ηχεία μου είναι 4Ω.Σε αντίθεση με τον harmon 990 που τα πάει περίφημα.
Δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αυτό τον ήχο.

Πάντως εδώ λέει ότι οι nad και ο ολοκληρωμένος και το σετ προ-τελ δεν τα πάνε και πολύ καλά στα 4Ω. http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_pre_power_amps_4k_2011_2.htm
Και όπως σας είπα τα ηχεία μου είναι 4Ω.Σε αντίθεση με τον harmon 990 που τα πάει περίφημα.
Δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αυτό τον ήχο.
Δεν είναι ότι δεν τα πάνε καλά κάθε άλλο.Απλά το σύστημα power drive που έχουν οι NAD αυξομειώνει την ισχύ ανάλογα με τις απαιτήσεις του φορτίου σε πραγματικό χρόνο .Δίνουν όσο χρειάζεται ,έτσι έχεις και την οδήγηση που θέλεις και δεν καταπονούνται και τα στοιχεία από παραπανίσια ρεύματα.
Σε wharfedale δαπέδου που έπεφταν στα 3,5 ohm και στα delphinus που πέφτουν κάτω από 2,5 ohm o 275 τα οδηγεί πάντα με χαρακτηριστική άνεση. Άλλωστε αν δεις και στα δηλωμένα στοιχεία της εταιρείας ,και ο 275 και ο 375 οδηγούν ονομαστικά φορτίο των 2ohm.
Καλό θα ήταν να ψάξεις την καμπύλη αντίστασης των ηχείων σου και ο ενισχυτής που θα επιλέξεις να οδηγεί ονομαστικά την ελάχιστη τιμή της καμπύλης.

Last edited:
Επανέρχομαι στο θέμα έχοντας αγοράσει τελικά το ζευγαράκι προ-τελ της Nad. Όντως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιάκο ακόμα και τώρα που είναι αρχή και τα μηχανήματα δεν έχουν δέσει ακόμη.
Όντως η αναφορά του DIPIE στο ότι τα Monitor audio ταιριάζουν απόλυτα με Nad είναι σωστή.
Να αναφέρω ακόμη ότι το όλο σύστημα συνοδεύτηκε και απο την αγορά καλωδίων Audioquest granite μετά από μια συμβουλή ενός πολυ καλού φίλου.
Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και για όλες τις συμβουλές του που ήταν όντως χρήσιμες.
Σε λίγο καιρό όταν θα ματσάρει το σύστημα θα επανέρθω με εντυπώσεις.
Να σημειώσω ότι το ζευγάρι της Nad to βρήκα σε άριστη κατάσταση μεταχειρισμένο.

Καλορίζικα τα ενισχυτικά και να σε συντροφεύουν για πολλά χρόνια!!